שרוול קיבה דחוף

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• שרוול קיבה דחוף
    ישראלה
    23/03/2011

בס"ד

שלום לכם
    אני אמורה לעבור ניתוח שרוול קיבה בעוד כחודש ואני מלאה פחדים וחששות מהניתוח עצמו בגלל ששמעתי שאחוזי התמותה בנשים הם מהגבוהות שיש...
    ורציתי לדעת עם עדיף לבקש מהרופא המנתח לעבור את השרוול בניתוח פתוח במקום לפרוסקופי????
    בעיקרון מה שהכי מפחיד אותי ואת משפחתי זה שלא יפתחו הסיכות בניתוח הלפרוסקופי....

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרוול קיבה דחוף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מנתחים בשיטה הלה פריסקופית - תגובה

שולה זק
    23/03/2011

שלום ישראלה,היום מנתחים בשיטה הזעיר פולשנית (לה-פריסקופי), לא רק ניתוחי קיצור קיבה אלא את מרבית הניתוחים (כמו כיס מרה למשל). אין סיבה לעבור ניתוח בטן פתוחה כאשר המצב לא מצריך זאת (כמו הידבקויות, ניתוחים קודמים).
    חיתוך הקיבה נעשה אותו דבר גם בבטן פתוחה וגם בלה פריסקופי.
    חשבי באופן חיובי ועל ההרגשה הטובה לאחר הניתוח.
    את קוראת בפורום את כל האנשים שעברו ומרגישים טוב ומאושרים בדרכם החדשה.
    לפחד ולחשוש זה טבעי ואנושי.
    תעייני כאן בדפי הפורום ותתחזקי.
    בהצלחה
    שולה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרוול קיבה דחוף

ישראלה
    23/03/2011

בס"ד

אני מבינה ממך שגם עם יפתחו את הבטן עדיין ישדכו ולא יתפרו???...
    חשוב לי לציין שאני עוברת את הניתוח בכדי שאוכל לנתח את עמוד השידרה ולצאת מהנכות שאני עוברת אז החששות שלי והפחדים הם מאוד חזקים למרות שיש לי מכרה שעברה שרוול לפני שבועיים וכבר הורידה 10 קילו והיא מאושרת ומרגישה טוב וזו לא רק אני שחוששת אלא בעלי הוריי חמי והסבים שלי כולם חוששים ומכניסים אותי ללחץ...
    ראיתי ביו טיוב איך מנתחים יש סרטון של דר' גרון בשיטה הלפרוסקופית וזה לא ממש מפחיד אבל עדיין הפחדים קיימים כי רקלפני שבוע מתה אישה בת 48 בבית חולעים השרון אחרי הניתוח מדימומים...
    חבר המליץ לי על הפורום הזה כדי שארגע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיבלת המלצה מעולה - תגובה

שולה זק
    23/03/2011

שוב אני אומרת ישראלה, לחשוש ולפחד זה טבעי ואנושי בסופו של דבר זה ניתוח. בתור בחורה מאמינה, אני חושבת שעליך לחשוב רק טוב ולהאמין שהגורל מיטיב אתך ולתת אמונך במנתח שהוא יודע מה הוא עושה. חישבי על תוצאות הניתוח החיוביות שתרזי ותוכלי לעבור גם את הניתוח השני (אולי לא תצטרכי ניתוח נוסף) ותהיה בחורה בריאה ומאושרת.
    אני באמת ממליצה בחום לקרוא את השאלות והתשובות בשאלות הנפוצות ותעייני כאן בשאלות של מנותחים ובתשובות של הרופאים.
    אני משוכנעת שהכל יהיה בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חמודה קיראי בבקשה

ליאתול
    23/03/2011

אני לאחר 2 ניתוחים קיסריים (פתח גדול בבטן התחתונה ) את שניהם הידקו לי ולא תפרו.
    אני אחרי שרוול וגם אותו הידקו לי ולא תפרו.
    אני את הניתוחים הקיסריים עברתי במשקלי ענק (150-160) קילו ובכל זאת תפרו - למרות הלחץ על הפתח!!!!

מה שאני מנסה לאמר לך זה לא לפחד מהידוק זה בדיוק כמו תפירה .
    השיקול של המנתח הוא שיקול טוב ולפי החלטתו יפעלו.
    אני היום שלושה חודשים לאחר השרוול ופחות 27 קילו וממש ממליצה לך לעשות את הניתוח במיוחד שאת אחרי יעוץ עם המנתח.
    טבעי לחשוש אך זה פחות מפחיד ממה שזה נראה!!!
    מקווה שהרגעתי אותך חמודה.
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל להרגע...

לילך.פ
    23/03/2011

זה טבעי שתפחדי , כולנו פחדנו פחד מוות וכולנו ברוך ה' בריאים שמחים ומאושרים
    אל תחשבי על סיבוכים או על מוות ואם את בחורה מאמינה את הרי יודעת שהכל זה מלמעלה... ואם הוא ירצה אותנו אצלו יש לו מליון דרכים... שלא נדע.

לגבי הניתוח עושים אותו בפרלסקופיה ולא בבטן פתוחה !!! למה לסבך את מה שלא צריך לסבך... אני מציעה לך לדפדף אחורנית קצת ולקרוא תגובות של החברים כאן וגם את החששות של כולם של לפני ותראי שזה טבעי ושכולם מרוצים בסופו של דבר.

תעשי חיפוש תחת השמות "מקס ברנר" , תחת השם "לילך פ." ותביני על מה אני מדברת

תחשבי על עוד חודש וקצת שאת אחרי ובדרך לרדת את כל המשקל שאת מייחלת... תחשבי על הבגדים, בריאות, נוחות , שמחת חיים תחשבי על החיובי כמה ימים שאחרי הניתוח... אנחנו כאן לחזק מתי שתרצי גם בטלפון בשמחה :)

באהבה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרוול קיבה דחוף

ישראלה
    23/03/2011

בס"ד

אני מודה לכולכם על העידוד זה מאוד מחזק
    גם גיסי עבר לפני 14 שנים ניתוח טבעת אצל אותו רופא שינתח אותי דר' שוורץ מבית חולים מאיר והוא הוריד 120 קילו ממשקלו הוא היה לפני הניתוח 220 קילו....
    אני כמובן שאמצע רגע של מנוחה כשששת ילדיי ישנים לשבת ולקרוא את התגובות של כולם בפורום ולמצוא את הרגיעה והשלווה שאני מחפשת לפני הניתוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישראלה-כמה דברים חשובים

מקס ברנר
    24/03/2011

ראשית-יש ייתרונות גדולים לגישה הלפרוסקופית:בין השאר הרבה פחות זיהומים ומשך התאוששות קצר יותר.תנוח דעתך שאם המנתח יסבור מטעם כלשהו שהניתוח ניתן לביצוע רק בפתיחת בטן הוא לא יהסס לעשות זאת.

שנית-ד"ר שוורץ מנתח מעולה ועתיר נסיון.את בידיים טובות ויכולה להרדם עם חיוך על הפנים.

שלישית-בערך 4000 איש בשנה עוברים ניתוחי "הצרת קיבה" למיניהם בישראל.הסטטיסטיקה של תמותה וסיבוכים אינה סוד והיא טובה מאד.העובדה שמישהי נפטרה לפני שבוע היא רק צירוף מקרים כאוב ולא שיקול בהחלטה.הסיכון בלהיות שמן מאד לאורך 5 שנים ויותר גדול בערך פי 20.אם את צריכה מספרים קראי בשאלות נפוצות.

ורביעית-ישועת השם כהרף עין !
    ואכן-הגעת למקום הנכון.אנחנו יודעים מה עובר עלייך כי היינו שם וחווינו את החוויות,את הפחדים ואת התסכול
    אם תפני חודש מהחיים ותקראי כל מה שכתבתי כאן בחצי שנה האחרונה ,תגלי שאני טיפוס ספקן,ציני ועקשן.וודאי לא אופטימי ללא תקנה עם חיוך תמידי,ועם זאת אין לי קושי לנסות ולהסיר את פחדייך.
    תמשיכי לכתוב ולשאול.מנסיון זה עוזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישראלה תתקשרי אלי!

ליאורה
    24/03/2011

תתקשרי חמודה ונדבר, אני מבינה את החששות וחוויתי אותם. תתקשרי אלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרוול קיבה דחוף - תגובה

פרופ` אחמד מחג`נה
    24/03/2011

ישראלה שלום
    לשיטה הלפרוסקופית יש הרבה יתרונות אשר הוכחו בעבודות מחקר רבות. חולים לאחר ניתוח לפרוסקופי מרגישים פחות כאב, ניידים ומחלימים הרבה יותר מהר. לא לדבר על בעיות הפצעים לאחר הניתוח הפתוח וחסימות מעי לאחר מכן. היום אנחנו מבצעיםרוב הניתוחים בשיטה הלפרוסקופית: כריתות קיבה, כריתות מעי גס, טחול ....
    יש יתרון אדיר לשיטה הלפרוסקופית בניתוחים בריאטרים מאחר ובחולים עם BMI גבוה ודופן בטן עם שכבת שומן גדולה יש סיבוכים רבים של זיהום פצע, הרניות בפצע הניתוחי והחלמה קשה יותר.
    מקוה שעניתי לך
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר' מחאג'נה היקר

ישראלה
    25/03/2011

בס"ד

מאוד עזרת לי והרגעת אותי
    אני כרגע בגמילה מעישון כי אמרו לי שזה מאוד יעזור לניתוח..
    אבל יש לי בתוצאות ה U.S טחול מוגדל וכבד שומני
    ובתוצאות של הגסטרוסקופיה יש לי בקע קטן בוושט ולכן חשבתי שיהיה יותר טוב לעבור ניתוח פתוח...
    נכון להיום אני בת 32 1.71 ושוקלת קרוב ל 111 קילו ואת הניתוח אני עוברת בגלל פריצת דיסק ששיתקה לי את רגל שמאל ומאוד מגבילה אותי והמנתח עמוד שידרה לא מוכן להכניס אותי לניתוח בלי שאוריד קרוב ל 40 קילו....
    ואני הכי מפחדת בגלל שבקופ"ח אמרו לי שאחוזי התמותה בנשים בניתוחים האלו הם מהגבוהים שיש...
    או שהבעיות הם מההרדמה או שהבעיות הם מהניתוח עצמו כלומר שהסיכות יכולות לצאת ממקומם ולטייל חופשי בחלל הבטן ולעשות נזק לכבד או לטחול או אפילו למעיים...
    אשמח עם תוכל להרגיע אותי שוב לגבי כל החששות האלו....
    תודה רבה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לי אליך ישראלה- תגובה

שולה זק
    25/03/2011

לפי הנתונים שמסרת ה- BMI שלך 37.5 . לפי דברייך את סובלת מבעיות אורטופדיות. האם בררת בקופה שבה את חברה שאת מקבלת התחייבות לניתוח. הקריטריונים ברורים ביותר ורק על בעיה אורטופדית ללא סוכרת, לחץ דם, כולסטרול, דום נשימה - עם BMI כמו שלך יכולה להתעורר בעיה לקבל התחייבות.
    כדאי לך לוודא את הנושא לפני שאת רותמת את העגלה לפני הסוסים.
    שבת שלום
    שולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שולה היקרה

ישראלה
    25/03/2011

בס"ד

כן קיבלתי את ההתחייבות מהכללית ובחרתי לעבור את הניתוח בבית חולים מאיר
    קופ"ח הציעה לי לעבור ניתוח לקיצור קיבה כדי שאני יוכל לנתח כמה שיותר מהר את הגב ולחזור לתפקד
    הבעיה האורטופדית שלי בגב היא בעיקבות סיבוך שהיה לי בניתוח הקיסרי האחרון ולפיכך אני היום נכה ולא בריאה כמו שהייתי
    עברתי כבר את כל הבדיקות שהייתי צריכה לעבור לפני הניתוח וכבר נקבע לי תאריך לניתוח ב 13/03/2011 אבל כשהגעתי לאישפוז המנתח דר' שוורץ שיחרר אותי הבייתה כי הייתי אחרי דלקת ריאות ונשארתי עם שיעול טורדני ומאז בעצם החששות שלי והפחדים התעצמו...
    שבת שלום ותודה על כל העזרה והייעוץ אני מודה לכולכם מקרב לב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה - תגובה

שולה זק
    25/03/2011

את בידיים טובות.
    שבת שלום ואנחנו בטוחים שתהיה לך רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את מי שמפחיד אותך בקופה צריך לשלוח

מקס ברנר
    25/03/2011

לחופשה בלוב !!
    שיעור התמותה בניתוחים האלה בערך שליש אחוז !שיעור הסיבוכים מכל הסוגים בערך 2-2.5%.זהו-אלה המספרים !!יש כנראה איזה 100 ניתוחים יותר מסוכנים.
    רק מה-כמו שציינה שולה-ייתכן שאת בכלל רזה מדי ביחס לקריטריונים !את יכולה בניחותא לקבל אישור לניתוח,לקבוע תור, ואז נחזור לטפל בחרדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למקס ברנר

ישראלה
    29/03/2011

בס"ד

לצערי הפעם האחרונה בה הייתי רזה הייתה לפני 12.5 שנים כששקלתי 58 קילו...
    היום אני גוש שומן שגם נראה ממש לא בפרופורציה...
    יש לי מותניים וישבן ענקיים בטירוף ההייקף הוא 130 ס"מ...
    ותור יש לי לעוד שבועיים אני מתאשפזת ב 10/04/2011 ועוברת את הניתוח באותו יום ככה הסביר לי הרופא.
    היה לי תור ב 13/03 אבל הייתי אחרי דלקת ריאות ועם שיעול חזק אז דחו לי את הניתוח ל 10/04/2011.
    מכאן כל הפחדים שלי כי כל אחד אומר משהו אחר....
    קראתי את התגובות בפורום ואתמול באוטובוס הייתה מישהי שסיפרה לחברה שלה כמה הניתוח הציל לה את החיים וכמה טוב לה....
    אבל הרופאה שלי והכירורג ששלח אותי לניתוח ואפילו הדיאטנית שאני אצלה בשביל הדיאטה דלת פחמימות ושומנים שביקש המנתח שאני יעשה לפני הניתוח כולם הפחידו אותי אבל מה שהכי הרבה הפחיד אותי זו אותה אישה בת 48 שנפטרה מהניתוח בביתחולים השרון ב 14/03/2011.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יומיים אחריך גם אני אהיה משרוולת

