מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לסת כואבתאהובה09/03/2011
לרופא שלום רב,
אני סובלת מכאב לסת חזק מאוד לאחר שפתחתי את הפה חזק(נישמה כל חריכה) .באותו יום שזה קרה היה לי כאב והוא עבר אך, ביום למוחורת בשעות הצהריים התחיל ליכאוב לי חזק המקום כשאני לא נוגעת בלסת ואני לא מסוגלת ליסגור את הפה או ליפתוח אותו.
האם זה יכול להיות שריר תפוס.
השמח לקבל את תשובתך בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסת כואבת - תגובה
ד``ר יזהר שוחט09/03/2011נשמע כי אכן מדובר במתיחת שריר כלשהוא באיזור מפרק הלסת. מומלץ בימים הקרוהים להמנע ממאכלים קשים ולעיסת מסטיקים וכן ניתן להעזר בכדורים נוגדי כאב ודלקת כגון אדוייל. אם הבעיה נמשכת פני לבדיקת רופא השיניים המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת נורארחל08/03/2011
אני אחרי צנתור שכנראה גרמו לי בעיות בלסת ובחניכיים יש לי קליקים שאני פותחת את הפה רח ממש רע בפה ודם בשיניים שלא מפסיק בנוסף לזה יש לי גם נפח בצד ימין ליד האוזן בלסת שאני מצחצחת שיניים ממש כואב לי ויורד הרבה דם אני כבר 4 וחצי חודש ככה אני מחכה שזה יעבור לי לבד מצחצחת כול יום שיניים האם הנפח שיש לי יעבור?
מה זה יכול להיות דלקת?
הייתי באף אוזן גרון כי היו לי ראשים באוזניים היה לי תור לפה ולסת לא מזמןלא הלכתי כייוון שלא הרגשתי טוב ולתורים שלהם אני צריכה לחכות לפחות 3 חודשים
מה אני יכולה לעשות שזה יעבור לי ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת נורא - תגובה
ד``ר דניאל ניצן09/03/2011שלום
אנא גשי לכירורגיית פה ולסת לבדיקה
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפה נפוחהטליה07/03/2011
שלום,
יש לי בעיה מוזרה. פעם בשבוע, קצת אחרי ארוחת הערב מתנפחת לי השפה. זה יכול להיות פעם הצד השמאלי של השפה למעלה, פעם הצד השמאלי למטה ופעם הצדהימני למטה. זה קרה לי 3 פעמים בחודש האחרון. לפני כם זה קרה אולי עוד פעמיים או שלוש. ניסיתי לקחת זילרג'י וזה לא עוזר. בנוסף, נראה שלוקח לזה כל פעם יותר זמן לעבור - בפעמים הראשונות הייתי קמה בבוקר וזה היה עובר, עכשיו זה נשאר במהלך היום לכמה שעות.
חשבתי שזה אולי אלרגיה וניסיתי לחשוב מה אני אוכלת, אבל אני לא מוצאת קשר.
אשמח לעזרה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפה נפוחה - תגובה
ד``ר דניאל ניצן09/03/2011שלום
זה אכן נשמע כתופעה אלרגית
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק ושתלסהר05/03/2011
שלום רב
החיידק S.aureus נמצא אצלי במשטח אף .
א.א.ג טוען שזה תקין.
כירורג שיניים לא מוכן לעשות שתל בגלל שאמרתי שיש לי את החיידק.
מה דעתך בנושא ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק ושתל - תגובה
ד``ר יזהר שוחט09/03/2011אין מניעה בביצוע הפעולה בהנחה שמדובר בשתל רגיל ללא השתלת עצם בסינוס. אנא גש לבדיקת כירורג פה ולסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לגשת לביופסיה?מורן05/03/2011
שלום,
לפני כ-5 שבועות הופיעו לי מספר נגעים אדומים (כתמים של כסנטימטר כל אחד) בחיך, בשני צידיו. לאחר שבוע הלכתי להתייעץ עם רופאת השיניים.
רופאת השיניים בדקה את הפה ואמרה שצריך לעקוב, ובמידה וזה לא עובר לחזור כעבור שבועיים.
אחרי 10 ימים החלטתי להתייעץ עם רופאת עור. היא לא ידעה מה זה ושלחה אותי לבי"ח. בבית החולים לקחו בדיקות מעבדה מרירית הפה, נתנו לי משחה סטרואידית וביקשו שאחזור כעבור שבוע.
הבדיקות היו תקינות, המשחה שיפרה את המצב, אך לא פתרה אותו. על כן העבירו אותי לאא"ג לקבוע תור לביופסיה. זה היה לפני כשבועיים.
הפסקתי את השימוש במשחה בהוראת הרופאים. המצב לא החמיר, אך גם לא השתפר. אין נגעים מוגדרים, אך החיך באותו האיזור לא נראה (ומרגיש) אותו דבר כמו באזורים אחרים. אם כי זה לא מאוד בולט.
הביופסיה מתוכננת ליום שני - ללכת או שזה מיותר? אני לא מחפשת בדיקות מיותרות...
תודה, מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לגשת לביופסיה? - תגובה
ד``ר יזהר שוחט09/03/2011במידה ונבדקת ע"י מומחה לרפואת הפה שהמליץ על ההליך יש לבצע את הביופסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואש ללא תקווה - כאבים אחרי טיפולנ'02/03/2011
סליחה על הכותרת אבל זו המציאות,
מבחור צעיר בריא בן 33, אני עשרה חודשים עם כאב רצוף יומיומי וקשה להמשיך ככה.
(אם מישהו חווה כאבים שקשה לתאר שלא עוברים חודשים אחרי טיפול שיניים -
בבקשה לפנות אליי לחלוק מידע , כאבים - אולי ישועה - למייל)
בן 33 . מיואש. , מבחור בריא לחלוטין לפני כעשרה חודשים , אני חושב שמה שקרה לי יגמור את חיי בגיל צעיר.
לא בונה על הרבה עזרה, אבל אולי ...
מיד אחרי טיפול שיננית + טיפול שיניים לפני כעשרה חודשים, החלו לי כאבי תופת באזור המטופל (ובעוד אזורים ליד).
הכאב החל מיד לאחר הטיפול , באזור המטופל (אם כי לא בשן המטופלת עצמה).
עברתי סתימה רגילה, "עמוקה".
כאבי תופת למשך שבועות . כמובן שהשן נפתחה לטיפול שורש. והכאבים ירדו מעט בעוצמתם, ועברו לכאב קבוע.
הכאבים - בלסת צד שמאל למטה... חניכיים... גרון ליד, אוזן. אבל בעיקר הכאבים מרגישים בשיניים לפעמים בכמה מקומות ספציפים בשיניים/חניכיים מתחת לשן .
כמובן שהייתי אצל כמחצית מהרופאים בתחום בכל הארץ.
רופאי שיניים רבים מספור, כירורגי פה ולסת, מומחים לטיפולי שורש,
נוירולוגים , ומומחים ברפואת כאב - הכל.
אני נוטל אלטרולט, וליריקה במינון גבוה - השיפור, אם יש, מועט ביותר,
ובכל מקרה, אין יום שאני בלי כאבים רוב היום.
כמובן שהעלו את השם "טריגמינל נוירולוגיה" ,אבל גם הרופאים אומרים שסימפוטמים לא מתאימים - במקום התקפות של כמה דקות פעם בכמה זמן.. הכאב שלי רצוף לאורך רוב היום.
ההמלצות הרפואיות - נראה שהלכתי לכולם (מרפאות כאב , מרפאת כאב לשיניים באוניברסיטת ת"א, בירושלים ,בי"ח בילינסון )
כמובן שעשיתי בדיקות CT , MRI - יצא תקין.
משהו לא בסדר! איך לא מוצאים? לא יכול להיות שאדם ייכנס לטיפול שיניים וילכו לו כל החיים לחלוטין.
מה עושים? כי לחיות ככה לאורך עוד הרבה זמן - זה לא בא בחשבון
תודה לכולם
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמע שאתה מאוד מאוד סובל
דפנה03/03/2011הלוואי ויכלתי לעזור לך.
חשבתי אולי להתייעץ בפורום פסיכיאטריה? אולי יש תרופות שיקלו על הכאב הנפשי שמתלווה לכאב הפיזי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מדלגים עליו..
רוני06/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארבעה חודשים שהפנ לא נפתחאתי02/03/2011
היי יזהר
עשיתי עקירה כירוגית לפני כ-4 חודשים ,העקירה לא היתה מסובכת כלל וערכה משהו כמו עשרים דקות.
כבר 4 חודשים שהפה לא נפתח לי,כאבי תופת,בקושי יכולה לאכול כי אני לא יכולה לפתוח אותו,במהלך פיהוק כאבים עזים.
ביצעתי חימומים,טיפולי פיזוטרפיה שלא הועילו-הפה ננעל כל יום מחדש
לקחתי את כדורי האותפן אך לא עוזר שום דבר!!! הפה תקוע ואני לא יודעת מה לעשות
אודה לך אם תחזיר לי תשובה,זה נורמלי??? אני כבר מיואשת מזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארבעה חודשים שהפנ לא נפתח - תגובה
ד``ר יזהר שוחט04/03/2011לא מדובר בתופעה נורמלית והדבר מחייב בדיקה וייעוץ אצל כירורג פה ולסת על מנת לאבחן את מקור הבעייה - האם ממקור מפרק הלסת או ממקור שרירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות לאחר ביופסיהשושנה01/03/2011
שלום
ביום ראשון בוצעה בלחי ביופסיה.
(גוש קטן שנשאר בלחי לאחר נשיכה)
נאמר לי לפני הניתוח יתכנו כאבים ונפיחות.
אני שוטפת את הפה לפי הנחיות הרפא ומבקשת לדעת כמה זמן נמשכת הנפיחות.
התחושה היא שיותר נפוח ממה שהיה ביום הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות לאחר ביופסיה - תגובה
ד``ר יזהר שוחט04/03/2011הנפיחות צפוייה להמשך כ 3ימים ולאחר מכן לרדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שושנה04/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליקים בלסת ואוזניים סתומותלילי28/02/2011
למעלה מארבעה חודשים אני סובלת מקליקים בלסת ומידי פעם גם " נסתמות" האוזניים
לבערך כשעה ועיתים גם לחץ תוך גוגלתי באותו צד ( שמאל ) .
ביקרתי במרפאת פה ולסתבהדסה בירושלים שלא כל כך עזרו כי הפנו אותי למרפאת כאב של היחידה . האם יש טיפול ואם זה יפסק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליקים בלסת ואוזניים סתומות - תגובה
ד``ר יזהר שוחט04/03/2011מומלץ כי תבצעי את הייעוץ במרפאת הכאב על מנת להעריך את מקור הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקליקים בלסת ואוזניים סתומות - תגובה
ד``ר יזהר שוחט04/03/2011מומלץ כי תבצעי את הייעוץ במרפאת הכאב על מנת להעריך את מקור הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתתוח אורתוגנטי אסתטי בלבד.עדן27/02/2011
היי ד"ר! כתבתי לך את השאלה למטה ולא ענית לי.. אודה לך אם כו
בן 21 לאחר טיפול אורתודנטי כושל. שתי הלסתות לא סוגרות באופן מלא אחת על השניה, התחתונה זזה קדימה מאשר העליונה וקשת הלסת התחתונה גם גדולה יותר. הייתי בייעוץ אצל ד"ר דניאלה בלינדר בתל השומר לפני כשנה וחצי. היא המליצה לי לעבור טיפול אורתודנטי להרחבת הלסת העליונה כך שתהיה תואמת לתחתונה, אך זה לא סיפק אותי. הבעיה שלי היא שהלסת התחתונה בולטת החוצה בצורה שמפריעה לי, מה גם שכל הלסת התחתונה, כל השליש התחתון של הפנים שלי גדול מ2 השלישים האחרים. הייתי בוועדה לאחר מכן עם מס' אורתודנטים, כירורגים וכו'. הם אמרו לי שניתוחים כמו שאני מבקש ניתנים רק לבעלי מצבים קשים ומעוותים, ולא לאנשים שרוצים להיות יפים יותר ממה שהם(אני נראה טוב) ולכן לא הסכימו לנתח אותי. כמו כן הם טענו שאם יזיזו לי את הלסת אחורה, יישאר לי סנטר כפול ולחיים שמנמנות(הלחיים שלי עם קצת שומן) מה שייתן מראה לא רצוי.
1. איך יכול להיות שאין פתרון לבעיה שלי?
2.עוד שאלה- האם ניתן להפוך לסת מרובעת כבדה וגברית לנשית ועדינה עם סנטר מחודד יותר? מבלי תופעות לוואי כמו שינוי במבנה הפנים והיוותרות שומן בסנטר והלחיים? האם זו פרוצדורה שניתן לבצע במהלך ניתוח אורתוגנטי?
3. האם ניתן להגיע אליך לייעוץ? אתה גם מנתח?
תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתתוח אורתוגנטי אסתטי בלבד. - תגובה
ד``ר יזהר שוחט04/03/2011ניתן לפתור את בעייתך המתוארת בשאלה אולם הדבר עשוי לדרוש מס' ניתחים. חלק מההתוויות לניתוח אורתוגנטי הם צרכים אסטטים. ניתן לחזור שוב על הייעוץ וכן להיוועץ במחלקות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיתי27/02/2011
ד"ר שלום,
האם בעת צחצוח השיניים של השיניים התחתונות או העליונות, עלי גם להבריש את האזור שלכיוון הלוע? (בתום שורת השיניים העליונות או התחתונות יש חלק קטן כזה של החניכיים, לכיוון הלוע, - האם נכון גם לצחצח אותו או שזה יכול לגרום לנסיגה?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יזהר שוחט04/03/2011ניתן לצחצח בעדינות את המקום ללא חשש מנסיגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לסת תקועהעמרי26/02/2011
שלום,
אתמול החליפו לי סתימה בשן 17 ולאחר שההרדמה עברה שמתי לב שאני לא מצליח לפתוח את הפה עד הסוף אלא רק קצת.. ההרגשה היא כאילו הלסת תקועה.
בהתחלה חשבתי שאולי זה בגלל שפתחתי את הפה בזמן הטיפול והשריר כנראה נתפס אבל עבר כבר יום וחצי ואני עדיין לא מצליח לפתוח את הפה לגמרי.
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסת תקועה - תגובה
ד``ר יזהר שוחט04/03/2011סביר כי הגורם הינו פגיעה בשריר וכיווצו כתוצאה מזריקת ההרדמה. הדבר חולף תוך מס' ימים. במידה ולא גש לרופא המטפל לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן בינה כלואהדוד24/02/2011
שלום.
הנני סבלתי בכאבים בשן בינה למטה כמה פעמים במשך השנים האחרונות, ולבסוף החלטתי לעשות עקירה למרות הקירבה לעצב. הרופא המליץ לי לא לעקור את השורשים עקב הקירבה ולכן השארתי את השורש. סה"כ העקירה עברה בסדר ביומים הראשונים הכאבים היו נסבלים ובשאר הימים הם התגברו. היום 16 יום אחרי העקירה אין לי כאבים אבל האיזור עדיין רגיש ויש לי לחץ בשיינים שנמצאות לא צמוד למקום העקירה מה שמאוד מוזר. לאחר שבוע העקירה עשיתי ביקורת אצל הרופא והרופא אמר שהכל תקין אין דימום או נפיחות והאיזור נראה תקין ולגבי הכאבים/לחץ בשיינים שלא באיזור העקירה בהחלט נורמאלי. מספר שאלות:
1-האם תקין להשאיר את השורשים ומה זה אומר שאני צריך לעשות בעתיד?
2-האם הכאבים/לחץ לא בקירבת העקירה נורמאלי?
3- האם החור הגדול באיזור העקירה צריך להיסגר בעתיד?
אשמח לתשובה מהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן בינה כלואה - תגובה
ד``ר יזהר שוחט24/02/2011עקירת כותרת השן והשארת השורשים הינה פעולה מקובלת במקרה של קרבה הדוקה לעצב. אתר העקירה צפוי להסגר תוך כשבועיםם שלושה ויש צורך להקפיד על מעקב ארוך טווח אצל הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת ייעוץליאן22/02/2011
שלום
אני בת 22 ,עברתי לפני כשנתיים ניתוח אורטודנטי בלסתות . היתה לי גדילה בלסת התחתונה ונסיגה בלסת העליונה. אחרי טיפול מומשך אצל רופא אורטודנט עברתי ניתוח בבית חולים רמב"ם בחיפה. כבר חצי שנה אני שמה לב שיש לי בליטה באיזור הפה משני הצדדים הנראית כמו שתי גלולות של שומן או עור שיכול להיות שהצטבר לאחר שהכניסו לי את הלסת התחתונה פנימה ונהיה עודף עור. קשה לי לפעמים גם באכילה אשר מידי פעם אני נוגסת בטעות את הצדדים הפנימיים של הפה אני לא יודעת אם אתה מבין את הכוונה שלי אבל בכל זאת, אני מרגישה שיש לי עודף עור - נפוח אבל לא קריטי אבל מריע לי דווקא נורא אפילו בדיבור אני מתקשה לבלוע ריר כשני מדברת
קודם חשבתי שזה טבעי כי זה היה ניתוח קשה ובכללי הייתי מרוצה מהתוצאות .
אני זקוקה לייעוץ כי פניתי לאורטודנט אבל דחה לגמרי את הטענה הזאת ואפילו התעצבן! אני לא מנסה לגרום בעיה לאף אחד אבל חושבת שזכותי לבדוק כי שילמתי הרבה כסף לאורטודנט ואני מרגישה שיש סוג של בעיה אצלי באיזור הפה -חלק התחתוני של הלחיים.
תודה מראש
ליאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת ייעוץ - תגובה
ד``ר יזהר שוחט24/02/2011מומלץ כי תבדקי אצל הרופא המנתח בבית החולים בו נותחת - רמב"ם לקבלת חוות דעת בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות נוספותאיתי22/02/2011
שלום רב,
אשמח למענה על מספר שאלות נוספות:
1. יש לעשות שימוש בחוט דנטלי לפני הצחצוח או לאחריו?
.2 האם צחצוח השיניים (נקיון השכבה בין השן לחניכיים) צריך להתבצע ללא משחה, ורק לאחריו יש לשים משחה ולמרוח את השיניים עצמן בעדינות?
3. השימוש במי פה (רכשתי ליסטרין) צריך להיות באופן קבוע או שיש לעשות בהם שימוש רק כאשר ישנן דלקות חניכיים ובעיות אחרות? האם שימוש קבוע במי פה עשוי גם להזיק?
4. לאחר ארוחת הבוקר אני מצחצח שיניים, אבל בעת הצחצוח יש בפה מעין טעם חמצמץ כזה בעקבות השימוש במשחת השיניים לאחר ארוחת הבוקר. האם צחצוח ללא משחה יספיק במקרה זה?
5. כל כמה זמן יש לבקר אצל השיננית?
תודה רבה ומתנצל על מספר השאלות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות נוספות - תגובה
ד``ר דניאל ניצן23/02/2011שלום
1. זמן השימוש בחוט לא משנה
2. צחצוח עם משחה עדיף, עקב תכולת הפלואוריד במשחת השיניים
3. אפשר להשתמש בליסטרין כל ערב
4. צחצוח ללא משחה יעיל גם הוא
5. בדרך כלל כל חצי שנה מומלץ שיננית
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)