הצטרפתי למועדון: השוואת טיפולים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצטרפתי למועדון: השוואת טיפולים
    משה
    18/09/2007

חדש בעניין הזה. היום הודיעו לי כי יש לי סרטן הערמונית.
    1--רקע: בן 60, מערכת יחסי מין תקינה למדי (לא כמו פעם) אבל בהחלט טובה מאוד. כושר גופני גבוה מאוד, בריאות מצויינת (עד היום). לא נוטל תרופות/ ויטמינים וכד'.

ביצעתי ביופסיה, 12 מדגמים:
    בצד ימין: נתגלה gleason בדרגה (3+3)6 ב-5 דגימות , כ50-60% ב-2 ופחות מ 5% ביתר. קיימת preneural invasion in one core supported by ck-903 negative immunition and level sections.
    צד שמאל: beginning prostatic tissues
    portions of seminal vescicles identified and free
    revision of 45501/07 confirmed the previous diagnosis

בבדיקת TRUS נמצא נפח של 20.7 סמ"ק.

המלצת הרופא המטפל:

הרופא שלי המליץ לי על כריתה מלאה תוך שמירה על עצבי הזיקפה (?) כפתרון רדיקאלי הנדרש במצב זה. ולא על ברכיתרפיה או הקרנה. לא הזכיר שיטות אחרות שזה עתה קראתי עליהם כמו hifu ובוודאי לא רפואה אלטרנטיבית שאני כלל לא חסיד שלה.

שמעתי על ברכיתרפיה וקראתי מעט בפורומים כאן. פתרון זה "מוצא חן בעיני". דע עקא שאני קורא כאן על כאבי תופת במתן שתן, ותופעות לוואי אחרות.

התחלתי ללמוד את הנושא: "ממש מעניין"

0. לא הצלחתי להבין את הקטע הזה: (כנראה שאני לחוץ קצת):
    "במחקר שבדק 1014 גברים שטופלו עקב סרטן התחלתי של הערמונית, במדדי איכות החיים, שכללו השוואה של סיבוכים של מערכת השתן, המעי והפעילות המינית, לא נמצאה יעילות לברכיתרפיה 2.6 שנים לאחר הטיפול. במעקב ארוך יותר נמצא כי הסימפטומים במערכת השתן והמעי השתפרו באופן משמעותי, מה שלא קרה לאחר ניתוח. " ובכלל אני לא מבין למה לא מצבים את הדברים בטבלאות אלא במלל אין סופי.

השאלות שלי:
    1. האם הברכיתרפיה היא פתרון לטווח ארוך? קרי אם תוחלת החיים שלי ללא הסרטן הייתה גבוהה, האם יהיה צורך כעבור תקופה של X שנים (כמה בערך?) לעבור ניתוח כריתה מלאה? האם ניתוח כריתה מלאה אחרי ברכיתרפיה איננו מאוחר מידי?

2. מה הן תופעות הלוואי של הברכיתרפיה - כאבים במתן שתן? פגיעה בתפקוד המיני, התקרחות, וכו. קראתי את הסטטיסטיקות לגבי השיקום, הגיל, העובדה ש gleason 6 הוא עדיין בתחום הממולץ. אבל לא צויין שם כאבי תופת במתן שתן עד כדי ריתוק לבית וחוסר היכולת של התרופות לשכך את הכאבים.

3. ראיתי שיש אצלי חדירה לעצב (ראה לעיל אם הבינותי נכון) בדגימה אחת. האם הברכיתראפיה מתמודדת גם עם זה?

4. יש לי תינוק בן 3 האם לא תהיה סכנת קרינה להתקרב אליו? אני לא חי עם אימו ורואה אותו 3 פעמים בשבוע למספר שעות ופעם בשבועיים הוא לן אצלי בסוף השבוע.

5. יש לי גם ילדה בת 8, וכ"כ עומד "ללדת" מבני הבוגרים שני נכדים בסוף השנה.

תודה,

משה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• משה

לני הירש
    18/09/2007

יש לך הרבה שאלות. הרוב התשובות להקמים www. Shalomprostate.co.il. או טלפן ללני 0544570595

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו