קבלת קרינה פנימית לאחר סידרה של הקר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קבלת קרינה פנימית לאחר סידרה של הקר
    שי
    24/10/2010

לאחר קבלת תוצאות הביופציה שזה היה גליקסון 4+4 ורמת הPSA היתה 6.7
    ולאחר התיעצויות רבות שכללו אורולוגים ואורולוג אונקולוג וכן עם הרבפירר וכולם היו בדיעה שאין צורך בניתוח אלה בקבלת הקרנות ממוקדות בתל השומר
    כרגע אני מטופל במקביל בזריקות הורמונים ובהקרנות (אני באמצע התהליך )
    מאחר וניתנה לשיקול דעתי האם אחרי סידרת ההקרנות לבצע גם את תהליך ההקרנה הפנימית ישירות לערמונית למרות שלדברי הרופא זריקות ההורמונים יעשו את העבודה ואם אלך על הרינה הפנימית בעוצמה גבוהה לא יהיה צורך בזריקות ההורמונים במשך שנתיים (זריקה כל 3 חודשים ) ואוכל להסתפק בזריקות במשך חצי שנה ואו שנה
    שאלתי האם כדי לבצע את ההקרנה הפנימית כדי למגר את הסרטן בערמונית שלא פרץ מחוץ לבלוטה
    אודה לך על תשובה מהירה כי עלי להחליט תוך 7 ימים
    בברכה
    שי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קבלת קרינה פנימית לאחר סידרה של הקר - תגובה

יצחק (איצי) באר
    24/10/2010

שלום שי,
    השאלה שלך היא שאלה מורכבת שבטח לי אין יכולת לתת עליה תשובה (אני חולה ותיק ואיני כידוע לך, רופא).
    אני מציע לך לקבל חוות דעת ממספר אונקולוגים ו/או אורולוגים מומחים בנושא סרטן הערמונית ואח"כ להחליט.
    אני לא שמעתי אף פעם על הקרנות חיצוניות וגם פנימיות אבל אם יש הצעה כזו אולי יש בזה משהו.
    אחת השאלות העיקריות היא מהן תופעות הלוואי הכרוכות בשני סטים של הקרנות כמוצע? האם יש חשש לפגיעה פיזית במערכות הסמוכות (שתן, יציאות)?
    אני לא בטוח שמישהו יכול להבטיח לך שאם תעשה את ההקרנה הפנימית תמגר את הסרטן. בגליסון 8 עלול מאד להיות שמספר תאים ממאירים יצאו מהערמונית והם יכולים לצוץ בעוד איזשהו זמן למרות הקרינה המסיבית.
    טיפול הורמונאלי (הכולל את כל הבעיות הידועות), לעומת זה, מדכא את כלל התאים הממאירים בגוף.
    בקיצור אין לי תשובה טובה חוץ מלהתיעץ עם מומחים ולהגיע להחלטה (הקשה בכל מקרה).
    בהצלחה.
    אתה יכול גם להתקשר אלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו