פורום רפואת שיניים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקשה קטנה-עזרה גדולה
    בתיה
    20/04/2007

תודה על התשובה המהירה!

היום ההיתי אצל רופא שיניים והוא הפנה אותי לרופא שמתמחה בשורשים ושיש לו מקרוסקופ טיפולי.

לצערי, הוא אינו נתן לי שם מכיוון שאינו מכיר משהו שכזה באופן אישי.

האם תוכל לתת לי שם של רופא שאתה ממליץ עליו. במידה וכן, אשמח ותרשום לי כאן או שאשלח לך את כתובת האיי-מייל שלי ותשלחי לי חזרה.

אני נואשת ומאוד כואב לי!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקשה קטנה-עזרה גדולה

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר איתן ויינשטיין
    22/04/2007

אני מנוע כמובן מלהמליץ על רופא זה או אחר: פני למחלקה לאנדודונטיה באחת משתי בתי הספר לרפואת שיניים
    א.ו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן בינה
    ירמי
    19/04/2007

עקרו לי לפני יום שיני בינה בצד ימין (למעלה ולמטה). האם זה מחייב שגם צריך לעקור בצד שמאל? אני שואל כי אני לא רוצה לעקור אותם כי אני לא חושב שהם צריכים להעקר כי הם בקעובסדר, למרות שהרופא רוצא לעקור כי כולם עוקרים שיני בינה, והוא לא רואה שום סיבה שישארו בפה וגם יש קצת חניכיים שמעל לשן בינה.
    שאלה נוספת: מדוע לא פשוט חותכים את החניכיים שעל השן מאשר לעקור אותו.
    בתודה ירמי

לקביעת תור
    סגירה
    שן בינה

הוספת תגובה

• עקירת שיני בינה

ד``ר גלית כהן
    19/04/2007

עקירת שיני בינה , כמו עקירת שיניים בכלל, צריכה להיות בעקבות סיבה לעקירה. אני לא מניחה שרופא המליץ לעקור שיני בינה כי "כולם עוקרים". צריכה להיות סיבה ברורה לעקירת השן כמו : עמדה לקוייה - שן בינה בעמדה הוריזונטלית "שוכבת" רו הסיכויים שלא תתיישר בעתיד ולעיתים עמדה זו גורמת נזק לשן שלפני הבינה , לחניכיים וכד'.
    עששת עמוקה , הנטייה היא לא לבצע טיפולי שורש בשן בינה אלא אם כן השן חיונית ואז עוקרים.
    לסת קצרה, אין מקום לבקיעת השן , בקיעה חלקית גורמת לעיתים לדלקות חוזרות ונשנות. ועוד... כל מקרה לגופו.

לגבי החניכיים המכסות שן בינה וגורמות לדלקות חוזרות ונשנות. אין בעיה לחתוך את החניכיים מעל השן, אבל ברוב המקרים המצב נוצר משום שאין לשן מקום לבקוע, היא נמצאת בזוית הלסתוהמיקום בזוית יגרום לצמיחה מחודשת של החניכיים באזור.

ד"ר גלית כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת
    בתיה
    19/04/2007

דר' שלום,

יש לי שן שניקו לי בא 3 תעלות. בעבר היה שם כתר זמני. כרגע יש שם כתר קבוע שמודבק בדבק זמני.

לאחרונה השן כואבת מאוד מאוד! עיקר שאני הולכת לישון (מצב של שכיבה) ואז יש לי שם דופק נוראי ולוקח בערך שעה עד שהמקום נרגע.

עשיתי צילומים ורופא השיניים לא רואה בצילום שום דבר. הוא אומר שאולי זה סדק שלא רואים אותו בצילום או שיש תעלה נוספת שעדין הוא לא "עלה" עליה.הוא מתלבט אם להפנות אותו לרופא שמתמחה בשורשים או להמשיך בעצמו.

שאלותי:
    1. יש לך הסבר מדוע השן כואבת לי (כאבי תופת) רק בזמן שאני בשכיבה? הנה הלכתי כרגע לישון והנה מתחילים לי הכאבים האיומים. דופק חזק חזק... וכאבים חזקים ואני לא מצליחה להרדם . קמתי וזה פחות כואב לי.

2. בגלל יאוש וסבל אני שוקלת לעקור את השן הזו. מה ניתן לעשות במקום שאין שם שן?

השן ממוקמת בחלק העליון- שן שלישית לפני הסוף.

3. האם ניתקלת במקרה כזה? ומהי המלצתך?

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר איתן ויינשטיין
    19/04/2007

חני שלום רב ,
    ליבי איתך-אלה הם כאבים נוראים הנובעים ,קרוב לודאי, מדלקת בחוד השורש.
    הכאבים מתגברים בשכיבה עקב תזוזת הנוזל אשר מצטבר במקום.
    טיפולי שורש לצערנו מצליחים רק בכ75% מהמקרים: אנו לא יודעים מה הסיבות לכישלון של 25% הנותרים אך סדקים,תעלות נוספות ותנגודת ירודה הם בין הגורמים.
    קשה לשפוט ב המקרה הפרטי שלך אך ככלל במקרה כזה הייתי מפנה אותך למומחה לטיפולי שורש(אנדודונט)
    בהצלחה א. וינשטיין
    מרכז רפואי רמת אביב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפרקה לי סתימה
    אייל
    18/04/2007

שלום,
    אתמול בערב התפרקה לי סתימה ואפילו נשברה לי חתיכה מהשן בגלל זה. התקשרתי לרופא והוא אמר לי שזה לא דחוף וקבע לי תור לעוד שבועיים!!!! מה אני אמור לעשות עד אז?
    האם זה באמת לא דחוף?

לקביעת תור
    סגירה
    התפרקה לי סתימה

הוספת תגובה

• סתימה שנשברה

ד``ר גלית כהן
    19/04/2007

עששת לא מתפתחת תוך שבועיים, אם אין לך רגישות לקור או למתוק ואין כאבים מהשן , סביר שלא יהיה נזק, שבועיים זה פרק זמן קצר מאד. אם אתה סובל מכאב מהשן רצוי לפנות לרופא לפני כן.
    בברכה , ד"ר גלית כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתרים
    דני
    16/04/2007

האם ניתן להסיר כתרים לחלוטין כולל המסמרים שבלסת והאם הדבר כרוך בסיכון של זיהום עצם הלסת? האם כתם שחור מתכתי בראש הכתר כתוצאה מחשיפת השכבה הלבנה או קו כהה בבסיס הכתר בקו החניכים הם אינדיקציה לשיפוץ או החלפת הכתר?

לקביעת תור
    סגירה
    כתרים

הוספת תגובה

• כתרים

ד''ר איתן ויינשטיין
    17/04/2007

"שלום דני,
    שבר בחרסינה וחשיפת מתכת הם בפרוש אינדיקציה להחלפת כתרים.
    לא תמיד יש צורך גם בהחלפת המבנים(המסמרים).
    אם מתחת לכתר מתגלית עששת-אז,יתכן שצריך להחליף גם את המבנים.
    במקרה כזה יש סיכון לאבד את השן-לעתים השרש שבו יושב המבנה נשבר .
    לא ידוע לי על סיכון של זהום.
    בהצלחה,
    ד"ר א.וינשטיין
    מרכז רפואי "רמת-אביב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן שהצהיבה
    צבי
    15/04/2007

לפני כשנה עברתי השלמה בשן הקידמית שלי שנשברה. היום לאחר שנה איזור קו התפר בין השן המקורית להשלמה הפך לחום. האם יש מה לעשות?? האם אני צריכה לברר מהו חומר ההשלמה?? אולי יש מס' סוגים..חלק שמצהיב יותר מהר פחות איכותי?

בנוסף אני רק רוצה לציין שההשלמה הראשונה שנעשתה לי הרופא השתמש בבורג וסתימה לבנה. אולי זה מאיץ את התחלפות הצבע?

לקביעת תור
    סגירה
    שן שהצהיבה

הוספת תגובה

• שינויי צבע של שיניים קדמיות

ד``ר גלית כהן
    16/04/2007

המקרה המתואר יכול להתאים למספר מצבים קליניים.
    הראשון והסביר ביותר הוא שבוצעה השלמה בחומר מרוכב. חומר זה נצבע עם הזמן בשוליי הסתימה. אם מגיעים מספיק מהר לרופא השיניים ניתן להעלים את ה"פס החום" בליטוש פשוט וקצר , ללא כל צורך בהחלפת השחזור. אם שינוי הצבע חדר עמוק יותר יתכן ויהיה צורך בהחלפת השחזור. אפשרות זו אינה סבירה בהתחשב בכך שהשחזור בן שנה בלבד.
    "בורג" בשחזור שיניים קדמיות יתכן שימוש בשני סוגי ברגים:
    האחד - בורג קטן לאחיזת הסתימה. בעבר החומרים המרוכבים היו בעלי יכולת קישור פחותה יחסית לחומרים הקיימים היום ועל מנת שהשחזור יחזיק היו מוסיפים בורג קטן לאחיזה. הבורג היה גורם לדליפת צבע מתכתי סביבו עם הזמן. היום ברגים אלו כמעט ואינם בשימוש, בעיקר לא בשיניים קדמיות.
    השני - אם השן עברה טיפול שורש, השיקום הכותרתי נעשה באמצעות מבנה . מבנה הינו בורג וחומר משלים. הבורג יכול להיות ממתכת או בשנים האחרונות מזירקוניה (חומר לבן שקוף) . במקרה שהשן לאחר טיפול שורש, שינוי הצבע יכול לנבוע גם מהשחרה בעקבות טיפול השורש ואז הטיפול שונה לחלוטין.
    ד"ר גלית כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמים בשיניים
    ענת
    13/04/2007

שלום!
    מזמן שמתי לב שעל פני השיניים הקידמיות בלסת העליונה מצויים מספר כתמים לבנים קטנים, אך די בולטים. הכתמים לא יורדים בציחצוח.
    רציתי לשאול מה הם הכתמים הללו, כיצד יש לטפל בהם ומה יש לעשות כדי למנוע הופעת כתמים אחרים.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    כתמים בשיניים

הוספת תגובה

• כתמים

ד''ר איתן ויינשטיין
    14/04/2007

שלום ענת,
    אני מניח שמדובר בכתמים התפתחותיים: אלה הם כתמים שנוצרים בזמן היווצרות הזגוגית.
    אין צורך לטפל בהם אך אם הם מאוד מפריעים-יש לחפש פתרון במישור האסתטי.
    הכול תלוי בגילך, כמה הם בולטים וכו'
    בכל מקרה תבדקי אצל רופא-עצה טובה תמיד א.וינשטיין
    מרכז רפואי "רמת-אביב"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתר חרסינה ללא מתכת
    שולמית ימין
    11/04/2007

אני אלרגית למתכות. אני מקבלת פריחה מתכשיטים שאינם מזהב.לכן לפני כחמש שנים ביקשתי מרופא השיניים לעשות לי כתר ממתכת אצילה. כשהכתר נפל לפני כשנתיים ראיתי שהמתכת אינה זהב. עלי להדגיש שבריאותי התדרדרה בשנים האחרונות בלי שידעתי את הסיבה עד לנפילת השן. מאז אני חוששת לקבע את השן אלא מדביקה רק זמנית.מה דעתכם? איך אוכל לבדוק אם יש קשר? כמו כן מה טיב כתר חרסינה ללא מתכת. ישנה רק קליניקה אחת בארץ העוסקת בזה. עד כמה זה כדאי ונכון? האם יש מספיק מידע לגבי זה ואיפה? פניתי אליהם וקיבלתי מידע בסיסי.אני צריכה חוות דעת חיצונית אובייקטיבית. אשמח לתשובה בהקדם האפשרי.תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    כתר חרסינה ללא מתכת

הוספת תגובה

• כתרים ללא מתכת

ד''ר איתן ויינשטיין
    12/04/2007

שולמית שלום רב
    אני לא מופתע :לפי ספרות עד כ10% מהאוכלוסיה סובלים מרגישות יתר לאחת או יותר מהמתכות הנמצאות בסגסוגת שבה משתמשים לכתרים.
    היום ישנם פיתרונות לבעיה : כתרי זירקוניה וכתרי פרוסירה.
    כל מרפאה "מעודכנת" יכולה להציע לך כתר כזה
    לכי על זה-הם יפים וחזקים: יש לנו ניסיון של כמה שנים.
    איתן וינשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה נפוצה מאד...שמפריעה לי ביותר!
    דנית
    10/04/2007

שלום. אני אדם ששומר מאד על הגיינת הפה.
    אך לצערי אני עובדת בחברת אנשים שלא ממש כמוני..והריח בפיהם ממש מפריע לי.

אני אעיז להעיר להם ברגע שאדע איך מונעים תופעה זו ..

לעיתים אני ממליצה להם לאכול או לשתות ואפילו לצחצח שיניים אך הטענה החוזרת היא שזה חוזר להם.

אשמח אם אקבל תשובה..בתודה מראש..אני.

הוספת תגובה

• ריח מהפה

ד''ר איתן ויינשטיין
    12/04/2007

שלום רב
    בעיה קשה
    עליך לדעת שבחלק גדול מהמקרים ריח רע HALITOSIS נובע דווקא לא מהשיניים אלה מבעיות מערכת העיכול וממערכת הנשימה.
    אולי את יכולה להביע את דאגתך לבריאותו של החבר ולהפנות אותו לבדיקןת מקיפות.

בהצלחה איתן וינשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המברשונים של אורל-בי
    אילנה
    09/04/2007

האם זה אפקטיבי, לעבוד עם המברשונים (2 ממ') שן-שן, דבר שיכול לעלות על העצבים, 3 פעם ביום? או שזה מספיק לצחצח שיניים ואחר כך לשטוף עם מי-פה? האם זה נכון שהרבה אלכוהול בתמיסה של מי-הפה מזיק לשיניים? אמרו לי שצריך לא יותר מ- 8% רק שבארץ לא מצאתי! כלומר, בתמיסות שמוכרים בארץ לא מציינים כמה אחוזי אלכוהול יש! תודה רבה מראש!! אילנה

לקביעת תור
    סגירה
    המברשונים של אורל-בי

הוספת תגובה

• מברשות

ד''ר איתן ויינשטיין
    12/04/2007

אילנה שלום רב
    חזק ואמץ
    לכל מכשיר יעוד משלו
    מברשונים אינם באים במקום המברשת הטובה והישנה-העקר שתהיה חדשה רכה וקטנה
    מי פה המשווקים בארץ צריכים לעבור תקhנה של משרד הבריאות:אם יש אישור כזה על התוית-החומר אינו מסוכן .

א.ו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת סינוס
    לארה
    07/04/2007

בעלי, בן 51, מעשן, וסובל מנסיגת עצם. בשנים האחרונות החל מאבד את שניו. לפני 3 ימים עבר ניתוח להרמת סינוס כטיפול מקדים להשתלת שיניים. האם הטיפול הכרחי, מהם הסיכונים ומהם אחוזי ההצלחה?

לקביעת תור
    סגירה
    הרמת סינוס

הוספת תגובה

• סינוס

ד''ר איתן ויינשטיין
    14/04/2007

לארה
    שאלות אלו צריך לשאול לפני הניתוח.
    גם אין לי מספיק נתונים כדי לתת לך תשובות.
    הדבר היחיד שאני יכול לעשות זה לתת עצה: שבעלך יפסיק לעשן-העישון מוריד את אחוזי ההצלחה של ניתוח הרמת סינוס בכ30% :רוב הכירורגים לא היו עושים ניתוח כזה למעשן.
    א.וישטיין
    מרכז רפואי "רמת אביב"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגע
    רונית
    06/04/2007

רציתי בבקשה לשמוע את דעתך לעניין ביצו ביופסיה לנגע הנמצא בין שני שורשי שיניים בלסת התחתונה ואינו מפריע כלל
    הנגע נתגלה באקראיות לחלוטין
    הייתי במעקב 4 שנים
    וכעת החליטו לעשות ביופסיה
    הפעולה מפחידה אותי
    רציתי חוות דעת מקצועית לעניין הסיכונים בפעולה
    ומה עוד רצוי וכדאי לעשות?

המון תודה !!!

לקביעת תור
    סגירה
    נגע

הוספת תגובה

• למה לא ענו לי ? ):

סער
    13/04/2007

בבקשה ...
    חשובה לי עצתכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגע

ד''ר איתן ויינשטיין
    14/04/2007

שלום רב,
    כל נגע ,אפילו אם הוא נתגלה באקראי חייב באבחון מדויק-זה ברמת העיקרון.
    לפעמים אבחון רנטגני מספיק אך אם במשך הזמן הנגע משנה את גודלו או את המראה הרנטגני שלו-יש בהחלט לעשות ביופסיה.
    איני מקיר את פרטי המקרה הפרטי אך אני מאמין שכירורג שעקב אחרי המקרה 4שנים הגיע למסכנה הזאת על סמך ממצעים רנטגניים חדשים.
    בקשר לסיכונים-איני יודע ללא צילומים,בלי לדעת באיזה איזור הנגע ומה ההיסטוריה הרפואית שלך.
    לפני כל ניתוח את אמורה לחתום על טופס הסכמה מדעת שבו פירו מלא של כל הסיכונים.
    אם עדיין יהיו לך שאלות -עמדי על זכותך לדעת.
    ואז,ללא היסוס ביופסיה.
    ההצלחה
    דר א.וינשטיין-מרכז רפואי "רמת -אביב"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי צבע השניים הקדמים
    ציון
    04/04/2007

היו לי מן צריבות של כאבי שניים קדמי עליון ותחתון היתי אצל שניים או שלושה רופאים ואמרו לי שאין כלום בצעתי ניקו שניים והשתמשתי במשחה ג'ל נגד דלקות וסירוב תרודנט והשניים מז קיבלו צבע צהוב השאלה האם זה מהמשחה או מהסירוב תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי צבע השניים הקדמים

הוספת תגובה

• כתמי כלורהקסדין

ד''ר איתן ויינשטיין
    14/04/2007

אלה הם כתמי כלורהקסדין-החומר הפעיל של תרודנט ושל קןרסודיל ג'ל.
    תצטרך לבקר שוב אצל שיננית, והיא תוריד לך את הכתמים
    דר א. וינשטיין,
    מרכז רפואי "רמת אביב"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה