מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בלסתאבי20/12/2010
שלום אני בן 19 ומזה כשנה וחצי,כשאני אוכל וגם שפותח את הפה יש לי קליקים חזקים של הלסת צד שמאל וגם זה מועבר קרוב לאוזן,לפעמים אפילו הפה "נתקע" לי ואני מתקשה לפתוח אותו.
האם יש ניתוח לזה או איזה טיפול? אשמח שתעזרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בלסת - תגובה
ד``ר דניאל ניצן21/12/2010שלום
אנא פנה למרפאה לפרקי הלסת בהדסה עין כרם
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לסת קשיחה - ללא כאביםדניאל20/12/2010
שלום ד"ר,
אני בן 22 והבעיה התחילה בגיל 15. התחלתתי ללעוס מאסה של מסטיקים(ארבע או חמש בבת אחת) למשך שעות ביום לתקופה ארוכה(לעסתי רק עם צד ימין של הפה). הסיפור נגמר בכך שיש לי תחושה של קשיחות בלסת(בעיקר בצד שמאל), לא כואב, רק תחושה של התנגדות לתנועה(פתיחה והזזה לצדדים). כמו כן, מאסת השריר בצד שמאל של הלסת ירדה דרסטית ולא חוזרת מאז ויש אי פרופורציה מובהקת בין צד ימין לשמאל( צד שמאל "רזה" וצד ימין "שמן").
מה יכולה להיות הבעיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקטורים, לא ענית לי.
דניאל29/12/2010תענו לי על השאלה בבקשה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסת קשיחה - ללא כאבים - תגובה
ד``ר דניאל ניצן30/12/2010שלום
את הבעיה, ותוצאותיה, תארת בצורה יפה.
הפעלת ביתר שרירים בצד אחד, ולכן הם מפותחים יותר מהשרירים בצד השני.
אני לא מכיר פתרון, תנסה בתחום הפיזיותרפיה, או במרפאה לפרקי הלסת ושרירי הלעיסה ב"הדסה" עין כרם
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהול-גבשושית בשפה תחתונהA.T15/12/2010
שלום לד"ר
במקרה הסתכלתי בשפה וראיתי גבשושית בשפה תחתונה עם לבן מתחת כאילו מוגלה וזה לא כואב מה זה יכול להיות אני חרדתית מאוד
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהול-גבשושית בשפה תחתונה - תגובה
ד``ר דניאל ניצן19/12/2010שלום
קשה לתת אבחנה לפי התיאור. אנא פני לכירורג פה ולסת
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן בינההדס15/12/2010
שלום
גודלת לי שן בינה , המצב כרגע שחצי ממנה בחוץ והחצי השני מתחת לחניכיים.
כתוצאה מהגדילה השן ליד זזה פנימה לכיוון הלשון.
התייעצתי עם רופא השניים שהציע לי 2 אפשריות:
1. להמתין ולבדוק האם תחול הדרדרות המצב ואז לבצע עקירה
2. לבצע עקירה של השן ,כאשר צריך גם לחתוך את החניכיים
האם רופא שינים רשאי לחתוך את החניכיים או שרק רופא מומחה?
מהו הטיפול שאתם ממליצים?
האם עדיף שמומחה יבצע את העקירה ?
תודה רה
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן בינה - תגובה
נשמע שהשן לעקירה.
כל רופא שיניים יכול לבצע עקירות כירורגיות, אולם לכירורג פה ולסת יש נסיון כירורגי נרחב יותר.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בלסת וברכהלאה15/12/2010
שלום, אני סובלת מזה כמה חודשים מכאבים חזקים בלסת (במיוחד בזמן ולאחר אכילה), כאבים ברכה ובימים האחרונים גם בצוואר. ביקרתי אצל רופא פה ולסת בכרמל וגם ברמב"ם. תחילהאמרו לי שמדובר בדלקת והייתי מטופלת בכדורים, לאחר מכן חשבו שמדובר בחריקת שיניים והייתי ישנה עם סד לילה שלא עזר. עברתי טיפולי פיזותרפיה בלסת ולאחר מכן שאמרו לי שמדובר בבעיה צווארית, עברתי טיפולי פיזותרפיה גם בצוואר שלא היניבו שום תוצאות.
אני ממש מיואשת ולא יודעת מה לעשות , אשמח אם תוכלו לעזור לי באיזושהי דרך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בלסת וברכה - תגובה
אנא פני למרפאה לפרקי הלסת בהדסה עין כרם
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצלקת של פירסינגדבי15/12/2010
שלום, לפני כ-10 שנים היה לי עגיל בלשון לכ-3 שנים.
מאז קורה לי מדי פעם שכואבת לי הצלקת לכמה ימים,
שבוע שעבר לדוגמה- כאב לי האזור משך שבוע (במקביל להצטננות..)
