סרטן ערמונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן ערמונית
    מרינה
    31/05/2010

שלום, אבה שלי עבר ניתוח RADICAL PROSTATECTOMY בתוצאות של פתולוגיה רשום GLEASONWS 3ּ5 איך לפני ניתוח היה 3+4 האים יש לזה משמעות לאחר ניתוח? גם כן לפי תוצאה: TUMOR INVADES INTO PROSTATIC CAPSULE BUT NOT BEYOND
    TUMOR INVADES INTO BASIS
    TUMOR NOT SEEN IN INKED SURGICAL MARGINS
    TUMOR IS CONFINED TO PROSTATE AND INVOLVES BOTH LOBES
    TUMOR INVOLVES ALL QUADRANTS
    MULTICENTRIC ADENOCARCINOMA GLEASONS SCORE 3ּ5=8
    PERINEURAL INVASION SEEN
    LARGEST TUMOR DIMENSIONS ARE 2.5*1.2 CM
    ברצוני לציין שCTבטן ומיפוי עצמות ככל הנראה תקים
    השאלה שלי האים יש צורך בהמשך טיפול כימיאוטרפיה או כל טיפול נוסף? העים אפשר לדעת בבדאות שגידול לא יצאה מגבולות ? כמוון אבא תמשיך מעקב איך ברצוני לדעת את המלתך ומה אומר לך תוצאות הנ"ל? תודה רבה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן ערמונית

הוספת תגובה

• הודעה של: מרינה

יצחק (איצי) באר
    31/05/2010

שלום מרינה,
    בביופסיה הפתלוג מנתח את רמת הגליסון של הדגימות (המעטות יחסית) שהוצאו במהלך הביופסיה ואילו לאחר הניתוח יש אפשרות לבדוק בדיקה פתלוגית את כלל הערמונית ולכן כנראה שהבדיקה הזו יותר משקפת את המצב האמיתי (אך זה תלוי גם בפתולוג - מאחר והבדיקה תלויה בהתרשמות של הפתולוג אז אחד יכול להחמיר ואחד יכול להקל).
    ההתרשמות שלי שבאופן כללי יש לאביך התפשטות של התאים הסרטניים בערמונית אך הבשורה היותר טובה היא שיותר מ 50% יש גליסון 3 ורק בחלק בפחות מ-50% מהערמונית יש גליסון 4 או 5.
    אני הייתי ממליץ לכם (שימי לב שאינני רופא אלא חולה!)
    1. להיות במעקב של אונקולוג טוב המתמצא בסרטן הערמונית
    2. לבדוק איתו אפשרות לטיפול נוסף (אולי טיפול הורמונאלי לאיזשהי תקופה???).
    3. הייתי גם ממליץ לכם לקבל חוות דעת נוספת מאונקולוג טוב אחר וחשוב שגם הוא יהיה מומחה בנושאי סרטן הערמונית.
    4. את יכולה גם להתקשר אלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו