מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התלבטות קשה בין ניתוח להקרנותמנחם28/07/2010
אודה לכם מאוד על דעתכם לאור נסיונכם האישי ולאור הידע שצברתם בנושא של סרטו הערמונית.
בן 66 המשקל 60.
ב-2006 עם תוצאות של : psa = 4 , hig grade pin הייתי במעקב עד שנה זו.
ב- אפריל 2010 ביופסיה עם התוצאות הבאות: psa = 6.82
4+3 = gleason
t1cnx
הוצע לי כדורים ו-זריקה והקרנות (אונקולוג) או ניתוח ברובוט (אורולוג ) .
מצבי הפיזי מצוין אינני נוטל תרופות כל שהן למעט אספירין וויאגרה .
חסיד של התזונה הטבעית.
אודה לכם מאוד על התיחסות מהירה לנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות קשה בין ניתוח להקרנות
לני הירש28/07/2010שלום מנחם
כל מה שאני יכול להגיד לך זה מה שעוברים בכל טיפול. בסופו של דבר ההחלטה היא שלך.
תכך בחשבון שיש לך את רמת הסרטן הכי נמוכה ואתה לא צריך למהר להחליט. כל טיפול שתבחור בטח לא יהיה לפני החגים. כדי לך לבדוק את כל האופציות ואת כל התופעות הלוואי של כל טיפול.
הקרנות - אני לא מבין למה אתה צריך לקבל טיפול הורמונלי ביחד עם ההקרנות. הזריקה יכול להשיר אותך עם התופעות הלוואי: עייפות, גלי חום, מצבי רוח, חוסר לבידו, השמנה, דיקאון ואולי אוסטיופרוסיס. בדרך כלל נותנים את הזריקה אם יש חשש שהתאי סרטן יצאו מן הקפסולה של הערמונית. קרינה לבד יכול להיות מאוד יעילה אבל במשך ה-8 שבועות של הקרינה אתה יכול לסבול עייפות, הרגשה של שריפה שנותנים שתן וגם אותו הרגשה מסביב פי הטבעת. הסיכוי מאוד טוב שקרינה ישמיד את הסרטן. בתווך ארוך יכול להיות בעיה עם הזיקפה.
כמה שאני שמעתי ומבין, בארץ לא עשו הרבה ניתוחי רובוטי ובקבוצת תמיכה שלנו בירושלים כל אחד שעבר ניתוח רובוטי סובל מתופעות לוואי רציניים
יש בארץ תנתחים ברמה בין לאומי שמנתחים עם המון הצלחה.
אני חושב שמאוד חשוב לך לקבל עוד דעות לא רק מאורולוגים ולדבר עם אנשים שעברו כל מיני טיפולים ואז להחליט איזה טיפול אתה רוצה. הנה כמה אופציות שיש בארץ היום חוץ מאלה שכבר אמרנו:
HIFU
בראכיטרפיה
הקפאה
ניתוח לפרסקופי
אני רואה שאתה לוקח ויאגרה - אל תחשוב שהזיקפה תהיה יותר טוב אחרי טיפול - זה רק יכול להיות יותר גרועה.
העמותה, "חיים עם סרטן הערמונית" יש 2 קבוצות תמיכה, אחד בירושלים ואחד ברעננה. הקבוצה בירושלים נפגש היום בשעה 17:30 במרכז הרפואי שערי צדק. קבוצות תמיכה זה מקום מצוין לשמוע על כל מיני טיפולים שאנשים עברו.
לקבלת יותר מידע תרגיש חופשי להתקשר אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות קשה בין ניתוח להקרנות
יצחק (איצי) באר28/07/2010שלום מנחם,
אם אני מבין נכון את מה שכתבת רמת ה- PSA שלך מאפריל 2010 היא 6.82 ודרוג הגליסון הוא 4+3= 7.
לעניות דעתי ולצערי רמת הגליסון אצלך (המדד המעיד על אגרסיביות של המחלה) היא די גבוהה כאשר המספר הראשון (4) מבטא את רמת האגרסיביות של 50% או יותר מהתאים הסרטניים שנדגמו בביופסיה.
שים לב שזוהי רמת אגרסיביות של 4 מתוך 5 ונחשבת די גבוהה.
המספר השני (3) מבטא את רמת האגרסיביות של פחות מ 50% מהתאים הסרטניים שנדגמו בביופסיה. הערך הזה יותר נמוך והוא 3 מתוך 5.
לאור הנתונים הללו אני מבין שהאונקולוג שאיתו התיעצת לא הציע לך ניתוח כי בגליסון גבוה נמנעים בד"כ לנתח מחשש שהתאים הסרטניים פרצו מחוץ לערמונית. לכן הוא הציע לך טיפול הורמונאלי (לפחות לזמן מה). אולי גם בגלל שהערמונית שלך מוגדלת. בעקבותיו הוא מציע לבצע הקרנות לערמונית. הטיפול הזה לפי הבנתי ניתן "לטפל" גם בעריסת הערמונית מתוך הנחה שהתאים הסרטניים פרצו החוצה מהערמונית ויש סיכוי שהקרינה תשמיד אותן.
המהלך הזה נראה לי יותר מתאים למצבך.
לפי מה שאני יודע לניתוח עם רובוט אין נסיון מספק בארץ.
אני ממליץ לך שלוש המלצות שעשויים לעזור לך לקבל את ההחלטה הטובה ביותר
1. למד את הנושא לעומקו. אתה יכול לקרוא קצת על משמעות הגליסון ועניינים אחרים הנוגעים לדבר באתר של עמותת "חיים עם סרטן הערמונית".
2. בצע בדיקת PSA נוספת שתעזור לך ללהעריך את התפתחות ה-PSA (המבטאת את מצב המחלה אצלך).
3. התייעץ עם אונקולוגים נוספים המומחים בטיפול בסרטן הערמונית. לך לפגישה איתם עם תוצאות בדיקת ה PSA העדכנית.
אתה יכול גם להתקשר אלי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח רובוטי
אבי30/07/2010נכון התוצאות בניתוח הרובוטי בארץ לא מוצלחות.
אבל אנחנו קבוצה לא קטנה שעברנו את ניתוח בחו"ל והתוצאות מוצלחות ביותר.
אם אתה מעונין לשמוע ממקור ראשון פנה אלי ואשמח לעזור .
הרבה בריאות
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח רובוטי - חו"ל\ישראל
דוד03/09/2010כיצד מתחילים לטפל בנושא של הסרת הערמונית בעזרת רובוט?
למי פונים בארץ(כדי להינתח בחו"ל)?
האם קופות החולים\חברות הביטוח משתתפות בתשלום?
כמה זה עולה והיכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח רובוטי-חו"ל/ישראל
לני הירש04/09/2010שלום דוד
ניתוח רדיקאלי על ידי רובוט בארץ מאוד חדש ואין לרופאים הרבה נסיון. אפשר לעשות ניתוח רובוטי בבית חולים תל השומר ובבית חולים הדסה עין קרם.
לפי סטטיסטיקה ומחקר אם הרופה לא ביצע הרבה ניתוחים אין הבדל בתוצאות. לפי המחקרים הזיקפה פחות טוב מניתוח רגיל.
יש לי קשר עם
Weill Cornell Medical College, Dr. Ashutosh K. Tewari
יש לו שם של אחד המנתחים הכי טובים בארצות הברית וביצה אלפי ניתוחים. מחיר הניתוח בלי מלון ומחיר כרטיס טיסה - 60,000 $ אני לא חושב שהקופות משתתפים ובקשר לביטוח פרטי אתה חייב לשאול את חברת הביטוח שלך
בארץ יש רופאים מומחים לסרטן הערמונית עם תוצאות שדומות לאלה בארה"ב
אם אתה מתגורר באזור ירושלים או רעננה מאוד כדי לך לבוא לקבוצת תמיכה באזור שלך. אפשר לשוחח עם גברים שעברו כל מיני טיפולים.
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח רובוטי
אבי04/09/2010אשמח לעזור לך מניסיוני.
אנא שלח לי מייל ואני אעביר לך את מספר הטלפון שלי.
[email protected]
שנה טובה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)