מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול ללא גשר?מתיאס25/09/2011
שלום,
יש לי שן קידמית שפונה קצת אחורה.. והיא בולטת קצת.
לא הכי קידמית אלה השניה בצד ימין (הקטנה).
האם יש דרך לטפל בשן אחת בלי גשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ללא גשר? - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן25/09/2011שלום רב
יש היום מספר שיטות ליישר שיניים ללא הדבקת סמכים: סדים שקופים וכד׳.
שיניים המצויות במנח לקוי ניתן לשפר אסתטית על ידי ציפויי חרסינה. אולם במחקרים שהשן בולטת הדבר פחות כדאי, משום שיש להסיר חומר שן רב. כדאי להבדק על ידי רופא שיניים ולקבל פיתרונות, בהן מנתן שיפור אסתטי עם מינימום פגיעה בחומר שן בריא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיפת פה עם קורסודיל:חיאל25/09/2011
הייתי היום אצל השיננית וירד לי הרבה דם והיא אמרה לי שיש לי דלקת חניכיים ואני צריך לעשות שטיפת פה עם קורסודיל במשך 10 ימים.
השאלה שלי היא אם אחרי שאני שוטף את הפה במשך דקה ויורק כמו שכתוב בהוראות אני יכול לשטוף את הפה טוב עם מים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטיפת פה עם קורסודיל: - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן25/09/2011שלום רב
ניתן לשטוף עם מים.
קיים חומר זהה בג׳ל, בו הטעם מעט פחות חריף כי הוא בא פחות במגע עם הלשון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל...
חיאל26/09/2011החומר לא צריך להישאר בפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תותבת על השתלות שינייםיוכי25/09/2011
אני זקוקה באופן בהול לעזרה. אנא השיבו לי.
לפני 20 יום בוצעו בפה שלי השתלות שיניים בלסת העליונה [שלוש שיניים נותרו בלבד בקדמיות].בתום שבועיים שהמקום נרפא בשל השתלים וניתוח שעברתי בלסת הימנית, הוחזרה לי התותבת איתה אני חיה מאז מרץ השנה והיא עושה בי שמות. התותבת קשה מאוד והתחושה כאילו יש לי מתכת בפה. היא לוחצת לי על הבשר ובעיקר על השתלים, היא כואבת, אך הבעיה הגדולה היא שהיא גורמת לי לרפלקס של הקאה כל אימת שאני מדברת ו/או רוצה להוציאה. הסבל הוא בל יתואר ואני בייאוש גדול. האם נכון הוא שכל סוגי התותבות הן אותו הדבר? אני מבקשת לציין כי שייפו אותה וקיצרו אותה מאוד, כך שהיא אינה נוגעת בלוח, אך בכול זאת גורמת לי לרפלקס של הקראה.
האם אין משהו רך, גמיש שלא ארגיש בפה? ממילא אני חיה על מזון הדומה למזון תינוקות, מרקים ויוגורטים. התותבת אינה נושכת כלל וכלל ממילא, אי אפשר לנגוס והיא אינה נוגעת בלסת התחתונה. אני אמורה להישאר איתה עד אפריל 2012. אני סובלת ובייאוש גמור. התותבת משבשת לי את החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותבת על השתלות שיניים - תגובה
ד``ר עדי אריאלי25/09/2011שלום יוכי,
אני מבין מדברייך שהתותבת הבעייתית היא התותבת שמשמשת לתקופת המעבר בלבד.
בעיקרון ניתן להסיר באופן חלקי או מלא את האזור בתותבת הנוגע בחלק האחורי של החך שהוא לרוב זה שגורם לתחושת הבחילה אצל חלק מהמטופלים, אולם אז האחיזה של התותבת נפגעת משמעותית- צריך לבדוק האם זה אפשרי לביצוע אצלך. בנוסף צריך לוודא שהתותבת מאוזנת מבחינה סגרית ובכך לשפר את יציבותה ואת תיפקודה בלעיסה.
בהצלחה בטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיון כושל לעקירת שן בינה כלואהשי24/09/2011
שלום,
בת 28, עברתי ניסיון לעקירת שן בינה ימנית תחתונה ללא הצלחה והומלץ על הרדמה כללית להמשך טיפול.
העניין הוא כזה, יום ראשון עברתי את העקירה שהשן נשארה במקום ונעשו תפרים בעקבות החתך.
יום למחרת התנפחתי והכל נשמע לפי ההסבר של הרופא אך ביום השני התחילה דלקת ניגשתי לרופא לקבל אנטיביוטיקה ...לאחר 3 ימים הנפיחות ירדה...אבל אני עדיין מרגישה כאבים מטורפים באזור היום יום שבת אני מדברת אלייך אחרי שבוע שהתפרים עדיין במקום, הכאב אותו כאב עז וקשה.... אני מטושטשת על נורופן ואופטלגין מאז יום ראשון + האנטיביוטיקה שתכף נגמרת...ובנוסף עד היום עדיין לא הצלחתי לפתוח את הפה יותר מ3 סנטימטר, קשה לי לבלוע ובנוסף להזיז את הראש אני מצליחה לישון 4 שעות אולי תחת המשככי כאבים ומשם אני כבר מתעוררת....
יש מצב שאני מפספסת משהו?.... לא יודעת משהו?.... או שאני צריכה לעשות משהו?....
תודה רבה על עזרתך
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי25/09/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגית_פה_ולסת_סרטן_הפה_והלוע' id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שיניים במרפאהרונן24/09/2011
שלטם רב.
ברצוני לעבור הלבנת שיניים במרפאה. יש לי שתי שאלות, לאחר ששמעתי אזהרות מחברים:
1. מהם הסיכונים האפשריים בהליך של הלבנת שיניים במרפאה? (הכוונה לסיכונים לשיניים עצמן, החניכיים וכדו')
2. אני נוהג לשתות קפה בצורה מוגברת, ולעתים גם יין. אין בכוונתי להפחית בצורה משמעותית את שתיית המשקאות הללו גם לאחר הליך של הלבנת שיניים. עד כמה ההלבנה תהיה אפקטיבית כשלעצמנ ולאורך זמן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים במרפאה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי25/09/2011שלום רונן,
הלבנת שיניים במרפאה הינה תהליך בטוח ובלבד שמבוצע כהלכה ובאופן מבוקר. אין הוכחות לפגיעות בחומר השן. לגבי החניכיים- במהלך ההלבנה הרופא מניח חומר הגנה על החניכיים והן לא אמורות להיפגע.
הצבע הבהיר המתקבל בשיניים דועך עם הזמן כתלות בדיאטה ובהרגלים כפי שציינת, ולכן יש צורך בתחזוקה תקופתית. התקופה הסבירה היא בין 1-3 שנים והיא משתנה ממטופל למטופל. פגישות סילוק אבנית ופוליש אצל השיננית יתרמו להסרת צביעות חיצוניות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן למנוע אבנית?אנונימי.24/09/2011
מתוך מודעות עמוקה לבריאות השיניים שלי אני משתדל לטפל בנקיונם בצורה הטובה ביותר הנראית לי.(אולי אפילו אופססיבית).
א. צחצוח לעיתים תכופות, שלוש פעמים ביום ולעיתים אף יותר.
2. פעם ביום ניקוי עם חוט דנטלי ובנוסף עיסוי החניכיים וניקויים עם קסמים מיוחדים לצורך זה.
3. גרוד בעזרת קיסם את השיניים באזור החניכיים, על מנת למנוע אבנית.
4. שטיפה של הפה פעם בחדש בערך עם חומץ, לצורך המסת האבנית.
האם הטיפולים שלי מופרזים?
האם יש בהם כדי לחסוך ממני את הצורך בניקוי אבנית?
אם לא, כיצד ניתן להשיג את המטרה הזו של מניעת התפתחות אבנית.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן למנוע אבנית? - תגובה
ד``ר עדי אריאלי25/09/2011שלום,
לא ניתן למנוע הצטברות אבנית באופן מוחלט, אולם הקפדה על הגיינה אורלית בהחלט מפחיתה את הצטברות האבנית באופן משמעותי. מסיבה זו על כולנו לבצע פגישת ניקוי אצל השיננית אחת לחצי שנה לכל הפחות. אגב, שטיפת הפה בחומץ אינה טיפול מומלץ ועלולה לגרום לפגיעה כימית בלתי הפיכה בחומר השן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור קטן בשןלילי23/09/2011
היי הייתי לפני שבוע אצל שיננית וגם בדיקה עשיתי
והיא אמרה לי שיש לי 2 חורים קטנים בשיניים האחרונות .. השן בינה
והיא אמרה לי שאני צריכה לעשות סתימה.
מה שרציתי לשאול זה האם צריך לעשות את הסתימות כמה שיותר מוקדם?
כלומר אם נגיד עוד חודש או חודשיים אני יעשה זה בסדר או שעדיף לפני?..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חור קטן בשן - תגובה
ד``ר גלית כהן23/09/2011תלוי בגודל ה"חור". אבל אם יש עששת בשן, אין כל סיבה להמתין העששת לא תיסוג או תקטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהצבע של הסתימה?
לילי25/09/2011זה אפשרי לעשות בצבע לבן??
אני לא רוצה צבע כסוף כמו שהרופאה אמרה כי זה שיניים אחוריות וגם ככה אפחד לא רואה..
דבר שני שרציתי להגיד
בגלל שאני בצבא אז זה בחינם הטיפול
אבל מצד שני אני מעדיפה לעשות אצל רופא פרטי
כי בצבא הם רק הורסים את זה עוד יותר
רציתי לדעת כמה עולה בערך לעשות סתימה ברופא פרטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה וכדורי דנטואיןד4923/09/2011
כל זמן לקיחת הכדורים האלה היתה נסיגת חניכיים ובעיות דימום. החלפתי תרופה, ובכל זאת מדמם. אפילו שיננית עצרה טיפול אבן. אני גם מדלל דם-אולי זה הקשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה וכדורי דנטואין - תגובה
ד``ר גלית כהן23/09/2011הקשר הוא התרופות לדלול הדם הגורמות לדימום בעיקר במצב של דלקת חניכיים, המוגברת ע"י כדורי הדנטואין.
חשוב מאד לטפל במחלת החניכיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לא פוסק מהחניכחיים אחרי טיפולמאור23/09/2011
היי,
אני אחרי טיפול שיננית והחל משעתיים אחרי הטיפול אני עם דימום לא פוסק מעל אחת השיניים (החותכת). אני ממשיך לשתוף במים כל רגע ולספוג עם נייר טואלט.
מה עלי לעשות ?
(ממשיך כבר מעל 3 שעות)
תודה !
מאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לא פוסק מהחניכחיים אחרי טיפול - תגובה
ד``ר גלית כהן23/09/2011לא צפוי דימום ממושך לאחר ניקוי, אלא אם אתה נוטל תרופות לדילול הדם.
אם אתה נוטל תרופות לדילול הדם, הפסקת הדימום תלוייה בערכי הפרמטרים המתאימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחצוח השיניים 3 פעמים ביוםעמנואל22/09/2011
היי, עד היום צחצחתי שיניים רק פעם אחת (בבוקר) ורציתי לשאול- אם אצחצח גם בצהריים ובערב, זאת אומרת 3 פעמים, תוך כמה זמן הן יהיו יותר לבנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחצוח השיניים 3 פעמים ביום - תגובה
ד``ר גלית כהן23/09/2011הצחצוח חשוב לבריאות החניכיים. צבע השיניים לא ישתנה ע"י הצחצוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר השתלת שןת22/09/2011
שלום אני לאחר השתלת שן בעצם.נתנו לי אנטיביוטיקה בשם מטרונידזול 250 מ"ג ואני לוקחת אותה פעמיים ביום.מאז שהתחלתי לקחת את האנטיביוטיקה הזאת אני משלשלת המון ממש שילשולים מימיים צהובים ויש לי כאבי בטן.הלכתי לבדיקה הבוקר ואמרו לי להפסיק את האנטיביוטיקה.לי זה נראה מוזר ואני מפחדת שיהיה זיהום.אני עושה שטיפות פעמיים ביום וגם שטיפות עם מים ומלח כ-5 עד 6 פעמים ביום.את הניתוח עשו לי ביום שני השבוע.מה דעתכם? האם זה מסוכן בשבילי להמשיך לקחת את האנטיביוטיקה על אף הסימפטומים הנלווים? אגב, אין לי רגישויות לתרופות ואף פעם לא קרה לי דבר כזה כשנטלתי אנטיביוטיקה בעבר.תודה מראש על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר השתלת שן - תגובה
ד``ר גלית כהן23/09/2011תופעות כאלו מחייבות הפסקת האנטיביוטיקה, או החלפתה באחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל לא עלול להתפתח זיהום?
ת24/09/2011הרופא אמר לי להפסיק את האנטיביוטיקה לגמרי ולא לקחת אחרת.אני מפחדת שיתפתח זיהום.מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנמכת שןעמית22/09/2011
היי!
אני כרגע עומדת להתחיל טיפול אורתודנטי אך בגלל שיש לי גשר של כתרים מקדימה למעלה אני לא יודעת אם אפשר לסדר גם את הלמטה.
יש לי שתי שינים שהן קצת עקומות מקדימה למטה ולכן הן מעולם לא התחכחו עם השיניים למעלה, דבר שאני יודעת שקורה במשך החיים ולכן רציתי לדעת
אם אני מיישרת את השיניים למטה אבל הן גבוהות מדי ולא מתאימות האם אפשר להנמיך אותן קצת (אם אפשר לשייף אותן קצת למעלה ולהתאים אותן לשיניים העליונות, או אם יש לכם דרך אחרת). אני פשוט חייבת לסדר את השיניים למעלה כדי שיהיו בקו ישר עם הכתרים השמניים שלי לפני שאני עושה כתרים קבועים ואמרו לי שאם אני מסדרת את השיניים למעלה אני צריכה לסדר גם את עלו שלמטה כדי שיהיה סגר טוב.
האם מה שאני שואלת אפשרי, או אם יש לכם הצעה אחרת אני אשמח לשמוע עליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר גלית כהן23/09/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורתודונטיה_יישור_שיניים' id=link]אורתודונטיה - יישור שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה בחניכייםמישהו22/09/2011
יש לי תחושה מוזרה בחניכיים ללא כאב רציתי לשאול אם זה סימן להתפתחות דלקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה בחניכיים - תגובה
ד``ר גלית כהן23/09/2011מחייב בדיקה. מה זה תחושה מוזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהלי22/09/2011
שלום רב
אמא של תלמידה שלי מהחינוך המיוחד זקוקה בדחיפות לטיפול שיניים אך ידה אינה משגת. האם ניתן לקבל טיפול בחינם כמו שעורכי דין עורכים פרו-בונו? אודה על תשובתכם.
מקום המגורים בפתח תקווה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה - תגובה
ד``ר גלית כהן23/09/2011ניתן לפנות לאוניברסיטת תל אביב, יש מרפאת סטודנטים במחיר סמלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן טוחנתאורי22/09/2011
שלום רב,
האם לאחר שנה של עקירה ולפי הרופא הכל נראה סביר, אך עדיין המקום כואב, יש אפשרות שיש כאב במקום, האם יש אפשרות שעצב נפגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן טוחנת - תגובה
ד``ר גלית כהן23/09/2011לא הגיוני שיש כאב שנה לאחר עקירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)