הכאב הוא מאוד נקודתי וממוקם בדיוק איפה שהיה הפירסינג,
למה זה קורה? מה זה אומר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצלקת של פירסינג - תגובה
אזורי צלקת עשויים לכאוב לעיתים. לצערי, לא ידוע לי על טיפול לכך
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לסתטל14/12/2010
שלום רב,
רציתי לדעת האם יכול להיות מצב בעקבות תחושת לחץ וכבדות בלסת שהלסת עלולה להנעל או שהמפרק יצא מהמקום וזה לא יחזור למקומו?
אני נורא נורא חוששת שבגלל התופעות הללו עשוי להגרם נזק. האם זה משהו שחולף עם טיפול יעיל בסד לילה כפי שהומלץ לי?
תודה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסת - תגובה
ד``ר דניאל ניצן14/12/2010שלום
מפרק הלסת שלך לא יצא מהמקום.
יש מצבים שונים של שחיקת הסחוס בפרק, ועשויות להיות לכך תופעות לואי, אך כדי לאבחן זאת אנא פני לכירורג פה ולסת או למרפאת לפרקי הלסת בהדסה עין כרם או באוניברסיטת תל אביב
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים כשבוע אחרי העקירהליאור14/12/2010
לפני שבוע עקרתי שן בינה בצד שמאל למטה, עשיתי צילום CT לפני והרופא אמר שהשן קרובה לעצב ויש סיכוי שאני ארגיש "מורדם" לאורך זמן או אפילו לתמיד.
אחרי העקירה כאב אבל במידה סבירה. אחרי 3 ימים התחילו כאבים עזים בכל השיניים בצד שמאל, למטה ולמעלה, אבל לא כולן ביחד, כל פעם 2-3 שיניים שונות, אפילו הקדמיות הרחוקות. כאשר אני נושם דרך הפה הכאב חזק יותר, אני מרגיש מין קור בשן.
אני לוקח מוקסיויט פורטה שנגמר עכשיו,2 אופטלגין 3 פעמים ביום כהוראת הרופא ומי פה קורדיל. אבל כלום ובאמת כלום לא עוזר
הלכתי למרפאת שיניים היום ורופאה אחרת ראתה אותה והסתכלה ואמרה שהיא לא רואה שום דבר שונה וכדי שאני אבוא מחר שהרופא שעקר את השן יהיה והביאה לי משככי כאבים בשם נרוסין שלא מדגדגים את הכאב (יותר כאב מאשר שלקחתי אופטלגין).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים עזים כשבוע אחרי העקירה - תגובה
ד``ר יזהר שוחט14/12/2010אנא גש לבדיקת הרופא המטפל אשר יפנה אותך לכירורג פה ולסת במידת הצורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללא פעולת לעיסה יש תחושת לחץ וכובד בלסתד``ר דניאל ניצן13/12/2010
שלום רב,
מזה תקופה ארוכה אני מרגישה תחושת לחץ וכובד בלסת מבלי שאני עושה פעולה כולשהי של לעיסה, חשוב לציין כי עד לפני חודשיים לעסתי המון המון מסטיקים והפסקתי לגמרי הייתי אצל רופאה שהמליצה על סד לילה ועיסויים באמצעותכרית חימום, רציתי לדעת האם לאורך זמן ועקב הפסקת הלעיסות המצב ישתפר? והאם עקב התחושות הללו הפנים יכולות להינזק? "(כאילו ליפול לצנוח בגלל בעיות בלסת?) אני בת 29 לא ציינתי זאת.
אני נורא נורא חרדה מהתופעה אודה לתשובתכם בהקדם.
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת לחץ וכובד בלסת - תגובה
ד``ר יזהר שוחט14/12/2010לא קיים חשש לנזק בפנים או לצניחת הלסת. ככל הנראה המדובר בעומס או כיווץ של השרירים. יש צורך בבדיקת רופא השיניים המטפל על מנת להחליט על אופן הטיפול המתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיטל12/12/2010
שלום רב
היום אובחנה אצלי נקע במפרקי לסתתות שהרבה זמן ליוו אותי בדקירות (לא חריגות אבל לא נעימות) וכאבי ראש
כמו כן בלסת ימין כבר 8 שנים שיש לי בלוטת לימפה זעירה ללא משמעות קלינית
עכשיו הרופא שלח אותי ליעוץ אצל מומחה ומחר אני אמורה לקבוע פגישה
ובדף הפנייה רשום שהאיבחון שאני צריכה לעבור הוא TEMPOROMANDIBULAR JOINT DIS
הרופא הרגיע אותי ואמר שזה שום דבר חריג אבל אני עדיין מפחדת
איך מטפלים בזה?והאם זה דורש ניתוח?
כמו כן שאלתי אותו אן ניתן להסיר את הבלוטה והוא אמר לי שזה אזור מאוד מסוכן
ורציתי לדעת אם זה יכול להפוך לסרטני? או שאפשר לחיות עם זה בלי לחשוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יזהר שוחט14/12/2010הכוונה היא לבעיה כלשהי בפרקי הלסתות שאינה בהכרח מסוכנת אלא דורשת בדיקה אצל כירורג פה ולסתות. לגבי בלוטת הלימפה יש צורך בבדיקה על מנת להחליט על הצורך בהוצאתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין עקירה כירורגית ודלקת בגרוןדינה11/12/2010
היי,
לפני כשלושה חודשים עברתי עקירה כירורגית של שן בינה כלואה. העקירה הייתה מאוד קשה וכך גם ההתאוששות. לאחר העקירה לקחתי אנטיביוטיקה במשך 10 ימים ועד היום יש לי אי נוחות באיזור העקירה.
מאז העקירה יש לי דלקות גרון חוזרות (6 פעמים בחודשיים האחרונים) עם כאבים מאוד מאוד חזקים.
בדיקות של משטח גרון יוצאות שלילות פעם אחר פעם ועדיין הגרון מלא מוגלה (טופלתי פעמיים באנטיביוטיקה).
האם יכול להיות קשר בין השניים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר בין עקירה כירורגית ודלקת בגרון - תגובה
ד``ר יזהר שוחט11/12/2010לא נשמע סביר קשר בין המקרים אולם יש צורך בבדיקת מומחה לכירורגיה על מנת לשלול קיומו של תהליך זיהומי כרוני המוצא את ניקוזו לכייון הגרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שיניים - טיפול מורכבאורלי09/12/2010
אני זקוקה לשתי הרמות סינוס, עקירה של כל השיניים בלסת העליונה וכן 4 שתלים בלסת התחתונה (שניים מכל צד)
אין רופא שיניים שאני מטופלת אצלו (אחרת ודאי מצבי היה טוב יותר..).
קיבלתי את תכנית הטיפולים משני מקורות - רופא שיניים "פרטי" ומרפאת שיניים תדהר.
שאלותי:
1. אני שוקלת לבצע את הטיפול בהרדמה כללית - מה הסיכונים?
2. המרפאה מבצעת העמסה מיידית - מה מומלץ?
3. כיון שאני לא מכירה אף אחד מהם מה לשקול (מלבד המחיר?)
4. איך ניתן להסביר פער עצום במחיר (פי 2!!)
בתודה
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת שיניים - טיפול מורכב - תגובה
ד``ר יזהר שוחט11/12/2010אין תחליף לרופא שיניים אישי המנהל את המקרה מתחילתו ועד סופו. לא כאן המקום להמליץ על מרפאה או רופא מסויים. חשוב לשקול את נסיון הרופא , מומחיותו, יכולתו לטפל בסיבוכים אם קורים- ולצערינו אכן קורים לעיתים ונסינו בטיפול במקרים דומים.
לנושא ההרדמה הכללית - במקרים של טיפול מורכב כפי שציינת יש יתרון להרדמה הכללית בקיצור זמן הטיפול ובהקלה על הכאב ותופעות הלוואי שלאחר הטיפול.
מומלץ כי תתייעצי עם הצוות המטפל דהיינו הפרוטטיקאי והכירורג בנושא.את נושא הסיכונים של ההרדמה הכללית יש ללבן עם הרופא המרדים האמור לבצע את ההרדמה
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש נוראיים.......מירב08/12/2010
שלום שמי עינת , לפני כ-3 חודשים סבלתי מכאבים באזור tmj פניתי לרופאת מפרקים שלא אבחנה את הבעיה והפנתה אותי ליעוץ אצל פיזוטרפיסט , הפיזוטרפיסט קבע שישנו שריר תפוס נאלצתי לעבור טיפול פיזוטרפי , כמה ימים לאחר הטיפול הכאבים המשיכו ולמעשה ביום שלאחר הפיזוטרפיה החלו בנוסף כאבים גם בראש , בהמשך פניתי לרופא שיניים שאבחן שישנו חור בשן האחרונה העליונה בצד שמאל שהוא גורם לכאבים ב-tmj ואכן לאחר שרופא השיניים טיפל באותו החור הכאבים חלפו מידית, אך הבעיה שנשארו לי כאבי ראש שנגרמו בעקבות טיפול פיזוטרפי אחד , שאלתי איזו בעיה יכולה להיגרם בעקבות הפיזוטרפיה שבעצם הובילה לכאבי ראש נוראיים...
אודה לך מאוד תשיב לשאלתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש נוראיים....... - תגובה
ד``ר יזהר שוחט11/12/2010שלום עינת
אנא פני לפורום העוסק בנוירולוגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדקתי את הלשון וגיליתי גושד``ר דניאל ניצן08/12/2010
שלום אתמול בדקתי את הלשון וגיליתי גוש קטן לא כואב צילמתי תמונה ? אני לא יודע מה זה אני מפחד ואני בן 17
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש קטן בלשון - תגובה
ד``ר דניאל ניצן08/12/2010שלום
קשה לקבוע אבחנה לפי התמונה.
בכל אופן - לא נראה משהו "מפחיד".
אנא פנה לכירורג פה ולסת לבדיקה.
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש קטן לא כואב בלשוןד``ר דניאל ניצן08/12/2010
שלום אתמול בדקתי את הלשון וגיליתי גוש קטן לא כואב צילמתי תמונה ? אני לא יודע מה זה אני מפחד ואני בן 17
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד תמונה יותר טובה
סלעית08/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תמונה חובה
סלעית08/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)