מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עליה ב-psa לאחר ניתוח להסרת ערמוניתמיכל20/06/2011
שלום
בעלי עבר ניתוח רדיקאלי להוצאת הערמוני, בשנת, 2008 .
מאז ה-psa עולה לאחר הניתוח היה 0.01 היום שלש שנים לאחר הניתוח הוא 0.28
האם יש מקום לטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה ב-psa לאחר ניתוח להסרת ערמונית - תגובה
יצחק (איצי) באר20/06/2011שלום מיכל,
על פניו, מהנתונים שאת מוסרת נראה שבעלך זקוק לטיפול משלים. בד"כ מקובל כאשר ה PSA עולה, לאחר ניתוח להסרת הערמונית, לבצע הקרנות לאיזור עריסת הערמונית מתוך הנחה שנשארו שם תאים ממאירים והם הגורמים לעליה ב PSA.
אני מציע לכם להתיעץ בענין עם אורולוגים מומחים (יותר מאחד) ולהגיע להחלטה. מה שלדעתי חשוב הוא לא להשהות את ההחלטה והטיפול. לא לתת ל PSA לעלות יותר מידי. ככל שהוא גבוה יותר קשה יותר להוריד אותו.
בהצלחה ובברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעניין עליית ה- PSA
אוריאל23/06/2011גם אני עברתי ניתוח לפני שלוש שנים.
במדידות ראשונות במדידה הראתה >0.1 .
אחר"כ המדידה בקופת חולים שיפרה רזולציה והערכים היו 0.006 ועד 0.013 .
מדידה אחרונה הראתה 0.02 .
האם אני צריך להיות מודאג מהעליה (אפילו שהיא איטית)?
אגב , אני בן 51 .
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעניין עליה ב PSA
בן20/07/2011אריאל שלום קראתי את תגובתך בפורום ואני מענויין להתייעץ איתך בנושא אנא צור עמי
קשר במייל [email protected]
תודה בן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעניין עליית ה- PSA - תגובה
יצחק (איצי) באר20/07/2011שלום אוריאל
אני לא חושב שאתה צריך להיות מוטרד בגלל שה PSA עלה 3 שנים אחרי הניתוח ל 0.02.
נהוג לקרוא ל PSA שמתחת ל- 0.05 Undetectable כלומר בלתי ניתן לגילוי.
באופן מעשי עליך להמשיך לעקוב אחר ה PSA. תעשה בדיקה נניח כל 3 חודשים ולפי התוצאות ניתן יהיה להעריך את המצב.
מה שחשוב בעניין הזה הוא כמה, ובאיזה קצב ה PSA משתנה במהלך הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעניין עליית ה- PSA - תגובה
יצחק (איצי) באר23/06/2011שלום אוריאל,
נראה לי שאתה יכול להמשיך בשלב זה רק למדוד (כל חודש וחצי למשל) את ה PSA. אם ישנה עליה מתמשכת (3 פעמים לפחות) ב PSA יש לפנות לאורולוג מומחה. אין מה לדאוג אך יש להיות ערני.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)