האם לבצע ביופסיה לערמונית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לבצע ביופסיה לערמונית?
    אבי
    10/01/2009

גילי 62, בריאותי תקינה, מתן שתן מספר פעמים ביום בהתאם לשתיה, 2-0 פעמים בלילה בהתאם לשתיה לפני השינה, TRUS ללא ביופסיה ערמונית מוגדלת כ- 50 סמ"ק עם הסתיידויות וללא אזורים חשודים, בדיקות רקטליות שליליות, ללא סימפטומים אחרים, להלן תוצאות PSA: 04.2002 – 1.96 10.2004 – 2.43 08.2006 – 2.54 09.2007 – 3.75 (0.31 (F/T 11.2007 – 3.17 (0.18 F/T) 02.2008 – 3.00 (0.22 (F/T 03.2008 – 2.92 01.2009 – 3.31 (0.26 F/T) האם לבצע ביופסיה ערמונית? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם לבצע ביופסיה לערמונית?

לני הירש
    11/01/2009

אבי שלום
    אני לא יכול לתת לך תשובה מדויקת. צריך לקחת בחשבון הדברים הבאים:

במשך ה6 שנים אחרונות ה-פ.ס.אי. שלך עלה לעט, לעט - ויכול להיות בגלל הגיל או בגלל דלקת ולא בהחרך בגלל סרטן.

1. אם יש סרטן במשפחה המיידית - אמא, אבא, דוד, דודה אז כן כדי לך לבצע ביופסיה-תשאל את הרופא שלך.
    2. אם לא היה לך טיפול אנטיביוטי כדי לשאול את הרופא שלך אם לא כדי לקחת אנטיביוטיקה במקרה שיש דלקת בערמונית
    3. הערמונית שלך יחסית גדולה - זו הסיבה שאתה קם בלילה . הרופא שלך יכול לתת לך תרופה להקטין את הערמונית (למשל התרופה AVODART
    אם תרצה יותר מידע אשמח לשוחח איתך - מספרי טלפון שלי - 6257151 04 אן 4570595 054
    כל טוב לך
    לני הירש
    יושב ראש
    עמותת חיים עם סרטן הערמונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לני, אצלצל.

אבי
    11/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללני, תשובות לשאלותיך:

אבי
    11/01/2009

1. לא ידוע לי על כל סרטן במשפחה. 2. לקחתי כמה סוגי אנטיביוטיקות נגד דלקת ערמונית / לויקוציטים בזרע, הלויקוציטים ירדו ל'בודדים', לדעתי המחולל לא הושמד. 3. אני חושש לקחת עכשיו תרופה להקטנת הערמונית שמא יהיה מיסוך מבירור משהו ממאיר. אינני מוטרד מעניין ההשתנה שכלל אינה חמורה וכדבריך ניתן למזער יותר, אלא הייתי רוצה להיות רגוע שאין כאן ממאירות והשאלה היא האם לעשות ביופסיה, ואם כן ובתקווה ששלילית, אז גם עם ביופסיה שלילית אין בטחון. איך לנהוג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיה?

לני
    11/01/2009

שלום אבי הרבה תלוי ברופא שלך האם תעשה ביופסיה או לא. אם תחליט לא לעשות ביופסיה אני מציע לך לבצע בדיקת פ.ס.אי וגם בדיקה רקטלי כל 3 חודשים. מאוד חשוב שהאורולוג שלך מבין היטב מה זה סרטן הערמונית. מחקה לטלפון שלך לני יושב ראש עמותת חיים עם סרטן הערמונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו