מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עליית PSA לאחר טיפולים ומה עושים?יעד25/09/2010
ללני ואיצי שלום וברכה.
לפני שאני עובר לשאלותיי השונות, אני חייב לציין (לאחר שיטוט באתר שלכם וקריאת התשובות/תגובות שלכם) שאתם עושים עבודת קודש, שההתייחסות שלכם לכל אחד ואחד מדהימה ומי ייתן וירבו כמוכם בישראל.
להלן שאלתי הארוכה במקצת ואני מתנצל על כך מראש, אך רציתי להביא את מירב האינפורמציה לשאלות מטרידות מאוד (שמעתי שאלות כאלו גם מאחרים) המביאות גם להתלבטויות קשות ואודה על התייחסותכם לנושאים השונים.
קצת רקע:
כיום בן 63, לפני כ 7 שנים לאחר בדיקות וביופסיה שהיו: PSA 5 וגליסון 6 (3+3) , עברתי כריתה רדיקלית של הערמונית, בפתלוגיה נתגלה שהייתה בריחה לאפקס החיצוני, גליסון נשאר 6 . היה כישלון ביוכימי וזאת מאחר וה PSA שלושה חודשים לאחר הניתוח היה 1.9 ועלה במהירות תוך כארבעה חודשים ל 3.9, בעקבות כך הקרנות חיצוניות לאגן וטיפול הורמונאלי (קסודקס 150 למשך שנה), בסוף הטיפולים (בסוף 2004) ה PSA ירד ל 0.04 ומאז נמצא כל הזמן במגמת עליה כאשר מאז יוני 2009 שהתוצאה הייתה 0.15 ועד לבדיקה האחרונה לפני כשבועיים (דהיינו שנה וחודשיים) התוצאה עלתה ל 0.38 דהיינו יותר מהכפלה.
עשיתי בדיקות הדמיה שונות לפני כ 3 חודשים (אולטרה סאונד, CT ומיפוי עצמות) ולא נמצאו דברים חשודים.
השאלות המטרידות:
1. מה המשמעות של העלייה המתמדת והמטרידה הנ"ל לאורך השנים ובמיוחד בשנה האחרונה? האם ייתכן ויש שארית בעריסת הערמונית שלא נעלמה עם כל הטיפולים? האם ייתכן ויש בריחת תאים סרטניים קטנים לאזורים אחרים בגוף? ...?
2. האם יש טעם לעשות בדיקת MRI אנדורקטלי לבדוק באם אין שארית ערמונית בערסל (בהנחה שבדיקה כזו יכולה לגלות זאת)?
3. האם מניסיונכם יש טעם להתחיל טיפול הורמונאלי כעת ואם לא באילו ערכים של PSAלהתחיל זאת ? אגב ישנם רופאים שכבר המליצו קודם לכן להתחיל בכך וביקשתי לדחות זאת.
4. שאלה (אולי אפיקורסית) – אני שומע מאנשים שונים שעוברים טיפול הורמונאלי (וגם מרופאים בימי עיון) שבעקבות הטיפול ה PSA יורד בצורה יפה לתוצאה הקרובה ל 0, אך לאחר תקופה מסוימת הוא שוב עולה ושוב מתחילים טיפולים הורמונאליים וחוזר חלילה. על פניו נראה שהטיפול ההורמונאלי אינו מרפא אלא רק מעכב (או אולי "מזייף" את הקריאה הנכונה של ה PSA), לפיכך ע"מ למנוע את ה"עינויים" (הן גופניים והן נפשיים) הללו הלוך ושוב, האם לא כדאי לי לעשות טיפול כימותרפי אשר אולי ירפא את המחלה אחת ולתמיד?
בתודה מראש על תשובתכם לשאלות הנ"ל.
בברכת שנה טובה, חג שמח ומועדים לשמחה.
יעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליית פ.ס.אי. לאחר טיפולים ומה עושי
לני הירש26/09/2010שלום יעד
אתה עניתה על הרבה שאלות בעצמך. נכון, טיפול הורמונלי לא מרפה אבל כן דוחה את הסרטן לתקופה ארוכה. אני בקשר עם אנשים שעושים טיפול הורמונלי כבר 17 שנה עם רמת חיים טובים.
אני בעצמי בטיפול הורמונים כבר 10 שנים עם הפסקות, זאת אומרת ,שאני עושה טיפול עד שהפ.ס.אי. מגיע קרוב ל 0 ומפסיק כדאי שהפ.ס.אי. מגיע ל 6.
אני בטוח שאיצי יתן לך את כל המידע על טיפול כימו מוקדמת כי הוא עשה את זה. אם לא קראתה את הספר שלו " בשיטת החתול" - מאוד כדי לך לקרוא אותו.
אתה לא מספר היכן אתה מתגורר ואיזה רופאים מטפלים בך.מאוד חשוב לקבל דעה שניה ושלישית מאונקולוג/אונקולוגית שמתמחה בסרטן הערמונית.
תשמור על קשר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליית PSA לאחר טיפולים ומה עושים?
יצחק (איצי) באר26/09/2010שלום יעד,
שאלותיך ממצות את עיקרי הדילמות במלחמה במחלה.
מתי להתחיל כל טיפול? איזה טיפול לעשות קודם? כמה כל טיפול עוזר? וכו'.
כמובן שאין תשובות מוחלטות וחד משמעיות. אני אנסה לענות באופן תמציתי ומנסיוני על השאלות, אתה כמובן מוזמן גם להתקשר אלי שננתח ביחד את מצבך, ביתר פירוט.
אל תשכח שאיני רופא ואני בסה"כ חולה בעל נסיון.
להלן תשובותי:
1. עליה ב PSA לאחר טיפול ראשוני משמעותה בדרך כלל שהמחלה לצערנו לא חוסלה ויש תאים ממאירים בגוף. קשה לדעת בשלב מוקדם כזה איפה הם ולא בטוח שזה בדיוק חשוב.
2. לעניות דעתי הלא מקצועית, אין טעם בבדיקת MRI. היא לא תתן אינפורמציה שתשנה את פני הדברים או את אופן הטיפול.
3. יש טעם להתחיל בטיפול הורמונאלי. לטעמי האישי, ככל שתקדים התוצאה תהיה יותר טובה (לדעתי ככל שמקדימים לטפל בכל טיפול הוא יעיל יותר) ויש גם סיכוי גדול יותר שתוכל בשלב מוקדם יותר להפסיק את הטיפול ולזכות בתקופה ארוכה יותר ללא טיפול.
4. לא הייתי במצבך מתחיל טיפול כימוטראפי. יתכן ולא תצטרך אותו כלל. יש לקחת בחשבון טיפול כימותראפי אם וכאשר הטיפול ההורמונאלי יכשל.
בברכה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)