מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- "קליקים" בלסת+שן כלואהגל14/02/2010
שלום רב,
לפני חודשיים בערך שמתי לב לגוש שצמח לי מאחורי האוזן. בהתחלה התעלמתי ממנו עד שיצאו לי עוד גושים באזור האוזן והצוואר מימין, האזור היה נפוח וכואב. הלכתי לרופא א.א.ג. ששלח אותי לצילומים שהראו שיש שם בלוטות לימפה מעט נפוחות אך מראה תקין. בתקופה הזו הכאב ממש החמיר והיה כואב לי לפעמים לפתוח ולסגור את הלסת שכל פתיחה וסגירה הייתה מלווה ב"קליקים". הרופא אמר שלא נראה לו שהכאבים קשורים לאוזן אלא ללסת כי ראה שהסגירה של הלסת לא טובה (רווח משמעותי בין 2 הלסתות בסגירה) וזה כנראה מה שגרם לכאב. הוא אמר שאין טעם להפנות אותי לרופא פה ולסת כי גם כך הוא יגיד לי ללכת לאורטודנט ולכן שלח אותי ישר לאורטודנט.בנוסף, יש לי באותו צד של הלסת שן בינה כלואה שלא יכולה לצמוח כי היא בזוית לא טובה. שאלתי היא-האם כדאי לפנות לרופא שיניים (בגלל השן הכלואה) /לפה לוסת (בגלל הקליקים והסגירה) /לאורטודנט(שנראה לי לא ריאלי לסבול את הכאבים האלה שנה עד שהלסת תתיישר...)???
תודה מראש,
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליקים" בלסת+שן כלואה
ד``ר יזהר שוחט14/02/2010אנא גש לבדיקת כירורג פה ולסת שיוכל לטפל הן בשן הכלואה והן בבעיית המפרק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריר הדופסור!!יניב ר13/02/2010
שלום רב !!
לפני חודש עשיתי טיפול שיניים כי היה לי שיניי שפן קיצרתי אותם אבל עדיין רואים את השיניים בולטות.....הלכתי ל2 אורטודנטיים דיי בחירים והם אמרו לי שאיי אפשר לעשות כלום מבחינה אורטודנטית זה המקסימום...לכן הלכתי לד"ר רון עזריה מנתח פלסטי שאמר שהוא יכרות או ירחיב לי את שריר הדופסור שריר שמקצר את המרחק בין השפה העליונה לבין האף ...שאלתי היא העם אין תחלופה למצב מבחינת כירוגית פה ולסת ועם כן מה הפתרון או שזה הדבר הנכון ביותר לעשות להרחיב את שריר הדופסור מה ההשלכות לכך??ומה הסיכונים??
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסת בולטת
ד``ר דניאל ניצן13/02/2010שלום יניב
לאור התיאור שמסרת, אני לא יכול לתת לך אופציות טיפוליות הרלוונטיות לך.
אולם יש אפשרויות כירורגיות לשינוי בגודל, מיקום,מנח, וצורת הלסתות.
אנא גש לכירורג פה ולסת לבדיקה.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבוכים לאחר עקירת שן בינה תחתונהavir13/02/2010
שלום וברכה ,לאחר שעברתי עקירה כירורגית לפני שבועיים ניתקלתי בכאבים עזים אך לא ידעתי מה מקורם ,נבדקתי אצל הרופא 3 פעמיים ונאמר לי שזה רגישות בדופן השן.
רק אתמול גיליתי על ידי נגיעה בשן שליד מקום העקירה לחץ וכאב.
מה עליי לעשות האם זה דבר שעובר מבלי טיפול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד``ר דניאל ניצן13/02/2010שלום
כאבים שבועיים אחרי עקירה הם נדירים, אולם זה ייתכן.
אנא גש לבדיקה אצל הרופא שטיפל בך.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CTלסתאורית12/02/2010
שלום.הרופא שלח אותי לצילום בגלל כאבים בלסת.רציתי לשאול שני דברים:
1.האם מותר באותו יום לעשות ביופסיה (לבית השחי-כי יש לי בלוטות גדולות).פשוט אפשר לעשות את שני הבדיקות באותו מקום וזה יחסוך לי זמן וטרחה.
2.האם ישנם דברים מסוימים שישפעו על הצילום למשל-תרופות מסוימות.כי אני לוקחת תרופות רבות ושכחתי לשאול את הרופא על כך ועל טיפולים נוספים שאני עושה(למשל פוטותרפיה ועוד..)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיטי לסת
ד``ר דניאל ניצן13/02/2010שלום
1. אין בעיה לבצע את שני הדברים באותו יום.
2. תרופות וטיפולים נוספים לא מנים את התמונה.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בלסת השמאליתדינה12/02/2010
אני בת 16 ולפני כמה חודשים היו לי קליקים בלסת, והייתי אצל רופאת משפחה והיא אמרה לי שאני צריכה להפסיק ללעוס מסטיקים (בעותה העת באמת לעסתי הרבה).
מאז הפסקתי ללעוס מסטיקים, והקליקים בלסת השתנו לכאב לפתוח את הפה. הכאב הוא רק בצד שמאל של הלסת.
היום הייתי אצל רופא אף-אוזן-גרון והוא אמר שרוב הסיכויים שהבעיה תעבור מעצמה, אבל ליתר ביטחון נתן לי הפניה לרופא הפה והלסת.
מה זה יכול להיות? האם בעיה זו יכולה להיות קשורה לכך שלא היה לי גשר (השיניים שלי כמעט ולא עקומות ולכן אף פעם לא הרגשתי צורך לשים גשר)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בלסת השמאלית
ד``ר יזהר שוחט14/02/2010הדבר אינו קשור לקיום או העדר גשר על השיניים. קרוב לוודאי שהמקור הוא שינויים בדיסק הקיים במפרק הלסת. יש צורך בבדיקת מומחה פה ולסת על מנת להמליץ על טיפול אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בתוך הלשוןפנינה עוז10/02/2010
לפני 4 ימים חשתי בג'ולה 0.5 ס'מ לערך בתוך החלק הימני קידמי של הלשון. למחרת רופאת משפחה הפנתה אותי לפה ולסת. כעבור 3 ימים נבדקתי , דקרו את הג'ולה מכוון תחתון של הלשון לחלא הרדמה , לא יצא חומר נוזלי . נאמר לי כי באם עד יום א' כלומר עוד 4 ימים, הג'ולה לא תעלם להגיע לביופסיה. אני שואלת איפה ההגיון לביופסיה ולא הוצאת כל הגוש ? שנית , למה לא לבצע CT או US של הלשון ולראות מה זה במקום לנקב את הלשון ! מה דעתכם הרופאים פה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בתוך הלשון
ד``ר יזהר שוחט14/02/2010במהלך הביופסיה מוצא הגוש בשלמותו ונשלח לבדיקה. סיטי או אולטרהסאונד אינם יעילים באבחנה אלא רק ביופסיה תאפשר איבחון מדויק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידוק לסתותאיציק10/02/2010
שלום אני סובל מכאבי ראש וצוואר בעיקר בדיקה אצל אורטופד ונארולוג לא העלתה דבר האם זה יכול ליהיות כתוצאה מהידוק לסתות ומה הפתרון תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידוק לסתות
ד``ר יזהר שוחט10/02/2010הידוק לסתות וחריקת שיניים עשויים לגרום לכאבי ראש. יש צורך בבדיקת רופא שיניים אשר ייתכן וימליץ על ביצוע סד לילה שהוא מכשיר המולבש על השיניים ומקטין את תופעת ההידוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת עצם וכאבים בלסתתמר09/02/2010
לרופא שלום רב:
עברתי עקירה כירורגית של 2 שיניים בלסת התחתונה לפני כשנה.
כמו כן הרופא ביצע השתלת עצם לצורך שתלי שיניים במידה וארצה בעתיד.
עקב בעיה כספית אני דוחה את ביצוע השתלים . והבעיה היא כאבים עזים
בכל הלסת התחתונה עד כדי קושי באכילה . האם הבעיה בעצם שהושתלה.?
למרות שעבר הרבה זמן והאם למרות השתלת העצם אני לא עושה שיניים האם זה לא מסוכן
או שבגלל זה יש לי כאבים?
תודה מראש על תשובתך
תמר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת עצם וכאבים בלסת
ד``ר יזהר שוחט10/02/2010יש צורך בבדיקה על מנת להעריך ולאבחן את מקור הכאב ככלל עם הזמן קיימת ספיגה של העצם אשר אינה נושאת את השיניים דבר אשר עשוי להקשות על ביצוע שתלים עתידיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים כלואות ילד בן 9לימור09/02/2010
שלום רב,
הבן שלי בן 9, אחרי צילום פנורמי גילו שיש לו עודף שיניים החך העליון שמפריע לשיניים הקבועות לצאת , הפנו אותנו למרפאות פה ולסת, כדי לעבור כנראה ניתוח בחך העליון,
אני מאד מתלבטת לאן ללכת , והיכן מןמלץ, האם תוכלו לעזור לי בבקשה, ולהפנות אותי לבית חולים מומלץ, או לרופא כירורג מומלץ לילדים,
תודה מראש
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים כלואות ילד בן 9
ד``ר יזהר שוחט10/02/2010ניתן לפנות לכל אחת מהמחלקות לכירורגיה פה ולסת על מנת להבדק ולתאם את מועד עקירת השייים. באיזור המרכז קיימות מחלקות בבתי החולים תל השומר , איכילוב ובלינסון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בחך העליוןשלומי07/02/2010
כבר יותר מחודש ימים הופיעו ונעלמו לסירוגין שלפוחיות בחך העליון לאחר תקופה זו השלפוחיות נעלמו והופיעה נפיחות בחך העליון בדיקה אצל מומחה פה ולסת לא נראה דבר ונשלחתי למומחה אאג
אשר קבע שזה torus palatinus
בדרגה נמוכה
זה מפריע לי בחך וגורם להרגשה לא נעימה
מה זה torus palatinus
האם זהו מצב בלתי הפיך? מה ניתן לעשות כדי להקל? האם כדאי לקבל חוות דעת נוספת וממי?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בחך העליון
ד``ר יזהר שוחט10/02/2010הכוונה להתעבות שפירה של העצם אשר אינה מחייבת טיפול ואינה משתנה עם הזמן מומלץ לגשת שוב לבדיקת כירורג פה ולסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בחניכיים בצד הפנימילירון06/02/2010
שלום רב,
יש לי נפיחות בחניכיים בחלק הפנימי וליתר דיוק אני חושבת שאני רואה את שורש השן, בשלוש שניים. מה זה אומר ? תודה מראש, לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בחניכיים בצד הפנימי
ד``ר יזהר שוחט10/02/2010אנא גשי לבדיקת מומחה למחלות חניכיים - פריודונט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשןשפרה06/02/2010
שלום
רציתי לדעת האם דלקת בשן עלולה לגרום ל"חור" בעצם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשן
ד``ר יזהר שוחט10/02/2010לא מובנת מה הכוונה. דלקת בשן עשויה לגרום לדלקת בעצם ולספיגת העצם ואובדנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליכן פלנוסא05/02/2010
הייתי היום אצל רופא עור שקבע שיש לי חשש לליכן פלנוס בפה
יש לי בריריות רשתות מורחבות כאלה,לא מגרד לי ולא כלום
אני אקבע תור לרופא פה ולסת אבל רציתי לשאול האם המחלה מדבקת? אפשר להתנשק וכו'.?
ואם אכן יש לי מה דרכי הטיפול?ומה רמת הסיכן שלה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליכן פלנוס
ד``ר יזהר שוחט06/02/2010המדובר במחלת עור שאינה מידבקת ובמרבית המקרים נדרש מעקב בלבד. במקירם חריפים ניתן לטפל באמצעות משחות על בסיס סטרואידים או ויטמין A. לאחר קבלת אבחנה ע"ס ביופסיה אנא גשי לבדיקת מומחה לרפואת הפה אשר ימליץ על הטיפול המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתריםיהודה05/02/2010
שלום
עשיתי 3 כתרים,לאחר טיפול שורש,והארכת כותרת , הכתרים מןדבקים בהדבקה זמנית,מאז הדבקת הכתרים אני לא יכול לאכול בצד של הכתריםבגלל כאבים ,וכל הזמן יש לי כאב עמום,
הרופא שביצע את הכתרים לא יודע להגיד לי את הסיבה,ומציע שאמתין
אודה על חוות דעתך ודרכים שלדעתך עלי לעשות
תודה מראש
יהודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים
ד``ר יזהר שוחט06/02/2010יש צורך בבדיקת המקום על מנת להעריך את הגורם לכאב - יתכן כי מקורו מהחניכיים או לחילופין מטיפולי השורש. אנא גש לבדיקה עם צילומי השיניים למומחה לטיפולי שורש.
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהריים טוביםשלום05/02/2010
אני סובלת מסינוסיטיס מזה כ7 חודשים שלא עבר.
כמו כן אני מדי שבוע מעשנת מדי פעם נרגילה. אפשר לומר שבתדירות די גבוהה.
העניין הוא שיש לי קשיי נשימה והמון ליחות, נאמר לי כי הדבר נגרם מהסינוסיטיס, עברתי צילום ריאות- נאמר כי הכל תקין.
אך בשבוע האחרון חלה החמרה משמעותית במצבי. הגרון שלי החל לכאוב רק בצד אחד, ויש לי המון לחץ בראש, המון ליחה, וכאביםבאוזן שמאל, כמו כך, גם בעת מדע עם הצוואר בצידו השמאלי- אני חשה באי נעימות,
הגרון עצמו נראה בסדר ולא נפוח משמעותית, אבל שום דבר לא עוזר.
האם יתכן וכל תופעות אלו הן לא קשר לסינוסיטיס בכלל, האם עליי לדאוג?
קבעתי תור לאף אוזן גרון רק עוד 3 שבועות, אך אני דואגת כבר מעכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהריים טובים
ד``ר יזהר שוחט06/02/2010נשמע כי מקור הבעיה הוא אכן מהסינוסיטיס הכרונית. מומלץ כי תפני לפורום העוסק באא"ג.
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)