מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יעוץ בבקשהאנה08/11/2009
שלום
בני בן 9.5 שנים
לאחרונה סובל מכאבי אוזניים וראש .ביקרנו אצל רופא אוזניים שבעבר ניתח אותו ,ניתוח כפתורים. וולדבריו הבעיה הינה בקע בלסת הוא היפנה אותנו לאורטודנט והנ"ל מסר שאין כל בעיה אורטודנטית
הילד מתלונן על כאב תמידי בתוך האוזן שלעיתים אף מתגבר עד למצב שזה בלתי נסבל.
במידה ובעיה זו אכן קשורה אליכם אודה באם אוכל לקבל המלצה לרופא שאוכל לפנות אליו
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ בבקשה
ד``ר יזהר שוחט09/11/2009אנא פני לבדיקה במרפאה לפרקי הלסת בתל השומר או בהדסה עין כרם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע פנימי בלחירננה07/11/2009
שלום ,
כבר שלושה שבועות עם פצע בלחי שבתחילה כאב אך הכאב פסק והפצע נשאר .
מטפלת במשחה שקיבלתי מהרופא לחלל הפה,המשחה לא עוזרת ועליי לחזור להמשך בדיקה ,
מה יכול להיות ההסבר לזה ומה מצפה לי בהמשך הבדיקות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע פנימי בלחי
ד``ר יזהר שוחט09/11/2009יש לברר מהו מקור הכיב. נהוג כי במידה ואין הטבה או העלמות לאחר מס' שבועות לקחת דגימה מהנגע- ביופסיה אשר תאפשר להגיע לאבחנה וטיפול במידת הצורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת לסת חוזרותדסי07/11/2009
שלום,
קרו לי כבר כמה פעמים פריקת לסת שבדרך כלל אני הצלחתי להחזיר את המצב לקדמותו אבל לאחרונה לא הצלחתי להתגבר על זה ורק בבית חולים הצליחו להחזיר לי את הלסת למקומה.
כעת החלטתי ללכת לבדוק את הנושא לרופא פה ולסת אבל רציתי לדעת אם יש תרופה או פתרון לתופעה זו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקת לסת חוזרות
ד``ר יזהר שוחט09/11/2009אנא התייעצי עם הכירורג שיבדוק אותך לגבי אפשרויות הטיפול המתאימות
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת עצם ושיקום לסת תחתונהגילה07/11/2009
בעקבות בעיית חניכיים קשה איבדתי את כל השיניים בלסת העליונה ובלסת התחתונה את כל הצד השמאלי בביקור שערכתי אצל מומחה לשיקום הפה נאמר לי שמאחר ויש קרבה גדולה לעצב שנמצא בלסת התחתונה לא מומלץ לעשות שתלים וגם נאמר לי שמנסיון של הרופא השתלת עצם בלסת תחתונה לא עוברת יפה ולפי דיברי הרופא אני צריכה להשאר עם תותבת בחלק התחתון של הפה.
האם עלי להשלים עם גזרה זו ולקבות שהרפואה תתקדם בתחום וימצא לי פיתרון או שיש פתרון שיכול לעזור לי היום.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת עצם ושיקום לסת תחתונה
ד``ר יזהר שוחט09/11/2009מומלץ כי תבדקי ע"י מומחה לכירורגית פה ולסת היות וזהו התחום העוסק בהשתלות עצם ולא שיקום הפה.
לאחר בדיקת הכירורג תוכלי לקבל חוות דעת לגבי אופציות הטיפול וסיכויי ההצלחה של כל אלטרנטיבה
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בלשוןנטלי06/11/2009
שלום
מגיל קטן אני סובלת מפצעים בלשון מאד כואב לי וזה נהיה יותר גרוע עם הזמן.
אני בת 21 מעשנת 3 שנים. אני מפחדת שיש לי סרטן השלון
האם זה אפשרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בלשון
ד``ר יזהר שוחט09/11/2009בהתחשב בגילך הסבירות לסרטן נמוכה יחסית אולם יש להבדק ע"י רופא שיניים ובמידת הצורך ע"י כירורג על מנת לברר את מקור הפצעים אותם את מתארת.
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בפהיפית05/11/2009
בני בן שנתיים , ומגיל ארבעה חודשים הוא סובל מפצעים בלשון, שפתיים, ובחיך. רוב הפעמים הוא מעלה חום גבוה 40,7 40,8 אנא עצתכם תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בפה
ד``ר יזהר שוחט06/11/2009במרבית המקרים הדבר נובע מזיהום וירלי המביא להופעת הכיבים. הטיפול מתמקד בהורדת חום ובשימוש במשככי כאבים. מומלץ כי ייבדק ע"י רופא ילדים כאשר מופיעים הכיבים על מנת להחליט האם ישנו מקום לבירור נוסף.
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי
יפית08/11/2009ד"ר יזהר שוחט בוקר טוב,
שכחתי לציין, שבנוסף לפצעים בפה שבני סובל מופיעה לו נפיחות בשפתיים+אודם, וחתכים הן בשפתיים והן בלשון.
תודה מראש
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוף- נא לעזור לימודאג04/11/2009
שלום רב,
לפני כחודשיים עברתי עקירת שן בינה שמאלית עליונה, יומיים לאחר העקירה הופיעה נפיחות בצוואר בצד שמאל, בנוסף יש תחושה שיש משהו תפוס בתוך הצוואר, ובתנועות מסויימות בצוואר יש כאילו גידים (גידים אלו מחברים בין בצוואר לבין הכתף- זה מה שאני רואה) או שרירים שבולטים והם כאילו מתוחים או תפוסים, לעומת שבאותה תנועה בצוואר בצד ימין לא רואים את הגידים או השרירים והתנועה "חופשית" יותר וללא כאבים וללא הגבלה, לפעמים יש כאבים בצוואר שמקרין לראש (כאב בעיקר באזור אוזן) ולפעמים הכאב מקרין לכתף
פניתי לרופא אף אוזן גרון והוא אומר שהכל תקין
ייעוץ אצל רופא כירורג כללי אמר גם שהכל תקין
רופא המשפחה אומר שזה שריר תפוס והוא אמר לי למרוח וולטרין על הצוואר וזה יעבור- והשתמשתי בוולטרין אך זה לא עזר
לציין כי אני עדיין סובל מהכאבים הנ"ל ועדין יש נפיחות בצוואר וגידים בולטים והצוואר כאילו שהוא תפוס בתנועות קיצוניות- מה לעשות? האם המצב שלי מסוכן? ואיך ניתן לטפל בבעיה? למי לפנות?
נא לעזור לי בדחיפות
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף דחוף- נא לעזור לי
ד``ר יזהר שוחט06/11/2009אנא גש לבדיקת אורטופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת לסת תחתונהיוגב04/11/2009
לפני שבוע וחצי בערך למיטב זכרוני לאחר פיהוק (וקנאק קטן מאיזור הלסת) החלו לי כאבים בלסת התחתונה בחלק השמאלי האחורי , כאב שמתחזק בזמן אכילה ולעיסה ובכל תנועה.
רופא המשפחה הפנה אותי לרופא שיניים לבדוק קוםד כל את הטוחנות ולשלול אפשרות של שן בינה.
איני רופא אבל אני מניח שלא מדובר בשיניים.
רציתי לדעת מה הם דרכי הטיפול בפריקת לסת, האם מדובר בהליך כירורגי או במשהו פשוט יותר.
האם יש משמעות לזמן שעובר עד שאני יראה רופא "פה ולסת", הכאב בינתיים לא מתגבר אך אין לי כוונה לגרום לעצמי נזק בכך שאמתין לבדיקות סתמיות וצילומי שיניים.
תודה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקת לסת תחתונה
ד``ר יזהר שוחט06/11/2009רק במיעוט המקרים מגיעים לטיפול כירורגי בבעיות הקשורות לפרק הלסת. מומלץ כי תבדק ע"י כירורג פה ולסת על מנת להעריך את מצבך ולהתאים את הטיפול הדרוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש לבן בלשוןלירון04/11/2009
אבי בן 51 ,וגילה פתאום בתחתית הלשון קרוב לבסיס גוש לבן בצורה "קוצנית" שמסביבו גבול בצבע קרוב לשחור...
רופאת המשפחה נתנה לו הפנייה לרופא אף אוזן גרון להסרה וביופסיה.
האם לא עדיף לראות רופא כירוגי או מומחה בחלל הפה?
ומה האפשרויות לאבחון נגע שכזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון
ד``ר דניאל ניצן04/11/2009שלום לירון
אכן כדאי שייבדק על ידי כירורג פה ולסת
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בלסת עליונה בצד שמאלסיוון04/11/2009
הבעיה שלי התחילה לפני שלושה חודשים כאשר התגלתה דלקת מעל שתל בשן 24 ,לקחתי אנטיביוטיקה מסוג אוגמנטין 875 ומאז עברתי טיפולים בלסת בלי סוף עברתי שתי עקירות של שיני בינה במקביל החלו כאבים בשן שליד השתל והרופא המטפל החליט שצריך לעשות טיפול שורש בשן זו . כרגע יש לי כאבים כאשר אני סוגרת את הפה, הכאבים הם בלסת צד שמאל למעלה יש מעין לחץ על השתל ולמעשה על כל שורת השיניים בלסת העליונה הכאבים מטרידים אותי נורא ואני לא יודעת מאין נובעת בדיוק הבעיה . לאחר התיעצות עם רופא כירורג פה ולסת אשר הציע להוריד את הכתר של השתל שיכול להיות שהוא המקור ללחץ שבפה שמעתי בעצתו והורדתי את הכתר של השתל אך הלחץ לא מפסיק וממשיך להכאיב לי . יכול להיות שאולי זה הטיפול שורש . רופא הכירורג אמר שיכול להיות שגם אם יוריד לי את השתל הכאב לא יפסק ויש מצב שאני סובלת מאיזשהו כאב כרוני אך לא יכל להגיד לי בדיוק מהו מקור הכאב ואיך אפשר להתחיל לטפל בבעיה . אני מאוד מפחדת שאני אאלץ לחיות בצורה הזו ולהשלים עם הכאב . בבקשה אשמח לשמוע את עצתכם בנוגע לבעיייתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בלסת עליונה בצד שמאל
ד``ר יזהר שוחט04/11/2009אנא גשי עם כל החומר שברשותך לאחת מהמחלקות לכירורגיה פה ולסת לבדיקה. יתכן כי מקור הכאב הוא השתל ונדרשת הוצאתו יתכן כי המקור הוא טיפול השורש ונדרש חידושו.
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים מתחת ללשוןשירי03/11/2009
שלום רב,
בת 29.
לפני ימים ספורים הופיעו לי כאבים ברצפת הפה, כמו כן המקום נפוח מעט ועם פצעים אדומים.
לפני כחצי שנה היתה לי בליטה נפוחה מאחורי האוזן, רופא משפחה אמר שכנראה מדובר בזיהום ורופא א.א.ג הפנה אותי לאולטרסאונד שיצא תקין (ללא בלוטות מוגדלות)
בינתיים הבליטה נעלמה.
האם יכול חלילה להיות קשר בין הדברים? (הקריאה באינטרנט קצת הפחידה אותי....)
האם יכול להיות קשר בין הפצעים שהופיעו לכך שנפלה לי סתימה לפני מספר ימים (וטרם נעשתה חדשה?)
לתשובה מהירה אודה......
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים מתחת ללשון
ד``ר יזהר שוחט04/11/2009לא נשמע כי קיים קשר בין הפצעים ברצפת הפה לנפילת סתימה או בלוטה מאחורי האוזן. במידה והפצעים לא נעלמים תוך שבוע יש לגשת לבדיקת כירורג פה ולסת.
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אוטוגנטיאדווה03/11/2009
רציתי לדעת מה המקסימום בניתוח אורטוגנטי שניתן להרים את הלסת העליונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח אוטוגנטי
ד``ר יזהר שוחט04/11/2009לא ניתן לתת תשובה ללא בדיקת המטופל והצילומים המתאימים.
אנא גשי לבדיקה במחלקה לכירורגיה פה ולסת
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להוצאת שיניים מיותרות לבן 8עירית02/11/2009
שלום רב,
הילד שלי בן 8 וצריך לעבור ניתוח תחת הרדמה כללית להוצאת שתי שיניים מיותרות בחלק הקדמי העליון של הפה. לפניי עומדות שתי אפשרויות: לעבור את הניתוח במרפאת פה ולסת בבי"ח איכילוב, להשאר כמה שעות להתאוששות ולהשתחרר, או לחילופין לעבור את הניתוח בבי"ח שיבא, תל השומר, שם הוא עובר את הניתוח בכירורגיית ילדים ונשאר ללילה להשגחה. שאלתי היא כזאת: האם כדאי בעקבות ניתוח כזה לנקוט משנה זהירות ולהישאר להשגחה ללילה, אופצייה שלא ניתנת באיכילוב. האם זה בעצם משנה בכלל בסוג ניתוח כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה כללית
ד``ר דניאל ניצן02/11/2009שלום
בדרך כלל אין צורך, אחרי פעולה פשוטה כפי שתארת, להשאיר ילד לילה להשגחה.
בהצלחה
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגת מאד ומבקשת עזרהמיכל01/11/2009
שלום,
מבקשת יעוץ דחוף...דואגת מאד.אני בת 43.
בבמהלך החודשיים האחרונים אני סובלת מאי נוחות בכל חלל הפה(זה משתנה וכוללטעם מר,יובש,צריבה).נבדקתי ע"י רופאת שיניים ומומחה חניכיים שאמרו שהכל בסדר. לפני יומיים התחלתי להרגיש מעין פצע או בליטה בחלק האחורי -ימני של הלשון,אני לא מצליחה לראות כלום המיקום שלו(מאד עמוק).אין לי כאבים אבל מאד לא נעים לי בפה...
האם יכול להיות שמדובר בסרטן בחלל הפה?
האם לפנות לכירורג פה ולסת או לרופא אף אוזן גרון והאם לציין שזה דחוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון
ד``ר דניאל ניצן02/11/2009שלום מיכל
לפי התיאור שלך, זה לא נשמע לי משהו דחוף, אבל כמובן שאני לא יכול לתת אבחנה על סמך תיאור שכזה. .
אנא פני לכירורג פה ולסת.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש שומן בלשוןשירי ששון01/11/2009
שלום רב,
לבני בן ה-4 יש גוש שומן מתחת ללשון, הגוש נמצא שם מיום היוולדו אך נדמה לי כי הוא גדל מעט.
רופא הילדים טוען שאין מקום לדאגה ואם הדבר אינו מפריע לילד או לדיבור אין צורך לעשות דבר.
רציתי לדעת במה מדובר בדיוק, איך נקראת תופעה זאת והאם באמת אין מקום לדאגה, או שמא יש צורך בבדיקה יותר מדוקדקת.
אודה לך על תשובתך, יום טוב. שירי ששון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון
ד``ר דניאל ניצן02/11/2009שלום
אני לא יכול לתת אבחנה לפי התיאור שלך.
אנא פני לרופא הילדים או לכירורג פה ולסת.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)