מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קליקים בלסתתומר11/09/2007
אני סובל כבר יותר מ 5 שנים בקליקים בלסת הימנית וזה ממש כואב ולא נוח שאני פותח את הפה
האם יש פיתרון לבעיה והאם היא יכולה להחמיר או לגרום לכאבי ראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליקים בלסת
ד``ר דניאל ניצן12/09/2007שלום תומר
1. לקליקים תצטרך להתרגל - אין פתרון. לצערי - זה רק מחמיר עם השנים.
2. כאבים בפרקי הלסת ושרירי הלעיסה בהחלט מקרינים - לקרקפת, לאוזן, וללסתות. לכן הם עשויים לגרום לכאב ראש.
3. אני מציע לך להבדק על ידי כירורג, או לגשת למרפאת פרקי הלסת - בכל בית חולים עם מחלקה לכירורגית פה ולסת יש מרפאה כזו, וכן באוניברסיטת תל אביב או בירושלים.
בברכה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמה אחרי עקירת שן בינהעודד11/09/2007
שלום
אני עברתי עקירת שן בינה בלסת עליונה לפני שבוע וחצי
אך המקום עדיין נשאר רדום החומר נגע בעצב
הרופא אמר לי שהמקום יתעורר מתישהו אבל אין צפי
האם זה נכון שהמקום יתעורר או יכול להיות שזו פגיעה תמידית בעצב?
האם זו היתה רשלנות של הרופא?
תודה ושנה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה
ד``ר דניאל ניצן12/09/2007שלום עודד
קשה לי לענות לך - אני צריך הרבה יותר נתונים.
אני מציע לך להבדק על ידי כירורג.
בברכה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת כותרתמיכל09/09/2007
ד"ר ניצן שלום רב,
יש לי כתר (+טיפול שורש) בן 7 שנים בשן מס' 16 (עליונה).
רופא השיניים אשר בדק את מצב שיני קבע כי יש להחליף כתר זה משום שיש במקום חור (ראה את החור בחניכיים וגם בצילום).
הרופא קבע כי עלי לעבור ניתוח הארכת כותרת.
יש לי כמה שאלות בנושא:
א. מי קובע האם עלי לעבור את הניתוח? האם לא כדאי שהמנתח יחליט אם צריך לבצע הפעולה?
ב. מי מבצע הניתוח? כירורג פה ולסת או פריודונט?
ג. האם טרם הניתוח מסירים הכתר הישן או שמבצעים הניתוח ללא הוצאת הכתר הישן ,ורק לאחר ההחלמה -מוציאים הכתר ומבצעים מבנה וכתר חדשים (כך נאמר לי- נשמע מוזר- לא הגיוני יותר להוציא הכתר ולבצע הניתוח ללא הכתר הישן...?)
ד. אציין כי בימים האחרונים יש לי כאבים/רגישות באזור. שמתי לב כי קו החניכיים הצמוד לכתר קיבל גוון כחול....
תודה לך ושנה טובה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת כותרת
ד``ר דניאל ניצן09/09/2007שלום רונית
1. גם כירורג וגם פריודונט יכולים לבצע הארכת כותרת
2. הרופא המטפל מחליט על הצורך בניתוח
3. בדרך כלל מוציאים הכתר הישן לפני הניתוח, אך כמו תמיד - כל מקרה לגופו
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ניצן תודה לך על התשובה. דבר
מיכל09/09/2007נוסף:
האם המנתח מוציא את הכתר הישן או הרופא המטפל?
במידה ומוציאים הכתר האם אהיה בלי כתר עד למועד התקנת הכתר החדש (כחודש...)?
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיה חניכיםנילי06/09/2007
האם קופות החולים מתעסקות עם ביופסיה בחניכים. היה לי סרטן שד לפני 9 שנים , האם זה משנה את התמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה
ד``ר דניאל ניצן06/09/2007שלום נילי
אם יש נגע שלא קשור לשיניים, יש סכוי טוב לקבל התחייבות כספית מקופת החולים שלך לצורך הביופסיה.
לצערנו, כמו דברים רבים במדינה, אין כללים ברורים, ולעיתים יש צורך ב"מקח וממכר" עם הקופה.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול להרחבת לסתרונה04/09/2007
עברתי טיפול להרחבת לסת... בסוף הטיפול הטוחנות העליונות ממש לא מתאימות לתחתונות והסגירה לא טובה. השן לא נסגרת טוב בכלל. הרופאה אמרה שזה בגלל שצד אחד היה לו סגירה טובה בהתחלה ולצד השני לא הייתה סגירה טובה.
אחרי תקופת המרחיב שני הצדדים כבר נהרסו... כי המכשיר פותח אותם שווה. צד אחד התרחק ממה שהיה טוב, והצד השני מתקרב להיות טוב. בקיצור הרופאה אמרה שזהו מתחילים את הגשר וזה יסתדר במשך השנה וחצי... יש לי הרגשה שזה לא נכון... עוד חצי שנה אני נפטרת מהמרחיב לסת ואז שום דבר כבר לא יוכל לסדר את הטוחנות... אני פוחדת לעשות טיפול חוזר אחרי היישור שיניים. מה דעתך? אשמח לעזרה,
תודה, רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת הלסת
ד``ר דניאל ניצן04/09/2007שלום רונה
את השאלה שלך עלייך להפנות לאורטודונט או לרופא המטפל.
בברכה
ד"ר ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים אחרי עקירה כרורגיתאורית03/09/2007
שלום!!! לפני 7 ימים עשו לי עקירה עם תפרים, כאשר השתחררו לבד וירדו אחר 5 ימים. מאז יש לי דימומים חזקים לפחות פעמיים ביום שנפסקים ע"י פד גזה. הייתי אצל רןפא, אמר שכך זה ואין מה לעשות. רציתי לדעת מה אני יכולה לעשות ועוד כמה זמן זה ימשך? היום כבר הרגשתי שהכל בסדר ושהפצע כמעט נסגר ולפני 10 דקות שוב התחילו הדימומים.
תודה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי עקירה
ד``ר דניאל ניצן03/09/2007שלום אורית
לא צריך להיות דימום שבוע אחרי עקירה.
פני לרופא המטפל, שיבדוק את אתר העקירה.
בברכה
ד"ר ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום אחרי עקירה
אורית04/09/2007שלום!!!
אתמול פניתי לרופא כרורג שעקר לי את השן, הוא בדק ואמר שכך זה צריך להיות ועם הזמן הפצע יסגר לי, למרות זאת ממשיך לרדת דם. שמתי לב שהפצע כבר כמעט נסגר, אבל שוב יורד דם. אני כבר לא יודעת מה לעשות.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום אחרי עקירה
ד``ר דניאל ניצן04/09/2007שלום אורית
אם יש "רוק דמי" אחרי שבוע - זה עדיין סביר, ורב הסיכוי שזה יעבור תוך יומיים-שלושה.
אם יש ממש דימום, שבוע אחרי העקירה - זה מצריך בדיקה. אם הרופא המטפל לא נותן לך מענה - פני לכירורג פה ולסת.
בברכה
ד"ר ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר דניאל -אורי03/09/2007
ד"ר דניאל שלום רב,
בתקופה האחרונה אני סובל בכאבים בלסת ובאיזור השיניים.
יש לי מצב של שיני בינה כלואות בלסת התחתונה, כאשר הן צומחות במאוזן ולא כמו שאר השיניים כלפי "מעלה". למעשה הן צומחות בזוית של 90 מעלות במאוזן. (נגיד ששן רגילה צומחת ככה I, אז הן צומחות ככה -- ).
מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי....
בכל אופן - עוד בזמן הצבא אמרו לי לא לגעת אלא אם זה יפריע לך (היום אני בן 30).
לאחרונה כאמור אני סובל מכאבים ש"מחרפנים" אותי בלשון המעטה. כמו כן, שמתי לב שהשיניים בלסת התחתונה הולכות ונצמדות אחת לשנייה (כנראה מהלחץ שמפעילות שיניי הבינה).
הלכתי לתל השומר לקבל חוות דעת, ושם אמרה לי הרופאה (שהסתכלה על הצילום הפנורמי) שהכאבים שיש לי "הם לא מזה, אלא ממשהו אחר". דעה לא ממש מקצועית הייתי אומר.
בכל אופן, היא הוסיפה וטענה כי מאחר ששיני הבינה מאוד קרובות לעצב, לא כדאי "לגעת" לדבריה, כי יכול להיות מצב בו בעת העקירה העצב ייפגע ואז אאבד תחושה באיזור זה, אולי לתמיד.
אני משוכנע שהכאבים שאני סובל הינם מאיזור הלסת והשיניים. אם לא משיני הבינה (כפי שטוענת הרופאה) אז באיזור הלסת.
אני מרגיש לחץ עצום מכיוון הלסת, כאילו מישהו מנסה להזיז לי את הלסת ממקומה. הכאב בה והולך, אבל בתקופה האחרונה הוא פשוט בא הרבה יותר מאשר הוא הולך...
כמו כן, כאבים באיזור האוזניים וכאבי ראש.
איך אפשר לאמת שאכן מדובר בבעיות במפרק הטמפרומנדיבולרי?
האם כדאי לחזור שוב לתל השומר? הרי שם קיבלתי תשובה לא ממש מספקת??
אודה על הכוונה, ייעוץ. (אם אפשר לקבל המלצה על מומחה בתחום אז מה טוב!)?
תודה מראש,
בברכת שנה טובה,
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בלסת
ד``ר דניאל ניצן03/09/2007שלום אורי
1. בדרך כלל , לחץ וכאבים שמקרינים לאוזניים ולראש הם לא משיני בינה אלא מפרקי הלסת. כדי לוודא שאכן זהו המצב צריך כמובן בדיקה קלינית ורנטגנית מלאה.
2. שיני בינה במצב מאוזן הן נפוצות מאוד, ולא תמיד יש צורך בעקירתן - כל מקרה לגופו.
3. אם חוות הדעת שקיבלת אינה מספקת אותך, אני מציע לך להבדק על ידי כירורג נוסף ולקבל חוות דעת שניה. מסיבות מובנות אני מנוע מלהמליץ על כירורג ספציפי. יש רשימה של כל המומחים באתר של ההסתדרות לרפואת שיניים.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה נכון?יסמין02/09/2007
ביררתי לגבי שיטות להרחבת לסת ובמקום מסויים אמרו לי שהשיטה היחידה שקיימת היא שתל..
למרות שבהמון פורומים קראתי שישנן עוד שיטות כגון מכשירים מסויימים.
אז מה בעצם נכון ומה מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת הלסת
ד``ר דניאל ניצן03/09/2007שלום לירן
אני לא יודע על איזה הרחבה מדובר - מה המצב היום, לאן רוצים להגיע בגמר הטיפול, מה יש בלסת הנגדית, מה הנתונים הצפלומטריים, איך הסגר הדנטלי, וכו'.
בקיצור - יש דרכים רבות להרחבת הלסתות. צריך בדיקה קלינית ורנטגנית יסודית, ואז יציעו לך את האפשרויות הרלבנטיות לגביך.
בהצלחה
ד"ר ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלתי אני חולת פיברויעל שורקי30/08/2007
שאלתי האם ניתן לעבור טיפול השתלות שיניים במסגרת בית החולים מאחר ואני סובלת מיפברומיאלגיה ויש לי פחד עצום לעבור את הטיפול במרפאה פרטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברומילגיה
ד``ר דניאל ניצן30/08/2007שלום יעל
ישנם מרכזים רפואיים בהם תוכלי לבצע שתלים, כמו איכילוב.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה אחרי עקירהיפעת28/08/2007
היום עברתי עקירת שן בינה ורציתי לדעת אחרי כמה זמן מותר ללכת לישון ?
אני כבר ממש מסטולה (3 זריקות) ומתה לישון, מקווה שתענה עוד היום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה אחרי עקירה
ד``ר דניאל ניצן30/08/2007שלום יפעת
אין בעיה לישון אחרי עקירה.
בברכה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שלוםשרית28/08/2007
איך אפשר לקבוע איתך פגישה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית
ד``ר דניאל ניצן30/08/2007שלום שרית
אני עובד במרפאה ברחובות, טלפון - 089475544
בברכה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק למרקם הלשוןיעל27/08/2007
שלום
קצת היסטוריה.
נדבקתי בפטריה על הלשון שאופיינה כחישוקים ע ל קצוות הלשון ( לא לשון גאוגרפית)
לאחר שימוש של 3 שבועות בדקטרין גל הפטריה עברה ונשאר סימן לבן קטן בקצה הלשון שסירב ללכת , אז שמתי באובססיביות את הצשחה עוד חודשובסוף זה עבר , אך חזר באותה נקוד ה שוב ושוב ..הייתי בטוחה שנדבקתי בפטריה עקשנית..והמשחתי לשים את הדקטרין במשך חצי שנה ( טיפשה שכמותי ..הייתי באמוק. לנצח אותה.) בגלל שזה יצא לי כל פעם מאותה נק הנחתי שיש שם עור נגוע ולכן אפילו קצת צרבתי אותו. ( אמאל'ה ..אני יודעת )..היום חודשיים אחריי אני לא משתמשת במשחה ונקייה מכל " שגעון " מופיע לי לפעמיים באותה נק שוב אותה תופעה- בדכ באופן ישיר ללקיחת כדור ( לדוגמא אתופן , או אנטיביוטיק ) - האם פיתחתי אלרגיה לחומר מסוימם ? האם יש כאן היבט של מחלה אטואימונית ? כלפיי אותו נק בלשון ? האם יכול להיות שיש קשר לסרטן ? האם אפשר לגרום לסרטן משימוש ממושךואובססיבי בדקטרין , מה הבדיקות שאני צריכה לעשות?
תודה
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון
ד``ר דניאל ניצן27/08/2007שלום מיכל
אני לא מכיר תופעות לואי או השלכות של שימוש בדקטרין לתקופה ממושכת, אך כדאי להתיעץ עם מומחה לרפואת הפה - זה תחום המומחיות שיכול לעזור לך. תוכלי למצוא את רשימת המומחים באתר של ההסתדרות לרפואת שניים.
בברכה
ד"ר דניאל ניצן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חייב צילום סיטי ללסתאוריתי27/08/2007
שלום דר' אני חייבת את עזרתך כי אני לא יודעת למי לפנות
אני צריכה לעשות 2 שתלים בפה ומירפאה אחת כן ביקשה לעשות צילום סיטי (ב.פ. אסתטיקה)ומרפאה שניה לא ביקשה צילום סיטי ללסת(אמריקן לייזר)
אז השאלה שלי היא האם חייבים לעשות צילום סיטי או שצילום פנורמי מספיק?
אני צריכה תשובה בהקדם על מנת שאני ידע אם לסגור באותה מירפאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם חייבים צילום CT לפני שתלים
ד``ר דניאל ניצן27/08/2007שלום אוריתי
כמו לשאלות רבות ברפואה , גם לזו אין תשובה אחת נכונה.
לעיתים צריך CT , ולפעמים ניתן להסתפק בצילום פנורמי. זה תלוי בגורמים רבים, כגון מימדי העצם, כמות השתלים, מיקום השתלים בלסת, גישתו ונסיונו של המשתיל, ועוד.
לסיכום - אל "תסגרי" לפי ה- CT , אלא לפי התרשמות כללית מהמרפאה ומהרופא המשתיל.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בלתי פוסקיםנינה27/08/2007
שלום רב ד"ר ניצן,
הייתי צריכה לעשות חידוש טיפולי שורש מתחת לכתרים. לאחר טיפול בשניים והרכבת כתרים חדשים התחילו לי כאבי ראש ברקות וזה נמשך כבר כמה חודשים. רופא שיניים שלי לא מוצא במה הבעיה וממליץ על סד לילה. אני בבוקר לא מרגישה כאבים. הם מתחילים ומתחזקים במהלך היום ובנוסף לכך לא היתה לי שום בעיה עם הכתרים הקודמים. לכן לא ברור לי במה יכול לעזור סד לילה.
מה אתה יכול להמליץ לי כדי להפטר מכאבים.
בכבוד רב ובתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר דניאל ניצן27/08/2007שלום נינה
כמו שאת אינך יודעת, כך גם אני אינני יודע ממה הכאבים, ולכן לא אוכל להמליץ על כלום.
אני מציע לך להבדק על ידי כירורג פה ולסת, ואם הכאבים הם ממקור פרקי הלסת או שרירי הלעיסה, הוא יוכל להמליץ לך על המשך הטיפול.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סד לילהדני26/08/2007
באיזה מרפאות עושים סד לילה עקב בעיות בפרקי הלסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סד לילה
ד``ר דניאל ניצן03/09/2007שלום דני
כמעט כל רופא שיניים מבצע סד לילה.
שאל את הרופא שלך - אם הוא לא יודע הוא יפנה אותך למטפל המתאים.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד בעניין סד לילה
דני10/09/2007שלום
לפני כשנה עשיתי סד לילה עקב בעייה במפרק הלסת TMJ
סד לילה מסיליקון כזה.
במשך הזמן הסד הפך מצבע שקוף ללבן וגם הוא נהיה פחות רך וגמיש ויותר קשה כזה.
האם רצוי להחליף את הסד? האם יכול להגרם נזק בגלל שהסד נהיה יותק קשה ופחות נוח
(קצת יותר לוחץ כזה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)