מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לסת תפוסהדנה02/04/2011
שלום
רציתי לגעת האם יש קשר בין לסת תפוסה לדלקות אוזניי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסת תפוסה - תגובה
ד``ר דניאל ניצן03/04/2011שלום
בעיקרון אין קשר בין הדברים. כמובן שתמיד יש יוצאים מהכלל...
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שיני בינהיהודה31/03/2011
האם זה דבר מקובל לעקור 2 שיני בינה עליונות בפגישה אחת אצל רופא ? האם יש לזה יתרונות או חסרונות ? והאם נחוץ צילום פנורמי או ניתן להסתפק בצילום סטטוס לשם כך ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שיני בינה - תגובה
אפשר לעקור שתי שיני בינה בפגישה אחת.
לגבי הצילום - אם רואים כל מה שצריך לראות בסטטוס, לא צריך פנורמי.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי תופת בלסת בלי שיפוראמא ממודיעין31/03/2011
שואלת בישביל ידיד בן 40, בריא בדרך כלל.
בשנה אחרונה סובל מכאבי תופת בלסת שמאלית - כאשר אוכל, מסובב ראש ימינה, מוריד ראש למטה, פותח פה גדול (לדוגמא פיהוק)
בדיקות שעשה: CT תקין, אולטרסאונד - רואים דלקת ושחיקה של לסת.
טיפולים שקיבל: 4 מחזורי טיפול עם כדורים נוגדי דלקת , כל מחזור 20 ימים מספר פעמים ביום לפי הפרוטוקול - במהלך הטיפול היתה הקלה ל-6 שעות ואח"כ הכאבים חזרו עד כדור הבא, כשסיים מחזור טיפול - הכאבים חזרו. שמות כדורים שקיבל בכל אחד ממחזורי טיפול - פעם נקסין, פעם ארקוקסיה, ועוד 2 מחזורים שהוא לא זוכר. עשה גם סד לילה שלא עזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אמא ממודיעין31/03/2011וגם עשה פיזיותרפיה . בבדיקה של רופא אף אוזן גרון הוא ראה נוזלים באוזן אך הרופא חושב שאין קשר בין הדברים. היה 4 פעמים אצל מומחית לפה ולסת שבכל פעם המליצה על טיפול בכדורים אחרים כפי שכתבתי קודם. נשמח לשמוע את דעתכם המקצועית - מה עוד יכול לעזור? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
כדאי שייגש לבדיקה במרפאה לפרקי הלסת בהדסה ירושלים
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה גדולה בלסת תחתונהעינת30/03/2011
שלום,
אני נמצאת כרגע בחודש שביעי להריון. מזה כחודשיים-שלושה
יש לי נפיחות בצד שמאל של הפה וחשבתי שמדובר בדלקת . זה הפך למין גוש
שאינו מכאיב.
מתברר שמדובר בציסטה גדולה בלסת תחתונה מתחת לשן 37.
הרופא מאוד נלחץ מהצילום והפנה אותי למומחה.
מומחה פה ולסת אמר לי שככל הנראה זו רק ציסטה וניתן
לחכות עם ניתוח ההסרה לאחרי הלידה.
שאלתי - איך אפשר להיות שקטה? הוא לא אמור לבצע ביופסיה?
האם רוב הציסטות הן מסוג שפיר?
אודה לתשובתכם,
עינת
יש לי צילום פנורמי - אם יש צורך אוכל להעלות אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה גדולה בלסת תחתונה - תגובה
מהתיאור שלך נשמע שמדובר בציסטה מסוג שכיח מאוד, והסיכוי לממאירות אפסי.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע נפוח מוזר בלשוןחיים .א.27/03/2011
שלום רב,
היום בבוקר שמתי לב שהופיע לי פצע נפוח ואדום בחיבור הקדמי שבין הלשון ללסת התחתונה ומעליו פצע קטן בצבע לבן ואדום שנראה כמו נקב. הפצע הגדול יותר והנפוח והפצע הקטן יושבים על המיתר המחבר את הלשון ומתחת הכל נפוח ואדום-סגול.
בימים האחרונים הרגשתי כאבים באזור אבל שמתי לב לזה רק היום.
אני קצת חושש כי זה די כואב ולא נראה טוב?
