מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם לבצע ביופסיה לערמונית?אבי10/01/2009
גילי 62, בריאותי תקינה, מתן שתן מספר פעמים ביום בהתאם לשתיה, 2-0 פעמים בלילה בהתאם לשתיה לפני השינה, TRUS ללא ביופסיה ערמונית מוגדלת כ- 50 סמ"ק עם הסתיידויות וללא אזורים חשודים, בדיקות רקטליות שליליות, ללא סימפטומים אחרים, להלן תוצאות PSA: 04.2002 – 1.96 10.2004 – 2.43 08.2006 – 2.54 09.2007 – 3.75 (0.31 (F/T 11.2007 – 3.17 (0.18 F/T) 02.2008 – 3.00 (0.22 (F/T 03.2008 – 2.92 01.2009 – 3.31 (0.26 F/T) האם לבצע ביופסיה ערמונית? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לבצע ביופסיה לערמונית?
לני הירש11/01/2009אבי שלום
אני לא יכול לתת לך תשובה מדויקת. צריך לקחת בחשבון הדברים הבאים:
במשך ה6 שנים אחרונות ה-פ.ס.אי. שלך עלה לעט, לעט - ויכול להיות בגלל הגיל או בגלל דלקת ולא בהחרך בגלל סרטן.
1. אם יש סרטן במשפחה המיידית - אמא, אבא, דוד, דודה אז כן כדי לך לבצע ביופסיה-תשאל את הרופא שלך.
2. אם לא היה לך טיפול אנטיביוטי כדי לשאול את הרופא שלך אם לא כדי לקחת אנטיביוטיקה במקרה שיש דלקת בערמונית
3. הערמונית שלך יחסית גדולה - זו הסיבה שאתה קם בלילה . הרופא שלך יכול לתת לך תרופה להקטין את הערמונית (למשל התרופה AVODART
אם תרצה יותר מידע אשמח לשוחח איתך - מספרי טלפון שלי - 6257151 04 אן 4570595 054
כל טוב לך
לני הירש
יושב ראש
עמותת חיים עם סרטן הערמונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לני, אצלצל.
אבי11/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללני, תשובות לשאלותיך:
אבי11/01/20091. לא ידוע לי על כל סרטן במשפחה. 2. לקחתי כמה סוגי אנטיביוטיקות נגד דלקת ערמונית / לויקוציטים בזרע, הלויקוציטים ירדו ל'בודדים', לדעתי המחולל לא הושמד. 3. אני חושש לקחת עכשיו תרופה להקטנת הערמונית שמא יהיה מיסוך מבירור משהו ממאיר. אינני מוטרד מעניין ההשתנה שכלל אינה חמורה וכדבריך ניתן למזער יותר, אלא הייתי רוצה להיות רגוע שאין כאן ממאירות והשאלה היא האם לעשות ביופסיה, ואם כן ובתקווה ששלילית, אז גם עם ביופסיה שלילית אין בטחון. איך לנהוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביופסיה?
לני11/01/2009שלום אבי הרבה תלוי ברופא שלך האם תעשה ביופסיה או לא. אם תחליט לא לעשות ביופסיה אני מציע לך לבצע בדיקת פ.ס.אי וגם בדיקה רקטלי כל 3 חודשים. מאוד חשוב שהאורולוג שלך מבין היטב מה זה סרטן הערמונית. מחקה לטלפון שלך לני יושב ראש עמותת חיים עם סרטן הערמונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)