תוצאת ביופסיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאת ביופסיה
    רונה
    26/05/2010

שלום,
    אבי בן 71 ועבר ביופסיה פרוסטטה.
    תוצאת הבדיקה היתה כדלקמן:
    ABADENOCARCINOMA gleason score 6 (3+) of right side involving less than 5% of the speciment submitted
    לאבי יש פגישה עם האונקולוגית רק בעוד 4 ימים - אודה על הסבר תוצאת הבדיקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאת ביופסיה

הוספת תגובה

• תוצאת ביופסיה

יצחק (איצי) באר
    26/05/2010

שלום רונה,
    למרות שלא ציינת את ה-PSA שנמדד אצלו, עפ"י הבנתי,הסרטן אצל אביך מינימלי ומרוכז בערמונית(פחות מ-5% מהתאים בערמונית נגועים) .
    יתכן והטיפול שיוצע לו יהיה "מעקב פעיל" (ללא טיפול פיזי, אלא מעקב בלבד). יתכן שיוצע לו אחד מהטיפולים המקומיים כמו הקרנות לערמונית, ברכיתראפיה HIFU.
    הייתי ממליץ לכם לחקור היטב בעזרת חוות דעת של אונקולוגים נוספים מהי דרך הטיפול האופטימלית באביך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תןצאת ביופסיה

לני הירש
    27/05/2010

שלום רונה
    אני רוצה להוסיף כמה דברים - בתרבות שלנו חושבים שסרטן זה פסק דין מוות. זה לא נכון בסרטן הערמונית ורוב האנשים נפתרים עם הסרטן לא בגלל הסרטן. בגיל 70 מצאו ש-70% מהגברים בגיל 70 יש כמה תאים של סרטן הערמונית ולא יודעים על זה בכלל עד שעושים תיתוח לאחר המוות (שגברים נפתרים מסיבות אחריות). צריך לקחת בחשבון שכל טיפול לסרטן הערמונית יש תופאות לוואי שיכול להרוס את איכות החיים.

את לא כותבת אם לאבא יש בעיות לתת שתן וצריך לקום מספר פעמים בלילה. אם המצב ככה אז יש דברים לטפל בבעיה הזאת.

אם אבא מתגרר באזור רענננה או ירושלים אני מציע שהוא יגיע לקבוצת תמיכה של העמותת חיים עם סרטן הערמונית -ליותר פרטים אפשר לפנות אלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו