אחרי ניתוח ערמונית האם להקרין מיד ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחרי ניתוח ערמונית האם להקרין מיד ?
    איציק
    22/03/2011

שלום רב ב09/01/11 עברתי ניתוח רדיקאלי בלפרוסקופיה בוולפסון להסרת הערמונית הגידול היה בשתי האונות גליסון 3+4 בממצא הפתולוגי רואים חדירה פרי-נויראלית,שוליים נגועים וחדירה לשומן סביב לערמונית ולצוואר שלפוחית השתן . מלפני הניתוח מיפוי עצם וCT ללא מחלה גרורתית.לאחר הניתוח אין דליפון שתן בכלל וזיקפה לא רעה.חודשיים אחרי הניתוח PSA 0.08 המלצת האורולוגים מוולפסון לבצע עוד 1-2 PSA .
    בביקור היום אצל אונקולוג ברמב"ם הוחלט לאחר דיון צצת רופאים על טיפול קרינתי לאגן עם טיפול הורמונלי כדור casodex50mg יום יומי לחודש ימים ן זריקה הורמונלית פעם ב 3 חודשים ל6 חודשים zoladex
    מבקש לדעת דעתכם לאור הניסיון המצטבר על הטיפול .. כמוכן איזה ואם בכלל יש תופעות לוואי לנ"ל . האם יש טיפול נוסף האם לבצע זאת בכלל!!..
    אנא עיזרו לי גם מי שנמצא באותו התהליך !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אחרי ניתוח ערמונית האם להקרין מיד ? - תגובה

יצחק (איצי) באר
    24/03/2011

שלום איציק,

1. השאלה שאתה מעלה היא האם להתחיל טיפול קרינתי יחד עם טיפול הורמונאלי כעת או לחילופין, להמתין אך בידיעה שבעתיד הוא ידרש, היא שאלה שאין עליה תשובה חד משמעית ותלויה בנטית הלב של הרופא המטפל ושלך. הנטיה האישית שלי היא להאמין שככל שהטיפול יבוצע מוקדם יותר כך הוא יהיה יעיל יותר שכן מולו עומד גידול סרטני יותר קטן.
    יחד עם זאת יש כאלה שטוענים שאפשר לדחות את הטיפול לפרק זמן כלשהו ע"מ שתהנה מאיכות חיים משופרת בתקופה הזו.
    2. לשאלה של האם לבצע את ההקרנות וגם טיפול הורמונאלי הייתי אומר שגם היא שאלה שכדאי לתת עליה את הדעת או אולי רק הקרנות ללא טיפול הורמונאלי.

השאלות האלה הן כאלה שתמיד יש סביבן התלבטות וההחלטה אינה פשוטה כלל וכלל. אני מציע לך להחליט על בסיס ההתיעצויות עם מומחים בנושא ועל בסיס נטיית הלב שלך. תתיעץ עם עוד מומחה או שניים בנושא, כאלו שאין להם אינטרס (כלומר לא עם אנשי ההקרנות).

3. לטיפול ההורמונאלי יש שלל תופעות לוואי שנוצרות בגלל הורדת כמות הטסטוסטרון בגוף. אתה יכול לקרוא על זה באתר של העמותה "חיים עם סרטן הערמונית" ובעוד הרבה מקומות. יחד עם זה תופעות אלו נעלמות בד"כ לאחר הפסקת הטיפול ההורמונאלי.
    גם להקרנות יש תופעות לוואי. גם עליהן אתה יכול לקרוא לרוב באינטרנט.

בכל טיפול שתבחר, שיהיה לך בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי ניתוח ערמונית האם להקרין מיד ? - תגובה

לני הירש
    24/03/2011

שלום לך
    הטיפול המומלץ לך נשמע נכון. אפשר לחכות 3 חודשים ולראות מה קורה עם ה-פ.ס.אי שלך. במקומך אני הייתי מתחיל את הטיפול המומלץ לך מיד. כבר ברור שהסרטן יצא מן הערמונית. ההקרנה יכול להשמיד את הסרטן בשלב המוקדם הזה. הטיפול הורמונלי עוזר לקרינה להשמיד את הסרטן.

לכל דבר יש מחיר: מן ההקרנות יכול להיות שישרוף לך בזמו שאתה נותן שתן, יכול להיות גירוי בפי הטבעת, יכול להיות עייפות. התופאות הלוואי האלה עוברים אחרי שאתה מסיים את ההקרנות.

המחיר השני של טיפול ההורונלי הרבה יותר כבד אבל גם אלה נעלמים בסוף הטיפול: תופעות הלוואי שיכולים להיות הם - חשק המיני נעלם,עייפות כרוני,גלי חום, דיכאון, עליה במשקל וחוסר מוטיבציה.

ההורמון טסטוסטרון, שיש לכל גבר, הוא אוכל לסרטן הערמונית. זריקת הזולדקס לא נותן את הגוף לייצר טסטוסטרון -בלי זה הגוף של הגבר הופך להיות גוף של אישה.
    ייתכן שלך לא יהיו תופאות לוואי כאלה אבל יכול להיות. החדשות הטובות שתופאות הלוואי האלה יתחילו לעלם אחרי 5-6 חודשים אחרי הזריקה האחרונה.

אני מציע לך לדבר עם האונקולוג שלך לגבי התופאות הלוואי של טיפול ההורמונלי.

תרגיש חופשי לצלצל אלי אם יש לך צורך.

יש סיכוים טובים שהסרטן יעלם אחרי הטיפולים המומלצים לך.

בהצלחה,
    לני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסדנה בחיפה

איציק
    05/04/2011

היי לני ו..איציק
    מה מתחדש עם הסדנה ברמב"ם ב 03/05/11 יודעים כבר מי המרצים שיופיעו אורולוגים,אונקולוגים ..
    מוכן לעזור אם צריך.
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו