מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה אומרים ?שולה14/04/2010
מה אומרים לגבר בן 55 שמפחד לגשת לבדיקות ומשהה ודוחה. אני מבינה שהנושא רגיש במיוחד לגברים אבל אני דואגת לו מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אומרים?
לני הירש14/04/2010שולה שלום
אני לא בטוח על איזה בדיקות את מדברת.
מקובל שגברים מעל גיל 50 מבצעים בדיקת דם פשותה-פ.ס.אי . כדי לכלולל את בדיקת ה-פ.ס.אי בסל הבדיקות השנתיות .
את לא מסבירה מה הפחדים של הגבר ואנו לא יכולים לנחש מה הפחדים.
תרגישי חופשי לצלצל אלי ונוכל לשוחח על העניין. מספר טלפון שלי - 4570595 054
בכבוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשולה - מה אומרים ?
יצחק (איצי) באר14/04/2010שלום שולה,
הפחד מפני בדיקות והשהייתן הן תופעה מוכרת אצל חלק מהאוכלוסיה. יש לעיתים חשש מהתוצאה ולעיתים יש פשוט נטייה לדחות דברים.
אני איני איש מקצוע אבל אני חושב שאולי אפשר לנסות לתקוף את זה בכמה אופנים:
להביא את האיש לרופא שאינו קשור באופן ישיר לענין, למשל רופא משפחה, ולגרום לכך שהוא בתור סמכות רפואית ישכנע את האיש לעשות את הנדרש.
להבהיר לו באמצעות גורם חיצוני (קרובי משפחה שהוא מעריך, חבר קרוב, רופא משפחה כאמור, גורם מקצועי אחר או כל גורם שהאיש נוטה לסמוך עליו וכו') שהשהיית הבדיקות עלולה לגרום להתפשטות המחלה ולסבל עז לבן אדם.
להפגיש אותו עם חולים שהבריאו או שמצבם טוב ויכולים להעביר לו את חשיבות האבחון וכמה סבל גילוי מוקדם יכול למנוע שלא לדבר על תוחלת החיים.
להפנות אותו לגורם מקצועי - פסיכולוג או דומה.
את יכולה לצלצל אלי ואולי אוכל לעזור במשהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבור על המחלה
עופר ליו20/05/2010בן דוד שלי שאנו בקשר חזק וטוב הובחן כחולה סרטן הערמונית לפני כשבועים ברצוני לדעת האם דיברים על המחלה בכל הזדמנות זה דבר רצוי? תודה עופר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבור על המחלה
יצחק (איצי) באר20/05/2010שלום עופר,
בדרך כלל החולים מעוניינים מאד שתהיה להם ולמצוקותיהם אוזן קשבת. האפשרות לדבר על המחלה עם מישהו קרוב מאפשרת לו להשתחרר במידת מה מהמצוקות שהמחלה מטילה עליו.
לדעתי אתה יכול להבחין בקלות האם הבן דוד מעוניין לדבר על מחלתו וכמה. שאלות פשוטות כמו "מה נשמע?" או איך המרגש?" או "איך הבריאות?" שנשאלות כאשר אתם ביחידות, יאפשרו לו כנראה להפתח ולדבר על מחלתו, במידה וירגיש צורך בכך.
יש לאפשר לו לבטא את עצמו בנושא כמה שאפשר. זה עשוי להקל עליו. אם הוא לא מעוניין הוא פשוט לא יעלה את הנושא. אם הוא מעוניין הוא יגיב בהתאם להתעניינות שלך.
זו כמובן ההנחה שלי ואני (כחולה) הייתי רואה בשאלות כאלו התעניינות אמיתית במצבי וזה היה עוזר לי להפתח ולדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אומרים?
פונזי23/04/2010א.שיתבגר...
ב.מה שאינך יודע עליו עלול להפיל אותך...
ג.האמיצים מתים פעם אחת אבל הפחדנים מתים בכל יום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)