מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרונן12/10/2011
שלום אני בן 17 ויש לי כתר מחרסינה רציתי לדעת אם אני יכול להחליף אותו לכתר לבן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2011כתר חרסינה הוא כתר בצבע השן. אבל אם הצבע לא מתאים ודאי שניתן להחליף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן שלא נופלת זמן רב .דוד12/10/2011
שלום אני דוד אני בן 14 ויש לי שן מלתעה חדשה כבר מלא זמן ומאחוריה הישנה שלא נופלת זמן רב לפי דעתי כבר שנה וחצי היא לא מתנדנדת כלל ואין לי מושג מה לעשות . צירפתי תמונה . תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן שלא נופלת זמן רב . - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2011לפנות לרופא שיניים לעקור את השן החלבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיכס אחשלי
ד"ר קקי04/04/2015איכס אחשלי אתה מוזר :O
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד נוראי מרופאי שינייםלילך11/10/2011
שלום,
לבננו בן ה-10 יש פחד נוראי מרופאי שיניים. לא ברור למה כי הוא מעולם לא ביקר אצל רופא שיניים! פשוט סירב לכך מהרגע בו רצינו לקחת אותו לראשונה, בסביבות גיל שבע. כל רמיזה על רופא שיניים ישר מביאה לצעקות, בכי ועצבים. אנחנו חוששים לבריאות השיניים שלו כי הוא אוכל לא מעט ממתקים - על אף שאנחנו דואגים שיצחצח בקפידה פעמיים ביום
מה אפשר לעשות כנגד התופעה של פחד מרופאי שיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד נוראי מרופאי שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2011יש לטפל בשיניים, ניתן לעשות טיפול בסדציה או בהרדמה כללית במקרים אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות לבנות על השינייםדני11/10/2011
שלום,
ברצוני לשאול אותכם כמה שאלות ואני אשמח עם תענו עליהם.
1) הרופא אמר לי שנקודות לבנות שיש לי הם בעצם מילדות ואמר אך המחלה הזאת נקראת, אך לצערי הרב שחכתי את שם המחלה. מה היא?
2) מה הסיבות האפשריות להיווצרות נקודות לבנות, כי לפי מה שאני זוכר הנקודות הופיעו כבר אחרי גיל 18. האם זה יכול להיות פלורוזיס?
3) מה האפשריות לטיפול ומה ניתן לעשות?
תודה, דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות לבנות על השיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2011הטיפול הוא קוסמטי, כיסוי עי חומרי שחזור מרוכבים או חרסינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כואבבשלום10/10/2011
שלום, אני בת 21, לפני בערך 10 שנים עברתי טיפול שורש בשן אחורית, אחרי משהו כמו שנתיים נפל הכתר, ומאמצים חוזרים ונשנים להדביקו לא הצליחו, מאז אני מסתובבת ללא כל כתר על השן, והדבר לא הפריע לי.
לפני כשבוע החלו לי כאבים האותה השן (המתה כביכול), הכאבים מתבטאים בעיקר בכאב בעת הלעיסה וכאבים של דופק בחניכיים מסביב לשן... הכאב מתגבר בעיקר בלילות... לא רואים נפיחות או אדמומיות באיזור...
השאלות ששלי הן:
1. האם זה בכלל בסדר להסתובב בלי הכתר?
2. אם השן מתה, מה יכול לגרום לכאב?
3. מה עליי לעשות כרגע?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כואבב - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2011כמובן שלא בסדר להיות בלי הכתר.
הכאב נובע כנראה מדלקת סביב או בקצה השן.
יש לפנות לרופא שיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכייםאסתי10/10/2011
הנני בת 35 שנים. מזה כחודש כאבים בזמן אכילה ושתיה, בטמפרטורה של חום וקור.
בבדיקה של רופא שיניים נמסר לי על נסיגת חניכיים.
מה הגורם לבעיה ומה הטיפול .
בכבוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2011הגורם הינו אבנית ומחלת חניכיים.
הטיפול סימפטומטי ברגישות: משחות לשינים רגישות . ובמקביל שיננית ועצירת מחלת החניכיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר לאחר טיפול שורששני10/10/2011
שלום רב,
עקב נפילה קיבלתי מכה חזקה בשיניים הקדמיות. הוסבר לי שאצטרך לעשות טיפול שורש לאחת השיניים. האם הדבר מחייב גם כתר בטווח הקצר/ארוך או שהשן תוכל להתקיים רק עם טיפול שורש?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר לאחר טיפול שורש - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2011הצורך בכתר תלוי בכמות חומר השן שנותרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים צהובותחסוי10/10/2011
שלום,
השיניים שלי הן צהובות מטבען(אחרי שיננית הן צהובות)..
האם ניתן להלבין אותן?
ואם כן, איך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה
רוני10/10/2011לא יודע מה זה אומר צהובות מטבען אבל גם אני סבלתי משיניים צהובות ועשיתי הלבנה באמריקן לייזר. יצא מעולה! ממליץ בחום :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שיניים באמצעות סדעינב10/10/2011
שלום,
אני מתעניינת בהליך של הלבנת שיניים באמצעות סד ביתי, אמנם אינני יודעת אם הדבר כדאי משתי סיבות: האחת, לשיניים שלי נטיה טבעית חזקה לגוון בז'-צהבהב (אינני מעשנת ואיני מרבה בשתיית משקאות שצובעים את השיניים), והשניה היא שיש לי השלמה על אחת מהשיניים הקדמיות שלי.
האם יש טעם לנסות להלבין שיניים עם נטיה טבעית לגוון בז' והאם זה אפשרי בכלל להלביש סד על שן מצופה בהשלמה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים באמצעות סד - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2011ניתן לעשות הלבנה, התוצאה משתנה מאדם לאדם.
ההשלמה לא מפריעה לסד ,אבל היא לא תלבין, כך שכנראה יהיה צורך בהחלפתה אח"כ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימון בשןצא09/10/2011
בת 37, כבר כמה חודשים שיש לי דימום בין 2 שיניים בלסת תחתונה, הייתי אצל רופאת שיניים שעשתה לי כבר פעמיים ניקוי (תוך שבועיים בין ניקוי לניקוי) וגם אמרה לי לעשות שטיפות לחניכיים, ואמרה שאם זה לא יעזור צריך שוב ניקוי. זה עדיין לא עבר. מה עושים האם ניקוי זה באמת הפתרון?
צירפתי תמונה, מקווה שאפשר יהיה לראות(התמונה קצת בהירה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימון בשן - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2011ניקוי הוא אכן פתרון, אם הבעיה אבנית, לעיתים הבעייה נובעת ממרווח בין השיניים בו קורית דחיסת מזון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי כתריםיונית09/10/2011
שלום וברכה,
אני זקוקה לארבעה כתרים בשיניים טוחנות וברצוני לבצע את הטיפול הסופי הטוב ביותר מאחר והקודמים לא צלחו.... הכתרים כלל לא אסתטיים וגם נוצרו דלקות בשתי שיניים מאחר והטיפול לא היה טוב. ולכן אני מעוניינת לבצע כתרים מסוג זרקוניה או פרוסרה. האם יש הבדל מהותי בין השניים מלבד מחיר... כמו כן מהי המשמעות הסופית להארכת כותרת והאם הכרחית נוכח טיפולים חוזרים ? שכן כעת אני נדרשת לביצוע חידושי טיפולי שורש.
אודה לתשובתך,
יונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי כתרים - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2011אין קשר בין סוג הכתרים לצורך בהארכת כותרת או חידוש טיפול שורש.
חידוש טיפול שורש צריך לעשות במקרה של כשל טיפול שורש ישן.
אם אין מספיק חומר שן נותר צריך הארכת כותרת.
ההבדל בין כתרי מתכת לזירקוניה או פרוסירה הוא אסתטי בעיקרו. ההתאמה השולית והדיוק יכולים להיות טובים או גרועים בשני סוגי הכתרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבמשה09/10/2011
רציתי לדעת כמה עולה (בערך) ניתוח לסידור הלסת?
המנשך שלי הפוך הלסת התחתונה עוברת את העליונה.
אני אחריי טיפול אורתודונטי מזה כחמש שנים ויש לי קיבוע.
ואיזה הלבנת שיניים מומלצת-חוץ מזאת שמורחים בבית שבועיים.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים
נועה09/10/2011היי משה,
אני עשיתי הלבנת שיניים באמריקן לייזר ואני מאוד מרוצה מהתוצאות.
זאת ההמלצה שלי אלייך, מקווה שעזרתי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2011רק רופא שעוסק בניתוחי לסת יכול לתמחר לך את הניתוח.
יש הלבנה ביתית עם סדים ויש הלבנה המבוצעת במרפאה עם לייזר אן אור מקוטב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בזמן לעיסה בשן עם סתימהאורית09/10/2011
שלום רב,
מזה כשלושה שבועות אני מרגישה כאב כאשר אני לועסת על השן הטוחנת השלישית (מהסוף). יש לי סתימה רגילה בשן זו. אני לא מרגישה כאב קבוע או רגישות לחום או לקור. רק נקודתית, לעתים כאשר אני לועסת על המקום.
בקיץ עשיתי ביקורת אצל רופאת השיניים (כולל צילומים), ולא ראתה בעיה. חזרתי אליה בשבוע שעבר ועדיין לא רואה מה הבעיה בשן זו.
כיצד הייתם ממליצים להתקדם בבירור?
תודה ומועדים לשמחה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי לי בעיה דומה, זה עבר עם הזמן...
שאלה09/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בזמן לעיסה בשן עם סתימה - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2011לעיתים לווקח זמן לאבחן ולראות בדיוק מה מקור הבעיה שהתפתחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שינייםיעל09/10/2011
שלום רב
אני מעוניינת לעשות הלבנת שיניים ויש כל כך הרבה שיטות שאני לא יודעת מה מומלץ
אשמח אם תמליצו על השיטוה העדיפה.
רופא השניים שלי ממכבי אמר שהוא לא יכול לעשות לי הלבנה שעושים אצלהם במרפאה כי השיניים שלי מוכתמות מידי וההלבנה שהם עושים לא תועיל לי...
אני קראתי על 2 שיטות
1. ציפויי חרסינה
2. לייזר
איזה שיטה עדיפה? מה אחוזי ההצלחה של השיטות? והאם יש עוד שיטות שאתם מכירים וממליצים לי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת הלייזר
נועה09/10/2011היי יעל,
אני עשיתי הלבנת שיניים באמריקן לייזר בשיטת הלייזר ויצא מעולההה! אם את שואלת אותי, לכי על שיטת הלייזר.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלבנת שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2011ציפויים והלבנה הם 2 דברים שונים לגמרי.
אם השיניים עם כתמים רבים אכן הלבנה לא תאפשר להגיע לתוצאה אחידה כי השוני בין אזורי שן שונים ישאר.
ציפוי כמובן מאפשר שינוי מוחלט של צורה וצבע , אך עלותו גבוהה בהרבה והטיפול אינו הפיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת סתימת אמלגמהשאלה07/10/2011
אני צריך לעבור טיפול שורש, שכרוך בהוצאת סטימת אמלגמה(כסופה).
הבנתי שכתוצאה מזה שהסתימה מכילה כספית, הכספית משתחררת כאשר מוציאים את הסתימה.
מה אני צריך צריך לעשות בשביל לא לקבל הרעלת כספית?
אפשר לבדוק בטום טיפול השיניים האם יש הרעלת כספית בגופי?
האם הפסקת נשימה בתהליך הוצאת הסתימה יכול לעזור לאי קבלת הרעלת כספית?
האם כדאי ללכת לרופאה מומחה בתחום? או שכל רופא שיניים יכול לעשות תהליך זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת סתימת אמלגמה - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן07/10/2011שלום רב
לא סביר לקבל הרעלת כספית מהוצאת סתימת אמלגם. זוהי פעולה פשוטה ושיגרתית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שאלה08/10/2011אני נמצא בחרדה כבר כמה ימים בגלל כל הסיפור של הוצאת הסתימה הכסופה\טיפול שורש...
לכם אני מתנצל מראש על כל השאלות!
בנוגע לשן שזקוקה לטיפול שורש\הוצאת הסתימה.
מה יקרה במידה ובקדיחה\הוצאת הסתימה הרופא יהרוס -בטעות- את השן?
האם אני יצתרך לממן את עלות התוצאה שתהיה?
יש אולי דרך להמנע מטיפול שורש?
האם במקרה שמעת על ד"ר ירדן גולדשטיין? אם כן אשמח לחוות דעת.
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)