מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש בסכר גומיאלעד21/09/2011
ד"ר שלום ,
ברשותך אפנה מספר שאלות :
הבנתי כי בשעת ביצוע שחזורים , ובעיקר שחזורים מחומרים מרוכבים , על איזור השן להיות יבש לחלוטין אחרת קיים סיכוי רב ל"כשלון" השחזור. כמו כן הבנתי כי רצוי מאוד להשתמש בסכר גומי בשעת ביצוע השחזור , אך משום מה רופא השיניים שלי לא "שמע" . אני חרד גם לבריאותי וגם לכיסי ולכן שאלתי היא האם קיימת חובת שימוש בסכר גומי בביצוע סתימות ואם לא האם ידוע לך מהי המדיניות הרווחת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בסכר גומי - תגובה
ד``ר גלית כהן23/09/2011בביצוע סתימות לבנות צריך יובש. לפי הפה, המיקום, כמות הרוק הרופא בוחר את הדרך להשיג את היובש, לא תמיד צריך סכר גומי, ולעיתים גם עם סכר גומי אין מספיק יובש.
אם אתה לא סומך עך הרופא שלך, תחליף רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלאק על הלשון או פיטריה...איך אדע?כרמית20/09/2011
שלום.
על הלשון שלי יש כל יום שיכבה לבנה שאותה אני מנקה בקביעות עם מברשת ואף עם הציפורניים גורפת אותה בוקר וערב.לפעמים עד רצון להקיא...
בכלל בחודשיים האחרונים יש לי תקופות של יובש בפה ביחוד בלילה.מה קורה לי בפה? שמתי לב שגם לבני הקטן (בן 3) יש שיכבה לבנה על הלשון.זה אך ורק על הלשון ולא באף איזור אחר בפה.זה לא כואב ולא מציק...רק לא נעים לעין.אין ריח פה חריג...או מסריח.
יש ילדה בגן של בני שיש לה כבר זמן רב פיטריה בלשון והוריה מטפלים כבר חודשים וזה לא עובר לה.אצלה זה ממש נראה כמו גבינה בשכבה עבה.איך אדע שמה שיש לי ולבני בפה זה פלאק או פיטריה??? זה ממש מטריד אותי.... עד כמה אותה ילדה יכולה אם בכלל להדביק אחרים? אשמח לתשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלאק על הלשון או פיטריה...איך אדע? - תגובה
ד``ר גלית כהן23/09/2011פני לרופא שיניים לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת עצםיפה19/09/2011
שלום. ברצוני לשאול כמה זמן יתכנו כאבים לאחר עקירת שן טוחנת והשתלת עצם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר גלית כהן20/09/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגית_פה_ולסת_סרטן_הפה_והלוע' id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם אדום בחלל הפהמיטל19/09/2011
שלום רב
בת 27 - בריאה
יש לי כתם אדום ( דומה שטף דם) באזור מתחת ללשון
את הכתם ראיתי מיד לאחר טיפול שיננית , הבעיה היא שחשבתי שהיא פצעה אותי אבל לא הרגשתי שהיא פצעה או הכאיבה כמו כן היא לא אמרה לי כלום במהלך הטיפול ( במידה והוא היה שם הכתם)
ממה זה יכול להיות ?
אני מאוד לחוצה קראתי באינטרנט על סרטן הפה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם אדום בחלל הפה - תגובה
ד``ר גלית כהן20/09/2011מאד לא מקצועי לענות לך ללא בדיקה, זה יכול להיות בנאלי ויכול להניות נגע מסוכן.
פני למומחה לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהעמית19/09/2011
היי!
מישהו יכול להמליץ לי על רופאים טובים בתחום עשיית כתרים בשיניים הקדמיות,
בנוסף אם מישהו יכול להמליץ לי על אורתודנט טוב (אני שייכת לכללית אבל הרופאים שלהם הרסו לי סתם הרבה מהשיניים ולכן אני מוכנה לקבל המלצות על רופאים ששייכים לכללית אבל גם לרופאים שלא שייכים לכללית).
מקווה שתוכלו לעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד``ר גלית כהן20/09/2011הפורום אינו מקום מתאים לפרסומת לרופאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת לסת עליונהעמית19/09/2011
היי!
שמי עמית לפני מספר חודשים גילו שיש לי ציסטות מעל ארבעת השיניים הקדמיות ועשו לי בהן טיפולי שורש, ולאחר כחודש הרופא שלי החליט לעקור את אחת השיניים הקדמיות שלי כי היא חזרה יותר מסנטימטר אחורה, והוא אמר לי שנעשה כתר על כל החמש שיניים הקדמיות.
עכשיו, כחודשיים לאחר שעקרו לי את השן ושמו לי כתר זמני אני התלוננתי לרופא שהכתרים בולטים יותר מהשיניים האחוריות והוא אמר לי שאלה השיניים הכי דקות שהוא יכול לעשות בזמניות ואפילו בקבועות הוא לר יודע אם אפשר לעשות את זה יותר טוב בגלל שהלסת שלי מאוד סגורה ושהשיניים שלי מאחורה הם יותר בפנים. הוא אמר לי שאם זה מאוד מפריע לי אז אפשר לעצור עכשיו (כשאני עם הגשר של השיניים הזמניות) ושאני אלך לאורתודנט ואעשה הרחבת לסת כדי שהשיניים שלי שמאחורה יצאו למקום שלהם (והוא אמר שבזמן ההרחבת לסת הוא יוריד לי את הגשר של הכתרים פעמיים שלוש כדי לנקות אותו ולהדביק אותו כמו שצריך) ואז נעשה את הכתרים הקבועים מקדימה.
עכשיו הפחדים שלי הם ש:
1. אני מפחדת שאם אני אשאיר את הכתרים הזמניים על השיניים שלי במשך יותר משנה השיניים שלי מלמטה יהרסו ויצטרכו לעקור אותן, וזה לא משהו שאני רוצה.
2. הרופא אמר לי שאם אני אעשה הרחבת לסת לאחר שאני אעשה כתרים קבועים אז הצורה של הלסת משתנה ואני אצטרך להחליף את כל הגשר כאשר אני אסיים את ההרחבה, וגם שרוב הסיכויים שבזמן ההרחבה בגלל השינויים בלסת שיתחילו לראות את ההתחלה של הכתרים ועוד כמה דברים.
3. הגשר של הכתרים שלי מאחורה הוא קצת מוזר והרופא אמר שזה בסדר. הכוונה שלי הוא שהוא לא צמוד לחניכיים באזור של השן שעקרו לי וגם קצת בשיניים שלידה. אמרתי לרופא שיניים שאני מפחדת שיכנס לי לשם אוכל או נוזלים ושזה יגרום לשיניים שמלמטה לגשר להיהרס אבל הוא אמר לי לא לדאוג שזה בסדר אבל אני דואגת כי אני צריכה להישאר עם הגשר הזמני קרוב לשנה (או יותר) אני לא רוצה שיהרסו לי השיניים שמלמטה.
בנוסף לכך, אני אשמח עם תוכל להסביר לי מה זו בדיוק הרחבת שיניים ואיל היא מתבצעת, ואם תוכל גם להגיד לי בערך מה הוא טווח המחירים של הרחבת השיניים (רק בערך בין המחיר הנמוך ביותר לגבוה ביותר ששמעת עליהם).
מה אתה הייתה ממליץ לי לעשות עם הייתי פציינטית שלך,
האם כדאי לי להישאר עם הכתרים הזמניים ולעשות הרחבת לסת ואז לעשות את הכתרים הקבועים. האם זה לא יהרוס לי את השיניים.
האם יש לך פיתרון אחר אולי?
אני אשמח לשמוע את כל מה שתוכלו לומר כדי לעזור לי.
בתודה מראש
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת לסת עליונה - תגובה
ד``ר גלית כהן20/09/2011מחייב בדיקה של רופא שיניים ואורטודנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי טיפול שורשמיץ פטל18/09/2011
סבתי בת 75 עברה טיפול שורש ביום רביעי, ומאז ועד היום (ראשון בלילה) היא סובלת מכאב תופת שלא נגמר. במסגרת עזרה ראשונה נמצא שהכאב הוא דווקא בשן הסמוכה לזו שעברה טיפול שורש, ובבאה אחריה.
לטענת הרופאה מטעם העזרה הראשונה, טיפול השורש נעשה כדי לטפל בדלקת חמורה שהייתה בשן, זאת אומרת שהטיפול נעשה בזמן דלקת.
שאלתי היא, האם זה נשמע הגיוני והאם זה מה שמקובל?
האם לא יתכן שהדלקת התפשטה לשיניים אחרות?
(סירבו לערוך צילומים בשיניים האחרות).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים אחרי טיפול שורש - תגובה
ד``ר גלית כהן20/09/2011יתכן כאב לאחר טיפול שורש, וודאי כשהיתה דלקת.
הדלקת לא מתפשטת לשיניים סמוכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ןעןוןויןיעאביה18/09/2011
שלום,
רציתי לדעת מה קורה כשהשניים מתחילות להיתפזר ונהיה רווחים בשיניים ואך אפשר למנוע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ןעןוןויןיע - תגובה
ד``ר גלית כהן20/09/2011נשמע שאת סובלת ממחלת חנחכיים חריפה.
פני דחוף למומחה לחניכיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםפולינה18/09/2011
היי אני מעוניינת לברר על טווח מחירים של גשר שקוף (בשום פנים ואופן לא ברזלים או כל דבר אחד שצריך להדביק או לקבע לשיניים).. האם מישו עשה את זה? או יודע בערך טווח מחירים?
וגם הלבנת שיניים מהי הדרך שתהיה הדרך הבריאה ביותר להלבין אותן? וגם פה טווח מחירים (:
תודה רבה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר גלית כהן20/09/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורתודונטיה_יישור_שיניים' id=link]אורתודונטיה - יישור שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עברתי היום עקירה כירורגית, מותר ליאלון דוד18/09/2011
לקחת כדור של נרוסין היום?
עקירה כירורגית, מכבידנט, שן 36 טוחנת לסת תחתונה, לסת שמאל. ללא תפרים, יצא ב - 2 חלקים ע"י נדנוד ומשיכה קלה.
האם מותר לי לקחת כדור?
לשתות הבנתי מותר שעתיים אחרי העקירה, לאכול מותר רק קר [ מעדנים, גלידה וכו']
אפשר כדור שיהיה קל לישון בלי כאבים?
או שעדיף להמנע ורק יום למחרת?
הכדור : נרוסין. צבע כתום.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עברתי היום עקירה כירורגית, מותר לי - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן18/09/2011מותר ואף רצוי אם יש כאבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמה - מודאגתא'18/09/2011
שלום,
עשיתי היום בבוקר סתימה רגילה בשן הטוחנת שליד הניב למטה.
הרופא שיניים עשה לי שתי זריקות ואז כשזה לא נרדם הוא הוסיף עוד חומר הרדמה... עכשיו אני כבר 3 שעות אחרי הטיפול וממש לא נראה שההרדמה מתפוגגת. האם זה נורמלי?? מתי כבר זה לא הגיוני ועליי לפנות לרופא ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתקווה ש....
אנונימי.18/09/2011שהאזור יתעורר לפני שתזכי לתשובה ממנהלי הפורום שעלולה להתעכב במספר ימים לפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתקווה ש.... - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן18/09/2011שלום רב
אם לא התעורר עד עכשיו, כדאי אולי לגשת לרופא..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסים לבנים בחניכייםעילום17/09/2011
היי, בימים האחרונים הופיעו לי 3 פסים לבנים על החניכיים התחתונות, זה צורב ומציק (בעיקר כשאני אוכל) ומרגיש כמו אפתות רק שאני מודאג בגלל שלא מדובר בנקודות עגולות לבנות אליהן אני רגיל, אלא שהצורה היא של פסים בהם לא נתקלתי מעודי...
מה הדבר? האם יחלוף מעצמו בימים הקרובים? אני ממש מודאג
תודה, עילום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו??
עילום19/09/2011זה ממש מלחיץ אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשלנות של הרופא? או לא.אנונימי.16/09/2011
אחרי תקופה ארוכה (2-3 שנים) שבה אני מידע את רופא השיניים שלי לרגישות בשיניים בעיקר לקור, הגעתי אליו השבוע עם כאבים עזים ואחרי צילום הודיע לי על הצורך לעשות טיפול שורש.
שאלתי היא, אם הרופא היה מפנה אותי לצילום שיניים לפני שנה או שנתיים מהו הסיכוי שהיה נחסך ממני הצורך בטיפול.
2. מהי העלות הסבירה לטיפול שורש עם שלוש תעלות. כתר זמני, וכתר חרסינה.
3. האם בכל מקרה רצוי לפנות לרופא מומחה לטיפולי שורש, או מספיק לפנות אל רופא שיניים כללי ומוכר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשלנות של הרופא? או לא. - תגובה
אכן יש צורך בבדיקה קלינית ורנטגנית של השיניים, בעיקר אם יש סימפטומים כפי שציינת.
אין עלויות ״הגיוניות״ לטיפולים שציינת. יש טווח. מחיר הטיפול נגזר ממיומנויות הרופא, מהחומרים בהם הוא משתמש, ומתחומי התמחותו. רופא מומחה לרוב ייתן טיפול איכותי יותר מרופא כללי, ויגבה מחירים גבוהים יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עבור תשובתך....
אנונימי.18/09/2011שמעלה תהיות קשות מהיא הסיבה שבעטיה אותו רופא לא הפנה אותי לצילום רנטגן כבר לפני שנתיים שלוש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח פה וטעם מר בפהיוליק16/09/2011
עשיתי שתלים בלסת העליונה ושמתי לפני חודש גשר זמני. יש לי טעם מר בפה כל הזמן ולעיתים גם ריח רע. האם זה יכול לקרות משימוש ממושך בקורסודיל. (אני כבר לא זקוקה לקורסודיל), האם הוא נועד לטווח קצר - אחרי הניתוח?
אשמח לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח פה וטעם מר בפה - תגובה
השימוש בקורסודיל נועד לזמן קצר. הוא אינו מחליף מברשת שיניים ואביזרים בין-שיניים. הריח והטעם עלולים לנבוע או ממזון התקוע מתחת לגשר שלא מנוקה כראוי, או מהפרשה דלקתית מן השתלים. פני לרופא השיניים המטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה כואבתקרן שדה15/09/2011
אני אמורה לעבור עקירה קשה במיוחד
מכיוון שמדובר בשן טוחנת עם שורש וכתר שנסדקה
ומתחתיה יש דלקת כרונית כבר שנים.
אני יודעת שכשיש דלקת אז האיזור לא מצליח "להרדם" בזמן
הטיפול. נכון?
איך אני אמורה לעבור את העקירה???
הרופאה אמרה שהיא תעשה כל שביכולתה כדי שהאיזור יירדם אבל העקירה עשויה להיות קשה.
יש משהו לעשות בנידון???
תודה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה כואבת - תגובה
דלקת כרונית מתחת לשן לא מפריעה להרדמה ״לתפוס״, בטח לא בשן סדוקה. גם הקושי של הרופא לעקור את השן לא משליך על מידת הכאב של המטופל. דווקא שיניים סדוקות הן לא שיניים קשות לעקירה.
כדאי קצת להירגע מכל מיני מיתוסים שגויים, ולהרגיע את עצמך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)