רותי
    29/03/2011

מרגע שקבלתי החלטה ובחרתי רופא אני שלימה עם עצמי. אני יודעת שאני נכנסת לתהליך תמידי של התמודדות.
    לפני יותר מעשור הפסקתי התמכרות ממושכת לעישון ועדיין כל יום ההחלטה שלי מאפשרת לי להמשיך .הסיגריה טעימה וחביבה וליוותה אותי שנים ,אך השאיפה הראשונה שלי תגרום לי לשוב ולעשן.
    זה טבעי לחשוש לפני ניתוח. הפחדים של אחרי הם אינם רציונליים .הפורום יעזור לי להתמודד ולשמור על ההשגים לאחר האקט הניתוחי .כך בחרתי וללא בחירה וקבלת אחריות שוב תהליך לא יצליח.
    אם תתנתחי ,אני מאחלת לך הצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אומרים לך כל אלה שמפחיד ?

מקס ברנר
    29/03/2011

את הסטטיסטיקה נתתי לך.יש אומרים ששיעור התמותה הוא רבע אחוז ולא שליש אחוז.לפני הגברת שהזכרת,מקרה המוות האחרון שפורסם היה ב"רמב"ם ",לפני 5 חודשים לדעתי.המסכן נפטר בהרדמה-עוד לפני שהמנתח נגע בו.על 4000 מקוצרי קיבה בשנה יש גם מספר מקרי מוות-זה בלתי נמנע כנראה.
    מצד שני-כל יום נפטרים במדינת ישראל אנשים כתוצאה ממחלות הכרוכות בהשמנת ייתר-זה פשוט לא מעניין את העיתונות !
    אם את מסוגלת לרזות באמצעים שמרניים-ספורט-דיאטה-קבוצת תמיכה (להלן-סד"ק )תבוא עלייך הברכה !אני מעריך בזהירות שניסית כבר,ואת רשאית כמובן לנסות שוב.
    שמת לב שאת ורותי מנותחות אצל אותו מנתח ובסמיכות מועדים ?האם תיפגשו בביה"ח ?!

ודבר אחרון-לא התרגשתי מהיקף המותניים שלך: שלי היה מעל מטר וחצי בלי ישבן ענק
    !ובמה שנוגע ל-58 קילו...שקלתי ככה בגיל 12 אם לא קודם לכך
    בהצלחה בכל דרך שתבחרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך ישראלה,

נעמי
    29/03/2011

שמי נעמי, אני בת 64.5 וכבר 7 חודשים לאחר נתוח שרוול עם 50 קג. פחות, ואני מרגישה נהדר, אני הייתי 150 קג. עם דלקת פרקים איומה, ותודה לרופאים נהדרים, ושולה העומדת בראש הפורום הנכבד הזה, ששלחה אותי בראש מורם, בלי לחשוב פעמיים. ישראלה אלה הם חיים חדשיים, וכזה כיף שרק חלמתי עליו, אבל לא האמנתי שזה יכול לקרות לי, לה-פרסקופי זה הדבר הכי חדיש, ותוך כמה שבועות את בדרך המלך והקילוגרמים מתחילים לרדת ואיזה מרץ נכנס לחיים שהיו כל כך עלובים(לפחות לי) כי לא יכולתי לזוז, אבל עכשיו כל כך טוב לחיות!
    אני מאחלת לך כל טוב, נעמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפוחדת מניתוח שרוול קיבה

ישראל ישראלי
    29/03/2011

אם המועמד/ת לניתוח אינו שלם עם עצמו- חבל
    קודם כל מי שמאמין בשמועות - חבל
    עברתי ניתוח שרוול בחודש 9-2010 כשההכנה כללה חוץ מהבדיקות הגופניות גם הכנה נפשית , כך שעד שלא הייתי מוכנה לגמרי מכל הבחינות, רק אז הסכים הרופא
    לנתח אותי.
    מאחר וניתוח השרוול הינו התערבות כיררוגית בגוף האדם וככל ניתוח אחר יש סכנה מזערית, אך הסטטיסטיקה של ניתוחי שרוול קיבה מראה על כשל מזערי ביחס לכמות הניתוחם שנעשו.
    ונדגיש שוב את העיקר- הרופא מנתח, אך קצב ההחלמה וירידת המשקל תלויים אך ורק במנותח עצמו.
    ב ה צ ל ח ה ו ר פ ו א ה ש ל י מ ה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו