psa

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• psa
    לביא יהונתן
    25/02/2011

שמי יונתן לביא בן 60 בריאות טובה לפני שישה חדשים בביופסיה סרטן בערמונית גליסון 3+3 בבדיקה אנדורקטלית לפני שבועיים מוקד אחד 5-6 מ"מ אין יציאה מהקופסית. ערמונית מוגדלת מספר שנים רמות psa ב 2004 7.5 ועד 2010 ירד ל 4.5 ועלה חזרה ל 7 בתחילת 2010 .. באוגוסט 2010 עלה ל10 זה היה גם זמן הביופסיה. מאותו מועד החלטתי לטפל בשיטות אלטרנטיביות .לפני חדשיים וחצי התחלתי לטפל בשיטת באדוויג עם בדיקה חדשית של psa . חודש מהתחלת הטיפול ירד ל 7 ואחרי חדשיים ל6.5 . למעשה אלה היו הרמות של הpsa שהתחלתי לבדק לפני שש שנים .וכאן מתחילות השאלות שמטרידות אותי :האם יש לצפות לירידה לרמות נמוכות כמו 1 ?.האם המצב הרגיל של ערמונית מוגדלת גורם לרמות של 4-7 psa אצלי גם אם הסרטן לא היה קיים ? האם הירידה שהשיטה (שיטת באדוויג )ללא ספק גרמה לה מעידה בהכרח שהסרטן בנסיגה ?האם יש צורך גם במעקב של פרמטרים נוספים או בדיקות נוספות יותר מבדיקה שנתית אצל אורולוג ?אשמח לקבל את חוות דעתכם .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    psa

הוספת תגובה

• psa - תגובה

יצחק (איצי) באר
    25/02/2011

שלום יונתן,
    1. לדעתי אף אחד לא יכול לתת תשובה ודאית לשאלה הזו אבל לא נראה לי שה PSA ירד לרמה של 1 בעקבות הטיפול האלטרנטיבי שאתה מטופל בו.
    2. ערמונית מוגדלת יכולה להפריש יותר PSA במיוחד אם יש דלקת. יש מקרים של אנשים שיש להם רמת PSA די גבוהה מבלי שנמצא אצלם סרטן ערמונית. לידיעתך רמת ה PSA בבדיקה מושפעת גם מעוד פרמטרים כמו פעילות פיזית באזור הערמונית לפני הבדיקה למשל קיום יחסי מין, רכיבה על אופניים ועוד.
    3. לעניות דעתי, הירידה ב PSA אצלך אינה מעידה בהכרח על נסיגת המחלה. יש טיפולים מוכחים הגורמים לנסיגת המחלה ואני לא בטוח שהטיפול שאתה עושה אכן גורם לנסיגה כזו. במידה ויש מגמת ירידה קבועה ומתמשכת של ה PSA זה בד"כ אומר שהמחלה נסוגה.
    4. תמשיך להיות במעקב צמוד של אורולוג וכמובן אם יש לך חו"ח עליה מתמשכת ב-PSA זה סימן שהטיפול אינו יעיל.

אשמח אם תכתוב לי על מהות הטיפול שאתה עובר. יש לנו עמותה הנקראת "חיים עם סרטן הערמונית" שהקמנו על מנת לתמוך בחולים וכן אתר אינטרנט שבו יש מדור על טיפולים אלטרנטיביים. אם זה יתאים נכניס אותו לשם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• psa

דר' שלו משה
    26/02/2011

ברצוני לתמוך בדבריו של יצחק לביא ולהוסיף ששיטת בודוויג מעולם לא הוכיחה את עצמה במחקרים מבוקרים על בני אדם . על חיות מעבדה לשיטה היתה השפעה לא ברורה - בחלק מהמחקרים זה עזר ובחלק אחר לא.
    בלי שום קשר לריפוי , השיטה מבוססת על תזונה בריאה וניהול אורח חיים רגוע שזה תמיד מומלץ ובעיקר לחולי סרטן אך לא הייתי מסתפק רק בזה אלא מוסיף גם ריפוי מוכח למחלה.
    דר' שלו משה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחקרים מבוקרים

לביא יהונתן
    26/02/2011

תודה לכם על התגובות .איצי אני חבר בעמותה אתקשר אליך .לגבי תגובת ד"ר שליו צר לי דוקטור אבל זה שאין מחקרים מבוקרים זה לא אומר כלום לשני הכיוונים .לא שהשיטה עובדת וגם לא להיפך .העובדה שהיום לא משתמשים בכמות האינסופית של נתונים שעולים ברשת האינטרנט והופכים אותה למידע לחולים איננה חכמה . ולדעתי מונעת אינפורמציה חשובה על ריפוי מחלות באופן אלטרנטיבי .זה שקיימים מחקרים מבוקרים איננו אומר בהכרח שתוצאותיהן הן האופן היחיד האפשרי להחלמה ממחלה כלשהיא . לפעמים עדיין לא עשו את המחקרים ולפעמים אין עניין לקהילה הרפואית לעשותם .
    ישנם אלפי אנשים בכל העולם שנרפאו על ידי רפואה אלטרנטיבית ישנם גם מרכזים גדולים שעוסקים בזה . כסף אמנם מעורב אבל הוא מעורב יותר ברפואה המערבית הרגילה.אם הייתי מקשיב לחלק מהרפואים שאתם התיעצתי הים כבר הייתי ללא ערמונית בינתיים עברה חצי שנה מיום שאובחן הסרטן יש לי ערמונית הסרטן בנסיגה או לפחות בעצירה לא נותחתי ואין לי את כל תופעות הלואי הקשורות .אני יודע שיש סיכון מסוים בדרך שבחרתי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למר לביא

דר' שלו משה
    26/02/2011

כתבתי לך את כל הידוע בנושא על מנת לעזור לך ולא כדי להתנגח. אני בכל ליבי מאחל לך רפואה שלמה בכל דרך שתבחר.
    בהצלחה
    דר' שלו משה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PSA

לביא יהונתן
    27/02/2011

תודה לך ד"ר שליו . גם כונתי לא היתה להתנגח .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטת הבת-יענה

פונזי
    13/03/2011

בניגוד לשיטת החתול של איציק באר שלראיה נפל על רגליו ,אתה דוגל בשיטת הבת-יענה.
    זה בסדר גמור לאכול בריא ולבצע מעקב-פעיל בגליסון 6 אבל סרטן ללא טיפול-יוצא לטיול..
    ו-6 הופך ל-7 ואחר כך ל-8 ואין מי שינבא את הקצב כי כדיברי חכמינו-מאז שחרב
    בית-המיקדש ניתנה הנבואה לשוטים .כך שכולם מומחים למה שהיה ולא למה שיהיה...
    אבל אדם באמונתו יחיה וינהג בגופו כרצונו ומי שעיניו פקוחות גם ידאג לאונקולוג טוב בסביבה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו