מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לסתדניאל15/10/2010
שלום!
לפני כשבועיים הייתי חולה בשפעת קלה המלווה בשיעול.
לילה אחד השתעלתי ממש חזק וכתוצאה מכך הרגשתי פתאום שהלסת שלי נתפסה ושאני לא מסוגלת לפתוח את הפה או ללעוס.
האם הלסת רק נתפסה והשריר ישתחרר? או שאולי היא יצאה ממקומה ?
יש לציין שאני לא מסוגלת לאכול או לפתוח את הפה מעבר לדיבור.
תודה רבה מראש על הסיוע!
דניאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסת - תגובה
ד``ר יזהר שוחט15/10/2010קרוב לוודאי כי המדובר בכאב ממקור שרירי אולם יש צורך בבדיקת הרופא המטפל על מנת להחליט על הצורך בהמשך טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליקים במפרק הלסת לתינוקשפרה14/10/2010
שלום רב!
בני בן 5 חודשים וחצי. בחודש האחרון החל להשמיע קליקים/קנאקים בזמן יניקה מבקבוק, וכשמכניס חפצים לפה (נשכנים למיניהם). התופעה החלה בחודש האחרון, בו התחיל יותר להכניס דברים לפה (נראה כאילו צומחות שיניים, כי חניכיים נפוחים יחסית).
האם יש דרך לטפל בתופעה? האם זה מעיד על בעיות שיצוצו בעתיד?למי עלינו לפנות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליקים במפרק הלסת לתינוק - תגובה
ד``ר יזהר שוחט15/10/2010אין צורך בטיפול כלשהו בשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע באיזור חודי השינייםשרית14/10/2010
שלום,
בטיפול שיניים שיגרתי התגלה בצילום הפנורמי הצללה רדיאואופקית\רדיאולופנטית באיזור חודי השיניים ולא קשורה לשיניים. הנגע בגודל 13x10 מ"מ עם גבולות ברורים וגוש רדיאואופקי במרכז.
תור לכירורג ניתן לעוד חודש. האם יש מקום לדאגה, האם כדאי לגשת לחדר מיון \ רופא פרטי.
אשמח לקבל הסבר לממצאים, והמלצה של כירורג פה ולסת מתאים מאיזור המרכז.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע באיזור חודי השיניים - תגובה
ד``ר יזהר שוחט15/10/2010אין צורך בפנייה למיון. אנא פני לכירורג מומחה מתוך הרשימה של ההסתדרות לרפואת שיניים לצורך אבחנה וטיפול. אין אפשרות בפורום להמליץ על רופא זה או אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בחיך עליוןדוד13/10/2010
שלום דוקטור לפני 4 חודשים גיליתי בליטה בתקרת הפה בגבול החיך הרך והקשה פניתי לרופא שיניים שטען שזה כלום לאחר כ3 חודשים החלטתי לפנות לעוד רופא ליעוץ .הרופא הפנה אותי למומחה פה ולסת תחילה המומחה סבר כי מדובר במוקוסיל ושלח אותי לבדיקת סיטי . בבדיקת סיטי התברר כי כנראה מדובר בגדילת עצם . יש לי מספר שאלות שמקווה שתוכל לעזור לי בהם. האם במיקום סוף החיך הקשה מצויה עצם אבל בצד החיך לא במרכז. ואם יש עצם מה עשוי לגרום לגדילה שלה. כרגע אני נבדק ובטיפול תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה בחיך עליון - תגובה
ד``ר יזהר שוחט15/10/2010יש צורך בבדיקת בצילומים וכן בבדיקה קלינית על מנת להעריך את אופי הגדילה והצורך בטיפול. אנא גש לבדיקת כירורג פה ולסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמקת רכסליאת10/10/2010
שלום,אני אמורה לעבור ניתוח להעמקת רכס בחניכיים לאחר השתלת עצם.שאלתי היא במה כרוכה ההחלמה לאחר ניתוח זה?מחכה לתשובתכם כי איני מצליחה למצוא חומר על כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמקת רכס - תגובה
ד``ר יזהר שוחט15/10/2010בד"כ נילוות לניתוח נפיחות וסמני שטף דם למשך מס' ימים כתלות בגודל האתר המנותח. בנוסף ייתכנו כאבים המטופלים תרופתית למספר ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך..מורן09/10/2010
אני זקוקה לעזרה אני לא יודעת לאן לפנות..
אני חיילת ומעוניינית לתקן את הלסת שלי שהייתי קטנה קיבלתי מכה ולהסת התחתונה פשוט זזה קדימה וזה מכוער אני גם רוצה להקטין את גובה הלסת.
אני לא יודעת לאן לפנות למי לפנות ביררתי והצבא לא ממן טיפולים כאלה.
אז לאן אני צריכה לפנות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך
ד``ר דניאל ניצן09/10/2010שלום
פני למרפאה של המחלקה לכירורגיית הפה והלסתות, בבית חולים תל השומר, הדסה, רמבם או בילינסון
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולה על הלשוןמודאגת08/10/2010
שלום,
מזה יומיים אני מרגישה כאילו יש לשערה תקועה בגרון למעלה, לאחר שבדקתי את חלל הפה שלי מצאת גולה על הלשון בחלק האחורי, היא לא כואבת לי, אך רציתי לדעת על מה זה יכול להעיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גולה על הלשון - תגובה
ד``ר יזהר שוחט15/10/2010אנא גשי לבדיקת מומחה ברפואת הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה חזקה בכל הפה ובעיקר בשפתייםסילביה כהן08/10/2010
עברתי לפני כחצי שנה טיפולים להוספת כתרים בשיניים. הפסקתי את הטיפולים לאחר שהרגשתי צריבה חזקה בפה והתחלתי לנשוך את הלחי, השפתיים והלשון ללא תחושה. בינתיים הורידו לי את השיניים ובדקתי שאין לי כל אלרגיה לחומרים ששמו לי בפה. טופלתי ע"י רופאת השיניים שלי, רופאת המשפחה, ניאורולוג ופה ולסת, אבל עד היום אין לי מענה לבעיה ולכן גם אין פתרון. אני סובלת מאוד, אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה חזקה בכל הפה ובעיקר בשפתיים - תגובה
ד``ר יזהר שוחט15/10/2010אנא גשי לבדיקת מומחה ברפואת הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על ניתוח הלסת -חשוביעל07/10/2010
שלום אני בת 17 ואני צריכה לעשות ניתוח בלסת העליונה כי היא בחוץ..
אני מפחדת מזה מאוד מאוד אני לא יכולה להסביר בכלל כמה.. אני פוחדת מהקטע של ברזלים בשניים לכל החיים ובעיקר מאיך שזה יכאב אחרי.. לא אכפת לי כמה הפנים שלי ישתנו רק שזה לא יכאב לי !
הייתי רוצה לדעת לכמה זמן זה אמור לכאוב בערך ואם אחרי זה אני אסבול מאוד כי זה באמת באמת מפחיד אותי ויש לי חרדות..
בבקשה בבקשה תעזרי לי...
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על ניתוח הלסת -חשוב - תגובה
ד``ר יזהר שוחט15/10/2010יש צורך בבדיקתך על מנת להעריך את היקף ומורכבות הניתוח. ככלל השבוע הראשון לאחר הניתוח מלווה בכאבים ונפיחות משמעותיים המטופלים תרופתית. מומלץ כי תתיעצי עם הצוות המטפל בנושא על מנת להקטין את חששותיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפטותא07/10/2010
מה הגורם לאפטות אצל מיתבגרים בגיל 12 13
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפטות - תגובה
ד``ר יזהר שוחט15/10/2010לא נמצא הגורם לאפטות. הדבר עשוי להיות קשור למצבים תזונתיים, מתח או מצבים סיסטמיים המשפיעים על כלל הגוף. מומלצת בדיקה והיוועצות עם מומחה ברפואת הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת עצםליאת06/10/2010
שלום,עברתי השתלת עצם ועקירה בטיפול אחד לפני יומיים.אני סובלת מכאבים עזים וכל הצד הזה בפה נפוח לי.האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת עצם - תגובה
ד``ר יזהר שוחט15/10/2010גשי לבדיקת הרופא המטפל בדחיפות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגבלה במפתח לסתאורית06/10/2010
שלום,
קצת רקע...
לפני כעשר שנים התחילו לי בעיות בלסת. מוגבלות בפתיחה בצד אחד (כשלמדתי ע"י תנועה מסויימת לשחרר במצבים שצריך לפתוח פה כמו אצל רופא שיניים) וצליל נקישה בפתיחה בצד השני שמשחרר את המוגבלות.
כשזה התחיל, הלכתי להרבה מומחים שנתנו לי כל אחד אבחון אחר אבל ללא פיתרון. למדתי לחיות עם זה.
בשבוע האחרון ההגבלה לא החמירה אבל נוסף כאב בצד אחד.
לעיסה מלווה בכאב שאחריו, בגלל ה"מאמץ", הלסת ננעלת ואני כבר לא יכולה לשחרר את ההגבלה לזמן מסויים עד שזה נרגע (בדרך כלל כמה דקות). בדרך כלל מתווסף גם כאב ראש...
הכאב מאוד מפריע לי במהלך היום כולו ובזמן אכילה במיוחד.
אשמח להכוונה... למי לפנות? מה לעשות? האם המצב שלי מוכר? האם יש טיפול?
תודה והמשך יום נעים!
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה...
אורית06/10/2010לפני כמה חודשים הוצאתי שן בינה תחתונה (ובשנים האחרונות הוצאתי את גם שתי העליונות). האם יכול להיות שיש קשר בין הדברים? האם הוצאת שן הבינה התחתונה הרביעית יכולה לעזור לי?
אני מאוד חוששת כי כשהוצאתי את השן התחתונה, הלחץ על הלסת היה מאוד גדול ולווה בחודש של כאב. ממש הרגשתי שהלסת הולכת להישבר לי...
עכשיו כשנוסף הכאב, אני מאוד מפחדת להוציא את השן התחתונה השניה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לסת עליונהעומר04/10/2010
שלום
אני הולך לעבור ניתוח בלסת העליונה רציתי לדעת כמה זמן ההחלמה לאחר הניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסת עליונה
ד``ר דניאל ניצן05/10/2010איזה ניתוח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףמעיין02/10/2010
היי אני ממש צריכה עזרה..כבר תקופה די ארוכה של שנה שכל כמה זמן היה יוצא לי פצע בשפה הפנימית בתוך הפה אבל הוןא לא נראה כמו אפטה אלא כמו בועה כזאת נפוחה ושקופה...בסוף זה היה נהפך ללבן כאילו מוגלה כזה ולאחר הרבה זמן היה עובר וכל פעם היה חוזר לפעמים כל שבוע אפילו וזה היה מטריף אותי...לאחר מכן מדי פעם היו יוצאים לי בפה עוד פצעים כאלה שמתי לב שאחרי אוכל היה יוצא לי לפעמים מתחת ללשון כזה ברצפת הפה או איך שקוראים לזה...וזה היה עובר אחרי יום ולא היה כואב...היום שמתי לב (שמתי לב לזה אחרי אוכל אבל אני לא יודעת אם זה הופיע ישר אחרי שאכלתי או שהיה שם קודם) שיצא לי עוד פצע כזה בלחי הפנימית..זה נראה ממש כמו בועה כזאת..אני חייבת לציין שהפצעים האלה אף פעם לא מכאיבים או משהו..אני פשוט מרגישה אותם עם הלשון......
אין לי כוח לזה וזה גם מאוד מלחיץ אותי כי לא ברור לי מה זה...הייתי אצל רופא שבהתחלה אמר שזה הרפס אבל בגלל המיקומים הלא אופיינים וההתנהלות שלהם או אמר שהוא לא יודע ונתן לי הפנייה לפה ולסת.
אני לא יודעת מה לעשות קובעים לי תורים רק לעוד חודשיים ואני צריכה לתפוס את זה כשיוצא הפצע
אני חייבת לשאול ד"ר אני יודעת שאתה לא יכול לעשות אבחנה דרך האינטרנט אבל יש לך איזשהי השערה?? אני ממש מפחדת שזה מסוכן........מה עושים? לאן לפנות?? זה כבר ממש מוציא אותי מדעתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
מעיין02/10/2010אני בת 23 לא עישנתי בחיים.. מה הסיכוי שזה חלילה משהו מסוכן?
האם זה נשמע לך כמו הרפס? כי זה ממש מוזר..
הפצעים גם לא כואבים בכלל
זה יכול להיות בעיה בבלוטות רוק?
אני מצטערת שחפרתי אבל אני כבר ממש...ממש מתוסכלת ואני מרגישה שאין לי למי לפנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחוף
ד``ר דניאל ניצן03/10/2010שלום מעיין
לפי התיאור שלך, זה לא נשמע דחוף, אך כדאי לבדוק את זה אצל כירורג פה ולסת או מומחה לרפואת הפה.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מעיין04/10/2010תודה על התשובה
אבל אני עדיין ממש מודאגת (לאחר שקראתי מלא כתבות מפחידות באינטרנט)
מהם הסימנים המחשידים שזה מסוכן? אני במצב הזה כבר כמעט שנה והפצעים לא מכאיבים..זה סימן למשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תחושה בלשון לאחר עקירה כירורגיאיציק02/10/2010
שלום.
לפני כחודשיים עברתי עקירה כירורגית בשן בינה (הייתה כלואה). כיום כחודשיים לאחר הטיפול עדיין אין לי בתחושה בחצי הלשון בצד של העקירה.
שאלתי היא מה עליי לעשות? האם זה מאוד חריג? לאחר כמה זמן זה אמור לעבור? האם יש צורך ללכת לבדיקה מעמיקה ואם כן היכן ניתן לעשות זאת.
אציין כי רופא השיניים שלי טוען שזה כנראה בצקת על העצב (לא עשה איזה בדיקה מיוחדת על מנת להגיע למסקנה זו) וזה אמור לעבור עד כחצי שנה לאחר הטיפול. כבר במשך חודשיים אני לא מרגיש שום שיפור והמצב אותו דבר כמו בשבוע הראשון לאחר העקירה.
אשמח לעצה מכם
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תחושה בלשון לאחר עקירה כירורגי
ד``ר דניאל ניצן03/10/2010שלום
חסר תחושתי כזה בדרך כלל חולף אחרי מספר חודשים.
אם חצי שנה אחרי העקירה לא יהיה שום שינוי , ייתכן והמצב יישאר באופן תמידי.
לצערי, אין מה לעשות כדי לשנות את המצב.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)