האם כדאי לבצע ביופסיה בארמונית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם כדאי לבצע ביופסיה בארמונית?
    ירון
    13/12/2010

שלום,

בעקבות בדיקת דם וערכי PSA גבוהים מהנורמה הופנתי לאורולוג.
    בבדיקה גופנית הוא לא הרגיש דבר, אך בכל זאת הציע לבצע ביופסיה למען השקט הנפשי.

גילי 44, בריא.
    ביצעתי 3 בדיקות PSA במהלך השנים עם התוצאות הבאות:
    לפני 6 שנים 2.8, לפני חודש וחצי 4.06 ולפני חודש 3.59.
    אבי עבר כריתת פרוסטטה והקרנות בגיל 67 ולאמי היה סרטן צוואר הרחם.

אני מתלבט אם לבצע את הביופסיה עכשיו או להמתין ולהמשיך לעקוב אחרי ערכי PSA?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם כדאי לבצע ביופסיה בארמונית? - תגובה

יצחק (איצי) באר
    14/12/2010

שלום ירון,
    קריאות ה PSA שלך אינן נותנות תמונה ברורה. יתכן והקריאה של 4.06 אינה מייצגת את המצב האמיתי (קריאת PSA עשוי להיות גבוהה מהמצב האמיתי אם התבצעה לאחר קיום יחסי מין או רכיבה על אופניים או פעילות פיזית אחרת הנוגעת לאזור הערמונית).
    האם יש לך הפרעות במתן שתן או ביחסי מין?
    קריאה גבוהה של ה PSA עלולה לנבוע גם מדלקת בערמונית. על האורולוג לשלול גם את האפשרות הזו.

אני מציע לך לעשות קריאת PSA נוספת בעוד כחודש, מספר ימים לפניה לא לבצע את הפעיליות שהזכרתי למעלה.
    אם ה PSA מגלה מגמת עליה הייתי נוטה לבצע ביופסיה. אם אין מגמת עלייה הייתי ממשיך לעקוב. זה צריך לעשות כל אחד בגילך שיש לו במשפחה הסטוריה של סרטן הערמונית או סרטן השד (לאימא או לאחות).
    המלצותי לך, בגלל ההסטוריה המשפחתית, לעשות PSA כל 3 חודשים ולא כל כמה שנים. בדיקת אצבע תעשה אצל האורולוג כל חצי שנה.
    בכל מקרה תמשיך להיות במעקב אצל אורולוג ואם אתה מתלבט תתיעץ עם מומחה נוסף.
    אני ממליץ לך גם ליידע גם את רופא המשפחה על המצב. זה יכול להיות לך לעזר בהמשך.
    בברכת בריאות טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כדאי לבצע ביופסיה בארמונית?

ירון
    15/12/2010

איצי,
    תודה על התשובה.

לא, אין הפרעות במתן שתן או יחסי מין.

אני מכיר 3 אמצעי בדיקה:
    PSA ומישוש שאני לא בטוח עד כמה הם מדוייקות וביופסיה שמאד פולשנית עם תופעות לוואי.

האם ישנם דרכים נוספות לבדיקה? רק אולטרסאונד למשל?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לני הירש
    15/12/2010

ירון שלום
    אני מסכים לגמרי עם מה שאיצי כתב ואני רוצה להוסיף- אתה בסכנה גבוה לחלות בסרטן הערמונית וזה מאוד חשוב שתתיעייץ עם אורולוג שמבין היטב בסרטן הערמונית. לצערי הרב לא כל אורולוג מבין בסרטן הערמונית.

בשלב זה אין דרך אחרת לגלות עם יש לך סרטן הערמונית מאשר לבצע ביופסיה.

כמעט שאין תופעות לוואי שאאפשר לסבול. אתה תמיד יכול לבקש הרדמה בביצוע הביופסיה. אם אתה כן מבצע ביופסיה תבקש שיעשו לפחות 20 דקירות ואז יש תמונה ברורה על מצבך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

יצחק (איצי) באר
    15/12/2010

יש בדיקת MRI רקטלית אבל היא מיועדת בעיקר לקביעת גבולות הגידול הסרטני והיא בד"כ לא משמשת לאבחון אלא לקביעת סוג הטיפול לאחר אבחון סרטן הערמונית.

אני מציע לך להמשיך לעקוב אחרי ה -PSA והיתר כמו שכתבתי לך ובעיקר להרגע. זה חשוב מאד לא להיות יותר מדי מתוח. במצבך אין סיבה להיות מתוח אתה לא חולה!!!
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו