מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבר בלסתאופיר מרדכי09/01/2011
שבוע שעבר ביום רביעי התעלפתי ושברתי את הלסת וכמה שיניים, בתל השומר במחלקת פה ולסת שמו לי קיבוע בשיניים.
לאחר כמה ימים תחלתי להרגיש ממש לחץ על השיניים כאילו הם עומדות ליפול, בכל מקרה רציתי לדעת האם יכול להיגרם נזק כלשהו בשיניים בגלל הקיבוע.
השמך לשתובה בהקדם תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בלסת - תגובה
ד``ר יזהר שוחט15/01/2011אנא גש בהקדפ לבדיקה במרפאת פה ולסת בתה"ש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידולי עצםענת09/01/2011
אני בת 42 ללא בעיות רפואיות.
לפני כמה חודשים הופיעו מתחת ללשון (על הלסת התחתונה ) בליטה שגודלת. כמו שן.היא גדלה כבר כמה חודשים. לפני כמה ימים הופיעה עוד אחת בצד השני.
הן חותכות את הלשון כשהיא נוגעת בהן.
כירורגית היפנתה לביופסיה בפה ולסת.
אני מאד מודאגת.האם אתם מכירים תופעה כזו ומה היא?
תודה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידולי עצם - תגובה
ד``ר דניאל ניצן11/01/2011שלום
אין לי אפשרות לתת אבחנה ללא בדיקה קלינית ורנטגנית. אני מציע לך לבצע את הביופסיה כפי שהמליצו לך.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת ניביםחנית08/01/2011
שלום שמי חנית , ואני לפני גשר ולפני דילמה גדולה, צמחו לי ניבים לא במקום ויש בהם עששת חזקה כלומר הניבים מצופים לבן ויש בהן חור . האורטודנט המליץ לי לעקור אותם ליפני שנעשה את הגשר מיכוון שבעוד כמה שנים אני יצטרף לעקור אותם ולשים כתרים במקום, אני לא יודעת אם לעקור אני מפחדת .. שזה יגרום לי לנזק מוחי . ואם אני לא יעקור ואחליט לשים את הגשר יהיה לי שני שניים שהם יהיו ממש לבנות מהשאר והן גם בהרבה יותר גדולות מכל השיניים בפה, תוכל לתת לי את דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת ניבים - תגובה
ד``ר דניאל ניצן11/01/2011שלום
אנא פני לפורום העוסק באורטודונטיה
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימות אמלגםסלית08/01/2011
שלום האם סתיומת אמלגם עלולות לגרום לסרטן הפה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימות אמלגם - תגובה
ד``ר יזהר שוחט08/01/2011לא. אין קשר בין האמלגם לסרטן הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפרקשרונה07/01/2011
כאבים במפרק של הלסת עד האוזן.
קשה לפהק , קשה לאכול, מפריע בשינה.
לא חלף כבר שבועיים למרות נורופן.
מה עושים? לפעמים גם שומעים קליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפרק - תגובה
ד``ר דניאל ניצן08/01/2011שלום
אנא פני למרפאה לפרקי הלסת ב"הדסה" עין כרם
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן בינה כלואהלירון07/01/2011
יכול להיות ששן בינה קלואה שנמצאת על תעלת העצבים תגרום לכאבי ראש? אני לא מרגישה את הכאב בפה הגיוני שזה יוקרן רק לראש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום פנורמי של השיניים
לירון07/01/2011האם השיניים הכלואות הן על העצב או ליד העצב לפי התמונה?
רופא כירורג אמר שצריך לעקור אותן.
תודה לעונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשן בינה כלואה - תגובה
ייתכן, אך מאוד לא אופייני
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מתחת ללשון וקושי בבליעההילה07/01/2011
שלום, אני בת 35, בריאה בד"כ למעט אסתמה הנובעת מאלרגיה לאבק. מזה 3 שבועות סובלת מקושי בבליעה, כאבים בעת הרמת הלשון ותחתיה ולכיוון פנים הלוע שמתגברים מאד בשעות הערב (מ-18 צפונה) והופכים בלתי נסבלים כך שקשה לי אפילו לשתות מים. בעת פיהוק למשל, הכאב קשה מנשוא ומקרין לאוזניים. נאלצת לקחת משככי כאב לפני השינה. הייתי אצל רופאת משפחה ואין לי דלקת גרון, משטח תקין. יש לי תור לאאג בשבוע הבא אבל אולי צריך לאבחן לפני כן? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב מתחת ללשון וקושי בבליעה - תגובה
אם רופא אאג לא מגיע לאבחנה, אנא פני לכירורג פה ולסת.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים כהים על הלשוןאושרה06/01/2011
שלום לכם!
אני מטופלת בכימותרפיה בשל סרטן שד.
לפני שהתגלה סרטן השד היה לי כמה שנים כתם כהה בלשון.
עכשיו יש בלשון כמה כתמים כהים.
הראיתי את הלשון לאונקולוגית שלי והיא לא מכירה את זה.
רציתי לדעת לאיזה רופא לפנות? האם זה יכול להיות סרטני שמתפתח באמצע טיפול
כימותרפי?
מה אני עושה עם זה?
תודה
אושרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים כהים על הלשון - תגובה
אנא פני לד"ר נועם ירום - מומחה לרפואת הפה
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיד בולט בצד שמאל של הצווארגילעד06/01/2011
אני בחור בן 32 בריא בד"כ לא מעשן ועוסק בחקלאות
לפני מספר חודשים שמתי לב שכאשר אני מאמץ את שרירי הפנים אז בצד שמאל של הצוואר יש גיד (הנמשך מהכתף ועד הלסת) שממש בולט מהצוואר ואף מושך קלות את כתף שמאל לעומת צד ימין ששום דבר לא בולט ואין שום תחושה מיוחדת, עם הזמן גם החלו כאבים עמומים וחלשים בכתף שמאל שמקרינים לעיתים ליד או לצוואר (ד"א אני משתמש פיזית ביד\צד ימין הרבה יותר מיד שמאל)
רופא המשפחה שלי טוען שאין שום משמעות לגיד הבולט אך לאחרונה התחלתי לפתח חרדות מכך אולי זה משהו רציני
שאלתי היא לאיזה רופא עלי לפנות אורטופד? אף אוזן גרון? והאם יתכן שיש קשר לכך שבצד שמאל של החניכיים התחתונות חסרה לי שן שעקרו לי לפני מספר שנים
אינני יודע אם זה רלוונתי, אבל לפני שנתיים היה לי פציאליס בצד שמאל שנעלם כעבור חודשיים וכמו כן בדיקות דם מאד מקיפות שעשיתי לפני מס' חודשים בעקבות מעי רגיז יצאו תקינות פרט להליקובקטור שטופל באנטיביוטיקה.
תודה מראש גלעד (מקוה שפניתי לפורום הנכון)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיד בולט בצד שמאל של הצוואר - תגובה
אנא פנה לפורום של א.א.ג.
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בחניכייםדלית06/01/2011
עקב תזוזת שיניים תותבות נגרם במקום החיכוך בלסת התחתונה הפנימית גוש קטן וכואב
האם זה דבר מסוכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה בחניכיים - תגובה
ד``ר יזהר שוחט08/01/2011קרוב לוודאי שהדבר נובע כתוצאה מחיכוך התותבת ברקמה. אנא גשי לבדיקת הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניב כלואאמיר05/01/2011
שלום,
אשמח לקבל את חוות דעתכם אם בצילום המצורף יש מצב של ניב כלוא הדורש התערבות כרורגית או שפשוט צריך לעקור את שיני החלב ולהמתין לפקיעת הניבים ?
תודה רבה,
אמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניב כלוא - תגובה
ד``ר יזהר שוחט08/01/2011אנא פנה לפורום העוסק ביישור שיניים - אורתודונטיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בראש וסחרחורתמיכל04/01/2011
שלום,
מזה מספר שנים אני סובלת בקליקים בעת פתיחה רחבה של הפה וגם מודעת מאוד לעובדה שאני מהדקת שיניים בחוזקה בלילה.
לאחרונה התחילה אצלי סחרחורת לא סיבובית ותחושה של כאב עמום (מעין לחץ) בעיקר בצד שמאל של הראש והפנים (לחי, אוזן, לפעמים אפילו עין).
הלכתי לנוירולוג (פעמיים), רופא אף אוזן גרון, אורתופד ואפילו רופאת עיניים ואף אחד מהם לא מצא דבר.
לעיתים התחושה היא שהראש ממש מושך שמאלה (עד כדי תחושה שכל הצד השמאלי של הגוף מושך שמאלה).
יחד עם זאת לא ניכרת אי יציבות בהליכה אלא רק תחושה מאוד לא נעימה בראש.
במקביל התחושה היא מעין כאב עמום ונפיחות באזור מפרק הלסת בעיקר בשמאל אבל גם בימין.
לעיתים אני גם מרגישה כבדות בצד שמאל של הלשון.
האם יכול להיות ממפרק הלסת?
איזה בדיקות ניתן לעשות כדי לאמת את זה?
אני בחרדה גדולה מהאי וודאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בראש וסחרחורת - תגובה
ד``ר יזהר שוחט08/01/2011אנא גשי למרפאה המתמחה הטיפול בבעיות במפרק הלסת לבדיקה. מרפואת אלו קיימות בבית הספר לרפואת שיניים באוניברסיטת ת"א וכן במחלקות הגדולות לפה ולסת בבתי החולים. חלק מהסימפטומים שתיארת יכולים להתאים לבעיות מפרק דוגמת קליקים וכאב עמום באוזן אולם נדרשת בדיקה קלינית על מנת להחליט על המשך הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד ממחטיםבר03/01/2011
לאחר טיפול שורש לפני 4 שנים שנגמר רע מאוד, ההרדמה לא עבדה בעקבות דלקת.
נוצר מצב שאני לא מסוגלת בשום פנים ואופן להסכים להגיע לרופא שיניים.
האם יש דרך נוספת לטיפול שיניים שאינו כולל מחטים?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד ממחטים - תגובה
ד``ר יזהר שוחט04/01/2011ישנה אשרות לטיפול שיניים בהרדמה כללית או טישטוש. ניתן לפנות למומחה ברפואת הפה לצורך הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחזור עצמות פניםדליה03/01/2011
האם סוגי החומרים שבהם משתמשים בעת שיחזור עצמות פנים וארובה (מתאונה) תלויים בהסדר המימון ? האם החומרים נימצאים בסל הבריאות ? איך זה הולך בדיוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחזור עצמות פנים - תגובה
ד``ר יזהר שוחט04/01/2011ישנו מגוון חומרים הניתן לשימוש היל בפלטות טיטניום וכלה בחומרים פלסטיים. יש צורך בבדיקתך באחת מהמחלקות הגדולות לכירורגיה פה ולסת על מנת להעריך את היקף הנזק ואת הטיפול המתאים ביותר. מומלץ כי תבדקי עם כל התיעוד שברשותך באחת מהמחלקות הנ"ל על מנת להחליט בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הגיוני שחשיפת שתל תהליך ארוך ..רוני03/01/2011
עקרתי שן לפני שלוש שנים .
לאחר חצי שנה שהושתל השתל היתה לי דלקת והשתל הוסר .
חיכיתי עוד חצי שנה שהמקום יחלים ושוב הושתל שתל חדש .
אני מגיעה לביקורת כל חצי שנה .
עברו כבר שלוש שנים ועדיין השתל לא נחשף .
לדברי הרופא צריך לחכות שהחניכיים יבריאו .
האם המצב הזה הגיוני .???????..
השן קידמית ,אני עם פליפר .מתקשה בדיבור .
אנא עזרו לי .לאן עלי ללכת .והאם יש מומחה שיכול לעזור לי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הגיוני שחשיפת שתל תהליך ארוך .. - תגובה
ד``ר יזהר שוחט04/01/2011מקובל לחשוף שתל 3-6 חודשים מאז ההשתלה ואז לשקמו ע"י כתר.פרק זמן של 3 שנים מאז ההשתלה אינו מוכר ויש צורך בבדיקתך ע"י מומחה לכירורגיה פה ולסת על מנת לחליט בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אפשר לקבוע תור ?
רוני08/02/2011תודה על התשובה המהירה.
האם אפשר לקבוע תור ולהפגש עימך.?
תודה על ההתיחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)