מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתר לבןדור27/07/2007
שלום,
אני בן 24 ועשיתי בגיל 18 טיפול שורש בשתי שיניים והרופא אמר לי שעוד כמה שנים לבוא לעשות בהם כתר כי הם ילכו ויצהיבו...כעת הלכתי אליו והוא אמר לי שיש לי 2 אפשרויוץ: 2 כתרים ב1500 שקל אבל אחרי כמה זמן יהיה לי קצת שחור ליד החניכיים או כתר יותר טוב ב 3000 לשתי השיניים שנשאר תמיד לבן. השיניים הן קדמיות. רציתי לשאול אם אין אפשרות אחרת במקום כתר- למשל הלבנה? והאם זה המחירים לכתר לבן?
בתודה,
דור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים לבנים
ד``ר גלית כהן27/07/2007המחיר שציינת הגיוני ביותר, אך כפי שאתה יודע אין תחיר אחיד והמחיר משתנה מאד לפי רופא, מעבדה, חומרים וכד'.
אם השיניים השחירו ונותרה כמות מספקת של חומר שן ניתן לפעמים לבצע הלבנה פנימית ולדחות את הצורך בכתר בעוד מס' שנים.
בהצלחה ,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפויי חרסינהחווה25/07/2007
שלום,
מה צריכה להיות העלות של ציפוי חרסינה של כ-8 שיניים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחיר של ציפויי חרסינה
ד``ר גלית כהן27/07/2007אין מחיר אחיד ברפואת שיניים. המחיר תלוי מאד בגורמים רבים ומשתנים. לדעתי, לא ניתן לבחור טיפול שיניים ע"פ מחיר. הטיפולןים המוצעים תחת אותו שם במרפאות שונות נבדלים מאד במספר תחומים המשפיעים על המחיר: הרופא המטפל מיומנותו והתמחותו, המעבדה, חומרי השחזור, חומרי ההדבקה וכד'.
חשוב למצוא קודם שרופא אמין עליך ואז לדבר על מחיר.
בהצלחה ,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעלות שנעלמואליהו25/07/2007
שלום,
לפני מספר שנים עשיתי טיפול זמני בשן פנימית בלסת עליונה(צד שמאל, שן הקודמת לשן בינה) ולצערי לא חזרתי להמשך טיפול(כי לא כאב לי).
היום הייתי אצל רופא שיניים והוא ניסה לעשות לי בשן זו טיפול שורש, אך משום מה לא מצא את התעלות.לכן עשה לי מבנה וסגר את האיזור.הוא אמר שייתכן כי טיפול זה יספיק אבל נמתין מספר שבועות, נעשה צילום ובהתאם נראה אם יש צורך להפניה למומחה לטיפול שורש.
השאלה שלי היא מה המשמעות שאין תעלות? ואיך מגיעים למצב כזה?
תודה
אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתיידות תעליות
ד``ר גלית כהן27/07/2007בעקבות גירוי מתמשך בהחלט תתכן הסתיידות של התעלות לכל אורכן או של פתחי התעלות ואז לא ניתן להכנס לתעלות. מגיעים למצב זה בעקבות גירוי מתמשך, כמו זה שאתה עשית ראשית טיפול ללא המשך.
אם הסתיידו התעלות לכל אורכן זה מעין טש טבעי ואז לא יהיה צורך בהמשך טיפול. אם רק הפתחים אזי כנראה שתצטרך לפנות למומחה לטש.
בהצלחה ,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו..
אליהו28/07/2007רציתי לשאול עוד משהו,
יש קשר בין "ההעלמות התעלות" ל מצב העצם ולנסיגת חניכיים?
תודה ושבוע טוב
אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה דילגו עליי?
אליהו31/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין קשר למחלת חניכיים,
ד``ר גלית כהן03/08/2007יש קשר לזמן שעבר בין הטיפול הראשון להשלמת הטיפול
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעלות
ד''ר איתן ויינשטיין31/07/2007אליהו שלום
כעקרון קיים מצב של הסתיידות התעלות אך מעקב של כמה שבועות אינו מספק.
במקרה כזה דרוש מעקב של לפחות 3 חודשים.
גם לאחר 3 חודשים קיימת אפשרות של התפתחות דלקת.
אני הייתי מציע בכל זאת לפנות למומחה לאנדודונטיה אשר עובד עם מיקרוסקופ
דר איתן וינשטיין
מרכז רפואי רמת אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אליהו03/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלקס הקאה גבוהאביב24/07/2007
שלום רב
אני סובל מרפלקס הקאה גבוהה, כך שישנה בעיה מבחינתי להבדק אצל רופא השיניים, ברגע שאני פותח את הפה והוא מנסה לבדוק אני מקיא, ניסתי והתיעצתי עם מספר רופאים כל אחד ורעיונותיו. הוצע לי לעשות את הטיפול בהרדמה מלאה אך אף אחד מהם לא עושה זאת, האם תוכלו להפנות אותי למקום בו ן ניתן לבצע בצורה זו.
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלקס
ד''ר איתן ויינשטיין24/07/2007
אביב שלום
ראה תשובה לשאלה של זנט:היא מתייחסת גם למקרים כמו שלך
דר איתן וינשטיין
מרכז רפואי רמת אביב
מרכז רפואי רמת אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מטיפול שינייםלאוב ז'נט24/07/2007
לרופאי הפורום המייעצים שלום
אני סובלת מפחד מטיפולי שיניים ועקב כך אני לא מגיעה לטיפולים למרות העובדה שיש ברשותי ביטוח שיניים משמר. אני מבקשת לקבל כתובות של מרפאות שיניים המטפלות בחולים כמוני ובאמצעים מאוד משוכללים ומתקדמים כמו אלו המופיעים בכבות שבפורום. אני בעיקר זקוקה לטיפול שורש שלא יצא לפועל עקב טיפול לא נכון של רופא לפני שנתיים שבעקבותיו נפלה הסתימה כחודש לאחר הטיפול ומאז אני חוששת לחזור לטיפול.
כמו כן הייתי רוצה להחליך סתימות ישנות בחדשות יפות ולקבל המלצה על טיפול נכון בחניכיים כיוון שלעיתים אני מבחינה בנסיגה חניכיים שחוזרת ונעלמת. יש לציין כי בזכות שמירת הגיינת הפה הטובה מאוד שלי אני מצליחה לשמור על מצב נסבל.
תודה מראש בברכה ז'נט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד
ד''ר איתן ויינשטיין24/07/2007זנט שלום רב
אני ,כמובן,מנוע מלהמליץ על מרפאות מסוימות.
אינטרנט זה כלי מצוין לחיפוש מסוג זה!
אפשרויות הן מגוונות:טשטוש עם גז צחוק,טשטוש עמוק יותר(עם רופא מרדים) והרדמה כללית.
בדקי שהרופאים המטפלים הוסמכו לכך.
דר איתן וינשטיין
מרכז רפואי רמת אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עששתאני23/07/2007
בשן 45 התגלתה עששת בצילום נשך.
הרופאה התחילה לעשות סתימת קומפוזיט, בזמן שהיא ניקתה את העששת, היא ראתה שהחור גדול ומגיע לשורש. היתה רגישות בזמן הטיפול (למרות ההרדמה). אני אמרתי לרופאה שאני כן רוצה סתימה רגילה , ובמידה ויכאב לי , אחזור לטיפול שורש.
השאלה: יום אחרי הסתימה התחילו לי "מיחושים " באזור השן, כאבים ללעוס, רגישות לחום וכאבים בניקוש על השן. היום 4 ימים אחרי הסתימה אני אוכלת על השן, אין רגישות לחום, רק נשארו כאבים לניקוש.
האם יש צורך בטיפול שורש??????
יש לי תור שבוע הבא, אני לא מעוניינת לפתוח את השן סתם, ועלות טיפול שורש (מבנה, וכתר חרסינה) מאוד יקר לי.
האם אני יכולה "לסחוב" את השן ללא טיפול שורש?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף
אני23/07/2007הרופאה הסכימה להצעתי לעשות סתימה למרות החשש לטיפול שורש, מכיוון שהיא אמרה שאני צעירה ובריאה (אין לי סכרת) ויש סיכוי שעם אדאג לצחצוח נכון וחוט דנטלי, אני אצליח למנוע טיפול שורש - האמנם?
בשן במקסילה גם התגלה בצילום נשך עששת קטנה . הרופאה המליצה לא לגעת והיא סבורה שבמידה ואדאג שוב לצחצוח תקין וחוט דנטלי, אצליח למנוע זאת. האמנם?
לא כדאי לסגור בסתימה כדי לא להגיע למצב של עששת וסתימה? (לא כואב לי וגם אין רגישות).
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות לאחר טיפול שיניים
ד``ר גלית כהן24/07/2007רגישות בשן לאחר סתימה היא תופעה נפוצה, ובד"כ אם לא הגיע לטיפול שורש , יעבור תוך מס' ימים עד מס' שבועות.
מוקדי עששת קטנים המוגבלים לאמייל ולא חודרים לדנטין, אכן יכולים להעצר ולא להתקדם שנים רבות בשמירה נכונה על הגיינה אורלית. צודקת כנראה הרופאה שלך שאינה ממליצה סתם לפתוח את השן.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך, החלטתי לחכות
אני24/07/2007עוד מס' ימים, במידה ואכאב לי אחזור לטיפול שורש.
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שינייםעינת22/07/2007
אני רוצה להלבין את השיניים שלי אבל הטיפול קצת יקר לי ובנוסף, אני מפחדתשיצאו לי שיניים צחורות מידי וזה יראה לא אמיתי.
לכן, חשבתי על משהו פחות אגרסיבי, כמו התכשירי הלבנה שקונים בבית מרקחת
אני יודעת שיש בהם חומר הרבה פחות מרוכז, ושההלבנה יוצאת לפעמים לא אחידה
אך בכל זאת, האם יראו שינוי או שזה סתם בלוף?
רב תודות.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים בתכשירי OTC
ד``ר גלית כהן22/07/2007התכשירים הקנויים מכילים ריכוז נמוך יחסית של מי חמצן , אך כבר ראיתי תוצאות אצל מטופלים. כמו בתכשירים אחרים אצל חלק התגובה טובה ואצל חלק אין תגובה בכלל (בשל הריכוז הנמוך). אין את יכולה לנסות,
בהצלחה, ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים ארוכותשלי19/07/2007
אולי זה נשמע שאני קצת אובססיבית
אבל אני שואנת את השיניים שלי ומרגישה שיש
לי לצד השיניים הקדמיות שני ניבים ארוכים
הייתי מתה לקצר אותם
זה אפשרי? יש סיכוניים?
זה עשוי להיות מאוד יקר?
תודה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים ארוכות,
ד''ר איתן ויינשטיין19/07/2007שלי שלום רב,
יש פיתרון לבעיה שלך .
ישנו טיפול שנקרא LAMINATE
אלה הן פיסות דקות של חרסינה המודבקות על החלק החיצוני של השן לאחר שמורידים ממנה שיכבה דקה של זגוגית . במקומות מסוימים אפשר להוריד טיפה יותר(אצלך בלהב הניב) ובכך לשנות את הצורה של השן.
טיפול יחסית יקר אך היות ומדובר רק בשתי השיניים - לא נורא.
ד"ר איתן וינשטיין
מרכז רפואי" רמת אביב"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעלומת הכתר האבודמלי17/07/2007
שלום רב
בני עבר עקירה של שן. בזמן העקירה נעקר גם כתר משן שכנה. הרופא אמר שהוא הדביק את הכתר,
ש
אך כשבני הגיע הביתה...אופס...לא היה כל זכר לכתר.
הבן התקשר למרפאה וטען שלא הדביקו לו את הכתר. הם מצידם טוענים שכן הדביקו. והוא צריך
לעשות כתר חדש כי הוא לבטח בלע אותו. אבל בני לא אכל כלום אחרי העקירה. אז איפה הכתר?
אם נניח , למרות שזה לא הגיוני, שהדביקו , ההדבקה היתה רשלנית כי לא החזיקה אפילו מספר שעות. ואם לא הדביקו והכתר אבד במרפאה...
בקיצור, איך יוצאים מזה שהבן יקבל כתר חדש במקום הישו שעקרו לו בטעות ואיבדו אותו?
זה כל כך לא הוגן.האם אין חוקים בנידון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכתר האובד
ד``ר גלית כהן18/07/2007צר לי, אך אין באפשרותי לסייע לך.
הכל יתכן. יכול להיות שבנך בלע את הכתר ולא הרגיש כי עדיין היה האזור רדום בהרדמה מקומית, כתר טרומי הוא עגול.
יכול להיות שהוא ירק אותו עם הגזות שנגס לאחר העקירה.
ומצד שני יכול להיות שלא הודבק.
אין כל דרך לדעת,
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה .ובכל זאת משהו כאן לא הגיוני
מלי18/07/2007האם הדבקת כתר לא צריכה מספיק חזקה כדי שלא לירוק או לבלוע אותו? זה לא היה כתר טרומי אלא כתר קבוע שהרופא פגע בו בטעות תוך כדי עקירת שן שכנה.
בני אינו זוכר שהדביקו, אבל גם אם הדביקו לא נראה לי הגיוני שזה ייצא מהמקום. עד כמה שאני מבינה יש לכם דבק די חזק שצריך להחזיק יותר ממספר שעות.
לי היה כתר שהחזיק 12 שנים.
האם אינני צודקת?
תודה מראש
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתל וכתר ביום אחדג'וד16/07/2007
שלום רב,
רציתי לשאול מה זה שתלים מטיטניום והאם זה נכון שאפשר להכנס לרופא ולצאת משם עם השיניים הקבועות לאחר השתלת עצם ושתל וכתר וכל זה בבת אחת.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים
ד``ר גלית כהן18/07/2007השתלים עשויים מטיטניום ומעובדים בצורות שונות בהתאם לסוג השתל, סוג העצם ואזור ההשתלה. הרופא מתאים את השתל שהוא בוחר לתנאי אזור ההשתלה.
באזורים מסויימים בפה מבוצעות כיום השתלות מיידיות דהיינו שתל, מבנה וכתר זמני באותו היום. בד"כ במקרים בהם מבוצעת השתלת עצם נמנעים מהשתלה מיידית וממתינים לקליטה מלאה של השתל לפני העמסתו בכוחות לעיסה.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
ג'ודי18/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום על שיקום קייםאליהו15/07/2007
שלום רב,
רציתי לשאול מספר שאלות:
האם יש אפשרות להוריד גשר קיים ולבצע שתל או שתלים במקום השיניים החסרות?
ואם כן, איך מטפלים בשיניים המושחזות? יש דרך להשיב אותם לקדמותם?
תודה רבה
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום במקום שיקום קיים
ד``ר גלית כהן15/07/2007אלי שלום,
ניתן כמובן להוריד גשר ולהשלים את השיניים החסרות ע"י שתלים, אך טיפול זה לא ישנה את העובדה שהשיניים המאחזות הושחזו כבר והן זקוקות לשיקום ע"י כתרים. לא ניתן להשיב את המצב לקדמותו , כפי שהיה לפני השחזת השיניים המאחזות.
לאור העובדה שהשיניים המאחזות יצטרכו כתרים בכל מקרה, צריך סיבה אחרת, מספיק טובה לביצוע השתלים. כמו במקרה שהשיניים המאחזות בעלות תמיכת חניכיים חלשה וכד...
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה וישר כח!!!!!
אליהו16/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי כתריםשמחה15/07/2007
שלום,
בתי זקוקה להשתלת שן. פניתי למספר רופאים לחוות דעת.
ההצעות היו: השתלה+מבנה+כתר חרסינה על בסיס מתכת אצילה
השתלה+מבנה+כתר חרסינה על בסיס מתכת חצי אצילה
שאלתי - מה ההבדל בין הכתרים? מה עדיף? והאם ההבדל הוא רק במחיר או גם באיכות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי כתרים
ד``ר גלית כהן15/07/2007ישנו מגוון רחב ביותר של כתרים והבחירה צריכה להיות מותאמת לכל מצב ומצב.
ההבדל הינו כמובן גם באיכות ולא רק במחיר, אך אין זה אומר שתמיד צריך מתכת אצילה. ההחלטה תלוייה בגורמים רבים כמו מיקום השן החסרה, מצב החניכיים, נטייה לאלרגיה, דרישה אסתטית ועוד...
ישנם גם כתרים ללא מתכת בכלל המומלצים בעיקר לשיקום באזורים קדמיים , בהם הדרישה האסתטית גבוהה יותר.
בפנייתך לרופא בקשי גם הסבר בנוסף להצעת המחיר.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באזור החניכיייםאני14/07/2007
כבר כמה ימים שיש לי כאבים בחניכיים, שאני "משחקת" עם קיסם , אז יש לי "הקלה מסויימת" כאילו אני מגרדת את האזור הכואב. שבוע הבא יש לי תור לניקוי אבנית ובדיקה.
אך בינתיים אודם אם תענו לי מה יכול להיות מקור הכאב? ואולי זה בכלל שן? זה לא כואב ספציפי במקום מסויים.
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב באזור החניכיים
ד``ר גלית כהן14/07/2007לפי התאור שתארת הכאב מתאים לכאב ממקור חניכיים.
אך כמובן לא ניתן לאבחן בעיה בצורה זו. את אכן צריכה לפנות לרופא שיניים לבדיקה ולניקוי אבנית.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה!!!!! ויום טוב.
אני15/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס עור מבין השיניים הקידמיות לילדהענת13/07/2007
שלום,
לבתי בת ה-4 יש רווח בין השיניים הקידמיות.
כשמעלים את השפה העליונה שלה למעלה רואים שפס העור שאצל רוב האנשים יוצא מאיזור החניכיים העליונות יוצא אצלה מבין השיניים הקידמיות.
חתיכת העור הזו יוצרת אצלה רווח גדול למדי בין השיניים, וזה לא אסטטי.
האם ניתן לעשות ניתוח ולגזור את חתיכת העור?
האם הניתוח כולל הרדמה מלאה?
האם עדיף לעשות את הניתוח בגיל כזה (לפני שצומחות שיני בשר)?
האם להכניס ראש בריא למיטה חולה (מדובר בסך הכל בבעייה קוסמטית)?
מה זמן ההחלמה מניתוח כזה?
תודה רבה מראש, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרנום ("פס עור") קדמי
ד``ר גלית כהן14/07/2007פרנום ("פס עור") קדמי הממוקם נמוך יחסית בקרבת השיניים. תופעה נפוצה למדי, הגורמת לרווח בין השיניים הקדמיות. אם הפרנום יחתך בחלקו לפני בקיעת הקבועות סביר שלא יפתח בינהן רווח. יש לזכור כמובן שהפרנום אינה הסיבה היחידה למרווח בין השיניים הקדמיות ויתכן מרווח ממגוון סיבות נוספות.
החיתוך של הפרנום כיום הוא פשוט מאד, בהרדמה מקומית קלה ביותר (פחות מאשר הרדמה לסתימה ) בעזרת לייזר מסוג דיודה או CO2 .
משך ההחלמה: כאב לא צפוי כלל. ריפוי הפצע מס ימים. יש לציין שאין כלל דימום בשל השימוש בלייזר.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי פהשחר פלד13/07/2007
שלום..
רציתי לשאול האם מי פה מזיקים לשיניים בצורה כלשהי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי פה
ד``ר גלית כהן14/07/2007מי פה אינם מזיקים לשיניים. ורובם אכן תורמים למצב בריאות הפה והחניכיים.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)