ניתוח שרוול לאחר טבעת

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• ניתוח שרוול לאחר טבעת
    יעל
    01/08/2010

עשיתי ניתוח טבעת שלא הצליח לפני מספר שנים והיום אני בדרך לניתוח שרוול. שאלתי היא האם רצוי להוציא את הטבעת בניתוח נפרד או באותו ניתוח? קיבלתי שתי חוות דעת נוגדות.אשמח לשמוע את הצעתכם
    תודה

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח שרוול לאחר טבעת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום יעל

שולה זק
    01/08/2010

אני מניחה שאת חוות הדעת קיבלת מכירוגים איתם התייעצת בנושא.
    יש גישות שונות . יש כירורגים שמעדיפים לעשות הוצאה ושרוול בניתוח אחד ויש שמעדיפים קודם להוציא הטבעת ואחר כך ניתוח שרוול.
    אנחנו, המנותחים, לא יכולים לייעץ ולתת חוות דעת, כי זה לא התחום שלנו וזה יהיה מאוד לא אחראי מצידנו לעשות זאת.
    את צריכה להחליט לאיזה מנתח את הולכת (לברר קודם שאת מקבלת התחייבות מהקופה) ועל פי המלצתו לנהוג.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרוול אחרי טבעת

ד``ר דוד גויטיין
    01/08/2010

שלום!
    לצערי אין כאן "תשובת בית ספר" שנכונה תמיד. יש 3 גישות כיום לנושא:
    1. הוצאת טבעת ושרוול באותו ניתוח. הייתרון ברור - הרדמה אחת, ניתוח אחד, "זבנג וגמרנו".
    2. הוצאת טבעת, המתנה של 3-6 חודשים ל"החלמת האיזור" (הקיבה שהיתה כלואה בטבעת, ירידת בצקת באיזור וכדומה) וניתוח שרוול כשלב שני. הייתרון כאן - בטיחות גבוהה יותר כי בניתוח זה איזור הקיבה העליון "נרגע" מהטראומה שעברה עליו (אם אכן עברה) בנוכחות הטבעת. החסרון - שני ניתוחים, שתי הרדמות ועליה אפשרית במשקל בין הניתוחים כשההגבלה איננה.
    3. הוצאת טבעת והחלטה תוך ניתוחית של המנתח בהתאם ל"מצב המקומי". אם נראה "שקט" - שרוול באותו ניתוח. אם נראה "איזור מוכה אסון", הוצאה בלבד וחזרה ביום אחר, כדוגמת גישה 2.

כל מנתח מאמץ גישה הנוחה לו (ולא אמור להיות מקובע לה) ומסביר בהתאם. הנטיה בעולם כיום, כפי שמופיעה בכינוסים בנושא, היא דוקא לגישות 2 ו- 3 מטעמי בטיחות, למרות אי הנוחות והתסכול שיכול להיות אצל המטופלים שרוצים "לגמור עם זה" מהר.
    מקוה שעזרתי. בחרי לך מנתח שאת סומכת על שיקול דעתו, הציגי לו את השאלה שוב ותמשיכי משם.
    שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמוך גם אני

יניב
    01/08/2010

עברתי שרוול לאחר כישלון הטבעת
    את השרוול עשיתי אצל דר מחג'נה בעל ידי הזהב וקיבלתי יחס מעולה אז כמו גם היום.
    המלצתו הייתה באמת להוציא ולהמתין 3 חודשים להחלמת הקיבה וכך עשינו.
    נכון שזה לא נוח בעבודה -ימי מחלה וכאלה ויש מלא צלקות מ3 ניתוחים אבל כשרואים את התוצאות למי אכפת.

אני ניסיתי להלחיץ את דר מחג'נה ולמרות שאני יודע מה גישתו הוא הרגיע אותי ואמר כשנהייה בפנים נהייה יותר חכמים ואם אפשר נעשה.

לאחר הניתוח להוצאת הטבעת מעט התאכזבתי אבל כשהוא הסביר על הצלקות והבצקות ידעתי שאני בידיים טובות ואחראיות שלא היו מוכנות לקחת סיכון לבריאותי ועל כך תודתי הגדולה.

לדעתי אם יש מנתח כלכך יהיר שמוכן לבצע בלי לראות ולהבטיח ניתוח "הכל כלול" ממנו תשמרי מרחק ותלכי עם מי שאכפת לו מהתהליך המוצלח שתעברי ומהתוצאה הטובה והבריאה ביותר עבורך

בהצלחה

יניב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו