סרטן ערמונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן ערמונית
    נחום
    09/07/2010

בן 62.
    תוצאות ביופסיה מתאריך 10/09 PSA 3.8
    left side
    adenocarcinoma gleason score 6(3+3) present in one core (76055/09 2.1) involving less than 5% of core.

תוצאות ביופסיה שניה מתאריך 4/10
    PSA 5.16
    left side
    adenocarcinoma gleason score 6(3+3) present in 2 core involving approximately 5-10% of each core supported by negetive ck -903 immunostain.

בדיקות מלפני יומיים 7/2010
    PSA 3.22

יש לציין שהחלטתי לבצע ניתוח לאחר תוצאות הביופסיה השניה, אך כעת לאחר תוצאות ה PSA האחרונה הנני מתלבט.

שאלתי היא האם ישהו סיכון במידה ואני ממתין עם ביצוע הניתוח וממשיך רק במעקב של PSA וזאת לאור הירידה ב PSA שירד לרמת נורמלית ומהי הסיבה לירידה? האם ניתן להמשיך להסתמך על כך?
    לתשובתך והתייחסותך אודה.
    תודה,
    נחום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן ערמונית

הוספת תגובה

• הודעה של: נחום - סרטן ערמונית

יצחק (איצי) באר
    09/07/2010

שלום נחום,
    1. ה-PSA מושפע מפעילויות הקשורות לאזור הערמונית. יש להמנע מיחסי מין, רכיבה על אופניים, רכיבה על סוס וכדומה, כמה ימים לפני ביצוע הבדיקה. עליך לברר, עם עצמך, האם זה לא הסיבות לשינוי ב PSA. גם דלקת בערמונית יכולה להיות סיבה לערך גבוה. יתכן שהביופסיה בעצמה גרמה לעלית ה-PSA (אם בדיקת ה-PSA נעשתה אחרי הביופסיה).
    אני ממליץ לך לעשות עוד בדיקה או שתיים (באותה המעבדה) בזמן הקרוב כדי לדעת מהו PSA האמיתי.

2. שים לב שבביופסיה הראשונה נמצאה מעורבות של פחות מ 5% באחד הגלילים ואילו בביופסיה השניה נמצא ב 2 גלילים מעורבות של - ב-ביופסיה השניה מוגדר 5-10% אחוז. לדעתי זה מקרי אבל התוצאות היבשות מראות על החמרה מסוימת. גם על זה כדאי לשאול את המומחים.

3. תצפית ומעקב הינה אפשרות במצב בה המחלה מינימלית. עם זאת יש לעשות זאת תוך התיעצות עם גורמים מקצועיים (אונקולוג ואורולוג). אני הייתי ממליץ לך להתיעץ עם יותר ממומחה אחד.

בהצלחה
    אתה גם יכול להתקשר אלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן הערמונית

לני הירש
    11/07/2010

שלום נחום
    אני מסכים עם התשובה של איצי ורוצה להוסיף כמה דברים.

1. לפי ספרות וסטטיסטיקה יותר מ-60% מגברים בגיך יש סרטן הערמונית ונפטרים עם זה ולא בגלל זה!!!!!

2. כל טיפול שיהיה לך יהיו תופאות לוואי ויריד את האיכות החיים שלך.

3. אם אתה גר באיזור רעננה או ירושלים אני מציע לך לבוא למפגשים של קבוצות התמיכה שלנו -שם אפשר לדבר עם אנשים שעברו כל הטיפולים האפשריים. ליותר פרטים נא להתקשר אלי - 4570595 054

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו