מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- לרזות זה טוב אבל מה עם הדרך?עידן03/08/2011
היי שוב,
עברתי את הניתוח לפני שבועיים וחצי וירדתי כבר 13 ק"ג. על פניו נתון מצויין שאמור לעודד אותי.. בפועל אני מרגיש חסר סבלנות, קצת מיואש ואפילו פיזית זה קצת מציק... (בחילה שלא מאפשרת לי להכניס כלום). ברור לי שבלי הניתוח הכיוון שלי היה מאוד לא לעתיד מזהיר אבל זה כמו חיתוך קיצוני מידי... מאיש שאוכל הרבה לאיש שלא אוכל כלום!
זה לא לצמצם באוכל, זה להפסיק לאכול! מתי הטעם המחורבן הזה בפה עובר ומתי מתחילים להרגיש שוב קצת "חיים"? נכון-אוכל זה לא הכל בחיים ואפשר לצרוך ממנו יחסית מעט כדי לשרוד,אבל רבאכ... בד"כ אני לא כזה קוטר ובכיין אבל משהו אצלי באמת התערער קצת בימים האחרונים והמשקל שיורד לא נותן תחושת עידוד בכלל...
מי שיכול\ה קצת לתת לי איזה אור קטן ומשמח, תבוא עליו\עליה הברכה.
תודה,עידן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עידן - תגובה
נילי03/08/2011היי עידן. אני מה זה מבינה אותך ! אומנן אני רק בתחילת הדרך (בדיקות לפני ניתוח), אבל לקח לי 3 שנים להשלים אם עצמי שמי שהוא יחתוך לי את רוב הקיבה האהובה והבריאה שלי, ואני לא אוכל לאכול את מה שאני אוהבת (לפחות כמה חודשים הראשונים). מחשבות האלה גורמים לירידה במצב הרוח שלי. אני טיפוס שמח, אופטימי, לא חסר לי כלום בחיים - 2 בנות חמודות, בעל אוהב אותי כמו שאני....אבל עוזר לי להתמודד עם הלחצים - זה שאני מבינה טוב-טוב דבר אחד : אם לא ארד במשקל (אני לא נראת שמנה, קצת מלאה) אז יש סיכוי שאני פשוט לא אזכה לראות את הנחדים שלי, כי עוד מעט יבואו סכרת, גיפרטוניה (לחץ דם גבוה) ואני פשוט אלך.....אז החלטתי שדי להנות מהאוכל הטעים (אני נהנת מהטעם ולא מהכמות!), אבל לא ממש בריא לי, ובמקום זה אני אתחיל להנות מבגדים, ספורט, אנרגיה....לא חסר בחיים ממה להנות!
עידן, את כבר מאחורי! תגובה שלך טבעית לגמרי ! תחזיק מעמד, תביט בתמונות כאן בפורום, אף למלא, עוד יום, עוד שבוע, טעם יחזור, תתחיל לאכול קצת יותר דברים, ותרא את העולם בגוונים אחרים, יותר בהירים. אני אשמח לקרוא כאן על המצב בעוד שבוע ! הרבה בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עידן04/08/2011תודה על התמיכה, אני באמת מקווה שזה רק סימפטום שך התחלה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי עידן
יושי03/08/2011תאמין לי - זה עובר!
ההרגשה המוזרה הזאת, והטעם הנוראי בפה, ההרגשה המוזרה על השיניים, ה-כ-ל עובר...
או-טו-טו תגיע לחיים קלים בהרבה ממה שהיו לפני הניתוח-
אני שלושה חודשים אחרי וממש חיה רגיל לגמרי ואפילו יותר טוב מלפני הניתוח...
זה לוקח זמן - אבל עובר...
בקשר לבחילות- אצלי אני הבנתי שזה נגרם לי מהצרבות ומזה שלא אכלתי כל שלוש שעות... אז הבחילות מככבות, אז אני ממליצה לך - קודם כל לקחת לוסק ולא להפסיק (כמובן בהתאם להמלצת המנתח), והכי חשוב- כל שלוש שעות לאכול... אפילו משהו שיא קטן, לפחות עד שהגוף יבין שהוא אמור לשנות דברים שהכיר עד היום... זה ממש יעזור לך
אז בהצלחה בהמשך,
וברוך הבא לחיים החדשים שלך :)
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידן...
עפרה04/08/2011היי,
אני בדיוק הייתי כמוך... תושות גועל בפה, בחילות נוראיות, לא יכלתי אפילו לשתות מים, הקאתי תה מיליון פעם והכי חשוב הייתי בדיכאון נוראי... היום אני חצי שנה אחרי והכל חזר לקדמותו...
אני אוכלת הכל טועמת הכל מנסה מאכלים ורואה מה יושב לי טוב ומה לא... הכל מעולה מצויין וזה יגיע גם אלייך... סבלנות הכל עובד ועובר... :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבלנות...
עידן04/08/2011אתם כנראה צודקים כולם ואכן מילת המפתח היא סבלנות. העניין הוא שעשיתי כבר דיאטות בחיים ואף אחת לא הייתה קיצונית כמו המצב עכשיו. ידעתי אז לצנזר באוכל אבל לרמה של נניח 40% ממה שאכלתי כאדם שמן שלא מחשבן. במצבי היום אני אוכל אולי 5% ממה שאכלתי ובגלל זה זה קצת מבאס. אבל כמו שרשמת- סבלנות (גם זה משהו שצריך לרכוש בחיים של אדם רזה...).
בכל מקרה- הרבה תודה על ההתייחסות :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
נילי04/08/2011היי עידן. אני מתארת לי עצמי כמה קשה לך עכשיו. ואני מבינה אותך. אינני יודעת עד כמה זה יכול לעזור (העצה שלי) אבל מה זה משנה מה אוכלים אנשים אחרים ? מה זה משנה מה אתה רגיל לאכול ? חשוב רק דבר אחד - מה אתה מכניס לגוף שלך בכדי לחיות ולא למות מסכרת, לחץ הדם גבוה וכדומה. חשוב מאוד לדעת שתוכל להכנס לחנות בגדים ולקנות מכנס קצר או בגד ים יפה, ולא בצורת מצנח ענקי.חשוב שתוכל להתאמן בחדר כושר או לרוץ בלי כאבי גב וסכנה למפרקים. וסוף כל סוף - מה, לא מגיע לך להיות חתיך? לא מגיע לך להנות בבוקר כשאתה מסתכל למראה? אתה צריך לנפנף ביד לחיים הקודמים ולומר לעצמך - אני עידן החדש. בהצלחה, תחזיק מעמד, עוד מעט נרא את התמונות שך לפני ואחרי !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)