האם זה סרטן או משהו מדאיג אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע נפוח מוזר בלשון - תגובה
ד``ר יזהר שוחט27/03/2011לא ניתן ע"פ התמונה לתת אבחנה
אנא גש לבדיקה אצל רופא השיניים המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלות ניתוח אורתוגנטי ללא ביטוח רפואדורית27/03/2011
שלום
אני מועמדת לניתוח אורתוגנטי של שתי הלסתות בגלל overbite and crossbite
אני גרה בחו"ל ומעוניינת לעשות את הניתוח בארץ. אין לי התחייבות קופת חולים ואני אשלם על הניתוח בצורה פרטית
עברתי את הטיפול האורתודנטי המקדים לניתוח
מהי העלות המשוערת של ניתוח כזה בארץ אם עושים בבית חולים פרטי או ציבורי? מחפשת סדר גודל. מתעניינת בניתוח במרפאת פה ולסת בתל השומר אבל פתוחה למקומות אחרים
תודה מראש
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלות ניתוח אורתוגנטי ללא ביטוח רפוא - תגובה
ד``ר יזהר שוחט27/03/2011עלות הניתוח תלוייה בכמות ימי האשפוז. התשלום עבור ימי האישפוז היא כ 2000 ש"ח ליום ובד"כ באישפוז נמשך כ 4-6 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך - עלויות נוספות ותזמון
דורית27/03/2011תודה רבה. האם יש עלויות נוספות חוץ מימי האשפוז? האם האשפוז כולל את שכר המנתח המרדימים והכל? האם יש הבדל במחיר אם עושים לסת אחת או שתיים או שהכל כלול במחיר האשפוז?
האם זה ריאלי בכלל לקבוע את הניתוח בארץ? אני חושבת להגיע פעמיים. פעם לפגוש את הרופאה (דר בלינדר) ופעם לניתוח עצמו. האם זה ריאלי? מה זמן ההמתנה לניתוח בימים אלו?
תודה מראש
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקרית 3 שיני בינה כלואותעדי26/03/2011
שלום,
עברתי עקירת שלושת שיני בינה כלואות לפני שבועיים וחצי(2 עליונות ותחתונה ימנית).
לאחר עקירת השן העליונה הימנית אני מרגישה כיום גוש קשה קטן, שמכאיב לי שאני לוחצת עליו.... שונה מייתר המקומות שהחלימו.
כואב לי גם שאני מחייכת ושאני מפהקת אני מרגישה את הגולה....גם קיימת הקרנת כאב קל לאוזן, האם ייתכן שנשכחה שם חתיכת שן?
בביקורת אצל הרופאה... אמרה שנמתין .
האם נכון להמתין??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקרית 3 שיני בינה כלואות - תגובה
ד``ר יזהר שוחט27/03/2011נשמע שכן אולם נדרשת בדיקה קלינית של המקום. אם הכאב לא חולף גשי לבדיקה במרפאת פה ולסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוק הפה......טיטי26/03/2011
הי
אני מרגישה בחודש האחרון תחושה לא נעימה בפה בקצה השפתיים יש לי יובש ומסביב לפה פנימה גם תחושה של יובש תמעבר לזה בשבוע האחרו הרוק מסתבר לי בפה ואני מרגישה שעוד רגע הוא יוצא לי מהצדי השפתיים
אשמח לקבל תשובה די נכנסתי ללחץ ונמנעת ללכת לרופא
מקווה לשמוע משורות טובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוק הפה...... - תגובה
ד``ר יזהר שוחט27/03/2011אנא גשי לבדיקת מומחה לרפואת הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בלסתחניתה25/03/2011
שלום
כבר כמה שבועותשיש לי לחץ וכאבים בפה בעיקר בצד שמאל
הלכתי לרופא שיניים שעשה לי צילום ולא מצא שום דבר
הכאבים עדיין ממשיכים ממה זה יכול לנבוע?
האם צריך לעשות צילום של הלסת?
תודה
חניתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בלסת - תגובה
ד``ר יזהר שוחט27/03/2011אנא גשי לבדיקת כירורג פה ולסת עם צילום פנורמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע לבן בדופן הלשוןד24/03/2011
לפני מספר מים יצא לי נגע לבן מוזר בדופן הצדדי של הלשון. נראה כמו גידול בשרי בצבע לבן. לא כואב. כיצד לנהוג? האם ללכת לרופא המשפחה? רופא שיניים? אף אוזן וגרון? האם יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע לבן בדופן הלשון - תגובה
ד``ר יזהר שוחט27/03/2011יש צורך בבדיקת רופא השיניים המטפל שיפנה אותך להמשך טיפול במידת הצורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשוןירדנה24/03/2011
מתחת ללשון הרקמות שלי נפוחות .כאילו שיש לי עוד לשון מתחת.בצקות שכבר חצי שנה אצלי עברתי בדיקות לבלוטת התריס יצאו תקינות ודם וברזל יצא תקין ברקע יש לי רגישיות כימיות ואלרגיה לאבק.מה אפשר לעשות להוריד את הנפיחות<
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון - תגובה
ד``ר יזהר שוחט27/03/2011אנא גשי לבדיקת מומחה לרפואת הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשון גאוגרפיתרחלי רוזט23/03/2011
שלום,
התבשרתי הבוקר שבני בן השנה סובל מלשון גאוגרפית על ידי רופא הילדים שלו.
הוא המליץ לי לבדוק באינטרנט לגבי מאכלים שונים שכדי להמנע מהם בזמן שהילד סובל.
לאחר חיפוש ארוך לא יכולתי למצוא שמות של מאכלים חוץ מאיזכור למאכלים חריפים.
האם יש לכם רשימה של פירות, ירקות, או מאכלים שאתם ממליצים לא להיחשף אליהם בעת שהילד סובל בשביל להקטין את הצריבה בפה.
האם יש לכם המלצה על דרך בהקלת הצריבה או כאב? או דרך טיפול חדשה בנושא?
דרך אגב, הוא ציין את המאכלים הבאים: חומוס, זיתים, עגבניות. האם יש עוד?
תודה רבה רחלי רוזט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון גאוגרפית - תגובה
ד``ר יזהר שוחט27/03/2011אין רשימת מאכלים והתחושה היא אינדיבידואלית. רצוי עם זאת להמעיו המאכלים חמוצים או חריפים על מנת למנוע צריבה בלשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בלסת עליונה שמאלשלום אנגר23/03/2011
עברתי ניתוח ב 18.11.10 להוצאת הציסטה והיא ישבה מעל 4 שיניים השאלה שלי האם יכול להיות שהם נפגעו כי חיצונית לא רואים כלום ובצילום פנורמי רואים שהכל בסדר ויכול להיות שאני אאבד אותם או איזה טיפול אני צריך לעשות כדי לא לאבד אותם והאם באזור החלל שבו ישבה הציסטה תיבנה עצם חדשה ואם כן כמה זמן זה יקח או שאני צריך לעבור השתלת עצם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בלסת עליונה שמאל המשך
שלום אנגר23/03/2011להזכירכם מדובר בשיניים 21,22,23,24
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה בלסת עליונה שמאל - תגובה
ד``ר יזהר שוחט27/03/2011מילוי איזור הציסטה תלוי בגודל הציסטה ובסוגה. לא ניתן לדעת האם תדרש בעתיד השתלת עצם ללא אבחנה ובדיקה. כך גם לגבי השיניים המעורבות - יש צורך בבדיקתן ובמעקב על מנת להעריך את סיכויי הישרדותן לאורך זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזוזה חריגה של הלסתnocturnal21/03/2011
שלום, אתמול הייתי אצל רופא השיניים שלי כדי לעשות סתימות ב3 שיניים, במהלך הטיפול מפרק הלסת מעין 'נתקע' ולא היה באפשרותי לסגור את הפה (!) העניין לווה בכאבים והרופא נאלץ ל'שחרר' את המצב לאט ובזהירות. עבור המשך הטיפול השארתי את הפה פתוח רק מעט מכיוון שחששתי שיתקע שוב..
כעת אני עיין חוששת מפתיחה רחבה מדי של הפה ולמעשה גם כואב לי במפרק.
למה בכלל כל זה קרה? ומה אפשר לעשות בנידון? זה לא ככ קל לאכול ככה... מה גם שבעוד שבוע מתוכנן לי טיפול שיניים נוסף..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזוזה חריגה של הלסת - תגובה
ד``ר דניאל ניצן22/03/2011שלום
פרקי הלסת, כמו כל מפרק בגוף, עשויים "להתקע" במאמץ ממושך.
הכאבים יחלפו לאחר מנוחה של מספר ימים או שבועות.
בטיפולים הבאים בקש הפסקות מנוחה, ולא כדאי לבצע טיפולים המצריכים פתיחת פה מאומצת לאורך זמן, אלא לחלק את הטיפולים למספר פגישות.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת בחיך הרך שלחנה21/03/2011
בחיך של פנים הלחי הימנית אני חשה במעין צלקת דקה מרגיש כמו חתך בעבר
זה דק מאד ולבן , מורגש במגע עם הלשון
האם חתך בחיך יכול להשאיר צלקת עדינה
בתודה
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת בחיך הרך של - תגובה
ד``ר יזהר שוחט27/03/2011חתך עשוי להשאיר צלקת אולם נדרשת בדיקה קלינית של המקום על מנת להחליט האם אכן מדובר בצלקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)