מודאג.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מודאג.
    דוד
    11/03/2011

מודאג.
    מה ההבדל בין "PSA 0.00" שכפי ששמעתי קיבלו מנותחים לאחר הסרה רדיקאלית של הערמונית, לבין "קטן מ- PSA 0.01" שאני קיבלתי לאחר הכריתה (נאמר לי שמוצלחת, שוליים בריאים, קופסית שלמה, גליקסון 6 (3+3) ורק בחלק קטן של צד אחד) -
    האם "קטן מ- 0.01" פחות טוב מ- "0.00"?
    מה משמעות ההבדל מבחינתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מודאג.

הוספת תגובה

• מודאג

אבי
    11/03/2011

לא יכול להיות יותר טוב

הרבה בריאות
    אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מדוע לא 0.00?

דוד
    11/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאג. - תגובה

יצחק (איצי) באר
    13/03/2011

שלום דוד,
    עצה שאני יכול לתת לך היא להשתדל להיות מודאג מה שפחות ולחיות טוב מה שיותר. אני יודע שזה קל לתת עצות כאלה ובכל זאת אני נותן אותה. יש לזה השפעה טובה כמעט תמיד.
    לעניין הרפואי הישיר, זה לא כל כך חשוב אם ה-PSA אחרי הניתוח הוא 0 או 0.01. יכול להיות שבפועל זוהי אותה תוצאה. מה שחשוב הוא השינוי של ה-PSA לאורך זמן ז"א אם ה-PSA אצלך ישאר נמוך אתה כנראה נטול תאים סרטניים אבל אם ה-PSA יעלה במהלך הזמן ז"א שלא נפטרת מהם ויש צורך בטיפול נוסף. לכן עליך לבדוק את ה-PSA כל תקופה נניח כל 3 חודשים.
    דרך אגב במונחים רפואיים רמת PSA מתחת ל 0.05 נחשבת לרמה בלתי נספרת או באנגלית Un Detectable PSA ובקיצור UDPSA שההתיחסות א\ליה היא כמו לרמת 0. לכן אתה בקטגוריה של UDPSA.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.

..
    13/03/2011

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו