מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם כדאי לבצע טיפול שורש מונע?עדי15/09/2011
בביקור שגרתי אצל רופא השיניים נמצא כי העעשת מאוד עמוקה, ועל סף טיפול שורש. רופא השיניים שלי החליט לבצע ניקוי וסתימה חלקית עם חומרים אנטי-עששת, ולראות האם נוכל כנגד הסיכויים להציל את השן.
השאלה שלי היא האם לא עדיף כבר לעשות טיפול שורש, כל עוד האזור כלל לא כואב? או להסתכן בכך שהעששת תמשיך להתפתח, ותוביל לכאבים עזים?
תודה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כדאי לבצע טיפול שורש מונע? - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן18/09/2011שלום רב
אם הרופא סילק את העששת, היא לא אמורה להמשיך להתפתח. טיפול שורש לא מונע את התפתחות העששת. יש עששת גם בשיניים שעברו טיפול שורש. שיניים שעברו טיפול שורש יש בהן פחות חומר שן ולכן חלשות יותר, ולרוב יש צורך גם לבצע כתר כדי למנוע את שבירת השן. אין שום סיבה לבצע טיפול שורש מניעתי על מנת למנוע כאב בעתיד. ככל שהטיפול בשן שמרני יותר, כך ייטב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שינייםגיתית15/09/2011
אני מחלימה מצינון וסובלת מהחרפה באולסרטיב קוליטיס. אני חלשה ומותשת.
בשלושת הימים האחרונים התחלתי לחוש רגישות וכאב עמום באיזור השיניים הטוחנות הקדמיות והניבים, בעיקר בזמן הליכה.
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שיניים - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן15/09/2011להבריא, ולאחר מכן ללכת לרופא שיניים לבדיקה מסודרת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן חותכת שנשברה לילד בן שנה וחצייעל דוקטורי14/09/2011
בני בן שנה וחצי שבר שן חותכת השבירה היא עד להתחלה של השורש ההינו אצל שני רופאי שיניים והם נתנו לנו שלושה פתרונות עקירה בהרדמה מלאה . עקירה בהרדמה מקומית או בטישטוש
שאלתי היא אים יש פתרונות נוספים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן חותכת שנשברה לילד בן שנה וחצי - תגובה
ד``ר גלית כהן20/09/2011לא ניתן לטפל בילד כה קטן ללא טשטוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה מאוד על שן עם טיפול שורשדודו14/09/2011
עברתי טיפול שורש בשן בלסת התחתונה , השורש הבריא ( לפי דעתו של ממוחה לטיפולי שורש) אך הסתימה הזמנית נפלה ( לא עשיתי זמן מבנה וכתר ) .
האם בהכרח השן נדונה לעקירה כירוגית ? האם יש דרכים לשחזר טיפול שורש ?
האם יש אפשרות שאפשר להציל את השן ?
למי לפנות בנדון ? לממוחה לטיפולי שורש ? לממוחה בשיקום הפה ? יש בכלל סיכוי
שלא לעקור את השן ?
תודה מראש .
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה מאוד על שן עם טיפול שורש - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן14/09/2011שלום רב
אם נותר חומר כותרתי שניתן לשיקום, הרי שניתן לבצע חידוש טיפול שורש (בשל הדלף הכותרתי) ולאחר מכן לשקם את השן. רצוי שיבדוק את השן הרופא המשקם, המרכז את הטיפול, ושהוא יפנה לחידוש טיפול השורש, אם ניתן לשקם את השן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך נראית אבנית?מ.ל14/09/2011
האם קו צהוב בחיבור בין השיניים יכול להיות אבנית?
האם זה מזיק? כל כמה זמן צריך לבקר במרפאה לצורך הסרת אבנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך נראית אבנית? - תגובה
ד``ר גלית כהן20/09/2011יכול להיות אבנית,
מומלץ ככלל להסיר אבנית כל 6 חדשים, אבל כל מקרה לגופו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסט בשן קדמיתגל13/09/2011
לפני 20 שנה עברתי סתימת שורש בשן קדמית, וכעת אני אמורה להתחיל טיפול באינוויזיליין. השאלה שלי היא האם הטיפול מסוכן לשן קדמית שעברה טיפול שורש. רופא שיניים אחד המליץ על מה שקוראים פה ( אני נמצאת בניו יורק) פוסט בשן הקדמית כדי לחזק לטענתו את השם מפני שבר אך הרופא השני המליץ לא לגעת בשן, שעברה כבר שתי הבהרות פנימיות לאחר שהאפירה, וכעת צבעה די טבעי. אודה לך מאוד מאוד על חוות דעתך בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסט בשן קדמית - תגובה
ד``ר גלית כהן13/09/2011תלוי כמובן בכמות חומר השן הבריא שנותרה, אבל אם השן מחזיקה ככ הרבה שנים יכול להיות שניתן לא לעשות דבר. פוסט ( מבנה) בהחלט מחזק את השן, אם המחיר אינו בעיה, יש בזה יתרון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעלות סתומותדניאל11/09/2011
שלום רב.
אני בן 24 ויש לי שן שהתעלות בה סתומות והרופא שיניים עובד עליה יותר משנה שלמה!!
האם זה הגיוני?
הוא אומר שהתעלות סתומות והוא לא יכול לסתום יל שן כשהתעלות סתומות וזה לוקח זמן כל פעם לנסות לפרוץ את הסתימה.
הוא כבר סיים לנסות לפרוץ את התעלות, חלק מהתעלות הוא הצליח לפרוץ חלקית, ואת השאר אי אפשר. הוא אמר לי שנחכה כמה זמן ואם לא יהיו כאבים הוא יסתום לי, כתר וכו'.
האם כל הסיפור הזה הגיוני.?
בתודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעלות סתומות - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן11/09/2011שלום רב
קשה לדעת אם התעלות חסומות שלא ניתן לעבור בהן, או שרק הרופא המטפל שלך אינו יכול. כדאי לפנות למומחה לטיפולי שורש ולבדוק את העינין
בהצלחה
דר שרון מרקו כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך, אך האם
דניאל11/09/2011זה נורמלי ואתי לסחוב מטופל שנה שלמה על שן אחת!??!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך, אך האם - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן12/09/2011לא כל כך... ובמיוחד, שבסופו של דבר הוא לא הצליח. כדאי לפנות למומחה לטיפולי שורש לפני שסותמים את השן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
דניאל13/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על כתריםאני11/09/2011
לפני כחצי שנה בערך עשיתי טיפול שורש בשן שהייתה בה סתימה גדולה והגעתי למצב שכואב לי ממש, לפני כשבוע בערך רופא השיניים עשה לי מבנה וסתימה. מתי אני צריכה לשים כתר?? והאם זה נחוץ..השן תתרקב או משהו או אשאיר אותה ללא כתר?
ויש לי עוד שאלה..יש לי שתי סתימות ליד אותה שן שהרופא אומר שהן קצת התפוצצו...אני לא רואה את זה וגם לא חשב בכאב.. הרופא אומר שצריך לעשות בהן כתר זמני ואח"כ כתר קבוע, יש לציין שאלו שיניים שלא עברו טיפול שורש, הוא אומר שצריך לעשות כתר ויכול להיות שלא אצטרך שם בכלל טיפול שורש אלא רק כתר.
מה לעשות? האם אני באמת צריכה את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על כתרים - תגובה
ד``ר גלית כהן13/09/2011צר לי, אך 2 השאלות מצריכות בדיקה על מנת לתת תשובה נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למינייטשירן11/09/2011
שלום, האם לאחר ביצוע למינייט אמורים לחוש מעט בטעם של הדבק? אם כן, האם זו תופעה שנמשכת? בנוסף, איך אוכל להיות בטוחה שהציפויים לא נופלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למינייט - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן11/09/2011שלום רב
לא ברור משאלתך כמה זמן לאחר ההדבקה את עדיין מרגישה את טעם הדבק.
לא ניתן להבטיח שהציפויים לא יפלו. זהו אחד מהסיבוכים הנפוצים בציפויים. הדבר תלוי בסגר, בכמות האמאיל השארי בשן, הזמן שחלף. יש להתחשב בכל הנתונים הללו כשמבצעים את הציפוי.
בהצלחה
דר שרון מרקו-כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו כשאני אחרי הלמינייט עברו
שירן29/12/20113 חודשים בערך מאז שביצעתי את הלמינייט יצאתי מרוצה מהצורה והצבע(הגעתי אל הרופאה אחרי שעברתי טיפול כושל של למינייט אצל רופא אחר ש"דאג" לא להדביק אותן טוב).
אבל וזה אבל גדול אני מרגישה שלמרות ההגיינה אני מרגישה שהדבק "דולף" לחלל הפה, אני מרגישה שיש לי מדי פעם ריח לא טוב (חצי שעה אחרי צחצוח+ניקוי לשון+מי פה... ) מה עושים במקרה כזה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע מהפה לאחר עקירהנוני10/09/2011
שלום
לפני יומיים עברתי עקירה של שן אחרונה עליונה. מאז העקירה אני סובלת מכאבים במקום אבל הדבר המטריד הוא ריח פה בלתי נסבל .לציין שליד השן שנעקרה יש גשר של 3 שתלים .עד עכשיו מעולם לא סבלתי מהתופעה של ריח פה גרוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע מהפה לאחר עקירה - תגובה
ד``ר גלית כהן10/09/2011חיזרי לרופא לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות דחופותאורלי לופו09/09/2011
רציתי לדעת האם יתכן רגישות לקור וכאב לאחר סתימה 3 שבועות לאחר הטיפול.
וגם רגישות באזור הגשר ששמו לי לפני 3 שבועות יחד עם תחושת "ניר כסף".
לפי הצילום, לדעת הרופא, הכל תקין. מתי זה יעבור? ואם בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות דחופות - תגובה
ד``ר גלית כהן10/09/2011תתכן רגישות אחרי סתימה גם מספר שבועות, החשוב שהרגישות פוחתת עם הזמן.
אם יש תחושה לא נוחה מהגשר אולי צריך ליטוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליקים בלסתשי09/09/2011
שלום רב,
אני בן 25 ומטופל ביישור שיניים מזה כמעט כשנה. לאחרונה התחילה לי בעיה של קליקים בצד שמאל של הלסת (בסגירתה לאחר פתיחה רחבה שלה)וכן תוך כדיי לעיסה. הכאבים כרגע מאוד קלים (אני האמת לא כ"כ בטוח שיש לי מזה כאבים,אולי זה פסיכולוגי..). בכל אופן שאלותיי הן:
1. האם מדובר בנזק בלתי הפיך (על אף שהוא קל)?
2. האם מדובר בטיפול לא הולם של האורתודנט, או שבכל מקרה זה היה נגרם לי ע"י כל רופא? (להבנתי הטיפול שלי היה די אוניברסלי: ברקטים, חוט ברזל וכו').
3. האם יש דרך לפתור את בעיית הקליקים, אבל באמת לפתור- שלא יהיו קליקים? ואם לא, אז איך אפשר להקל את המצב ולמי אני אפנה?
רב תודות (וסליחה אם הצפתי בשאלות..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליקים בלסת - תגובה
ד``ר גלית כהן10/09/2011יש רופאים העוסקים בבעיית המפרק, פנה לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שי11/09/2011אוקיי, אבל האם לפי דעתך/ידיעתך/נסיונך, לאחר שהסחוס השתחרר מעט/ברח מעט מהמפרק, ניתן לתקן את המצב או שזה בלתי הפיך?
מאוד חשוב לי לדעת לפחות את זה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירסינג בלשון..נירית09/09/2011
שלום.. אני בת 15 ויש לי כמה שאלות בנושא על עגיל בלשון
* קראתי שהעגיל שובר שיניים או כל מיניי דברים שכאלה........ לא יודעת תוכלו לומר לי מה באמת העגיל בלשון גורם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירסינג בלשון.. - תגובה
ד``ר גלית כהן10/09/2011עגיל בלשון גורם לנזקים רבים, כמעט תמיד לנסיגת חניכיים בשיניים הקגמיות, יכול לגרום גם לשבר שיניים, יתכנו נפיחויות וזיהום בלשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר עקירהדנה08/09/2011
עברתי עקירת שן פשוטה, לא כירורגית וללא תפרים לפני שבוע, וסיימתי את האנטיביוטיקה. היום יש חור ונותרות בו שאריות אוכל. מה עושים עם שאריות האוכל? האם להוציא אותן עם קיסם שיניים או להשאיר? מה יקרה אם אשאיר אותן? הן יעלמו מעצמן או שיוותרו בתוך החור ואז יפרישו ריח רע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר עקירה - תגובה
ד``ר גלית כהן10/09/2011יש לנקות ולהוציא את שאריות המזון בצחצוח ובשטיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שיננת עמוק בתחילת הריוןid08/09/2011
אני מתכננת הריון (אולי זה כבר הצליח ואני לא יודעת) ועלי לעבור השבוע ניקוי שיננית עמוק עם הרדמה מקומית. האם הטיפול אפשרי בתחילת הריון? אם לא הטיפול יידחה בשנה וגם זה בעייתי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיננת עמוק בתחילת הריון - תגובה
ד``ר גלית כהן10/09/2011אין מניעה לבצע את הטיפול בראשית ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)