מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- שאלהאפרת ב09/04/2011
שלום רב ,
כרגע אני ממתינה לתור לניתוח שרוול ואחד החששות שיש לי מה עושים והאם לא נגרם סבל נפשי מכך שלאחר הניתוח הראש והעיינים רוצים לאכול והקיבה מוגבלת . בעיקר למשל כאשר נוסעים לנופש . כרגע לצערי כאשר אני נוסעת ובכלל זו אחת ההנאות העיקריות שלי ואני מאוד חוששת מסבל נפשי לאחר הניתוח . הרי בסופו של דבר זה סוג של התמכרות.
אודה לכם על תשובה.
תודה וערב טוב , אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתן לך תשובה חלקית
מקס ברנר09/04/2011ואחרים יוסיפו מנסיונם מידיעותיהם:
כמי שהיה שמן כמעט כל ימיו,והסתובב בעשור האחרון ברצועה הצרה שבין 140 ל-150 קילו-ברור לי על מה את מדברת !
וחוץ מזה חזרתי אתמול מכמה ימי חופשה.התארחנו במלון טוב ואכלנו במסעדות טובות (אפשר היה לאכול ג'אנק פוד במשך חודשיים במה שעלו כמה ימים של חופשה...)
בעקבות הניתוח את עוברת תהליך הדרגתי של ללמוד כמה ואיזה סוגי מזון את מסוגלת להכניס.כשאוכלים יותר מדי-או האוכל הלא נכון-זה מאד לא נעים:מגודש ולחץ בבטן,דרך כאבים ועד להקאות.העיניים רוצות לאכול,אבל המוח זוכר מה גרם לתחושות לא נעימות,ומאחר שאחרי הניתוח (לא מדבר על טבעת )תחושות הרעב הרבה יותר מתונות-הרבה יותר קל להתאפק!
אכלתי ארוחת בוקר במלון איכותי עם עשרה מטר של מזנונים מלאי כל טוב.שמתי בצלחת פרוסת טוסט,קוביות גבינה,כמה פירורי חביתה וסלמון מעושן ופלח עגבניה.לקחתי גם שתי כפיות יוגורט ואספרסו קצר.אפילו את זה לא סיימתי,ולא הרגשתי שום דחף לנסות ולאכול עוד כי פשוט הרגשתי מלא !!
יש לזה חריג-אצלי לפחות- שהצביע עליו בעבר אחד מטובי בנינו (גל).במה שנוגע לממתקים קטנים ומשובחים-יש תחושה כאילו זו "מגירה נפרדת בקיבה" שתמיד תשמח לקלוט איזה שלושה טראפלס משוקולד בלגי משובח !במלחמה הזו יותר קל לאלה שעוברים מעקף (או שאין להם חולשה לממתקים ).בכל מקרה ההפחתה הכמותית היא בלתי נמנעת,והרוב המכריע של האנשים לא יחיו משוקולד,גלידה ופיצוחים בלבד,אלא יתחילו באוכל בעל ערך תזונתי ורק יקנחו במזון הרצוי פחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)

.jpg)

