סרטן ערמונית מה לעשות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן ערמונית מה לעשות?
    נאווה
    09/06/2010

שלום
    אבי בן 71 נתגלה כחולה בסרטן הערמונית. לפני 16 CVA וסכרת.
    עקב קשיים במתן שתן נתגלו הממצאים הבאים:
    "בדיקת PSA 4.05 ב- TRUS - ערמונית בנפח 54 סמ"ק הומוגנית. בביופסיה - אנדוקרצינומה גליסון8 עם חדירה פרינוירלית. הגידול נמצא ב-4 גלילים משמאל, ב-50-75% מהגלילים. CT בטן - גודש קל של המערכת המאספת דו"צ ומספר נגעים ליטיים קטנים בגופי החוליות המותניות המתאימים להמנגיומות. במיפוי עצמות-קליטות מוגברות על רקע שינויים ניווניים. בדיקה רקטלית - תקינה. מצב כללי טוב. לא נמושו בלוטות מוגדלות. לב, ריאות, בטן, גפיים - תקין.", איזה סוג טיפול לדעתך מתאים? האם יש תופעות לוואי לטיפול הורמונלי בכדורים וזריקות, מהם? האם התחליף הגינרי לקזודקס טוב או שיש לעמוד על קבלת התרופה המקורית? האם יש טיפול שיכול לחסוך הקרנות?
    מצפה בקוצר רוח לתשובתך. תודה רבה, נורית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן ערמונית מה לעשות?

הוספת תגובה

• סרטן ערמונית מה לעשות?

יצחק (איצי) באר
    09/06/2010

שלום נורית,
    אכן לפי מה שאת מתארת ולפי הבנתי ולצערי, לאביך יש סרטן הערמונית עם גרורות בעצמות.
    הטיפול המקובל במקרים כאלה הוא טיפול הורמונאלי. נדמה לי שאין טעם לעשות הקרנות לערמונית מכיוון שההקרנות מטפלות במחלה הממוקדת בערמונית ואילו אצל אביך יש גרורות. לעיתים עושים הקרנות לגרורה שמהווה מוקד לכאב אך זהו לא טיפול תראפותי אלא מיועד לשיכוך הכאב המקומי. אני מבין שזה לא המקרה אצל אביך.

הטיפול ההורמונאלי מאד יעיל אך פעולתו אינה נמשכת לנצח ויש לשים לב לכך. יחד עם זאת יש לו שלל תופעות לוואי הנובעות מהשיבוש ההורמנאלי שהם גורמות. את יכולה לקרוא על כך באתר "חיים עם סרטן הערמונית" ובאתרים נוספים. במקרה של אביך יש לשים לב במיוחד לרמת הסוכר בדם מכיוון שלאנשים המטופלים בטיפול הזה יש נטייה לעלית הסוכר.
    אין לי מידע על התחליף לקזודקס.
    אני ממליץ לכם לקבל חוות דעת נוספת של מומחה בסרטן הערמונית על כל הטיפולים המוצעים לאביך.
    את יכולה גם להתקשר אלי.
    בברכה
    איצי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

נאווה
    10/06/2010

לטענת הרופאים לאבי אין גרורות והסרטן רק בערמונית. ממה הבנת שיש? האר את עיניי. הרופאים ממליצים על הורמונלי והקרנות. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של נורית

יצחק (איצי) באר
    13/06/2010

נורית יקרה,
    אני איני רופא אך לפי מה שאני מבין יש כמה נקודות:
    1. גליסון 8 מעיד בד"כ על סרטן גרורתי
    2. קליטה מוגברת במיפוי עצמות ונגעים ליטיים מעלים אצלי חשד שזה גרורתי.
    מה שאני מציע הוא שתקבלי פרשנות מדויקת אצל אונקולוג ואם זה לא מספק אותך תקבלי חוות דעת שניה.
    הטיפול ההורמונלי נראה לי מתאים שכן בגליסון 8 לא מטפלים בטיפול מקומי.
    לגבי ההקרנות אני לא בטוח כי אם יש לאביך גרורות אז לא עושים הקרנות .
    בכל מקרה להבנת העניין הזה עד הסוף צריך לקבל חוות דעת נוספת מאונקולוג מומחה בסרטן הערמונית.
    את יכולה גם להתקשר אלי.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בסרטן הערמונית

עמיר
    16/06/2010

איני רופא ואני נוטה להסכים עם איציק.
    במידה ואת בטוחה שהסרטן נמצא רק בערמונית, אזי אני מציע לבחון טיפול בשיטת HIFU .
    חפשי את האתר של HIFU בגוגל או דברי עם לני הירש בנושא והוא יפנה אותך למקום הנכון.
    עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו