מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריכה עצהמעיין27/09/2010
כבר תקופה של שנתיים יש לי דלקות חוזרות באזור שן בינה תחתונה. הייתי ביעוץ והומלץ לי לבצע את העקירה רק בידי מומחה כירוגי בבית חולים כי היא קרובה לעצב.
אני חייבת לציין שהלכתי לבית חולים כרמל ויצאתי פשוט מפוחדת. הוא אמר לי שבצילום רואים שיחסית היא לא כזאת קרובה לעצב אבל הוא לא רואה בסיטי איפה בדיוק העצב עובר לכן הוא אמר לי פשוט להיות אופטימית ובא להתחיל לעקור לי אותה.. הדבר ממש הלחיץ אותי- שהוא לא יודע איפה העצב עובר וכמובן שהוא הסביר לי שיש סיכוי של 5 אחוז שתהייה לי פגיעה בעצב.היחס של הרופא היה ממש לא אישי ודי מגעיל , כל המקום שם כמו שוק ואני פשוט מרגישה שאני לא סומכת על הרופא שם אבל אני לא יודעת מה הברירות אני לא יכולה להישאר עם השן הזאת
האם רמבם נחשב למרכז טוב יותר לבצע עקירה מהסוג הזה?
האם באמת יכול להיות מצב שהרופא לא רואה איפה העצב עובר לגמרי? ומה עושים במצב כזה? לוקחים סיכון?
שאלתי את הרופא על אופציה של לחתוך רק את השן בלי השורש שלה אבל הוא אמר לי שאני צריכה לעשות בשביל זה טיפול שורש בשן בינה כי הוא לא יכול להשאיר את השורש חי. האם זה נכון? מומלץ לעשות טיפול שורש בשן בינה כדי לעקור אותה ללא השורש או שעדיף להסתכן ולעקור?
שאלה אחרונה- בנתיים בגלל שאני כבר לא רוצה לקחת אנטיביוטיקה כל פעם שיש לי דלקת, התחלתי להשתמש במי פה קורסודיל והבנתי שאסור להשתמש בהם מעל 10 ימים בערך כי הם צובעים את הפה.. השאלה היא באיזה תדירות מותר להשתמש בהם? כל חודש אני יכולה להשתמש בהם למשך 10 ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עצה
ד``ר יזהר שוחט28/09/2010לעיתים עקב איכות הצילום קשה לאבחן את מיקומו המדוייק של העצב. ניתן לבצע ציום חדש במכון אחר המחזיק מכשיר זנותן תוצאה סבירה יותר.
הוצאת כותרת השן והשארת השורשים היא פעולה שניתנת לביצוע במידה והכירורדג מעריך שהסעכון בהוצאת השורש הינו רב. התנאי לכך שהשון אינה מזוהמת- עקב חור עמוק - ואין צורך בטיפול שורש. שטיפות קורסודיל בשימוש ממושך עשויות להכתים את השיניים אולם המדובר בצביעה חיצונית הניתנת להסרה אצל רופא השיניים. אין בעיה בשימוש בחומר לכשבוע בחודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מעיין28/09/2010אוקי תודה!
לגבי הצילום החדש רציתי לדעת אם יש סכנה בביצוע כל כך הרבה צילומי C.T
עשיתי לפני שנה וחצי ולפני חודשיים...זה לא מסוכן שאני יעשה שוב עכשיו מבחינת קרינה?
איך זה מתנהל אצלכם בבית חולים? אתם עושים גם עקירות כירוגיות?
אני פשוט קצת מיואשת ומחפשת רופא טוב עם קצת יחס אנושי ואישי שאני אוכל לסמוך עליו ולדעת שהוא יודע מה שהוא עושה.......
בכרמל היה שם כזה בלאגן שבאמת פחדתי לעקור שם למרות שהם נחשבים גם מומחים.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר יזהר שוחט01/10/2010ניתן לבצע את העקירה בתה"ש. מומלץ שתגיעי עם הצילומים הקיימים ואלחר בדיקתם יוחלט בדבר הצורך בצילום נוסף אם בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת קשות אחרי טיפולסובלת קשות27/09/2010
שלום,
לפני 23 יום ביצע לי רופא השיניים, שיוף של כל השיניים בלסת התחתונה, בכדי להלביש גשר שלם עליהם,עד לפני יומיים, הכאבים היו בלתי נסבלים, עד שהגעתי למצב שהובאתי לבית החולים, בבית החולים אמרו שצריך לבצע טיפול שורש, חזרתי לרופא שלי שרואה אותי בערך כל יומיים ולטענתו אין כלום בשיניים, בבכי רב וויכוחים עשה שני טיפולי שורש, אחד בכל צד של הלסת התחתונה, עכשיו צד אחד עדיין כואב לי, אומנם פחות אך עדיין אני נזקקת לפחות לשני כדורים ביום אדקס 400 (עד לפני הטיפול שורש נטלתי 9 כדורים ליום בשביל לעבור את היום)
אני כבר לא מסוגלת לדבר עם רופא השיניים, פשוט כואב לי והוא לא מאמין לי שהכאב בלתי נסבל, מה זה יכול לראות, האם ניתן לראות בצילום פנורמי (כי הרופא שלי אומר שלא)
אני יודעת שלבצע טיפול שורש מחליש את השן ובגלל זה הוא מסרב לבצע, אבל אני כבר לא עומדת בזה יותר
אנא, עיזרו לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובלת
ד``ר דניאל ניצן27/09/2010שלום
1. הבעיה שלך היא בתחום רפואת שיניים כללית, וזה פורום העוסק בכירורגיית פה ולסתות בלבד
2. את יכולה לבקש חוות דעת נוספת מרופא נוסף. נסי לבצע זאת בתאום עם הרופא המטפל שלך
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לסת תחתונה בולטתמ.26/09/2010
הייתי בטיפול אורטודנטי לפני שנים, והוא לא הצליח. אמרו לי שאני יזדקק לניתוח.
אני מעוניינת לעשות עכשיו.
למי לפנות? אין בידי צילומים בכלל ולא הייתי אצל אורטודנט שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר +רציתי להוסיף
מ.26/09/2010אין ביידי צילומי כרגע. האם יעשו לי אותם במקום? קבעתי תור אבל הוא לעוד הרבה מאוד זמן...אני לא רוצה שזה יעכב אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסת תחתונה בולטת
אנא פני לאחד מבתי החולים, כגון תל השומר או רמב"ם או הדסה, למחלקה לכירורגיית הפה והלסתות, והם יסבירו לך את כל השלבים.
בריאות דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנרשמתי לתור בתל השומר
מ.28/09/2010נתנו לי תור רק לאמצע נובמבר :\
זה נורא הרבה זמן
למה זה ככה?
הקופת חולים בה טופלתי לפני שנים מסרבת להביא לי את החומר הישן מ-2007. כולל תצלומים והכול. אומרים לי שזה הועבר לארכיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני הרחבת לסתדני26/09/2010
יש לי לסת צרה עליונה בצד ימין כך שהסגירה היא הפוכה,בנוסף יש לי סטייה בקו אמצע כך שהלסת התחתונה סוטה ימינה ובגלל זה קו אמצע לא חופף,ושוני בסנתר.
האם יש קשר בין לסת צרה לקו אמצע? ז"א אם מרחיבים לי את הלסת כך שהסגר יהיה תקין זה יגרום לקו האמצע להסתדר או שיכול להיות שהלסת לא צרה וצריך להזיז את הלסת התחתונה שמאלה למקומה. איך קובעים אם הלסת צרה? זה רק בצד אחד אצלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני הרחבת לסת
כדי לענות לך אני זקוק לבדיקה קלינית מלאה, אנליזה סיגרית עם מודלים מגבס, וצילומים צפלומטריים ודנטליים.
אם את שוקלת טיפול אורטודונטי-כירורגי, אנא פני לאחד מבתי החולים (תל השומר, הדסה, רמב"ם, בלינסון) לבדיקה מלאה
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן כלואה..חסוי25/09/2010
שלום רציתי לדעת,
לפני כמה שנים מצאו לי שן כלואה שיש לה סיכון שאם אני עוקרת אותה השפה התחתונה תהיה לי רדומה, בשנה האחרונה הלסת התחתונה אי סמטרית
האם יש קשר לשן כלואה?
והאם יש מידע על אנשים שעברו עקירות כאלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן כלואה
ככלל, אין קשר בין שן בינה כלואה לאסימטריה בלסת.
אם את רוצה מידע לגבי העקירה, אנא פני לכירורג פה ולסת עם צילום פנורמי
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בחלל הפהרונן25/09/2010
שלום,
האם ידוע על מקרים של הרפס בחלל הפה? למשל על הרירית של החיך העליון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס בחלל הפה
בהחלט. נגע בחיך מצריך בירור.
אנא גש לבדיקה אצל מומחה לרפואת הפה, כגון ד"ר נועם ירום.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- gummy smileאביב22/09/2010
שמי אביב אני בן 22 ויש לי gummy smile(חשיפת יתר של החניכיים העליונות כאשר אני מחייך) אני לא יודע אם שמעתם על התופעה מן הסתם זה מפריע לי מבחינה אסתטית משום שכאשר אני מחייך אז רואים לי יותר מדיי את החניכיים אני פניתי להרבה רופאים: רופא שיניים, אורטודנט אך הם אמרו שלא ניתן לעזור לי בזה וגם פניתי למזריקי בוטוקס שאמרו שהם מכירים את התופעה ועל ידי הזרקה מעל השפה העליונה אז זה מתקן את החיוך אך לא עשיתי את זה משום שזה לא לתמיד אלא מחזיק זמן לחצי שנה אז חיפשתי וחיפשתי באינטרנט ונתקלתי במאמר של פרופסור אברהם ברוכין שהוא מנתח פלסטי ובו הוא אומר שניתן לחתוך את הפרנולום של החניכיים העליונות(הפרנולום שמחבר בין השפה העליונה לחניכיים העליונות) הוא טוען שניתוקו ותפירתו מחדש של הפרנולום ,יכולים להאריך את השפה ולעיתים לפתור את הבעיה של הgummy smile (חשיפת יתר של החניכיים) והוא גם אומר שזה מוכר לכל מנתח פלסטי אני לא יודע אם זה מוכר גם בתחום שלכם ....אז רציתי לשאול אתכם האם זה מוכר לכם והיכן אני יכול לבצע את הניתוח הזה למי אני אמור לפנות...ואשמח אם גם תוכלו להגיד לי פחות או יותר מה עלות של ניתוח כזה...אשמח מאוד אם תענו לי בהקדם....תודה רבה מאביב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב אני
אביב25/09/2010גם אם אין לכם מושג על מה אני מדבר אשמח אם תגידו לי מה אני אמור לעשות משום שכל מה שאני יודע זה שכאשר אני מחייך אז רואים לי יותר מדיי את החניכיים העליונות וזה פשוט מפריע לי מבחינה אסתטית....אני לא יודע אם זה קשור ללסת עליונה שבולטת קדימה(מה שלא נראה לי) או פשוט הלסת במקום אך רואים לי את החניכיים....בבקשה תגידו לי מה לעשות ולמי לפנות.....רב תודות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהgummy smile
1. הבעיה ידועה ומוכרת היטב בתחום שלנו. לא תקבל פתרון מלא מאף דיסיפלינה אחרת (פלסטיקה וכו' ).
2. יש פתרון לבעיה
3. הכתובת שלך היא המחלקה לכירורגיית הפה והלסתות, באחד מבתי החולים, כגון תל השומר, רמב"ם, בלינסון או הדסה, ולאחר בדיקה וצילומים הם יסבירו לך את כל השלבים.
בריאות דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור רק אם אפשר עוד שאלה
אביב28/09/2010האם זה שכאשר אני מחייך אז רואים לי הרבה את החניכיים העליונות שלי אז זה מעיד על זה שהלסת העליונה שלי בולטת קדימה? או שלא תמיד זה נכון ויכול להיות גם שהלסת העליונה במקומה ולא בולטת קדימה וזה פשוט החיוך עצמו שמראה יותר מדיי את החניכיים? כי רציתי לדעת אולי גם פריודנט(מומחה לחניכיים) גם יכול לתת מענה לזה? משום שיצרתי בעבר קשר עם פריודנט והוא אמר לי שזה מוכר בפריודונטיה אך עדיין לא הייתו אצלו בפגישה...אשמח אם תענה לי גם על זה וסליחה על כמות השאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר אחרון
אביב28/09/2010רציתי לשאול דוקטור האם אפשרי לקבוע אליך תור בבית חולים תל השומר או אפילו אם אתה מקבל באופן פרטי או דרך קופת חולים כלשהי(אני חבר במכבי) אני אשמח אם תגיד לי איך אפשרי לקבוע אליך תור ומהי עלות פגישה ראשונית אם זה אפשרי להגיד...שוב תודה וסליחה על כמות השאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה תשובה?
אביב05/10/2010שלום
כפי שכתבתי, הכתובת שלך היא המחלקה לכירורגיית הפה והלסתות, באחד מבתי החולים, כגון תל השומר, רמב"ם, בלינסון או הדסה. ניתוחים כאלו לא מבוצעים במסגרת פרטית.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוממי אני מקבל הפנייה לאורטוכירורג?
אביב08/10/2010משום שהתקשרתי לבית חולים תל השומר ורציתי לקבוע תור לפה ולסת והנציג שירות אמר לי שקובעים את התור לאורטוכירורג פה ולסת אבל אני צריך הפנייה...תוכל רק בבקשה להגיד לי מאילו רופאים אני לוקח הפנייה כזו? האם רופא שיניים? אורטודנט? או אולי גם פריודנט(רופא חניכיים)...תודה שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא?
אביב10/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית לשוןאלה21/09/2010
שלום
כבר זמן רב שאני סובלת ממצב של,הרבה רוק בפה, שפתיים יבשות וקצה לשון אדום, נפוח, עם סימני שיניים ומאין שטף דם בקצה הלשון, זה כואב ושורף.
ראו תמונה... מה זה? יש לציין שזה כבר שנים עובר וחוזר בתקופה האחרונה זה נהיה מציק וכואב הרבה יותר
לא יודעת אם זה חשוב אך לפני חודשיים ילדתי
תודה רבה, אולי אוכל לקבל קצת אור על המצב...
אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוב אני מקווה שלא הבהלתי אף אחד עם
אלה21/09/2010עם גודל התמונה..:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית לשון
הצילום לא נותן מספיק מידע.
אנא גשי לבדיקה אצל מומחה לרפואת הפה כגון ד"ר נועם ירום
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשנות מיקום הלסת.מאגדי מוסא20/09/2010
שלום רב...
בהמשך לשאלתי הקודמת בקשר ללסת בולטת והניתוח...ד"ר ניצן ענה לי שאפשר לשנות מיקום הלסת...וזה לא מובן לי...רצוי הסבר בבקשה...וגם..האם זה חוסך בעשיית הניתוח והשלכותיו. בהתחשב....(שאני בן 30...הלסת שלי בולטת ברמה נמוכה ..אם אפשר להגדיה את זה ככה)...
ותודה מראש..
מוסא מאגדי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשנות מיקום הלסת
ד``ר דניאל ניצן20/09/2010שלום
הניתוח נועד להגדיל/לקצר/לקדם את הלסתות, לפי הצורך האסטטי.
לצורך פרטים נוספים - אנא גש לסדיקת כירורג.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראומה-פנים נפוחות?דנית19/09/2010
לפני שנתיים קרה לי אירוע עם תקיפה של כלב,לאחר חודשיים החלתי להבחין בשינוי מבנה הפנים . הפנים נראות "כאילו נפוחות" קושי בסגירת הפה.,לעיתים רחוקות קליקים ונעילת לסת בצד קבוע ,עיגולים שחורים מתחת לעיניים אלרגיות ועיטושים קבועים בבוקר ,התקררויות חוזרות (לסת יכולה להשפיע על מערכת חיסונית?)שרירים לא שקטים בכל הגוף(קופצים"),אי שקט בפנים עקב חוסר סגירה לא טובה של הפה ויוצר מצב של כאילו משיכת הפנים כלפי מטה יחד עם העיניים . מאז גם רגשית אני בוכה המון ממש חוסר שקט בגוף וכאילו תחושה שמבנה הפנים השתנה ממש . זה הגיוני? עקב טראומה ?שמבנה הפנים השתנה ותואם את שאר הסימפטומים? האם לסת יכולה לגרום לבכי ולתחושת מועקה?(כי מהטראומה עצמה ממש לא נשאר לי כלום אני לא חושבת על כך בכלל)
ואם כן כיצד ניתן לשחרר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טראומה-פנים נפוחות?
ד``ר דניאל ניצן19/09/2010שלום
כל הסימפטומים שתארת אינם נובעים מבעיות בלסתות
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות במפרקי הלסת ושיווי משקלהדס19/09/2010
שלום,
לפני שנתיים כמעט אובחן אצלי TMJ מכיוון שאני חורקת שיניים בלילה וסוגרת חזק את השיניים, בנוסף יש לי מנשך הפוך בשיניים.
לא טיפלתי בכך וזה עבר. אך לאחרונה חזרו לי הכאבים במיוחד בצד ימין של הלסת ותופעה נוספת של חוסר שיווי משקל ואני ממש נוטה יותר לצד ימין.
האם יש קשר בין הדברים? וכיצד ניתן לטפל בכך?
האם מספיק סד ללילה?
אשמח אם תענו לי בהקדם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות במפרקי הלסת ושיווי משקל
ד``ר דניאל ניצן19/09/2010שלום
אין קשר בין פרקי הלסת לשיווי משקל
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריר תפוס בלסתטלי18/09/2010
שלום רב ,
אני בת 29 , מזה כחודשיים אני מתלוננת על כאב עמום בצד הימיני של הפנים , החשיבה הראשונית הייתה שיניים ולאחר ששללנו זו ולפני מס ימים עברתי בדיקה ידנית אצל רופאת פה ולסת שמה חניתה , שמבחינת האבחנה שלה : muscle spasm right - tempormandibular joint pain- dysfunction sy right suspected
יש לי מס שאלות, אשמח לעזרתכם:
1. מה האבחנה אומרת ? שריר תפוס ?
2. האם ע"י מישוש בלבד ללא צילום ניתן לקבוע בצורה חד משמעית שזהו מקור הכאב ?
3.האם לפי דבריה מדובר בתופעה כרונית אשר בהכרח לא אפתר ממנה ??
4. מבחינת טיפול שהוצע לי : סד לילה , חימום מקומי - האם מנסיונכם זה יסייע לי להעביר את הכאב?
5. הבעיה שיש לי כאבי ראש מהבעיה שמקשים עליי את עבודתי . מוציא אותי מדעתי .
5. אני חוששת מאוד מהאבחנה שניתנה לי "וחרצה את גורלי" אשמח לקבל מנסיונכם מה לעשות ? המלצה לרופא פרטי ודרכי התמודדות ?
תודה רבה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריר תפוס בלסת
ד``ר יזהר שוחט20/09/2010האבחנה מצביעה עלגורם שרירי לכאב. ככל הנראה עקב עומס מוגבר עליו. הטיפול שהוצע הוא המקובל כטיפול התחלתי. לעיתים משולב גם טיפול תרופתי נוגד כאב ודלקת. לחוות דעת נוספת ניתן לפנות למומחה ברפואת הפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "קליטה מוגברת בזווית של המנדיבולה"שרון16/09/2010
שלום,
לאחר כאבים של מספר חודשים במקום די ספציפי בשיניים
בבדיקת מיפוי עצמות נכתב
"קיימת קליטה מוגברת בזווית של המנדיבולה"
ו-"קליטות מוגברות כנ"ל ככל הנראה על רקע טיפול שיניים" .
מה המשמעות ?
האם זה מראה שיש משהו ? האם המשמעות שסתם רואים שהמקום עבר טיפול שיניים ?
אציין שיש כאבים במקום תקופה ארוכה,
ולפי בדיקות מומחי שיניים לא מדובר בבעייה בשן למרות שהאזור עבר טיפול שיניים.
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליטה מוגברת בזווית של המנדיבולה"
ד``ר יזהר שוחט20/09/2010הבדיקה אותה עברת הינה בדיקה שאינה ספציפית - אינה מסוגלת להצביע על הגורם המדוייק לקליטה. יתכן תהליך דלקתי מתחת לשן עם ט"ש הגורם לתופעה. נחוצה בדיקת צילומי שיניים בשילוב עם תשובת המיפוי על מנת להגיע להחלטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורף בפהגלינה14/09/2010
לאחר שבצעתי השתלות. קיימת אצלי הרגשה בלתי נסבלת של שריפה בפה ואני לא יכולה לתפקד. ממה הדבר נובעה והאם יש קשר להשתלות ? לאן ניתן לפנות לטיפול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שורף בפה
ד``ר יזהר שוחט20/09/2010אנא פני לבדיקת רופא מומחה ברפואת הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפה שורף
גלינה20/09/2010הבנתי שזה תסמונת הפה השורף. איך מטפלים בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדני14/09/2010
אני בן 26, לאחרונה גיליתי את הבעיה שנולדתי עם לסת עליונה צרה, בגיל תינוק לא הייתה בעיה אך כשהלסת גדלה יש שינוי בכל הפנים בן צד ימין לשמאל.
הציעו לי ניתוח בחניכיים עם טפול אורטודנטי להרחבת הלסת, השאלה האם הרחבת הלסת עם טיפול אורטודנטי יגרום גם להרחבת הלסת וגם להסדרת קו אמצע עליון ותחתון כי יש סטייה גם לזה עקב לסת עליונה צרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר יזהר שוחט20/09/2010טיפול משולב אורתודונטי וכירורגי עשוי לפתור את הבעיה. יש צורך בבדיקה משותפת של רופא אורתודונט וכירורג פה ולסת על מנת להחליט על האופציה המתאימה ביותר לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)