פורום רפואת שיניים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול שורש בתחילת הריון
    מרי
    03/10/2011

היי

האם הרדמה לצורך טיפול שורש מסוכנת לעובר בחודש הראשון להריון?האם טיפול שורש מסוכן בהריון?
    האם יש חומר הרדמה שהוא לא מסוכן לנשים בהריון או שזה אותו חומר ואותו מינון שרופאי השיניים משתמשים לכל המטופלים שצריכים לעבור טיפול שורש או כל טיפול אחר בשן?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש בתחילת הריון

הוספת תגובה

• טיפול שורש בתחילת הריון - תגובה

ד``ר גלית כהן
    04/10/2011

גם הרדמה מקומית וגם טיפול שיניים בטוחים בהריון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדת עצות...
    עינת
    02/10/2011

הבן שלי, בן 10, עבר חבלה רצינית בלסת העליונה. כתוצאה מכך, נשברה הלסת, והשן הקדמית הקבועה(שן 11) נעקרה ממקומה ולא נמצאה.
    לאחר שהוסרו התפרים מהלסת, הוסבר לנו שיהיה אפשר לעשות לו שתל רק אחרי גיל 18, כך שעד אז, במשך 8 שנים, הוא יצטרך "שומר מקום" וגם ויזואלית- שיראה נורמלי...
    הציעו לנו "פליפר". אנחנו כבר בפליפר השלישי שלנו תוך חודשיים, כי הוא כל הזמן נופל/ לא נוח לו וכו'...
    רופאים אחרים המליצו לנוט לעשות גשר מרילנד, או מרילנד גרדיה.
    הרופא שעושה לו את הפליפר מתנגד לכך, ואומר שלא מומלץ לעשות את זה כי זה מקבע את הלסת, שצריכה עדיין לגדול.
    2 הרופאים שהמליצו לי כן לעשות את הגרדיה (כך שהשן לא תיפול, ושהוא לא יצטרך להוציא אותה כל פעם שנכנס לבריכה או שהולך לישון...)אמרו שזה שטויות...
    אינני יודעת מה לעשות.
    נראה לי שכל אחד מושך לכיוון אחר, ואני לא בטוחה שהאינטרס של בני עומד מול עיניהם...
    אני יודעת שהבן שלי סובל, ושהוא הפך למושא ללעג מול שאר הילדים היות והוא הולך ללא שן קידמית..
    אולי תצליחו להאיר את עיני, ולתת לי עצה אוביקטיבית?
    נכון לעכשיו השקענו כ 2000 ש"ח בפליפר וולפלסט...כדי שלפחות תהיה לו שן...
    אודה על כל תגובה!
    שנה טובה
    עינת

לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות...

הוספת תגובה

• אובדת עצות... - תגובה

ד``ר גלית כהן
    04/10/2011

הלסת אכן צריכה לגדול, אני מניחה שהמרילנד יפול במהלך השנים בשל תזוזות השיניים, ומאידך יפריע לבקיעתן המסודרת.
    פליפר הוא הפתרון העדין ביותר, אבל גם הוא יצטרך להיות מוחלף כל אימת שיהיה שינוי משמעותע במבנה הלסת.
    ניתן לבדוק אפשרות של שתל זמני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה היתרונות והחסרונות בשתל זמני?

עינת
    05/10/2011

זו הפעם הראשונה שאני שומת על האופציה הזו, ובאינטרנט לא מצאתי מידע לגבי שתל זמני אצל ילדים.
    אשמח לקבל קצת מידע
    תודה רבה!!!
    וגמר חתימה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפוררות שיניים
    חנה
    01/10/2011

שלום , אני כמעט בת חמישים ולאחרונה אני רואה שהשיניים שלי מתפוררות, חלקים קטנים ניתקים מהשן , למה זה קורה ? האם זה מסוכן ?

יש לציין שאני סובלת מבריחת סידן ואני לוקחת כדורים .

לקביעת תור
    סגירה
    התפוררות שיניים

הוספת תגובה

• התפוררות שיניים - תגובה

ד``ר גלית כהן
    04/10/2011

יכול לנבוע משחיקת שיניים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומר מקום
    טובשו
    01/10/2011

2 שיניים חסרות , יבסביבות 70. מתעניין בשומר מקום, במיוחד לאור ההערכה שבשנים
    הבאות אצטרך ככל הנראה למלא מקומן של שיניים שיעקרו.
    מהו שומר מקום? מתי מעדיפים להשתמש בו ופרטים נוספים שעשויים לסייע בקבלת החלטה לגבי החלופות הטיפוליות?

