נטיה מוגברת "לגדל אבנים" לאחר ניתוח

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• נטיה מוגברת "לגדל אבנים" לאחר ניתוח
    מקס ברנר
    16/08/2011

זכורני שמישהי כתבה כאן שהמנתח יעץ לה לסלק את כיס המרה ואבניו,וסיפר לה שלאחר שרוול הגוף נוטה ליצור אבני מרה מטעם כלשהו.
    בעקבות כאבים שהעלו חשד שאני מייצר אבנים או "חול" בכליות-התחלתי בבירור (מחכה לתור לאולטרסאונד ).
    מצאתי מאמר בכתב עת רפואי אמריקאי שכבר 3 חודשים אחרי קיצור קיבה יש ייצור מוגבר בגוף של גבישי סידן-אוקסלאט,שהם אחד מטיפוסי אבני הכליה.אני מוטרד וגם לא חש בטוב.מישהו מכיר את זה?

שולה-תוכלי להמריץ מישהו מהמקצוענים שבתמונות להתייחס ?זה בסדר שלא סיפרו לי הכל מראש,אבל כיום אני מעוניין להבין את הסיכונים.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקסי היקר

שולה זק
    16/08/2011

אכן כמו שכתבת יש נטיה ליצר אבנים אחרי ניתוחי קיצור קיבה.
    ממליצה בחום לצלצל לדר' מחג'נה והוא יסביר לך בשיוק לגבי המונחים ויענה על כל שאלותיך. הנה הנייד של דר' מחג'נה 050-2063521

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שעברתי וקראתי כל תולדות הפורום

רותי
    17/08/2011

קנאתי בך ששאלת וידעת הכל על הניתוח שלך - שלא כמוני....
    אך זאת ידעתי .....
    אין קץ למושלמות...!!!!!
    ויהיה טוב...
    וד"ר מחכ'נה אמר בפגישה שהוא לא מנתח 1+1 ....לדעתו עדיף כל ניתוח בנפרד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקסי היקר - תגובה

פרופ` אחמד מחג`נה
    17/08/2011

מקס היקר
    מה שקראת זה נכון. יש נטיה מוגברת לגוף ליצר אבני מרירה לאחר ירידה משמעותית במשקל (אם זה בניתוח או דרכים אחרות). הדבר לא מסוכן במובן שאתה חושש. אבנים אלו אם הם סמפטומטיות (כאבים, דלקות בכיס המרה או בלבלב) יש הוריה להוציא את כיס המרה. להרגיע אותך אמא שלי ואחותי כבר הרבה זמן ללא כיס מרה. תחכה ל US ואז נדבר
    תרגיש טוב ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפחדתם אותי

רוזי
    18/08/2011

אם כיס מרה ולבלב רחוק רחוק מאיתנו אנחנו ניפלאאאאאאאאאאאאאאאא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקס ידידי היקר.....

אורנה
    18/08/2011

קראתי את שכתבת . הדבר ידוע מראש שלאחר ירידה משמעותי למנותחי שרוול
    הגוף מייצר אבנים ולכן ישנם מנתחים שעומדים על זה להוציא את כיס המרה בניתוח שרוול וכך בעצם חוסכים עוד ניתוח וסבל בהמשך 1+1 חחחחח דיי תמוהה בעיניי שד"ר רזיאל לא הציעה לך לפני הניתוח!!!!!!!!!אני כידוע לך עברתי את שניהם בניתוח אחד וגם ידידתינו לילך ויעל הצפונית וכו' ויחד עם זאת ישנם מנתחים שלא מסכימים לבצע שני ניתוחים באחד . שמעתי על הרבה מנותחים שהיו צריכים לבצע עוד ניתוח להוצאת כיס המרה לאחר ניתוח שרוול . לא שזה ניתוח מסובך כן!!!!!!!!!!!!!!!אני מאד מקווה שלאחר האולטראסאונד שתעשה לא יגלו אבנים אצלך !!!!!!!

