מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לשון קשורהשי01/01/2008
שלום אני בן 17 וחצי ועברתי באיכילוב במרכז לבריאות הפה את החיתוך ללשון הקשורה.
היום עשיתי תניתוח.. לקח בדיוק 10 דקות בהרדמה מקומית בלשון.
עכשיו לאחר שחתכו לי אין בכלל חוט ויש סימן לבן כזה.. האם זה בסדר?
ועוד משהו שאני מוציא את הלשון או עושה כל מיני תנועות איתה יש כאבים לא רק במקום שחתכו אלא גם בלשון עצמה כאילו בשריר ..זה נורמלי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון
ד``ר דניאל ניצן01/01/2008שלום נועם
לפי התיאור - נשמע שהכל סביר.
לפרטים יותר מזה - תצטרך לפנות לרופא המטפל.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה רק..
שי06/01/2008הרופא שעשה לי את הניתוח הוא יותר בתעסוקה של רפואת שיניים ככה קראתי
ד"ר אייל בוצר אם אתה מכיר .. אבל הוא עדיין עושה ניתוחים מסוג זה..
האם הניתוח שעשיתי הוא קשור יותר לרפואת שיניים או לפה ולסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא פדודנט
מיכל06/01/2008כך כתוב באתר של משרד הבריאות
http://www.health.gov.il/oskimbbriut/dent/DoctorSearch.asp?p=1
כלומר מומחה לרפואת שניים ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיום הפה השתלת עצם מהגוףביינגולד רחל31/12/2007
לפי ביקורי האחרון לפני כחודש במרכז רפואי מצב הלסת העליונה גרוע אין עצם והשתלה רגילה לא תתן שום דבר ואם אינני מבלבלת הרופא דיבר גם על הרמת סינוס ועוד הזכיר שמשום שאני הרבה שנים עם פלטות המצב גרוע בקיצור התאכזבתי.
הפלטות שלי הרוסות נופלות כאשר אני מדברת, אני רוצה לעשות פלטות עם שתלים שלא תיהיה לי בעיה של תזוזות. [אבי ז"ל סבל מאוד הפלטות לא ישבו אצלו יציב].
אני לא יכולה ליהיות בלי הפלטות אפילו חמש דקות אני ישנה איתם,
מחפשת פתרון מהיר לבעיה שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלות
ד``ר דניאל ניצן02/01/2008שלום רחל
פתרון יש , אך לפי התיאור שלך סביר שהוא לא יהיה מהיר.
אני מציע לך לגשת לבדיקה של כירורג פה ולסת ולקבל תכנית טיפול.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפטותמוטי30/12/2007
אני סובל מאפטות כשנתיים כאשר בשנה האחרונה זה ממש מחמיר, החמרה באה לידי ביטוי בתקופת ההחלמה שזה במינימום 3 שבועות לאפטה, בגודל שלהם ובתדירות. מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפטות
ד``ר דניאל ניצן02/01/2008שלום מוטי
לצערי אין פתרון יעיל לאפטות.
אם אתה ממש סובל, הרופא המתאים הוא מומחה לרפואת הפה (למשל ד"ר נועם ירום), זה התחום שלהם, והם יוכלו לעזור לך.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תותב על גבי חמישה שתליםיורם לוסקי26/12/2007
נקבעו לי חמישה שתלים בלסת עליונה שהתקבלו יפה. והציעו לי תותבת fixed detachable על גבי שתלי ab-. השאלה היא:סטאטיסטית: האם חמישה שתלים מספיקים לתותבת מסוג זה?האם לא יצטברו נוזלים בין החניכיים לתותבת? האם זה יקשה על הדיבור או שזה עניין של מיומנות טכנית?
האם יש סידור אחר?
בברכה, יורם לוסקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקום על גבי שתלים
ד``ר דניאל ניצן28/12/2007שלום יורם
על מנת לענות על השאלה חסרים לי נתונים רבים, כמו מה היחס הבין-ליסתי, איזה שיקום יש בלסת התחתונה, מה מיקום השתלים בלסת העליונה, ועוד.
אני מציע שאת כל השאלות שלך תפנה לרופא המשקם, חזקה עליו שהוא יודע מה מתאים לך.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנקים בפה שאלה!?!?!?!דורון26/12/2007
שלום יש לי שאלה חשובה!?!?!?! לפני כמה שנים התחילו לי בפה בצד שמול קניקים בפה.
ולפני חודש בערך התחיל להיות לי ממש לחזקים הקנקים בפה.
וזה קורה שאני פותח את הפה ( הוא שאני מזיז את הלסת הצידה ) אני מרגיש תזוזה בלסת.
(דרך הגב אני בין 16.10(שעשרה ועשר חודשים) וזה התחיל לפני 4 שנים)
רציתי לדעת למה יש לי קנקים בפה ממה זה נוצר??
ואם זה מזיק???
ואם אפשר לטפל בזה שלא היא קנקים בפה ואיך???
ואיך מטפלים בזה שלא היא קנקים בפה עם אפשר??!??!??
אני השמח
תודה דורון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליקים בפרקי הלסת
ד``ר דניאל ניצן28/12/2007שלום דורון
1. הקליקים הם ביטוי לסוג של שחיקה בסחוס הקיים בפרקי הלסת.
2. אתה תיאלץ ללמוד ולחיות עם הקליקים האלו, כי לצערי הם לא יעלמו, אלא רק יחמירו במהלך השנים.
3. ישנם מספר דברים שכדאי לדעת, וניתן לבצע, כדי למנוע או להאט החמרה במצב. אך לצורך כך עליך להפגש עם כירורג פה ולסת, כשאתה מצויד בצילום פנורמי.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה האופציות שליחי24/12/2007
יש לי חסך של הרבה שיניים בפה , כולל טוחנות ,השאלה הנשאלת היא אם ניתן להלביש כתר על החניכיים, או שחייבים שתל ואם ניתן להלביש כתר אז מה התנאים תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופציות
ד``ר דניאל ניצן24/12/2007שלום חי
לצערי ללא צילום פנורמי עדכני , אינני יכול לענות לך .
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצותשגית23/12/2007
יש לי 2 שאלות
1. ברצוני לעשות ציפוי חרסינה ב 4 שיניים קדמיות יש אפשרות להמליץ לי על מספר רופאים המתתחים בתחום ?
2. אני סובלת מבעיה של ריח פה למרות ציחצוח שיניים ,שטיפות פה ושימוש קבוע בחוט . בד"כ בשעות אחר הצהריים מופיע ריח חריף של שום (למרות שאני נמנעת בכול תוקף משום או בצל ) והריח מקורו בלוע , מה עליי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח פה
ד``ר דניאל ניצן24/12/2007שלום שגית
1. ראשית אני לא ממליץ על רופאי שיניים, ושנית זה פורום לכירורגית פה ולסת, לא רפואת שיניים
2. ריח פה - פרופ' מל רוזנברג הוא בר סמכה בנושא הזה. גשי אליו לבדיקה
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב לאחר 3 שבועות אחרי טיפול שורשיעל23/12/2007
שלום רב!
עקב סתימה שכאבה הוחלט לעשות לי טיפול שורש, עכשיו לאחר 3 שבועות יש לי תחושה של כאב עמום ולפעמים זרמים בפה, מה זה אומר? האם ללכת להיבדק או לחכות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר דניאל ניצן24/12/2007שלום יעל
אני ממליץ לחזור לרופא שטיפל בך, שיבדוק את מקור הכאב
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן בינה+פצעאור22/12/2007
שלום,
לפני מספר חודשים החלה לבקוע לי שן בינה בלסת התחתונה בצד שמאל. לבקיעה נלוו כאבים די רציניים, אבל נתתי לה לבקוע לבד ללא התערבות כירורגית. נראה שהשן יצאה כמעט לגמרי, אבל בצורה קצת מוזרה: כאילו היא עדיין מכוסה קצת. מאז תחילת הבקיעה אני אני מרגישה שיש שם פצע שתחילה חשבתי שנבע מהבקיעה עצמה. הפצע לא עבר ולאחרונה שמתי לב שהוא לא ממש סביב שן הבינה, אלא אפילו קצת מאחוריה וקצת על הלחי הפנימית. מסביב לשן הבינה, בעצם. לפעמים נדמה לי שזה בגלל שאני נושכת בטעות את האיזור הזה, אבל בכל מקרה, לא הייתי מסוגלת לנשוך את האיזור אם לא היה שם בשר עודף... כלומר, יש לי תחושה שגדל שם משהו שלא אמור להיות שם... יש לציין שלא כל הזמן כואב לי שם, אבל לפעמים, תו"כ אכילה זה ננשך, או משהו כזה... האם זה קורה בצמיחת שן בינה שצומחים עוד כל מני דברים? אני מבועתת..
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיני בינה
ד``ר דניאל ניצן24/12/2007שלום אור
המצב שתיארת הוא שכיח, והוא גורם גירוי ודלקות ברקמה סביב לשן הבינה.
הפתרון הוא בדרך כלל עקירת שן הבינה.
גשי לכירורג להתיעצות, עם צילום פנורמי
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמפוטציהיעל20/12/2007
כמה זמן סביר שלאחר ביצועה עדיין תהייה אי נוחות בלעיסה?
לחילופין -
כיצד ניתן לדעת שהפרוצדורה הצליחה?
כאבים כאן הם לא המדד שכן גם לפני כריתת השורש הסדוק - לא היו כאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמפוטציה
ד``ר דניאל ניצן20/12/2007שלום יעל
לא צריך להיות אי נוחות בלעיסה, השן צריכה לתפקד ככל שן אחרת בפה (לאחר תקופת החלמה של מספר שבועות ).
המדד להצלחה הוא הזמן שהשן תשרוד בפה.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיני בינה-בגיל 33?שני19/12/2007
יש לנו הסטוריה משפחתית עם שיניי בינה שצומחים בתוך החניכיים מכיוון צידי ולא מלמטה...לי זה היה ברור שכשלא צמחו לי שיני בינה גם אצלי הן מסתתרות בעיקר שראיתי שייש לי לחץ על השיניים התחתונות הקידמיות-הרופא אישר זאת והמליץ לעשות צילום ולא אצלו.
מכיוון שהייתי בהריון הזנחתי נושא זה וכעת החלה לבצבץ מעט שן בינה אחת
1.האם עליי להמתין אולי היא תצמח כמו שצריך?כמה זמן להמתין?
2.אם לא למי עליי לגשת אם זה משהו שרופא השיניים שלי לא מטפל בו.
3.מה הסכנות בדחיית הטיפול בעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיני בינה
ד``ר דניאל ניצן20/12/2007שלום שני
עלייך לבצע צילום פנורמי, ולגשת לכירורג פה ולסת לבדיקה עם הצילום. הוא יעריך את הצורך בעקירת שיני הבינה, ויתן לך את כל המידע שאת זקוקה לו.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליקיםד.19/12/2007
שלום רב,
האם בעיה בפרק לסת יכולה לגרום לכאבי אוזן אחת ולתחושת אטימות באוזניים? בדיקת א.א.ג היתה תקינה. לא כואב לי בלסת, אבל זה עושה קליקים שאני פותחת את הפה וגם חסר הרבה שיניים. האם הכיוון לבעיית האוזן הוא פה ולסת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליקים בפרקי הלסת
ד``ר דניאל ניצן20/12/2007שלום
בהחלט. אני מציע לך להבדק על ידי כירורג פה ולסת עם צילום פנורמי.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איתור מומחיםדוד16/12/2007
רציתי לדעת באיזה אתר יש רשימה של כירורגים אולי אפילו עם כתובות ומספרי טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתור מומחה
ד``ר דניאל ניצן17/12/2007שלום
באתר של ההסתדרות לרפואת שיניים , ובאתר של משרד הבריאות.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגנרציהמיכל14/12/2007
מה דעתך - כאשר משתילים עצם סינתתית (ללא שתל) ובמהלך הפעולה נופלת חתיכה לפי המטופל ונוגעת ברוק שלו - אם יש סיכוי שהיא תזדהם או כפי שנאמר " לאדם יש יכולת להתמודד עם הרוק של עצמו" - ?
במקרה ואכן יתפתח זיהום - איך ומתי אזהה אותו, הרי כעת יש כיסוי אנטיביוטי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגנרציה
ד``ר דניאל ניצן14/12/2007שלום מיכל
כל סוג של השתלה - עצם סינטטית, עצם ממקור חיה, עצם ממקור אדם, שתלי טיטניום , ועוד - יכול להזדהם, ואנו בדרך כלל לא יודעים מה הסיבה לכך.
סימני זהום - (אחרי השבועיים הראשונים, כמובן) - נפיחות , אודם , הפרשה מוגלתית.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגע עם רוק/לשון ?
מיכל14/12/2007סיבה לזיהום או שהגוף מתמודד עם זה יפה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקורל13/12/2007
הייתי אצל כירוג פ ולסת והוא אמר שאני צריכה לעשות בדיקת מיפוי עצמות ואולי אני אצטרך ניתוח.
הוא אמר שצד אחד מהלסתהתחתונה צומח פחות מהשני...
רציתי לדעת אם אצטרך ניתוח אאיזה ניתוח עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
ד``ר דניאל ניצן13/12/2007שלום קורל
אם יש צמיחת-יתר של אחד מפרקי הלסת, לעיתים צריך לכרות חלק מהפרק על מנת להפסיק את הגדילה, שעלולה ליצור אסימטריה של הלסת ולכן עוות בפנים.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנת...
קורל14/12/2007הבעיה היא הצד האיטי.. אחד צומח כמו שצריך והשני איטי... זה לא שאחד כמו שצריך והשני מהיר.. אז מה עושים?? וזה מסוכן??? כי אני מזה מפחדת ולא נראה לי שאני אסכים לעשות ניתוח אם אצטרך בכלל...
ותודה על התגובה, אשמח אם תענה לי שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח
ד``ר דניאל ניצן15/12/2007שלום קורל
אני לא יכול לבצע אבחנה על סמך המידע שנתת לי.
את צריכה יעוץ של כירורג פה ולסת, הוא יסביר לך את כל האפשרויות וההשלכות.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)