מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יודע מה לעשות? איך להתחיל?יפית04/05/2011
שלום
אתמול התברר שתוצאת הביופסיה של אבי בן ה 70 חיובית.
האורולוג שלו מהקופ"ח נתן לו הפניה לאונקולוגיה באיכילוב וכמו כן בדיקת CT , מיפוי עצמות וצילום חזה.
איך מתחילים?
אם אני הולך לאיכילוב אז האם זה אומר שאני מעתה מטופל שלהם ובמידה וארצה טיפול או מנתח בבית חולים אחר אז אני כבר לא אוכל?
האם ללכת לאיכילוב רק לאחר שיש את כל הבדיקות ביד?
בכדי לשמוע מספר חוות דעת, האם אני צריך ללכת באופן פרטי לרופאים? ולאיזה רופאים : אונקולוג או אורולוג? ואז מה לעשות : האם לפי הרופא שנראה לנו אנו נבחר את בית החולים שיטפל באבי?
אשמח לכל עזרה בעניינים הפרוצדורלים של מה לעשות...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודע מה לעשות? איך להתחיל? - תגובה
יצחק (איצי) באר04/05/2011שלום רונן,
כשאתה מצפה לקבל יעוץ מאונקולוג כמובן שלצורך כך עליו לדעת את כל הפרטים על המחלה של אביך. לכן תצטיידו בכל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים.
הדרכים לקבלת יעוץ הם רבות. אתה יכול לעשות את זה הן במסגרת פרטית והן במסגרת הרפואה הציבורית. בימינו אלו מאד מקובל ואף מומלץ לקבל חוות דעת ממומחה נוסף אחד או יותר. זה ירחיב את האופקים שלכם בכל הנוגע לאופציות הטיפוליות העומדות לרשותכם והיתרונות והחסרונות של כל אופציה.
אתם גם יכולים לעבור מבי"ח אחד לשני. אין מגבלות ממשיות גם בעניין הזה. היום החולה הוא בחזקת "לקוח" והרופא הוא בחזקת "ספק" שעליו לספק סחורה ושמה "בריאות" לאביך. כשם שלקוח מסחרי בוחר את הספקים שלו כך אתם יכולים לבחור את "ספק הבריאות" שלכם.
כמובן שלימוד עצמי של פרטי המחלה והטיפולים השונים יכולים רק לעזור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מוצאים רופא מתאים?
יפית05/05/2011תודה על התשובה.
תיקון קטן למה שכתבתי : הרופא בקופ"ח נתו לאבי הפניה לאורולוגיה באיכילוב (ולא לאונקולוגיה כפי שכתבתי)
הענין הראשון שאנו מתמודדים איתו כעת הוא מציאת רופאים מומחים בכדי לשמוע חוות דעת לגבי צורת הטיפול.
איזה סוג רופא אנו צריכים לחפש: אורולוג (ואז השאלה אם הוא מבין בסרטן)? אונקולוג (ואז השאלה אם הוא מבין בערמונית)? אורולוג שמתמחה באונקולוגיה (ואז השאלה איך אני מוצא אחד כזה)?
האינטואיציה הראשונית שלי היתה לפנות למנהלי מחלקה אורולגית מומלצים.
האם כל מנהל מחלקה אורולגית בבית חולים, מתאים לצורך קבלת חוות דעת
בנושא?
האם יש לך המלצות על רופאים?
רונן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מוצאים רופא מתאים? - תגובה
לני הירש05/05/2011שלום רונן
אני רוצה להוסיף כמה דברים לתשובה של איצי. אתה לא נתת לנו פרטים על המחלה- זאת אומרת מה ה-פ.ס.אי?, תוצאות הביופסיה וגיל של אבא.
סרטן הערמונית לא פסק דין מוות. פחות מ-3% של חולי סרטו הערמונית נפטרים מן המחלה. סרטו הערמונית גודל לאת ואין סיבה להיכנס לפניקה.
בלי הפרטים מאוד קשה לכוון אותך. יש לעמותה שני קבוצות תמיכה, אחד בירושלים ואחד ברעננה ובחודש הקרוב תהיו עוד שתי קבוצות תמיכה, אחד בחולון ואחד בחיפה.
מאוד כדי לבוא לאחד הקבוצות איפה שתלמד הרבה מאחרים שעברו את המחלה והטיפולים.
אתה מוזמן להתקשר אלי ונוכל לשוחח -מספר הטלפון שלי - 6257151 04* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרף את התוצאות
יפית05/05/2011בבדיקת דם :
psa = 4.38
תוצאת הביופסיה:
1. prostate, right lobe, core biopsy:
- prostatic adenocarcinoma, gleason score: 7 (3+4)
- number of cores involved: all 5 cores
- percentage of cores involved : 80%, 80%, 80%, 70%, 60%
- perineural invasion identified
- comments: supported by negative CK-903 immunostain
2. prostate, left lobe, core biopsy:
- hight grade PIN involving 1 core. CK-903 immunostain positive
snomed: T-77220, 77230, M-81403* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין שאבי בן 70
יפית05/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרף את התוצאות - תגובה
לני הירש05/05/2011Ronen phone me . We do not give doctor's phone numbers and names here.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מוצאים רופא מתאים? - תגובה
יצחק (איצי) באר05/05/2011שלום רונן
בעקרון מי שמטפל בחולה סרטן הערמונית הוא אונקולוג מומחה בנושא סרטן הערמונית.
יחד עם זאת טיפול ראשוני כמו ניתוח להסרת הערמונית או ברכיטראפיה או טיפולים מקומיים אחרים נעשים ע"י אורולוגים כאשר גם כאן יש למצוא אורולוג כזה שמומחיותו היא סרטן הערמונית.
כפי שאתה מבין הגבול בין מתי שהאורולוג מסיים את תפקידו בהקשר של הטיפול בחולה סרטן הערמונית ומתי מתחיל האונקולוג הוא לא תמיד ברור. מה שחשוב בעניין הזה שהרופא יהיה מומחה בתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)