במידה ותרצה לשמוע פרטים נוספים אתה מוזמן להתקשר

בברכה לביאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהובתי משכבר הימים- תגובה

שולה זק
    18/08/2011

לביאונת יקרה,
    ברוך מחיהההה חברות נעלמות ואלמות חחחחחחחח
    אם הבנתי נכון ממקסי היקר שלנו לא מדובר בכיס מרה אלא בחול בדרכי השתןאו אבן בכליות.
    ספרי והשמיעי מה חדש אצלך
    חיבוק
    שולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• zזה נכון-המדובר בכליות

מקס ברנר
    18/08/2011

יש סימפטומים שמצביעים על "חול" או אבני כליות .
    לא מרה
    אני מחכה לבדיקת אולטרה סאונד שתבהיר אל נכון אם יש בסיס לחשש.
    ולמיטב התרשמותי גם זה עלול להיות קשור לניתוח,כמו שעולה מהמאמר שהזכרתי
    ולסיגל:ניתוחים שמשנים את האנטומיה, ומשרים תת ספיגה-ברור שיש להם תופעות לוואי שאנו מגלים בהדרגה.הצורך לקחת תוספי מזון נראה לי הבעיה הקטנה מכולן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות בעקבות שינוי האנטומיה

ד
    21/08/2011

מקס הי קצת הפחדת אותי אני חייבת לציין. איזה בעיות יכולות להיווצר כתוצאה משינוי האנטומיה בניתוח שרוול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בינתיים גילינו מחסורים תזונתיים

מקס ברנר
    21/08/2011

ונטיה לייצר אבנים ו"חול".יש כאן מספיק וותיקים שיכולים לדווח מה התגליות שלהם על ציר הזמן,ומנתחים שוודאי מכירים מנסיונם ומידיעתם המקצועית את כל ההתפתחויות המסתברות.

אם יירצו-ייתחלקו איתנו ביידע.אנילא רופא,לא דיאטן בריאטרי וגם לא באמת וותיק בתחום.כמוני כמוך דפנה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטיה מוגברת "לגדל אבנים" לאחר ניתוח - תגובה

ד``ר דוד גויטיין
    18/08/2011

אז ככה:
    ישנם דווחים סותרים לגבי שכיחות אבנים ו/או "חול" בדרכי השתן אחרי ניתוחים בריאטריים. יותר לגבי מעקף קיבה (המבוצע הרבה יותר משרוול בעולם הגדול...), מעט על טבעות וכמעט כלום על שרוולים. חלק טוענים שיש שכיחות גדולה יותר אך לא יודעים אם לשייך זאת לשינויים מטבולייים עקב מרכיב תת הספיגה, או לנטיה להמעיט בשתיה עם מצב של דהידרציה קלה תמידית. חלק טוענים שאין עליה בשכיחות אבנים סימפטומטיות אחרי ניתוחים אלה. הדעה המקובלת היא אכן לגבי אבני כיס מרה ולא אתייחס כאן.
    בהצלחה ב- US. בכל מקרה, אבנים בכליות אינן מטופלות ניתוחית בד"כ, אך יודעות לגרום סבל לא קטן..
    מקוה שעניתי, אשמח לפרט יותר אם יש צורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה למשיבים ועוד קצרים

מקס ברנר
    20/08/2011

תודה לרופאים שהבהירו מה המצב בנוגע לנטיה לגדל אבנים וחול לאחר ניתוח.אעדכן אם יהיו ממצאים מעניינים באולטרהסאונד.
    ברכות לכנס הפורום הראשון בגליל !זה אגב קורה ביום הנישואין שלי
    ולאפרת.ב-כמי שעוקבת אחרי כתביי המגוונים:לראשונה חשתי רעב בחדר ההתאוששות כשהתעוררתי מההרדמה.מאז הוא מתגבר כל הזמן !זה משתנה מאדם לאדם,ואלה ששכחו רעב מהו, ומתקשים לאכול פתית חודשיים אחרי הם בוודאי לא השכיח והנפוץ.רק מה-השרוול נשאר קטן יחסית.הדרך היחידה לדפוק את כל העסק זה ע"י בחירות תזונתיות משובחות (למשל לחיות רק מפיסטוקים,גלידה,קוביות שוקולד ובמבה.)
    5 שנים אחרי-1מ-4 מצליח לחזור למשקל המקורי (נתונים מאירופה ).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להלן העדכון מבדיקת ה US

מקס ברנר
    21/08/2011

אבן לא גדולה בדרכה מהכיליה השמאלית לכיוון שלפוחית השתן.אקבע לי תור אצל רופא שעיסוקו בכך כדי לקבל הנחיות מתאימות.
    ואתם-תקפידו לשתות הרבה ככל הניתן במגבלות.גם זה מרכיב בהיווצרות אבנים !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגיש טוב

סיגל
    21/08/2011

אני מקווה שימצא טיפול לא פולשני.
    ושבמהרה תשתפר הרגשתך ובריאותך
    בשורות טובות סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו