מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקירה כירורגיתעדי21/11/2007
יש לי שן שלפני שנתיים נעשה בה טיפול שורש והורכב כתר,לפני שבוע בבדיקה שגרתית אמרה לי הרופאה שיש בשן תהליך שמגיע לשורש וכי יש לעקור אותה.
אני מעוניינת בחוות דעת נוספת אך לא יודעת למי לפות-האם עלי לפנות למומחה לכירורגית פה ולסת,מומחה לשיקום פה או לרופא כללי והאם מותר לך במסגרת הפורום להמליץ על רופאים באיזור ירושלים.
תודה מראש
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה
ד``ר דניאל ניצן21/11/2007שלום עדי
1. לחוות דעת נוספת פני למישהו שאת סומכת עליו, מומחה לשיקום הוא הכתובת המועדפת במקרה שתארת.
2. אני לא ממליץ על אף אחד.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהמור20/11/2007
שלום רב!!
האוזניים שלי סתומות כבר שנה וחצי בערך.., ולפעמים אני שומעת קליקים כאלה באוזן או בלסת שאני בולעת.
הייתי באאג שאמר שהכל תקין, ואמר שאולי זה קשור למפרקי הלסת.
יש לי תור רק עוד חודש וחצי וזה מחרפן אותי!!
רציתי לדעת איזה בעיות יכולות להיות במפרקים שגורמות לאוזניים סתומות??
תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה
ד``ר דניאל ניצן20/11/2007שלום מיכל
קליקים בפרק הלסת נובעים משחיקה של הסחוס בפרק.
בבדיקה שתהיה לך יסבירו לך מה אפשר לעשות כדי לעזור ולמנוע החמרה.
בהצלחה
ד"ר ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינטזה של טעויותירדן19/11/2007
בעקבות חשד לסדק בשורש הופנתי לאנדודנט שהמליץ שכירוג יבצע אמפוטציה אח"כ אמר שעדיף שפריודנט יבצע את הפרוצדורה
התבלבלתי לגמרי
פניתי לחוות דעת נוספת... רופא שיניים כללי הפנה אותי לאנדודנט שיבצע אקספלורציה ובמידת הצורך יעשה אף את האמפוטציה כששאלתי מדוע לא מומחה חניכיים נאמר לי שגם אנדודנט יכול לבצע זאת והרי במילא הפריודנט יבקש מהאנדודנט לאטום את השורש טרם כריתתו
בקיצור התבלבלתי עוד יותר
מומחה לשיקום הפה בכלל אמר שעדיף לעקור
לבצע הרמת סינוס ושתל
איך יוצאים מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינטזה של טעויות
ד``ר דניאל ניצן20/11/2007שלום ירדן
ברפואה בכלל, וברפואת שיניים בפרט, ייתכנו מספר פתרונות לבעיות מסוימות.
אני מציע לך ללכת עם המטפל שאת סומכת עליו, ולשמוע בעצתו. אם תשאלי מומחים מכל התחומים ברפואת שיניים, מובטח לך לקבל תשובות שונות.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בקצה הלשוןלינה19/11/2007
שלום ! לבן שלי בן 5 חודשים יש ציסטה בקצה הלשון מלידה ובנוסף יש לו לשון קשורה.
האם יש צורך להסיר את הציסטה ובאיזה גיל כדאי לעשות את זה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
ד``ר דניאל ניצן20/11/2007שלום לינה
אינני יודע באיזה נגע מדובר, ולכן אינני יכול לתת תשובה מהימנה.
קחי את הבן לבדיקה אצל כירורג פה ולסת.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בלסת בצד ימיןאורן19/11/2007
עברתי טיפול שורש בשן תחתונה בצד ימין וכרגע יש לי כתר זמני. פתאום התחילו לי כאבים ונפיחות חזקה בצד ימין מתחת לאוזן הכאב מתגבר באכילה וגם הנפיחות עולה אז.
רופאת השיניים נתנה לי אנטיביוטיקה ושטיפת פה השאלה שלי האם זה יעזור וממה יכולה להיגרם הבעיה הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר דניאל ניצן20/11/2007שלום אורן
אני צריך לבדוק אותך על מנת לתת לך אבחנה.
גש לבדיקה אצל כירורג פה ולסת.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרק הלסתליאת19/11/2007
שלום, בימים האחרונים כואב לי מאוד באזור האוזן ובפרק הלסת.
כשאני פותחת וסוגרת את הפה אני שומעת קליקים מהפרק.
מה אפשר לעשות? ממה זה יכול להגרם? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרקי הלסת
ד``ר דניאל ניצן20/11/2007שלום יעל
קליקים בפרק הלסת נובעים משחיקה של הסחוס בפרק.
אני מציע לך לגשת לבדיקה במרפאה לפרקי הלסת, שם יסבירו לך מה אפשר לעשות כדי לעזור ולמנוע החמרה.
בהצלחה
ד"ר ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "שן אבודה"אורית19/11/2007
כמומחה מתי ובאיזה תנאים תספיד את השן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן אבודה
ד``ר דניאל ניצן19/11/2007שלום אורית
אין זה ממנהגי להספיד שיניים, אין להן נשמה...
שן אבודה, היא שן שסיכוייה לשרוד כשן מתפקדת לאורך זמן קטנים, או שן שאי אפשר לשקם.
בברכה
ד"ר ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן כלואהמעיין18/11/2007
שלום רב, הייתי אצל רופא שיניים שנתן לי הסבר לגבי עקירת שן כלואה ( בפי ישנו מצב של שן כלואה במאונך לשאר השיניים ואינה בקעה כלל) מה שהבנתי ממנו שיהיה עליו לעקור את השן ולהשתיל עצם במקום העקירה כיון שהשורש של השן שלפניה ישאר חשוף.
האם דבר כזה מקובל? האם זה נעשה יחד עם העקירה בו זמנית?
האם 1500 ש"ח רק להשתלת העצם הוא מחיר סביר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן כלואה
ד``ר דניאל ניצן19/11/2007שלום מעיין
הטיפול נשמע סביר - בתנאים מסוימים זה עשוי להיות הטיפול הנדרש.
על הסבירות של עלויות טיפול - את תחליטי.
בהצלחה
ד"ר ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד משהוDANI17/11/2007
בחודשים האחרונים השפתיים שלי התחילו להאפיר ובחלקים מסויימים להכחיל לפני כמה שבועות היה לי מין שריטה לאחר ששחקתי בזה באצבעות שלי וניסיתי לפוצץ את זה זה הפך לשלפוחיות לא כואבות התחושות המוזרות בשפתיים שלי נמשכים כבר זמן מה לפני כחצי שנה יצא לי חתיכת עור בשפה התחתונה לפני שבועיים התחלתי לנסות להעלים את זה שוב עם הידיים וזה הפך לכיב ...לא נראה לי שזה הרפס כי לפני כמה חודשים בצעתי בדיקות למחלות מין ביניהם בדיקה להרפס 1+2 IGG IGM שליליים ...
האם זה יכול להיות משהו סרטני???השפתיים שלי שיו את צבעם במשך תקופה מאוד ארוכה הפכו לאפורות כאלה עכשיו זה חללף טיפה אך נותר כיב מהנגע ההוא ששחקתי בו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע בשפה
ד``ר דניאל ניצן18/11/2007שלום דני
כבר עניתי לך בתאריך 12.11.2007 - חבל שאתה לא קורא מה שעונים לך.
בברכה
ד"ר ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידוש ט.שורששני17/11/2007
יש לי טיפולי שורש בשלושת השיניים הקדמיות.
לאחר ביקור אצל ר. השיניים התברר כי טיפולי שורש אלה כלל לא נסתמו, או שנסתמו בסתימה זמנית שירדה.
עשיתי צילום פנורמי שהראה כי אין דלקת בטיפולי השורש.
אני רוצה לעשות כתרים, אך הרופאה אומרת שמכיוון שזה היה פתוח ללא סתימה יש סיכוי שיש שם חיידקים ולכן אשקול ביצוע חידוש טיפולי שורש. אני מאוד מפחדת מאחר והבנתי שטיפולי שורש חוזרים הם בעלי סיכוי הצלחה נמוכים ואח"כ תיתכן אפשרות של עקירה במידה והם לא מצליחים.
האם כדאי לי לעשות את המבנים והכתרים מבלי לחדש את ט.השורש ואז במידה ותתפתח דלקת לעשות אפיסקטומי? או שעלי לבצע חידוש של טיפולי השורש ולקחת סיכון של עקירה במידה והם לא יצליחו?
אני אובדת עצות ולא ישנה בלילות בגלל זה, אני לא רוצה להגיע למצב של עקירת השן.
טיפולי השורש היו פתוחים בלי סתימה כ 3 שנים' אני כיום בת 24.
אודה על תשובה מקצועית בהקדם האפשרי
שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוש סתימת שורש
ד``ר דניאל ניצן17/11/2007שלום שני
כדי לתת לך תשובה מהימנה אני צריך לראות את הצילומים.
באופן כללי:
כדאי לבצע חידוש סתימות השורש בשיניים. אפיסקטומי זה הצעד האחרון לפני עקירה, ואחוזי ההצלחה של אפיסקטומי לא טובים. אחוזי ההצלחה של חדוש טיפול שורש גבוהים יותר.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לסתמור16/11/2007
האם בעיה במפרקי הלסתות יכולה לגרום לכאבי ראש??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרקי הלסת
ד``ר דניאל ניצן16/11/2007שלום
בהחלט. כאבים בפרקי הלסת ושרירי הלעיסה מקרינים לראש ולאוזן.
שחיקה או הידוק שיניים גם גורמים לכאבי ראש.
בברכה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לרופא כירורג טובמיטל13/11/2007
שלום,
אני חייבת המלצה לכירורג טוב של פה ולסת מאיזור פ"ת- בני ברק..
האם יש הבדל בין רופא כירורג לכירורג רגיל??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כירורג
ד``ר דניאל ניצן13/11/2007שלום מיטל
כירורג פה ולסת הוא רופא שיניים שעשה התמחות של 5 שנים במסגרת בית חולים. הוא אינו כירורג כללי. שני מקצועות קרובים אך שונים.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגנוזהירדן13/11/2007
איך יודעים מראש אם לשן יש פרוגנוזה טובה או לא?
באופן תיאורתי אם יש טיפול שהוא אפשרי והוא מבוצע כהלכה - הבעייה אמורה להפתר -
כך למיטב הבנתי...
כלומר - נניח שיש לי סדק בשורש של שן טוחנת עליונה והשורש הסדוק יכרת אזיי מדוע צריך לחשוב על הפרוגנוזה... הפעולה לא תפתור את הבעייה
אם הייתה פיסטולה וכעת איננה זה אומר שכבר אין דלקת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגנוזה
ד``ר דניאל ניצן13/11/2007שלום ירדן
לפי התאוריה שלך ולמיטב הבנתך, לא צריכה להיות תחלואה ותמותה ממחלות שיש להם "טיפול אפשרי", אם הטיפול מבוצע כהלכה.
לצערנו המצב שונה. יש הרבה מצבים שיש להם "טיפול אפשרי", אבל לכל טיפול ברפואה יש אחוזי הצלחה. החל בניתוחי שיניים וכלה בניתוחי לב. אם אחוזי ההצלחה של הטיפול הנתון הם טובים, אזי הפרוגנוזה טובה.
כריתת שורש הוא טיפול עם אחוזי הצלחה בינוניים ומטה, ובשנים האחרונות כמעט ואינו מבוצע כי הטיפול החלופי (עקירה ושתל) הוא בעל אחוזי הצלחה הרבה יותר טובים.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודק.. הגיוני... משכנע...
ירדן14/11/2007סביר להניח שאין 100 אחוז הצלחה... מאלף ואחת סיבות שלא תמיד ידועות וברורות...
קראתי כי מחקרים מראים שכריתת שורש המבוצעת בידי מומחה שהוכשר לכך יכולה לגרום לשן בסבירות של 90% לשרוד עוד 10 שנים ... איפה הטעות שלי?
האם לא יתכן שבחירת אופציית השתל נובעת גם משיקולים כלכליים או פעולה טכנית שיותר "קלה" לביצוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לשמוע את דעתך...
ירדן20/11/2007תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכריתת שורש
ד``ר דניאל ניצן20/11/2007שלום ירדן
אני לא מכיר את הנתון של 90% הצלחה - איפה קראת את זה ?
בברכה
ד"ר ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבפורמים אחרים
ירדן22/11/2007מומחית למחלות חניכיים ואף פרופסור בתחום( 2 אנשים שונים) טענו שברגע שהפרוצדורה מבוצעת ע"י מיומן בתחום והפציינט מקפיד על תחזוקה מתאימה הרי שהספרות מראה על 90% הצלחה לעד 10 שנים...
מומחה לחניכיים אחר טען שזה בסביבות 74%
בכל מקרה מדובר על סיכויים של למעלה מבינוניים והם בהחלט סבירים...
קשה להאמין שהספרות המחקרית מראה נתונים לגמרי שונים
אם כי לכל מחקר יש את הכשלים הלוגיים שלו כאשר המדגם אינו מייצג את האוכלוסיה הרלוונטית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכריתת שורש
ד``ר דניאל ניצן23/11/2007שלום ירדן
תודה על המידע.
כפי שציינת, ניתן לצטט מחקרים שונים על אותו נושא, אחד יראה הצלחה של 90% והשני על 50% הצלחה.
מה שחשוב הוא שכעת יש לך את כל המידע הרלוונטי כדי לקבל החלטה מושכלת לגבי הטיפול המתאים לך.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהDANI12/11/2007
שלום לפני כמה חודשים שמתי לב שבשפה התחתונה שלי יש מין חתיכת עור פצפונת שנוספה לשפה..(עורית קטנה) בשבועות האחרונים חשתי עקצוציצם מדי פעם כמו כן היו לי שריטות לא כואבות בפה
בכל מקרה כמה שבועות שהעור בשפתיים שלי יבש ומלא בסדקים השפה שלי אפילו קצת הכחילה..לפני שבועיים עשיתי שטות וניסיתי להוצי את חתיכת העור הזה עם הידיים בעצמי ונהיה באזור כיב אתמול הלכתי לרופא לבדוק משהו אחר ושאלתי אותו גם על מהות הכיב הוא אמר שהוא לא יודע שאלתי זה אולי הרפס הוא אמר אולי...מה אני צריך לעשות???
כמו כן הנגע יושב באזור בין השפה לעור של הפנים והוא לבן נראה כמו שעווה ובאמצע איפה שהייתה חתיכת העור יש נק חומה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
DANI12/11/2007אין שם כאב מיוחד ולא היו שלפוחיות כמו שכתוב בכל מיני מקומות מה עושים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגע בשפה
ד``ר דניאל ניצן12/11/2007שלום דני
ברור לך שאני לא יכול לתת אבחנה על סמך התיאור שלך. הדבר מצריך בדיקה קלינית יסודית.
אני מציע לך לפנות למומחה לכירורגית פה ולסת או למומחה לרפואת הפה - זה התחום שלהם.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליקים בלסתממישהי10/11/2007
שלום אני בת 17 ויש לי קליקים כאלה בלסת שבעבר גרמו לי לכאבים רבים אך קיום אלה סתם קליקים כאלה שעושים רעש כזה. אני לא יודעת אם יש קשר אבל לפני מספר חודשים סיימתי טיפול שיניים (גשר). התופעה הזאת מאוד מציקה ומפריעה לי!! רציתי לשאול מה זאת התופעה הזאת? האם יש דרך לטפל בה? ותוך כמה זמן זה יעבור?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר *כיום
ממישהי10/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקליקים בפרקי הלסת
ד``ר דניאל ניצן10/11/2007שלום שני
1. קליקים בפרקי הלסת הם תופעה נפוצה. זה ביטוי לשחיקה בסחוס הנמצא בפרקים.
2. לצערי אני אומר לך שהקליקים לא עוברים אלא רק מתגברים במהלך החיים.
3. זה לא קשור ישירות ליישור השיניים שביצעת, למרות שייתכן קשר עקיף.
4. אין דרך טיפול - כפי שציינתי זה לא יעלם.
למידע נוסף על הגורמים לבעיה ואיך להימנע מפעולות הגורמות להחמרה - פני לכירורג או למרפאה לפרקי הלסת.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)