מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- תזונה לאחר ניתוח שרוולדנה12/08/2011
שלום, אני חודשיים לאחר ניתוח, ירדתי 14 קילו. בימים האחרונים התחושה השתנתה לחלוטין... אם לפני שבוע כאבה לי הקיבה לאחר שאכלתי קצת יותר מידי, היום יש תחושה של שובע אבל הכאבים נעלמו. נוסף על כן, אני מרגישה הרבה יותר רעב והרבה יותר חשק לאכול. עד לפני שבוע יכולתי לא לאכול מארוחת הצהריים (14:00) עד 20:00 והיום אני מרגישה כבר רעב לאחר שעתיים-שלוש. זה קצת מדאיג אותי כי התפריט היומי שלי כולל דיאטה שנחשבת לרגילה לחלוטין ולא כמו לאחר ניתוח (משום מה חשבתי שהכמויות שאוכל לאכול יהיו מזעריות). במהלך היום אני אוכלת: חטיף אנרג'י קל, 2 פרוסות לחם קל עם גבינה, ארוחת צהריים חזה עוף/2 קציצות ו-4 כפות קוסקוס/אורז/תפו"א, מעט סלט, אחה"צ מעדן 3% ובערב 2 פרוסות לחם מלא עם קוטג'/חביתה וירקות חתוכים. במהלך היום אני שותה מים ובערך 4 כוסות נס קפה. ברגעים שאני חושבת על אוכל וזה קורה הרבה, אני מזכירה לעצמי את הניתוח שעברתי. וזאת עדיין מלחמה לא קלה בכלל.אני מרגישה שהכמויות שאני צורכת בכל ארוחה עלו וזה ממש גורם לי לחשוש מה יהיה בעוד כמה חודשים. איך אוכל לדעת אם זה תקין? האם הכמויות תקינות ? האם זה נורמלי שיש עדיין כזה חשק לאוכל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דנה
יעל הצפונית12/08/2011מן הסתם הכמויות של האוכל אחרי הניתוח עולות עם הזמן. הלוא לא יתכן שנחיה לנצח ממספר כפיות גבינה.
חשוב מאד שתהיי במעקב של דיאטנית ותבדקי איתה את מה שאת אוכלת במשך היום זה תקין.
בכל מקרה אל תילחצי. תאכלי משהו כל 3 שעות ותשתי בין הארוחות. גם ככה הכמויות שאת יכולה לאכול בארוחה הן לא מה שהיה פעם. כך שתהיי רגועה. הכל בסדר.
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)