ייעוץ על שינוי בדיקה PSA

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייעוץ על שינוי בדיקה PSA
    מיכאל
    18/01/2011

שלום.בחודש אוקטובר אובהנתי כחולה סרטן הערמונית ,PSA=4.1, גליקסון 3X3. עקב גיל צעיר (בן51), מומלץ לבצע ניתוח. נקווה תאריך ניתוח-בעוד חודש, לאחר בדיקת מעבדה,מדברר,כPSA ירד עד 3.2.
    האם יש צורך בבדיקה נוספת או איזה פעולה נוספת?
    אודה על כל ייעוץ
    בברכה.מיכאל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ על שינוי בדיקה PSA

הוספת תגובה

• ייעוץ על שינוי בדיקה PSA - תגובה

לני הירש
    18/01/2011

מיכאל שלום
    ברור שיש לך סרטן הערמונית ולא חשוב איזה תוצאות יהיו מן הבדיקות ה-פ.ס.אי.
    יש לך 2 ברירות-או לטפל בזה או לעשות מעקב פעיל.
    כדי לקבל דעה שניה ממומחה לסרטן הערמונית.
    לעמותה "חיים עם סרטן הערמונית" יש 2 קבוצות תמיכה. אם אתה גר באיזור ירושלים יש לנו מפגש ביום ד', 26/1/11 בשעה 17:30 במרכז הרפואי שערי צדק באולם מול הקפטריה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ על שינוי בדיקה PSA - תגובה

יצחק (איצי) באר
    19/01/2011

שלום מיכאל,
    אני הייתי מתיעץ עם אונקולוגים המתמחים בסרטן הערמונית ומבקש מהם חוות דעת נוספת ואחר כך מחליט.
    יחד עם זאת עליך לדעת
    1. יש מקרים שבהם הערמונית מפרישה מעט PSA ויתכן שזה המקרה אצלך.
    2. פעילויות ששעלולות להגדיל את קריאת ה-PSA וכדאי להמנע מהם כשלושה ימים לפחות לפני הבדיקה הן: מגע מיני, רכיבה על אופניים או על סוסים וכל פעילות פיזית אחרת הקשורה באזור שבו ממוקמת הערמונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולים אלטרנטיביים

לביא יהונתן
    27/01/2011

שלום למיכאל
    התלבטתי אם להוסיףת תגובה כי הניסיון שלי קצר אבל אני ממליץ לך להכנס לאינטרנט ולבדק טיפולים אלטרנטיביים .אם הרופאים ימליצו לך על מעקב פעיל יש מה לנסות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים ברמות PSA

דר' שלו משה
    02/02/2011

PSA הוא חלבון המופרש מהערמונית. ההפרשה משתנה כל הזמן אך הוכח סטטיסטית שברמות שבין 2.5 נ"ג/מ"ל ל- 10 נ"ג/מ"ל הסיכוי להמצאות סרטן בערמונית הוא 25% רמות ה- PS שלך נעות סביב ה- 4 וזה גבוה לכל הדעות. אין משמעות לירידה ל- 3.2 כי בבדיקה אחרת זה יכול לחזור למעל 4.
    בגילך הצעיר ולאור הנתונים הקליניים שלך סיכויך להבריא לחלוטין מהמחלה גבוהים מאד בטיפול מתאים
    לא הייתי ממליץ לך מעקב פעיל לאור גילך הצעיר. הסיכון רב על ה"רווח"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו