מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתר לילדרגינה26/10/2011
הבן שלי בגיל 6 עם חור בשן, הרופא חושב שיש צורך בטיפול שורש.
בנוסף ציין שגם ישים לו כתר בצבע כסף.
1.האם כתר חייב להיות בצבע כסף?
2.למה טיפול שורש מחייב כתר?
3.האם אני יכולה לשהות איתו בחדר בזמן שהוא מקבל גז צחוק?
(אני בהריון).
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר לילד - תגובה
ד``ר עדי אריאלי29/10/2011שלום,
כתרים על שיניים נשירות (שיני חלב) המקובלים ביותר הם כתרים טרומיים בצבע כסף. ניתן לבצע כתרים מחומרים אחרים אסתטיים יותר אך הם פחות עמידים.
הצורך בביצוע כתר קשור לכמות חומר השן שנותרה לאחר סילוק העששת ולא לטיפול השורש.
לגבי שהותך בחדר בזמן הטיפול זוהי זכותך וזה אף מומלץ
טיפול קל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראשון לציוןשי25/10/2011
שלום!
אני בימים האחרונים סובל מכאבים באזור שן בינה...
לאחר כמה ימים שראיתי שהכאבים לא עוברים הלכתי לרופא והוא
נתן לי אנטיביוטיקה מוקיספן 500 שאמורה לעזור לדלקת...
אני לוקח את האנטיביוטיקה מוקסיוויט כי זה מה שנתנו לי בבית מרקחת
כבר יומיים ואין כל שיפור ברמת הכאב... אני מוכרך לקחת אופטלגין כדי לתפקד...
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראשון לציון - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן25/10/2011שלום רב
חזור אל הרופא ושאל אותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שןאוראל24/10/2011
שלום רב ד"ר נכבד
ברצוני לשאול שאלה שמטרידה אותי נורא. אני אמור לעקור מזה כשנה את שיניים מספר 17 ו18 אך דוחה את זה עד אשר הגעתי לכאבים בלתי נסבלים עכשיו.
שאלתי היא כזו. השיניים בריקבון מוחלט לגמרי. היא כותרת שן ואין בכלל בכלל שן , יש ממש את השורש של השן רק וקירות השן שהם מתחת לחניכיים.
שאלתי היא איך עוקרים את השן במצב כזה שאין אי]ה ואיך לאחוז בה כפי שנאמר יש ממש חור פעור וענקי בשן מתחת לחניכיים.
איך מבצעים כזה דבר והאם זה טיפול מסובך וארוך?
אודה לך מראש על תשובתך המקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן - תגובה
ד``ר גלית כהן25/10/2011לשם כך יש רופאים מומחים. כל שן ניתנת לעקירה, אל דאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בשורשעדי24/10/2011
ערב טוב,לפני 3 שנים בערך עשיתי כתר+מבנה ,שן 46+47,זה כתר מחובר על 2 השיניים. לאחרונה התפתחה לי דלקת באיזור, הייתי אצל רופא השיניים הוא המליץ על שטיפות, מים+מלח וכו'..
בשבוע האחרון הרגשתי כמו "שפיץ" זעיר ,הייתי אצל הרופא השיניים והוא אמר שיש לי שבר בשורש,וצריך לעשות פירוק של הכתר ולראות מה נדרש,
יש לציין שבאותו איזור,באותן שיניים-בוצע לי מה שנקרא בשפה המקצועית שלכם "חיתוך חניכיים".
רציתי לדעת אם יש סוג של סיכון, לטענתו יש סיכוי גבוה לעקירה של שן 46.
מה הסיכונים? והאם יש פתרון אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בשורש - תגובה
ד``ר גלית כהן25/10/2011מחייב בדיקה, אבל ככלל אם יש שבר בשורש בד"כ השן אבודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש בעקבות טיפול שינייםטלי24/10/2011
שלום,
היום ביקרתי אצל רופא שינים ששם לי סתימה חדשה (סתימה לבנה). בזמן הטיפול בשלב שהרופא היה מכניס מילוי לתוך השן (הוא השתמש במילה פלומה) חלק מהחומר חדר לגרוני וגרם לתחושת צריבה וטעם מר במיוחד. כשאמרתי לרופא על כך הוא לא כל כך התייחס, אך תחושת הצריבה נשארה אצלי למשך שעתיים, אחר כך נחלשה אך עדיין אני מרגישה שמשהו צורב בגרון.
1. הייתי רוצה לדעת ממה עשויה פלומה (אני מניחה שזה המילוי שכך נקרא)?
2.האם ייתכן שהחומר גרם או יגרום לנזק בריאותי, כי הצריבה הייתה חזקה במיוחד?
ברצוני לציין שהרופא הוא רופא מוכר בעיר והוא נחשב למומחה ותמיד הייתי מרוצה מטיפולו בעבר.
תודה רבה,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש בעקבות טיפול שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן25/10/2011בעת ביצוע סתימה לבנה יש שימוש בחומצה חלשה.
אין בעיה או סיכון בבליעת כמות קטנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי חור בשןשחר24/10/2011
האם יתכן שבשן שיש לי בה סתימה לבנה הרבה שנים, יהיה חור? אני שואלת משום שהשיננית ראתה כתם קטנטן כהה באותה שן , קצת מצד לסתימה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהוי חור בשן - תגובה
ד``ר גלית כהן25/10/2011בהחלט יכול להתפתח "חור" בשולי סתימה ישנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בשןמיכל23/10/2011
שלום רב, רציתי בבקשה לברר האם פסי הלבנה של קרסט עשויים לגרום לשבר בשיניים. אני שואלת שאלה זו מפני שמזה כשלוש שנים לא באופן רצוף אמנם, אני משתתמשת בפסי הלבנה של קרסט שרכשתי בארהב ולפני כשבוע פשוט נשבר לי קצה של שן קדמית ללא כל סיבה אז עלה בי החשש שמדובר בהלבנה שעשיתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בשן - תגובה
ד``ר גלית כהן25/10/2011אין כל קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר דוד סודאייקיר23/10/2011
שלום
אשמח לחוות דעת על ד"ר דוד סודאי מנתניה.
אני רוצה להתחיל טיפול שיניים + אורטודנט אצלו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר דוד סודאי - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן25/10/2011שלום רב
הפורום נותן תשובות מיקצועיות, לא חוות דעת ו/או המלצות פרסונליות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שיניים באמצעות סדיםליז22/10/2011
שלום רב.
לאחרונה התחלתי בתהליך הלבנת שיניים ביתית באמצעות סדים עם חומר בריכוז של 22% לשימוש בלילה,הייתי משאירה את החומר בממוצע ל3 שעות כל פעם,והתחילה לי רגישות גבוהה בשיניים.כבר אחרי הלילה הראשון,אומנם היא חלפה עד הערב אבל גרמה לי קצת לאי נעימות בשעות היום.
רציתי לדעת האם זה נורמלי?
כמו כן לאחר היום הרביעי הרגישות ממש גברה במהלך היום כך שבאותו לילה לא השתמשתי בערכת ההלבנה,אם אעשה הפסקה ליום יומיים זה יפגע באפקטיביות של ההלבנה? ותוך כמה זמן אוכל לראות תוצאות?
והאם הרגישות היא נורמלית?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים באמצעות סדים - תגובה
ד``ר גלית כהן25/10/2011בהחלט תתכן רגישות אם יש חשיפת שורשים, אפילו קלה.
ניתן לעשות הלבנה יום כן ויום מנוחה, ניתן להשתמש בבוקר בפלואוריד.
יש לוודא שאינך משתמשת בכמות חומר גדולה מדי.
תוך שבוע לערך כבר רואים תוצאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חניכיםד4921/10/2011
שלום. זמן רב לקחתי (בין היתר) אפניוטין נגד אפילפסיה. החניכיים שלי נסוגו כמעט לגמרי. עברתי כבר ניתוח מזמן, אבל התופעה נשארת. החלפתי כדורים ללמיקטל. בגלל דילול דם יש דימום בניקוי אבן. מה יהיה השלב הבא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכים - תגובה
ד``ר גלית כהן23/10/2011מחייב בדיקה של מומחה לחניכיים, ןמןמחה לחניכיים שיעקוב אחריך באופן שוטף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה על עקירת שןnatali21/10/2011
שלום רב,
אני בת 24 ואני גרה בחול בארהב.
וליפני שבועיים התחילו לי כאבי שיניים חזקים.
הלכתי לרופא שיניים והוא אמר שחייבים לעקור את השן בינה בצד ימין למטה כי אין לה מקום
אכן עקרתי והעקירה עברה בסדר גמור.
רק רציתי לישאול אם זה בסדר שאין תפרים ופשוט נישאר חור גדול. אין דימום והכל רגיל אני לוקחת אנטיביוטיקה ומשכך כאבים. זה בסדר שלא תפרו לי כלום? מתי החור יסתם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה על עקירת שן - תגובה
ד``ר גלית כהן23/10/2011לא תמיד חייבים לתפור. סגירה ראשונית של ה"חור" קורית תוך מס ימים. סגירה מלאה ומצב שהחניכיים ירגישו חלקות והמשכיות יקח לפחות מס' שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפוליהודה אלמנובי21/10/2011
שלום
האם כדאי לעשות טיפול שתלים אצל רופאה אחד וכתרים אצל רופא אחר ?
מה התשובה אודה לכך
והאם יש בעיה בהליך מסוג זה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול - תגובה
ד``ר גלית כהן23/10/2011אם פונים לטיפול אצל מומחים בד"כ ההפרדה קיימת . יש מומחים לכירורגיה / חניכיים המבצעים את ההשתלות ומומחים לשיקום הבונים את הכתרים אחכ.
מצד שני יש רופאים המבצעים הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחותשלום20/10/2011
שלום, אני בת 21, לפני כ10 שנים עשו לי טיפול שורש בשן אחורית עליונה...
הכתר שהודבק על השן נפל מספר רב של פעמים, לכן כרגע אינני עם כתר כבר מזה כמה שנים. הדבר לא הפריע לי ולא היה כלום עד לפני כמה שבועות.
התחיל כאב באותה השן, בעת לעיסה, הכאב נמשך בערך שבוע וחצי ללא נפיחות או אדמומיות באיזור, ולאחר שבוע וחצי פתאום חלף הכאב והופיעה נפיחות רק באיזור השן !(החניכיים בצידם החיצוני). הנפיחות כבר נמצאת מזה שבוע, אבל אינה כואבת כלל, רק לא נוחה.
אני מנסה כל מני תרופות סבתא למיניהן וכלום לא עוזר, כמובן שאני אפנה לרופא שיניים בהקדם, אבל רק רציתי לדעת ממה הדבר יכול להגרם.?
ואיך אני אוכל להקל על הנפיחות של החניכיים?
תודה, וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות - תגובה
ד``ר גלית כהן23/10/2011יכול להגרם מדלקת ויכול להגרם משבר קיר של השן, ועוד............ מצריך בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בתרודנטעמרי19/10/2011
לאחר שטיפת הפה בתרודנט ויריקת החומר אני אמור לשטוף את הפה במים או להישאר עם התחושה הסמיכה והלא ממש נעימה של החומר בפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בתרודנט - תגובה
ד``ר גלית כהן23/10/2011אם אתה שוטף במים יעילות השטיפה יורדת. נסה להמתין לפחות 15 דקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עמרי23/10/2011אז בעיקרון לא מומלץ לשטוף בכלל...תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת שינייםרונית19/10/2011
שאלה ראשונה:
השיננית הציעה להשתמש במחת שיניים סנסודיין הזהובה בגלל הרגישות האם אפשר להשתמש רק במשחה הזאת? או צריך עוד משחת שיניים בנוסף? סנסודיין מנקה ביעילות או רק מקלה ברגישות?
שאלה שניה:
האם בנסיגת חניכיים עדינה וקטנה יכולה בחזרה? ז"א שהחך יחזור למקום שהיה קודם? או שהנסיגה יכול רק להפסק עם טיפול נכון? (אני בת 28)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן23/10/2011סנסודיין מתפקדת כמשחת שיניים לכל דבר, לא צריך עוד משחה.
החניכיים לא יחזרו לבד. יש ניתוחי חניכיים שיכולים לעזור , אבל אחוזי ההצלחה לא גבוהים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל בהחלט אפשרי לעצור ע"י
רונית24/10/2011טיפול נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל בהחלט אפשרי לעצור ע"י - תגובה
ד``ר גלית כהן25/10/2011בהחלט ניתן לעצירה בטיפול נכון ומבוקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)