מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- הדבר שהכי מטריד - מבקשת שוב תשובותמבולבלת05/11/2011
שלום לכולם,
נעדרתי לקצת זמן מהפורום, גם ככה אני לא כותבת יותר מידי כאן,
בכל אופן, יש לי כבר תאריך לניתוח ב-22 בדצמבר ועכשיו זה רק להכין את עצמי נפשית.
עכשיו כבר התייחסתי לעניין הזה בעבר כאן בפורום, אבל כל פעם שאני קוראת
עוד סיפורים ותחושות של אנשים אחרי הניתוח, אין מה להגיד אני מאוד מאוד מוטרדת!!!
אין לי לבטים אני הולכת לעשות את הניתוח. אבל אני שומעת או יותר נכון קוראת יותר ויותר התייחסויות מאנשים אחרי ניתוח על זה שה"רעב" לא נעלם, המחשבות האובססיביות לגבי האוכל גם הן ממשיכות לרדוף אותך ולהציק ואת מרגישה את אותו
"דיבוק" שאת מרגישה כשאת עושה דיאטה שאת רק רוצה לאכול ולאכול,
עכשיו שוב אני אגיד את זה- אני יודעת שזה לא פיתרון קסם אבל זה כביכול הפיתרון הכי טוב היום שאמור כן לתת בסיס ולשחרר במידה רבה מהטירוף של האוכל כדי שנוכל להשתחרר ממנו גם בהתנהלות ובהתנהגות.....
אבל אני שומעת פה יותר ויותר אנשים שאומרים שאמנם פיזית לא ניתן לאכול כמעט כלום אבל הרצון וההתעסקות שמטריפה אותנו יכולה להישאר אותו דבר, וכן זה מאוד מפחיד אותי, כי כולנו יודעים שזה ממש כמו נרקומן שנמצא בקריז, מהבחינה שאתה עצבני, חסר סבלנות, חסר שלווה, חסר ריכוז וכל הדברים האלה
וזה שפיזית אני לא אוכל לאכול זה ממש לא מספיק, אני צריכה להיות מסוגלת לחיות ולתפקד בתקווה שגם בצורה טובה- ויותר טובה ממה שעכשיו. הסיבה שאנחנו הולכים לניתוח זה בגלל שלא הצלחנו בדרך אחרת, למרות שכבר הורדתי מעצמי את המשקל העודף הרבה מאוד פעמים, רק הוא חזר כי האובססיה וההתמכרות הזו לאוכל לא השתנתה
האוכל כיום הוא סם, הוא עוזר לעבור את היום,לתפקד והסיבה שהחלטתי ללכת על הניתוח הוא ששמעתי שהניתוח אמור גם "לשחרר אותך מהאוכל" מהבחינה שהוא גם מדכא את התאבון, מוציאים חלק מהקיבה שאחראי להורמון של הרעב וכו' ואתה לא מתעסק כל הזמן במה אתה אוכל, איך, למה וכמה - לא רוצה להתעסק בזה יותר!! בטח לא באופן של אכלנית כפייתית
אבל שוב אני שומעת פה כל כל הרבה קולות אחרים שזה לא ממש ככה וזה מאוד מאוד
מפחיד אותי, אני אשמח לשמוע שוב מאנשים עם התייחסות נרחבת למה שתארתי כאן
כי באמת אני כל הזמן נתקלת בכך בפורום.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצלי המצב הוא כזה
אולגה05/11/2011אני אוטוטו חודש אחרי הניתוח... וחודש לא קל עבר עליי.
בקשר לרעב הזה שאת חוששת ממנו, אני רוצה לספר לך שאני אישית בשבועות האחרונים לא מפסיקה לבשל לכל המשפחה שלי.. דברים שלפני הניתוח הייתי טורפת וכנראה כבר משמינה בעוד 10 קילו יותר....
אולי ככה אני מתמודדת עם "הרעב" ואני פשוט מבשלת ומבשלת ולהגיד לך תאמת לא בא לי על שום דבר ממה שאני עושה חחחחח כאילו זה נראה טעים,כן, אין ספק... אבל אין רצון לטרוף עכשיו שום דבר.... ויצא מלא פעמים שעשיתי ארוחות להורים שלי והתיישבתי לידם עם יוגורט ונהנתי בשלי....
ברור שיש רגעים של יואו איך בא לי שווארמה ואין בא לי פאלפל ואין בא לי זה וזה וזה... אבל זה נשאר בגדר ה"בא לי" כי גם אם תביאי לי את זה אני לא ארצה באמת....
אותו הדבר גם אם עושים דיאטה רגילה, כל היום מתעסקים באוכל לא?
הניתוח הזה זה לא קסם וישקר מי שיגיד שקל בהתחלה אבל הכל נהיה בדברו....
אל תשכחי שאחרי כמה חודשים את חוזרת לאכול הכל רק בכמויות הרבה יותר קטנות...
אם היה אפשרות להעלים את ה"רעב" בעולם מעניין איך העולם היה נראה.....
בכל מקרה אל תחששי.....באמת שבהתחלה את אוכלת כמויות כאלה מזעריות שזה מצחיק.... ואת מתמלאת צ'יק צ'אק!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה יהיה אחרי
נילי05/11/2011ערב טוב, שבוע טוב. אין ספק שאת עוברת תקופה מאוד לא קלה כי את עומדת לפני החלטה ולפני שיהוי רציני ביותר שהיה אי-פעם בחיים (אגב, גם אני).
יש לי 2 עצות בכדי לעזור לך :
1. לבדוק בבית חולים בו תנתחי, האם יש רופא פסיכולוג מקצועי בריאטרי במסגרת המרפאה להשמנת יתר (אם קיים בכלל בבי"ח הזה). אם יש - תפני אליו, תקבלי הרבה עזרה וטיפים כיצד להכין את עצמך. ההליך מחייב בהכמנ, אחרת לא בטוח שהניתוח יעזור.
2. אני אישית אולכת לסמינר בו נלמד כיצד להשתחרר מאכילה ריגשית. כי ידוע - אנו אוכלים לא רק כאשר רעבים, אלא לרוב כי משעמם, עצוב, או להפך - כייף לשבת עם החבריה כשמונחת ליד צלחת של צ'יפס ובקבוק קולה....
סמינר יתקיים בת"א - 25/11/11. (גם בירושלים). לפני כמה ימים פורסמו כאן פרטים, באם תרצי אוכל לתת לך מס' טלפון להרשם. זה יהיה מעוד כייפי.
3. חשוב מאוד לפגוש כבר עכשיו את הדיאטן בריאטרי ולנתח סיבות שלך להשמנה.
הרבה בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)