לקביעת תור
    סגירה
    שומר מקום

הוספת תגובה

• שומר מקום - תגובה

ד``ר גלית כהן
    05/10/2011

ישנם מספר פתרונות: תותבתת שתל, גשר. תלוי במקרה ובציפיות שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי שיניים
    מיכל
    01/10/2011

שלום המצב שלי בשיניים די גרוע , אני בת 17 ובקושי עשיתי טיפולים
    אני צריכה הרבה סתימות , עקירה וטיפול שורש ואחר כך גשר
    בזמן האחרון יש לי חור ענק שכבר קיבל צבע כחול בשן קדמית ואני לא יודעת מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    טיפולי שיניים

הוספת תגובה

• טיפולי שיניים - תגובה

ד``ר גלית כהן
    05/10/2011

דחוף לטפל, זו עששת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירת חור בשן
    י
    30/09/2011

תראו עד לפני זמן מה כמעט ולא צחצחתי שניים רק בזמן האחרון התחלתי להקפיד מאד
    עכשיו יש לי 2 חורים שצריכים סתימה וחור אחד קטנטן שאני לא בטוח אם הרופא ראה הוא בדיוק ממש מתחיל חו ממש ממש קטן יש אפשרות שאני יוכל לעצור אותו ?

לקביעת תור
    סגירה
    עצירת חור בשן

הוספת תגובה

• עצירת חור בשן - תגובה

ד``ר גלית כהן
    03/10/2011

ניתן לעצור עששת רק אם היא עדיין רק באמייל ולא העמיקה לדנטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה -מקרה רציני וקשה
    נ'
    30/09/2011

שלום לכולם,

מתנצל על האורך של ההודעה, ועל זה שאולי מיקומה לא ממש לפורום,
    אבל אני במצב קשה (שלא לומר כבר על סף חיים ומוות) ומבקש עזרה, או מהרופאים או אם יש קורא שיידע לכוון.

אני בחור בן 34, בריא לחלוטין עד לפני שנה וחצי.

לאחר כמה טיפולי שיניים שביצעתי בפסח בשנה שעברה, ואחרי טיפול מסויים אחד בשן 37 (צד שמאל למעלה) נותרתי עם כאבי תופת רצופים בשיניים/חניכיים/לסת.

מדובר בכאבים רצופים... שהיו שנה וחצי, לאחרונה בשבועות האחרונים אפילו מתגברים וקשה כבר להמשיך ככה...כאבים כל היום בוקר עד לילה .. לא מסוגל שהשיניים בצד ההוא תנקשנה אחת בשנייה ולכן מאמץ את הפה, פה פתוח, וגם אי אפשר להרדם בלילה... (סד לילה לא עוזר - עוזר רק כאשר "גזרתי" ממנו 4 שיניים בצד אחד, משום שכל מגע בשיניים הללו כאב).

הסיפור החל לאחר סתימה עמוקה בשן 37. השן עברה טיפול שורש, נפתחה לבדיקת סדק (נטען שכנראה אין). ראו אותי עשרות כירורגי פה ולסת מהבכירים במדינה (לא כולם באמת בדקו אותי, חלקם על סמך שיחה הרימו מראש ידיים).
    מרפאות כאב בהדסה עין כרם , אונ' תל אביב - כל אלה הייתי ומה לא באה הישועה. חלק מהרופאים נחמדים וניסו לעזור. ראו את הכאב. אבל שלחו אותי הבייתה ריקם.
    או לנסות כדורים - שנתתי להם צ'אנס ולא הועילו.

בדיקת מיפוי עצמות - הראתה קליטה מוגברת באזור מצד שמאל.
    CT - לכאורה תקין, לאחר שנה ראו מתחת לשן בינה 38 איזו שהיא דלילות עצם מאוד קלה (להבנתי), לשאלת האם צריך לקחת ביופסיה - נעניתי בשלילה.
    העצם כואבת לי - הלסת. מבחינת מפרק -בדקו אותי כמה רופאים - הכל תקין.
    נטלתי תרופות נוירולוגיות - במינונים גבוהים למשך תקופה - לא עזר.

הוספת תגובה

• המשך-

נ'
    30/09/2011

במשך השנה התגברו אצלי כאבים בעורף ובצוואר וביד שמאל הנחתי ,וגם הרופא הניח שזה כבר הכל מהכאבים בלסת. לאחרונה ביצעתי EMG - שהראה בעייה ביד שמאל -
    והבנתי מהרופא שזה אומר שהמקור הוא בצוואר - אבל לטענת רופאים - אין קשר בין העצב בצוואר לבין הטריגמינל נרב , ולכן אין קשר בין הכאבים - וזה רק צירוף מקרים.

לאחרונה התחלתי טיפול במרפאת כאב - זריקת סטרואידים לעצב המנדיבולרי - לא השפיעה.

השיניים בינה + שן 37 רגישות בנקישה - ואני מרגיש שבשלב זה שאני כבר מפנטז לשים כדור בראש - לא יזיק לנסות לעקור אותם - לטענת הרופאים זה לא יעזור. אני מכבד את זה - אבל אני לא רואה פתרון אחר כרגע ש"כן יעזור".

האם יש רופאים (וסליחה על צורת השאלה, אני די מיואש) , שיכולים לבדוק את עצם הלסת, אולי זיהום, אולי צריך ביופסיה . הלכתי לשמות המוכרים (לא אפרט כאן כי מטרתי לא להשמיץ) - ללא הועיל.
    הכאבים קשים מנשוא - אין פתרון אין אבחנה באופק (זה לא מתאים לפי מה שאמרו לי למקרה קלאסי של טריגמינל נוירלגיה).

אשמח להכוונה, עזרה... רופא רציני שיבדוק, או אנשים שעברו אותו דבר מוזמנים לרשום לי למייל.

אני יודע שההודעה אולי "כבדה" מדי לפורום, אבל אולי מישהו רופאים או קוראים - יוכל לתת כיוון . אני לא רואה משהו להפסיד.
    תודה מראש,
    [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך- - תגובה

ד``ר גלית כהן
    03/10/2011

נראה לי שפנית לכל המומחים המתאימים, אולי לפנות גם לנוירולוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן בינה בגיל מוקדם !
    אייל
    29/09/2011

אני אייל בן 16
    אתמול בלילה הרגשתי נפיחות מאוחרי השיניים הטוחנות
    וכפי שזה נראה גודלת לי שן בינה. וזה הולך וניהיה כואב יותר !
    הבעיה היא שעכשיו חג וכל המרפאות סגורות

אפשר המלצה טובה מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    שן בינה בגיל מוקדם !

הוספת תגובה

• שן בינה בגיל מוקדם ! - תגובה

ד``ר עדי אריאלי
    30/09/2011

שלום אייל,
    כדאי לשמור על הגיינה אוראלית טובה
    ולגשת לבדיקה בהקדם
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנה נדירה שמעו ולא תאמינו
    פזית
    28/09/2011

יש לי בת כיום בת 9 לפני 5 שנים סתם במקרה עשינו לה צילום שיניים (לכאורה דאז השיניים נראו פחות או יותר סבירות לפחות כך חשבתי) ואז גילנו על ידי רפאת השיניים סמייל את הדבר המחריד הבא שאני מספרת לכם וכך היה זימנו אותי לחדר שבו התכנסו כל רופאי השיניים ביחד מכל המחלקות ביקשנו ממני להכנס לבד כל הרופאים הפסיקו את העבודה שלהם באמצע והם אומרים לי בזה הלשון: שהם מעולם לא ראו כזה צילום שיניים מוזר לילדה אין שיניים בשריות מתחת לחלביות שאין להם מה לעשות איתי ורק במקום אחדבארץ מתעסקים בזה במחלרת מומים נדירים ואולי להם ישתשובות .
    טוב קבעתי לשם תור מרב שסיקרנתי את הפקידה בטלפון (עם המקרה) קבעו לי תור לאותו שבוע ואז הזועה היתה נוראית יותר כי ממצאים גילו גם בנוסף לחוסר בשיניים שחסרות לה גם שיני חלב בפה , והשיניים בלסת ממוספרות והחלק התחתון של השיניים התבלבל והם לא מזהים את השיניים.
    תכלס שאלתי אותם מה לעשות ומה ניתן ואמרו לי שלפני גיל 16 אין בעצם טיפול פעם בשנה לבא לראות מה קורה וזהו בנתיים הילדה גודלת והשיניים שיש ןלה בלסת נשארות קטנות ברפואה שמעו על מקרים שחסר שן אחת שתיים אבל לא רב הפה.

שאלתי מה יהייה לפי דעתכם ומה ניתן לעשות במקרה הכי גרוע ?
    נכון לעכשיו אחרי מס' צילומים התברר שבס"ה יצאו להרק 8 שיניים בשריות (בתקווה הם אומרים) כך התברר בצילןמים בתכלס יצא לה עד היום 3 וזהו.
    שכחתי לציים שגם אמרו לי שיש לה פיגור דנטלי של 3-4 שנים .

הוספת תגובה

• אבחנה נדירה שמעו ולא תאמינו - תגובה

ד``ר עדי אריאלי
    30/09/2011

שלום פזית,
    אני ממליץ לגשת לבדיקה במחלקה לרפואת שיניים לילדים בהדסה י-ם או באונ' ת"א.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה עם הכתר
    עמית
    28/09/2011

היי!
    לפני כחודש עקרו לי שן מקדימה ועשו מעליה ומעל שני השיניים הצמודות גשר של כתרים,
    עכשיו, בגלל שהרופא ישר שם לי את הכתר אחרי העקירה אז הוא תפר לי גם תפר אחד דרך החלק העליון של הכתר.
    אחריי שהוא הוריד את התפרים ניהיו לי שני חורים קטנים בכתר קרוב לחניכיים וכשאני מדברת האוייר עובר דרך החורים האלה ומקפיץ לי את השפה כל הזמן וזה ממש מפריע לי וגם אחרים יכולים לראות את זה וזה מפריע לי.
    הרופא שיניים שלי יצא לחופש עכשיו ולא יעבוד במשך בערך שבוע וזה קצת משגע אותי,
    אולי יש לכם פתרון בשבילי, אולי אני יכולה למלא את החורים האלה זמנית במשהוא כמו דבק או משהוא אחר. אשמח עם תוכלו להציעה לי פתרון זמני עד שיהיה לי תור לרופא שיניים.

מחכה לתשובה

עמית

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה עם הכתר

הוספת תגובה

• בעיה עם הכתר - תגובה

ד``ר עדי אריאלי
    30/09/2011

שלום עמית,
    לצערי אין משהו זמני שתוכל לשים בעצמך. המתן בסבלנות לרופא שלך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרדמה - קוצר נשימה
    מאיר
    27/09/2011

קיבלתי זריקות הרדמה לפני ניקוי אבן , שניים בלסת התחתונה ושניים בעליונה .
    בעקבות הההזרקה בלסת העליונה כל איזור האף היה רדום
    היתה לי תחושה מאד לא נעימה של קוצר נשימה שפסקה לאחר שחלפה השפעת הזריקה .. ,

רופאת השיניים אמרה לי שאני נושם בסדר , שהסיבה נובעת מכך שאינני חש את הנשימה דרך הנחיריים דבר היכול לעורר חרדה .
    לא היתה לי בעבר כל תופעת אלרגיה מוכרת כמו פריחה או נפיחויות שהן מהחומר המוזרק ואיני סובל מאסטמה .
    .
    האם התופעה מוכרת ? ...

לקביעת תור
    סגירה
    הרדמה - קוצר נשימה

הוספת תגובה

• הרדמה - קוצר נשימה - תגובה

ד``ר עדי אריאלי
    30/09/2011

שלום מאיר,
    אכן, תחשות ההרדמה לעיתים מבלבת ומטעה ויתכן שזוהי הסיבה לחוסר הנוחות.
    אני בכל אופן ממליץ לעשות בדיקת אלרגיות לפני ההרדמה הבאה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לבצע ניקוי אבן....
    אנונימי.
    27/09/2011

לבד, באמצעות מכשיר אולטרסוני להסרת אבן שן.
    מהיא העלות של מכשיר כזה, והיכן ניתן לרכוש אותו.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם ניתן לבצע ניקוי אבן....

הוספת תגובה

• האם ניתן לבצע ניקוי אבן.... - תגובה

ד``ר עדי אריאלי
    30/09/2011

שלום,
    המכשיר האולטרסוני הוא מכשיר רב עוצמה ועלול לגרום לנזק בלתי הפיך אם לא משתמשים בו כראוי. זהו מכשיר רפואי שנועד לצוות רפואי.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתלים ושיקום
    רות
    27/09/2011

לפני כשבעה חודשים ביצעתי השתלת שיניים לסת עליונה צד ימין.ולאחריו שיקום ,מבנים וכתרים.
    ברצוני לקבל חוות דעת נוספת על התחושה שלי. הכל הורכב בסדר,אבל אני מרגישה לא טוב עם הכתרים בפה.התחושה היא כאילו שאני עם תותבת. אפילו לא דומה לכתרים זמניים שברוב המקרים מורגשים ככתרים קבועים. בזמן הלעיסה אני נושכת את הצד,
    ומרגישה שכל הכתר (זו יחידה אחת של 4 שיניים)רחבה וזה מפריע לי בלשון ומייבש אותה.פניתי לרופאה והיא אמרה שצריך להתרגל, לאחר 20 שנה ללא שיניים הלשון התרחבה ומרגישה שאין לה מקום וכן גם הלחי.האם זוהי ההרגשה.האם עלי להתרגל ?האם כך קורה לאחר שיקום על שתלים? , את האמת "לא לנער הזה התפללתי..."
    מודה לך מראש
    רות

לקביעת תור
    סגירה
    שתלים ושיקום

הוספת תגובה

• שתלים ושיקום - תגובה

ד``ר עדי אריאלי
    30/09/2011

שלום רות,
    איני יכול לענות ללא בדיקה. כמובן שיש תקופת הסתגלות אך אם הכל תקין, רובם המוחלט של המטופלים מתרגלים ואפילו מהר. חזרי לרופא המטפל לבירור העניין.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צביעות חיצונית
    רות
    27/09/2011

בזמן טיפול אצל שיננית,היא מבצעת גם פוליש חיצוני על השיניים ,ובכך הצביעות החיצונית יורדת (,של קפה, סיגריותו כו),. האם ניתן לרכוש תכשיר כולשהו לניקוי או צחצוח השיניים ,על מנת לנקות/להעלים את הצביעות החיצונית בשיניים ,(ובעיקר הקדמיות),מבלי ללכת לשיננית .ולא כדי לחסוך שיננית פשוט לא עברה התקופה של הפגישה האחרונה, ומבחינה אסטטית זה לא יפה.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    צביעות חיצונית

הוספת תגובה

• צביעות חיצונית - תגובה

ד``ר עדי אריאלי
    30/09/2011

שלום רות,
    את יכולה להשתמש במשחת שיניים אברזיבית יותר כלומר עם מקדם שחיקה גבוה יותר. משחות אלה מכונות משחות שיניים להלבנה אך למעשה אינן מלבינות אלה שוחקות יותר ובכך מסירות את הכתמים החיצוניים במידה כזו או אחרת.
    לפני כן אני ממליץ להיוועץ ברופא השיניים שכן יש מטופלים שמשחות אלה אינן מתאימות להם ועלולות להחמיר נסיגת חניכיים לדוג'.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בשורשים
    אבלין
    26/09/2011

יש לי כתרים, רציתי ללכת להחליף אותם, בני 20 שנה.
    כשהרופא צילם הוא מצא דלקת בשורשים. לדבריו אני חייבת לעקור את השיניים ולהכניס שתלים, אחרי כמובן מילוי של עצם.
    האם זהו הפתרון היחידי ?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בשורשים

הוספת תגובה

• דלקת בשיניים

אבלין
    26/09/2011

רציתי רק להוסיף שלא קיים כאב בשיניים. הצורך הוא רק שינוי אסטטי.
    הדלקת היא בשורשי השיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בשיניים - תגובה

ד``ר עדי אריאלי
    30/09/2011

שלום אבלין,
    חוסר כאב אינו מעיד על כך שאין בעיה. יש לבדוק האם ניתן להציל את השיניים באמצעות טיפולי שורש או כירורגיה מתאימה.
    אם סיכויי השרידות של השיניים נמוכים או שהשיניים אינן ברות שיקום, רק אז הפתרון הוא עקירה ושתלים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה