תודה מקרב לב לכל המגיבים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תודה מקרב לב לכל המגיבים
    יהודית
    26/01/2011

ראשית תודה על הפורום הניפלא הזה שעוזר לכל החולים החדשים אשר עדיין מגששים באפלה. תודה לאיצי שכבר דיברתי איתו בטלפון וללני שהגיב לפנייתי כל כך מהר. כמו כן תודה לכל האנשים הפרטיים אשר ענו והתקשרו אלי והסכימו לתת לי מידע כה חשוב.
    למעשה התיעצנו עם מספר כרורגים ועם אורולוג אונקולוג. היום גם התיעצנו עם ד"ר זילברמן אשר הוזמנה להרצות ע"י הפורום ברעננה. מרשימה ביותר אדיבה ואמינה. נותנת מידע אמין ולא מנסה לייפות דברים כפי שרופאים רבים מנסים לעשות.... ברור לנו שיש צורך בניתוח . עלינו להחליט באם ללכת בשיטה הפתוחה או בשיטה הרובוטית וכמובן היכן ואצל מי . לפי מה שנימסר לנו באחוזים התוצאות והסיכונים שקיימים ,דומים בשתי השיטות. ברור לנו שההחלמה מניתוח רובוטי יותר מהירה וקלה. נותר לנו להכריע בשאלה הקשה הזו. מקווה שהק"בה יכוון אותנו להחלטה הנכונה ביותר.
    רפואה שלמה לכולם, יהודית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תודה מקרב לב לכל המגיבים

הוספת תגובה

• כריתה רדיקלית של הערמונית.

דר' שלו משה
    02/02/2011

ממה שידוע היום אין שום יתרון ממשי בתוצאות הניתוח הרובוטי לעומת התוצאות בגישות הניתוחיות הוותיקות (לפרוסקופית, גישה על חיקית או גישה פרינאית)בכל מה שקשור לשליטה על המחלה, שליטה על השתן ואין אונות.
    גם בגישות הוותיקות כאשר הן מבוצעות במרכזים בעלי ניסיון, ההחלמה היא קצרה בדיוק כמו לאחר ניתוח רובוטי. מצד שני הניסיון בניתוח רובוטי בארץ בכל המרכזים הרלוונטיים הוא קטן ביותר והם עדיין בשלבים של למידת המערכת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר שלו

יהודית
    04/02/2011

גם אנחנו הבנו בגדול שאין הבדלים בתוצאות הניתוח מבחינת מיגור הסרטן ומבחינת השליטה בשתן ובאין אונות. אך יש רופא בבית חולים הר סיני בניו יורק שמציג סטטיסטיקות אחרות טובות יותר בשיטה הרובוטית גם באשר להחלמה וגם לגבי השליטה בשתן ובאין אונות. אני רוצה לקוות שאכן הסטיטיסטיקות הללו נכונות .הרופא הנל ביצע כ-3000 ניתוחים רובוטיים של פרוסטטקטומיות וזה בהחלט מספר מכובד לעומת כ-30 ניתוחים בשיבא.אם יש לך דברים נוספים להעיר את עינינו בעינין נישמח לשמוע. תודה מראש,יהודית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בארץ

דוד
    04/02/2011

שלום
    רפואה שלמה לזקוקים אבל זיכרי שתמיד שיש יוצא מהכלל ומי בטוח שהחולה לא יהיה באחוז ה"שלילי" של הסטיסטיקה??
    לכן לכי על בטוח-בארץ אצל הגדול מכולם-בעל הניסיון הגדול ביותר בארץ הוא מנתח בימי א בבית חולים אסותא ת"א
    בהצלחה
    ניתח אותי והכל תקין....אמנם אני רק בן 56 אבל אני מרוצה מאד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדויד , מעונינת לדבר איתך

יהודית
    05/02/2011

דויד שלוםרב,
    תודה על התיחסותך להודעתי. האם יש אפשרות ליצור קשר איתך? המייל שלי
    baruch7@bezeqint. net
    בברכה יהודית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולים לסרטן הערמונית

דר' שלו משה
    06/02/2011

כמה גלילים מהביופסיה היו נגועים בסרטן ובכמה אחוזים ?? במידה ומדובר בגלילים מעטים ובאחוזים נמוכים קיימת שיטה של FOCAL THERAPY המבוצעת בארה"ב על ידי דר' CRAWFORD . מדובר בטיפול של הקפאה ישירות לגידול עצמו ללא כריתה שלמה של הערמונית . הרעיון הוא שלא לכרות את כל הערמונית בשל גידול קטן ובכך להקטין את כל תופעות הלוואי. חשוב לדעת שכדי לבצע טיפול מסוג זה יהיה צורך לחזור על הביופסיה במרכז שמבצע את הטיפול.
    בכל הנוגע לניתוח רובוטי, ממה שמפורסם בעיתונים המדעיים גם במרכזים הגדולים בארה"ב עדיין לא הגיעו להפחתה משמעותית בתופעות הלוואי של הניתוח לעומת ניתוח פתוח או לפרוסקופי.
    בכל מקרה לא מדובר אף פעם במצב דחוף על כן יש זמן להתייעץ ולברר לפני כל החלטה.
    בהצלחה ובברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התיחסותך המהירה

יהודית
    07/02/2011

בביופסיה האחרונה שנערכה ב-16.12.2010 נילקחו 15 גלילים סה"כ .בגליל 1מ-6 מצד שמאל ב-15% -10% מניפחו הודגמה 3+4=7 אדנוכרצינומה .בגליל אחד מימין ב-10%-5% מניפחו גם כן 3+4 =7 . יש לציין שגילו 59 שברקע עבר ניתוח לפרוסקופי של בקע מפשעתי מימין. משיחות שניהלנו עם אורולוגים ואונקלוג הושם דגש על טיפול כרורגי. האם גם לדעתך יש כאן עדיפות לניתוח?
    תודה מקרב לב על תשובותך ,יהודית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח כריתת ערמונית

דר' שלו משה
    07/02/2011

לאור הנתונים שמסרת מדובר בגידול משמעותי אך קטן בגודלו. בדיוק לסוג הגידולים האילה מיועד הטיפול החדשני של FOCAL THERAPY. טיפול זה מתבצע רק בארה"ב אך ראוי לציין שמדובר בגישה חדשה שאין איתה עדיין ניסיון רב אך נשמעת מבטיחה והיא יותר הגיונית ממה שמקובל היום והיא הרבה פחות חודרנית/טראומתית מניתוח רגיל. - משמידים רק את הגידול ולא את כל הבלוטה.
    על כל פנים אם אתם מדברים על טיפול בארץ, אני בהחלט ממליץ על ניתוח.
    עם מנתחים בגישה דרך הפרינאום ( האזור שבין שק האשכים ופי הטבעת ) - RADICAL PERINEAL PROSTATECTOMY כפי שאני בדרך כלל עושה הרי אז הרשת שהושתלה בדופן הבטן בניתוח קודם אינה מהווה כלל בעייה . לגישה זו הרבה יתרונות : אין דימום, אישפוז בד"כ של 24 שעות, צלקת קטנה ובלתי ניראית - אותם אחוזי תופעות לוואי כמו בניתוח דרך הבטן אך תוצאות יותר טובות מבחינה שליטה על השתן.
    אני מקווה שהייתי לעזר
    בהצלחה.
    דר' שלו משה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התגובה מיועדת לד"ר שלו

יהודית
    07/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר שלו

יהודית
    07/02/2011

בוקר טוב,
    האמת שכעת אני ממש מבולבלת כיון שלא הציעו לנו ניתוח בשיטה פריאנאלית ועל ה-focal therapy לא שמענו. האם יש מצב שאוכל ליצור עימך קשר טלפוני?
    בהערכה רבה על נכונותך לעזור.יהודית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליהודית

דר' שלו משה
    07/02/2011

ניתן להתקשר ל- 054-3298197 אחרי השעה 17:00
    בברכה,
    דר' שלו משה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• hifu

amir
    03/02/2011

יהודית שלום.
    אני מאחל לך ולבעלך הצלחה בכול מה שתבחרו, האם בדקתם גם טיפול בעזרת גלי על קול הקרוי HIFU . זהו טיפול ללא ניתוח וללא קרינה מייננת. מבוצעת בארץ על ידי פרופסור סידי וצותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו