פורום כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלוטות רוק חסומות
    ליאונה
    09/11/2010

לפני 5 חודשים עברתי כריתה של בלות התריס עקב קרצינומה פפלרית (סרטן). בעבוקת זאת עברתי טיפול של יוד רדיואקטיבי. כתוצאה מכל זה נפגעו בלוטת הרוק ויש לי היצרות של הצינוריות בהן, דבר שלא מאפשר לכל הרוק לצאת החוצה. הבלוטת מתנפחות ומציקות, במיוחד אחרי אוכל, אבל לא רק. רופא אחד המליץ על סוג של צינתור והשתלת צינורית קטנה במיידי, רופאה אחרת ממליצה להמתין ולראות לאן כל זה מתפתח. האם אין סיכון בהמתנה הזו, האם בלוטות הרוק, שנפוחות רוב הזמן לא עלולות להינזק. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלוטות רוק חסומות

הוספת תגובה

• בלוטות רוק חסומות - תגובה

ד``ר דניאל ניצן
    09/11/2010

שלום
    אני מציע לך לגשת לבדיקה אצל פרופ' עודד נחליאלי, מבית חולים ברזילי באשקלון.
    הוא מתמחה בשימור בלוטות הרוק, במידה וניתן, לעומת רוב המרכזים הרפואיים האחרים שמוציאים בלוטות רוק מנוונות או חסומות.
    בריאות
    דניאל ניצן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ליאונה
    09/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקירת שן בינה שהסתבכה
    מאיה
    07/11/2010

שלום,
    לפני כשבוע וחצי עברתי עקירת שן בינה בצד שמאל למטה.
    העקירה עצמה עברה חלק ולמעשה זה לקח רק 3 דקות מרגע שההרדמה החלה לפעול.
    כשבוע לאחר העקירה ביקרתי אצל הרופא כ3 פעמים מאחר והכאבים גברו ונוצרה מכתשית יבשה, פעמיים שם לי את האצה- שעזרה באופן זמני. בשלב כלשהו (כשנמאס לי כבר לחיות על נרוסין- הכאבים חדרו לכל הצד השמאלי של הפנים שלי) הגעתי את הרופא שביצע שטיפה ורשם לי (תודה לאל) אנטיביוטיקה, הכאבים חלשו ואני כבר לא צורכת שום משכחי כאבים. אך הפצע עדיין מורגש אני בכל הזדמנות מבצעת שטיפה וחוששת שנתקע לי מזון במכשית.
    יש לי מין גוש קטן לבן שתקוע שם. יכול להיות שזו מוגלה? אני עם אנטיביוטיקה מיום חמישי - היום יום ראשון.
    תודה רבה !!!

לקביעת תור
    סגירה
    עקירת שן בינה שהסתבכה

הוספת תגובה

• עקירת שן בינה שהסתבכה - תגובה

ד``ר דניאל ניצן
    08/11/2010

שלום
    נשמע שזה כעת בתהליך ריפוי תקין, אך יעברו עוד מספר ימים עד שהמצב יירגע
    בריאות
    דניאל ניצן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    אגם
    07/11/2010

שלום כבר שלחתי לכם הודעה לפני כמה שבועות שאני לא מצליחה ליפתוח את הלסת,
    עניתם לי לקחת כדור אנטי דלקתי ולא היה לי בבית אז הלכתי לרופאת ילדים והיא חשבה שזה קשור לגשר שיש לי ואז הלכנו לאורטודנט והוא אמר שזה לא קשור ועכשיו אני עדיין לא מצליחה ליפתוח את הלסת, מה עושים במיקרה כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד``ר דניאל ניצן
    08/11/2010

שלום
    אנא גשי לכירורג לבדיקה
    דניאל ניצן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות עם הרופאים
    מיכל
    06/11/2010

שלום,

אני עוברת בשבוע הבא עקירת שן כלואה, וזה יהיה תחת טשטוש עמוק. האם הצפי הוא שאהיה רדומה ולא ארגיש דבר? האם אישן? וכיצד ניתן לפתוח את הפה כשאני לא משתפת פעולה עם הרופא המנתח???

אודה לתגובה.

מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות עם הרופאים

הוספת תגובה

• התייעצות עם הרופאים - תגובה

ד``ר יזהר שוחט
    06/11/2010

הייתרון בשיטת הטישטוש - סדציה הוא שאת מצויה במצב בו את מסוגלת לשמוע ולבצע הוראות כגון לפתוח את הפה אולם תחושת הזמן אינה קיימת - טיפול ארוך עשוי להיראות כקצר מאוד וכן קיימת הפחתה בתחושת הכאב אשר בשילוב של הרדמה מקומית מונעת כאב. כמו כן לא נותר זיכרון מהתהליך היות והתרופות הסדטיביות גורמות "למחיקת" הטיפול מהזיכרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח אורטוכירוגי.
    עדי
    05/11/2010

היי ד"ר.
    יש לי לסת תחתונה בולטת, (underbite). שמו לי לפני 4 חודשים גשר, כהכנה לניתוח אורטוכירוגי שאעבור הקיץ הזה. השיניים שלי כבר כמעט ישרות לגמרי. הגשר ממש החמיר לי את הפער בין הלסתות, וזה נראה אפילו יותר נורא. הפרופיל שלי נוראי, ויש לי אסימטריה בפנים. (הפה נוטה לצד ימין, והלחי/הצד השמאלי של הפנים שלי יותר גדול מהימני).
    יש לי כמה שאלות.
    1. ההורים שלי מאוד אדישים לגבי התהליך והניתוח בכלל, אני מתחננת אליהם שיפנו לכירוגים שמתמחים בפה ולסת כי האורטודנט צריך לעבוד במקביל עם הכירוג, והם מסתמכים רק על האורדטודנט ומורחים את הזמן ולא מזרזים את התהליך. זה מאוד דחוף לי לעשות את הניתוח הקיץ הזה (מבחינה אסתטית זה הורג אותי, הביטחון שלי בריצפה, וגם הסגירה הלקויה גורמת לי ללחץ על השיניים ולחץ כשאני קמה בבוקר במפרקים וגם יש לי מעט נקודות לעיסה בגלל שהאוכל "בורח" לי בין הלסתות בגלל
    הפער).
    אז השאלה היא: מה אני צריכה לעשות בנוסף לגשר שיכין את הפה כדי שאעבור את הניתוח השנה? שלא ימצאו פתאום משהו שיפריע לניתוח ברגע האחרון, חוץ מדברים שלא בשליטתי (כמו לדוגמה שאני עדיין לא הפסקתי לגדול). מה אפשר לעשות כדי לזרז את התהליך? איך שהבנתי מהאורטודנט שלי, אני צריכה לעקור את שיני הבינה שלי לפחות חצי שנה לפני הניתוח, שאת זה אעשה בקרוב. אבל האם יש עוד דברים שאני צריכה לבדוק מעבר לטיפול האורטודנטי? אין לי אפילו רופא כירוג של פה ולסת בגלל שההורים שלי נורא אדישים ולא עושים שום דבר עם זה.
    2. איך אפשר לבדוק האם סיימתי סופית לגדול? בקיץ אהיה כבר בת 17 וחצי. שמעתי על איזה משהו שבודקים לפי העצמות. האם זה באמת ככה? אם כן, אז איך זה נעשה בידיוק?
    3. מהן הסכנות של הניתוח? איך שהבנתי יש ריכוז גבוה של עצבים בפה, והמון כלי דם. במידה ויש פגיעה עצבית חס וחלילה, האם זה משפיע על כל הפנים או רק בסביבת הפה והשפתיים? והאם זה משפיע על היכולת להשתמש בשפתיים ולהשתמש בשרירי הפנים, זאת אומרת עיוות ויזואלי מכוער, או שהכל נראה אותו הדבר רק בלי תחושה שם?
    4. כמה זמן נמשך הניתוח?
    5. מתי פחות או יותר אפשר כבר להשתחרר מבית החולים? מתי מוציאים את המלתעות בד"כ, ומתי אפשר לעבור ללעיסה של אוכל רך מאוכל נוזלי מתוך מזרק?
    6. האם הביטוח יכול לכסות על זה? האם הטיפול נחשב אסתטי בלבד?

תודה רבה וסליחה על האורך!

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח אורטוכירוגי.

הוספת תגובה

• ניתוח אורטוכירוגי. - תגובה

ד``ר דניאל ניצן
    06/11/2010

שלום
    1. כדאי מאוד שתיבדקי בהקדם על ידי כירורג פה ולסת במקום שבו תנותחי, כדי שניתן יהיה לבצע הכנה מלאה, כפי שאת יודעת שנדרש לפני הניתוח.
    2. סיום הגדילה אפשר לבדוק על ידי צילום של אצבעות הידיים - הכירורג יפנה אותך לצילום המתאים.
    3. במידה ויש פגיעה עצבית היא תחושתית בלבד, ולא מוטורית, ולכן אין שינוי או עיוות ויזואלי.
    4. בדרך כלל הניתוח אורך מספר שעות. משתחררים מבית החולים אחרי מספר ימים.
    5. לגבי הביטוח - תצטרכי לברר אצל חברת הביטוח/קופת חולים שלך.
    בהצלחה
    דניאל ניצן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך!

עדי
    06/11/2010

אתם עושים מצווה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי

שלומי
    16/11/2010

ממליץ על דר' שלמה קלדרון הוא מספר 1 בארץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה...

עדי
    22/11/2010

עברת ניתוח כזה או טיפול אחר כירוגי במרפאה שלו? או ששמעת עליו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שיניים בסמוך לעקירה
    חח
    05/11/2010

שלום עקרתי שן בינה עליונה (עקירה רגילה) בצד ימין
    בסמיכות לשן הבינה שנעקרה ישנה שן רגילה עם סתימה שחורה וחור קטן בצד
    השאלה שלי האם אין סיכון לטפל בה (להחליף סתימה שחורה ללבנה וכל הטיפול הכרוך )
    לאחר 15 יום בלבד לאחר העקירה

1.האם המקום של העקירה לא יכול להזדהם כתוצאה מהכספית שמוציאים מהשן ומהטיפול
    של הסתימה בכלל?

2.ואם כן מה טווח הזמן שכן כדאי לחכות ?

כרגע המקום של העקירה לא כואב ולא מדמם

הוספת תגובה

• טיפול שיניים בסמוך לעקירה - תגובה

ד``ר דניאל ניצן
    05/11/2010

שלום
    אם הטיפול לא דחוף כדאי להמתין כחודשיים אחרי העקירה, שאז יש כיסוי מלא של אתר העקירה.
    בריאות
    דניאל ניצן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקירת שן בינה כלואה חלקית
    חח
    04/11/2010

עקירה של שן בינה כלואה חלקית בלסת התחתונה
    רציתי לדעת מה נשאר במכתש לאחר העקירה
    באיזשהו מקום קראתי שהעצם בונה את עצמה מחדש והחלל מתמלא עם הזמן
    האם זה נכון?
    ואם לא מה נשאר לאחר העקירה?

לקביעת תור
    סגירה
    עקירת שן בינה כלואה חלקית

הוספת תגובה

• עקירת שן בינה כלואה חלקית - תגובה

ד``ר דניאל ניצן
    05/11/2010

שלום
    המקום מתרפא לגמרי, חלקו בעצם וחלקו ברקמת רכה (חניכיים).
    בריאות
    דניאל ניצן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה בלשון
    הדר
    04/11/2010

שלום,
    יש לי פטריה בלשון. מטפלת בה כבר כשישה ימים עם דקטרין אורל גל לפי המינון המומלץ. עד עתה לא נראה כי חל שום שיפור. בנוסף (כמידע רקע) אני סובלת מיובש קיצוני בפה שנמצא עתה בתהליך אבחון.

שאלותי:
    כמה זמן אורך טיפול ממוצע בפטריה עד שרואים שיפור ובכלל?
    מה אני יכולה לעשות לסייע ליעילות הטיפול?

תודה,
    הדר

לקביעת תור
    סגירה
    פטריה בלשון

הוספת תגובה

• למה התעלמתם מהשאלה?

הדר
    05/11/2010

אם זה לא המקום הנכון, אשמח אם תוכלו להפנות אותי.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה בלשון - תגובה

ד``ר דניאל ניצן
    06/11/2010

שלום
    יובש פה עלול להחריף את הפטרת ולהקשות על סילוקה.
    ממליץ בדיקה של מומחה לרפואת הפה, כגון ד"ר נועם ירום.
    בריאות
    דניאל ניצן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מקדים לפני שתלים
    אייל
    03/11/2010

דר' שלום רב,
    עברתי הקרנות בעברי והייתי זקוק להשתלות שיניים קיים פרוטוקול טיפול בתא לחץ בחיפה הטיפול נמצא בסל שירותי הבריאות וניתן על ידי כל קופות החולים להצלחת ההשתלות הפרוטוקול נקרא פרוטוקול מארקס והוא אומר שלפני הפעולה הכירורגית מבצעים 20 טיפולים בתא לחץ ולאחר הפעולה הכירורגית מבצעים עוד 10 טיפולים הצלחת קליטת השתלים מאוד גבוהה
    שאלתי היא: מדוע לא מיידעים את החולים שבכלל קיים טיפול כזה בתא לחץ ?על אחת כמה וכמה שניתן גם טופס 17 מהקופה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול מקדים לפני שתלים

הוספת תגובה

• טיפול מקדים לפני שתלים - תגובה

ד``ר דניאל ניצן
    05/11/2010

שלום
    אכן הטיפול מומלץ, אך הוא מתאים רק למקרים מסוימים - לפי רמת הקרינה שקיבלת ולפי הפרוצדורה שאתה עומד לעבור.
    בריאות
    דניאל ניצן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגע בפה?
    גלי
    03/11/2010

שלום. רציתי לדעת איך מסירים נגע פיבריטי ברירית בוקלית בפה? איך האים מבצעים הרדמה מקומית או כללית ולאן מזריקים ללחי הפנימית או לחניכים? אני בלחץ כי ברקע אני סובלת מבעיה נאורולוגית של חולשת פלג גוף שמאל. שגם הנגע נימצא באותו צד.ברקע סובלת מנאורובכצ'ט. איפוה עלי לעבור את כריתת הנגע שיעבור בשלום לאור מצבי הבריאותי? תודה גלי

לקביעת תור
    סגירה
    נגע בפה?

הוספת תגובה

• נגע בפה? - תגובה

ד``ר דניאל ניצן
    05/11/2010

שלום
    בדרך כלל הסרת נגע כזה מתבצעת באלחוש מקומי פשוט.
    את יכולה לבצע זאת במרפאה של כירורגיית פה ולסת בכל בית חולים.
    בריאות
    דניאל ניצן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקירת שן בינה
    יעל
    30/10/2010

שלום רב,
    היום הייתי אצל רופא שיניים על מנת שיבצע עקירת שן בינה.
    השן נשברה לרופא לבמהלך העקירה.
    הרפוא קדח בשן, ביצע סתימה ותפרים ואמר לי כי השן צריכה "לעלות" כדי שיוכל לעקור אות במלואה, דבר היכול לקחת זמן בין שבוע לחודשים
    אני חוששת שהרופא הסתבך במהלך העקירה, מה עלי לעשות?
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    עקירת שן בינה

הוספת תגובה

• עקירת שן בינה - תגובה

ד``ר דניאל ניצן
    02/11/2010

שלום
    אני מציע לך לשאול את רופא השיניים אם לדעתו כדאי לך לפנות לכירורג להשלמת העקירה.
    בריאות
    דניאל ניצן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקירה
    רון
    29/10/2010

אתמול ב-11 בבוקר עקרתי 2 שיני בינה- האחת למעלה ואחת למטה. עשיתי את העקירות האלה כבר פעם והכל היה בסדר. הרופא הסביר לי שיש סיכוי, אומנם קטן אך עדיין קיים, שבמקרה של פגיעה בעצב שקרוב לשיניים ארגיש כמו הרדמה קבועה של החלק השמאלי בפה.
    לאחר 12 שעות קמתי בבוקר ההרדמה בכל המקומות פגה אך בלשון עדיין יש לי מן חוסר תחושה ממש קטן. האם יש לי ממה לדאוג או שזה נורמאלי?

לקביעת תור
    סגירה
    עקירה

הוספת תגובה

• עקירה - תגובה

ד``ר דניאל ניצן
    02/11/2010

שלום
    סביר מאוד שזה זמני , ויחלוף בקרוב
    בריאות
    דניאל ניצן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פה ולסת
    ריקי
    28/10/2010

שלום, אני בת 32 אני סובלת מחוסר סינוס מימן ומשמאל עברתי אינספור ניתוחים בשל כך. משמאל חשבתי שהצלחתי להשתקם ומימין חלקית. ובמרכז במשולש אני לא מצליחה להשתקם. טופלתי בסמייל והועברתי לביהח' ומשם אני עומדת באותו מצב עברתי שם גם כמה ניתוחים השתילו לי אבקות עצם וכמעט ללא הצלחה יש לי שקע\חור מאוד גדול בחניכיים מקדימה ובCT האחרון עדיין יש חוסר עצם גדול בסינוס ובחניכיים חור גדול..בביקור האחרון נאמר לי שיש לי משמאל שתלים על ריצפת הסינוס וחור לא גדול.ובמרכז לצד ימין שיש לי חוסר עצם גדול ושאני צריכה כריתת רכס מקדימה? והפתרון שאני צריכה להיות התורמת של עצמי להצלחה שזה אומר שצריך להוציא לי עצם מהגולגולת או מהאגן ולהשתיל לי בחניכיים ומעלה לדברי הרופאים עדיפות מהגולגולת. שאלתי היא האם זה ניתוח שידוע כהצלחה בדר"כ? והאם זה דבר שכיח?והאם יש מומחה שמתעסק אם השתלות מהסוג הזה ? כי בביהח' שאני נמצאת המנתח רוצה משהו והמשקם משהו אחר הם לא כ"כ סגורים על עצמם וזה מדאיג אותי ... אני בנוסף סובלת בתקופה האחרונה מדלקות חוזרות שם.סליחה על המגילה ואודה לתשובתכם בהקדם. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    פה ולסת

הוספת תגובה

• פה ולסת - תגובה

ד``ר דניאל ניצן
    02/11/2010

שלום
    השתלת עצם עצמונית היא פרוצדורה שכיחה, שמבוצעת על ידי כירורג פה ולסת במסגרת פרטית או בבית חולים.
    אחוזי ההצלחה הם טובים באופן כללי, תלוי כמובן ברמת המורכבות של המקרה.
    בריאות
    דניאל ניצן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח במפרק הלסת - פרוטזה
    עדי לוי
    28/10/2010

בשנת 2006 עברתי ניתוח בלסת שכלל הוצאת גידול (שפיר) בלסת תחתונה/קונדיל משמאל מסוג סינוביאל כונדורמטוזיס, לאחר שהיתה לי הגבלה חמורה בפתיחת הפה וכאבים חזקים. לאחר מכן עברתי טיפולי פיזיוטרפיה והיה שיפור.
    כיום, כבר מזה כשנה אני שוב סובלת מהגבלה חמורה בפתיחת הפה (18 מ"מ פתיחה)ולאחר ביקורים במח' פה ולסת בבלינסון ביצעתי C.T. נוסף שהדגים הסתיידות ואנקילוזיס בפרק. הוצע לי ע"י כירורגים בבי"ח בלינסון לבצע ניתוח נוסף ובו יבוצע שנית הוצאת הגידול (שגדל חזרה מ-2006) וכן הרכבת פרוטזה למפרק הלסת על מנת לגרום למפרק לתפקד ולמנוע את הגדלת הגידול.
    רציתי בבקשה לקבל את חוות דעתך והאפשרות להגיע להתייעצות,
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח במפרק הלסת - פרוטזה

הוספת תגובה

• ניתוח במפרק הלסת - פרוטזה - תגובה

ד``ר יזהר שוחט
    02/11/2010

שלום רב,
    מומלץ כי תגיעי לבדיקה במחלקה לכירורגיה פה ולסת יחד עם התיעוד במצוי ברשותך כולל הצילומים. לאחר בדיקה קחינית ורנטגנית ניתן יהיה להעירך מהי דרך הטיפול המומלצת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות דיבור
    מיכל
    28/10/2010

דר' שלום רב,

אני פונה בהקשר לאח שלי הסובל מסכיזופרניה, בן 24. כבר מספר חודשים הוא סובל מבעיות דיבור המתבטאות בקושי לפתוח את הפה לגמרי בשעה שמדבר, וזה נשמע ונראה כאילו הלסת ושריריה תפוסים. הפסיכיאטר אמר שזה נובע מהכדורים שלקח בעבר - INVAGA. היום הוא לוקח את ה"לפונקס"..

הפסיכיאטר שלו הפנה אותו לנוירולוג לגבי הבעיה, אך לא נשמע בטוח כלל שהנוירולוג יתן מענה לבעיה שיש לו..

באיזו דרך/ערוץ ניתן לטפל בבעיה מהסוג הזה ??
    לאן עלי לפנות?

בבקשה עזרתך !

תודה רבה רבה, מיכל.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות דיבור

הוספת תגובה

• בעיות דיבור - תגובה

ד``ר יזהר שוחט
    02/11/2010

יש צורך לפנות לבדיקת כירורג פה ולסת על מנת להעריך האם אכן קיים ספאזם - כיווץ בשרירי הלעיסה אשר יכול לפגוע בדיבור. לאחר הבדיקה ניתן יהיה להעריך את הצורך בהמשך טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה