מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני סובלת מהשניים שליmonna29/06/2007
אני טפלתי בשניים שלי מגיל 14 ואני עשיתי סתימות וט"ש ונקוי אבן והלבנה ... הפסקתי מלפני כ8 שנים אחרי לידה הכל נהרס ! היום אני סובלת נורא יש לי הרבה מה לעשות בשניים ...הבעייה שהיה לי רופא שניים קבוע שאני סומכת עליו ועכשיו הוא איננו !! לא יודעת מה לעשות רורה ללכת למרפאת שניים טובה שמוכרת כי גם אצרך לעשות השתלה חייבת ! והמחירים גם חשוב לי
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על מרפאת שיניים
ד``ר גלית כהן15/07/2007אכן חשוב מאד לפנות לרופא שיניים סומכת עליו. את יכולה לקבל המלצות ממכרים או בני משפחה. להכנס לאתרים של רופאי שיניים באינטרנט ולקרוא עליהם ועל מסלול הכשרתם. ובעיקר להפגש עם הרופא לבדיקה ראשונית ולראות אם נוצר בינכם קשר טוב.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום פנורמי של שיני בינהש28/06/2007
אני חיילת בת 20 והופנתי לצילום פנורמי בעקבות כאבים בשיני הבינה שלמטה (יש לי חצי ורבע שן כבר חצי שנה).
לעין לא מיומנת כמו שלי נראה שהשיניים שלמעלה (שלא רואים אותם כשמסתכלים על הפה) גדלות לא טוב.
האם הם נראות ככה רק בגלל שהם עוד לא הספיקו לגדול? יכול להיות שהם יסתדרו לבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום פנורמי
ד``ר עדי אריאלי09/07/2007שלום שיר,
אני ממליצה לפנות אל רופא השיניים שהפנה אותך לביצוע הצילום ולשמוע את דעתו. איני יכולה לענות לך מבלי לראות את הצילום.
בברכה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?חן27/06/2007
אני בתהליכי טיפול של גשר על 4 שיניים עליונות(קדמיות).
יש לי כעת גשר זמני(יומיים) ואני מרגישה עם זה זוועה - השפה העליונה נפולה ונפוחה, איזור האף יותר רחב, חיוך לא טיבעי בקיצור בא לי למות כשאני רואה את עצמי מול המראה עד כדי כך שהייתי מעדיפה את המצב לפני הגשר הזמני(וזה היה ממש מראה לא אסטטי). לכאורה, זה נראה יותר אסטטי מבחינת השיניים אבל אני מרגישה עם זה מעוותת לגמרי שלא נדבר על זה שלא נוח לי כשאני אוכלת ומדברת. ואני אמורה להשאר עם הגשר הזמני 4 חודשים(כדי לתת לאיזור להתרפות כי גם היו לי וכנראה יש לי עדיין בעיות חניכיים).
העניין הוא, שלא נעים לי לבוא ולומר לרופא שלי את מה שאני מרגישה כי מבחינתו זה הרבה יותר יפה מימה שזה היה, מה גם שראיתי שהוא עבד כל כך קשה בשיוף ובניסיון להתאים לי את הגשר הזמני.
וכן יש לי חששות שמה כך אני ארגיש גם לאחר הרכבת הגשר הקבוע למרות שאני סומכת על הרופא שלי.
מה לעשות?
האם יש דרך לשנות את הגשר הזמני כך שאני אהיה יותר מרוצה? אם כן מה היא?
זה לא כל כך נעים שמישהו עובד כל כך קשה, וכל כך משתדל לבוא ולומר לו: "תשמע אני מרגישה זוועה" מצד שני אני באמת מרגיש זוועה, כל פעם שאני מול המראה בא לי לבכות
בבקשה, עוצו לי עצה..
בתודה מראש
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מקפיצה(כדי שתשימו לב להודעה)
חן27/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגשר 4 שיניים
ד``ר עדי אריאלי09/07/2007שלום הילה,
אני ממליצה לך דווקא כן לשתף את רופא השיניים שלך בהרגשתך.
בברכה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוט דנטלי/קיסמיםגילה24/06/2007
במה עדיף להשתמש, חוט דנטלי או קיסמים? חובה להשתמש באחד מהם אם אני מצחצחת שיניים פעמיים ביום ומשתמשת במי פה אחרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוט
ד''ר איתן ויינשטיין25/06/2007עדיף שניהם-לכל אחד תפקיד משלו
א.ו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שיניים לילדה בת ארבע.שרית21/06/2007
שלום רב, בתי בת הארבע נבדקה אצל רופא שיניים דרך קופת החולים לאחר שנתגלה לה חור ענקי בשן התוחנת, במשך הבדיקה ערכו לה בדיקות נוספות והממצאים היו: שהיא צריכה מבנה + כתר ועוד 3 סתימות מה שמצריך כאמור הרדמה כללית בשניידר עקב גילה הצעיר והסיבה שאולי לא תשתף פעולה במשך כ"כ הרבה טיפולים. מה הסיכון בהרדמה כללית לכל משך הטיפול הארוך הזה? האם הטיפול הכרחי או שאפשר לדחות אותו עד שתגדל? אם כן מה הסיכונים בדחייה ? הטיפול אמור לעלות הון תועפות ועוד בהשתתפות הקופה. מה לעשות??? אמא מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה
ד''ר איתן ויינשטיין25/06/2007שלום שרית
קודם כל כן צריך לטפל ודחוף
בהרדמה כללית הסיכונים אפסיים אך יש לוודא שההרדמה ניתנת ע"י רופא מרדים מומחה.
אם יש לך ספקות בקשר הקף ונחיצות הטיפול פני לקבלת חוות דעת נוספת
דר איתן וינשטיין
מרכז רפואי רמת אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעקור או לעקור?מיכאל20/06/2007
שלום!
אני פעם ראשונה בפורום הזה
יש לי בעיה עם שן בינה בצד שמאל, יש לי שם חור קטן שגורם לכאבים חזקים. היתי היום אצל רופא שיניים שלי. הוא ממליץ לי לעקור, מצד שני הוא אומר לי שזה גם ניתן לטיפול(טיפול שורש ומבנה לבן)
אני לא יודע מה לעשות, לעקור או לטפל בשן. כמובן טיפול עולה הרבה יותר, אבל זה לא מפריע לי. השאלה היא אם לטפל או לעקור? שן בינה שבצד ימין כבר עקרתי אותה
אני שומע כל מיני דעות מכל האנשים, אומרים שזה שן מיותר, אומרים שאם ניתן עדיף לא לעקור
אשמח לשמוע את חוות דעת של מומחים כאן
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה, צריך או לא?
ד``ר גלית כהן20/06/2007ההחלטה משתנה מאדם לאדם.
אם שן הבינה ממוקמת נכון בלסת ויש מולה שן בינה נגדית, דהיינו היא מתפקדת בלעיסה אזי כדאי לשמור את השן. זה נכון שרבים עוקרים שיני בינה , אבל גם לעקירה צריכה להיות סיבה: עמדה לקוייה, אין מקום בלסת, אין שן נגדית והשן צומחת ביתר, עששת עמוקה הקשה לשיקום במיקום כה אחורי וכד...
אם השן אינה מתפקדת בלסת אזי חבל להשקיע בה (כסף וטיפול)
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגליה20/06/2007
שלום ,
האם מומלץ לשים פלואור - אותו חומר שהשיננית שמה פעם בכמה חודשים בתדירות גבוהה יותר? האם יש תועלת בהגברת הטיפולים (פלואור) הללו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלואוריד
ד``ר גלית כהן20/06/2007כמו כל דבר , גם בפלואוריד יש להשתמש במינון נכון. לדוגמא, עודף פלואוריד סיסטמי (במי השתיה למשל) יכול לגרום לנזק וצביעת שיניים.
מינון מוגבר של פלואוריד מומלץ במקרים ספציפיים של יובש פה, חשיפת שורשים, טיפולים קרינתיים וכד..
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הכי מומלץ להלבנת שיניים?יעל18/06/2007
שלום רב
אני מעוניינת לברר על הלבנת שיניים. בעוד כחודש יש לי ארוע שהייתי מעוניינת להראות בו עם שיניים קצת יותר לבנות. השיניים שלי לא במצב גרוע כך שאין צורך בטיפול רציני. רציתי בעיקר לברר הן אם התכשירים הנמכרים בפארמים יעילים (כמו מדבקות או נוזלים למיניהם) ואכן גורמים להלבנה יחסית משמעותית וכמובן שאם יש תכשיר ספציפי המועיל יותר ותוכלו להמליץ לי עליו אשמח מאוד.
שנית אשמח לברר גם עבור בן זוגי אשר הוא מעשן ואצלו השיניים במצב קצת יותר "צהוב" אם תכשיר הנ"ל יוכל לעזור ואם לא איזה טיפול כן יוכל לעזור (הבנתי שאצל רופאי השיניים יש טיפול שהוא ע"י אולטרט סגול וטיפול אחר שהוא יותר טיפול בבית- מה יותר מומלץ ואם יורשה לשאול מה טווח המחירים של טיפולים שכאלה...הייתי מעוניינת לא בטיפול יקר מידי אך יעיל).
המון תודה לכם מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים
ד``ר גלית כהן18/06/2007החומר ה"מלבין" שיניים הוא מי חמצן בכל התכשירים והשיטות למינהן.
החומרים הנמכרים ללא פיקוח רפואי מכילים ריכוז נמוך יותר של מי חמצן, ולכן מידת יעילותם פחותה מזו של הפתרונות המקצועיים יותר.
מבין 2 השיטות להלבנה במרפאה התוצאה הסופית דומה מאד, או זהה ע"פ חלק מהמאמרים. יש להתאים כל שיטה למטופל לפי מידת הרגישות שלו, שורשים חשופים וכד...
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות???ילדה17/06/2007
יש לי טראומה (לא פיזית....אלא נפשית!!!) מרופאי שיניים...
הייתי שם פעם אחרונה בכיתה ד' (בגיל 10) והיום אני כאילו בת 20!!!!!
אני שומרת על הגיינת הפה והשיניים באופן רציף ועד עכשיו ברוך ה' לא היו לי כאבי שיניים נוראיים (בלי עין הרע....בן פורת יוסף!!!) והשיניים שלי נראות בסדר (לא הכי ישרות...ולא הכי לבנות...אבל בסדר).
אני יודעת שאני צריכה ללכת לרופא שיניים ואני יודעת גם את הבעיות שיש לי בשיניים (אני צריכה לעשות: יישור, הלבנה, הורדת אבנית, סתימה....) אבל אני פשוט לא מסוגלת!!!!
בעיקר, שעברו הרבה שיניים מאז הביקור הראשון וברור שהשיניים שלי לא נעשו טובות יותר!!! (הטראומה היא: שהרופאה/ הסייעת שלה שאלו אותי: מה קרה לשיניים שלך?? את לוקחת תרופות?? וכל מיני שאלות כאלה שגרמו להשפלתי ולטראומה...)
בבקשה עזרו לי!!! מה לעשות??!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טראומה מרופא שיניים
ד``ר גלית כהן18/06/2007ראשית דעי שאת לצערי הרב, בקבוצה של אנשים החויים חרדה מרופא שיניים בשל טיפול אגרסיבי/ לא נעים/כואב בעברם.
חבל לגרור זאת עוד שנים ולהחמיר את המצב. המתנה , שהיא בעצם דחיה לא תעביר או תקטין את החשש שלך, אך באותו זמן תגדיל את הקיף טיפטול השיניים לו תזקקי.
ישנן מרפאות המתמחות בטיפול בחרדה. מומחים לרפואת הפה עוברים במהלך התמחותם הכשרה לטיפול במטופלים חרדים. מגוון השיטת רחב ויש להתאים את סוג הטיפול למטופל.
הדבר הראשון והחשוב ביותר הוא למצוא רופא ש"נעים "לך איתו ואת מאמינה בו. בהמשך האפשרויות העומדות בפניכם הן החל מחלוקת הטיפול לשלבים, דרך גז צחוק, היפנוזה, סדציה קלה עד עמוקה ועד הרדמה כללית.
אני חייבת לציין שבד"כ לאחר טיפול (נרחב לפעמים) נוצר מעין תיקון ומצליחם להמשיך ולטפל בעתיד בלי בעיות מיוחדות.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מברשת שיניים חשמליתלימור17/06/2007
האם מברשת שיניים חשמלית טובה באותה המידה כמו מברשת שיניים רגילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מברשת שיניים חשמלית
ד``ר גלית כהן18/06/2007מברשת שיניים חשמלית טובה באותה מידה כמו רגילה. בשני המקרים חשוב שמצחצחים נכון. היעילות הינה אישית יש אנשים שמצחצחים וב יותר עם רגילה ויש שעם חשמלית
בברכה,
ד"ר גלית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח של דבק או חומר מבנהמיטל12/06/2007
בזמן האחרון יש לי ממש ריח חריף של "רופא שיניים" כשאני שותה משהו חם ולפעמים גם כשאני אוכלת!
מה זה יכול להיות חומר של הכתרים ,או הדבק ?
לא נראה לי שזה מסתימה לא נפלה או נפגעה לי כל סתימה ככל שראיתי
לתשןבתכם אודה מאוד!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח "של רופא שיניים"
ד``ר גלית כהן12/06/2007יתכן ויש בפיך כתרים המודבקים זמנית. דבק זמני נשטף עם הזמן ומרגישם את טעמו וריחו. דבק קבוע אינו נשטף.
אפשרות אחרת שישנה עששת מתחת לאחד הכתרים.
פני לרופא שיניים.
בברכה
ד"ר גלית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא כתריםאנונימי12/06/2007
עשיתי כתרים ב-2 שיניים קידמיות לפני מס' שנים, לא מרוצה מהצבע שלא תואם לשיניים האחרות, והחניכיים הקהו במקום שהכתרים יושבים.
שאלתי: האם יש שיטה להחזיר את צבע החניכיים לצבעם המקורי.
אולי כתרים מחרסינות בלי מתכת יעזרו?
תודה רבה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צביעת חניכיים מסביב לכתרים.
ד``ר גלית כהן12/06/2007כאשר מבצעים כתרים קדמיים ללא בסיס מתכת וללא מבנה מתכתי מתחת לכתר הסיכוי ל"צביעת" החניכיים יורד.
חניכיים שנצבעו כבר בעבר , לא בטוח שניתן יהיה לתקן עי החלפת הכתרים.
בברור ניתן להגיע לחרסינה בצבע תואם לשיניים קיימות
בברכה,
ד"ר גלית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלמה של שיניים קדמיותגל11/06/2007
שלום, שמי ליהי
ו2 השיניים הקדמיות שלי נשברו כאשר הייתי בת 8
עברתי טיפול של "השלמה" כלומר יש לי רק חצי שן שלי וחצי זאת ההשלמה.
במהלך השנים ההשלמה נשברה כמה וכמה פעמים.. אך כיום שאני בת 19 ברצוני לדעת אם כדאי להוריד את ההשלמה ולשים משהו אחר? מפריע לי שההשלמה "שקופה" במקצת ורואים את החצי שן שלי (ובאור אולטרה סגול זוהי ממש מבוכה אמיתית כי רואים בבירור את ההשלמה).
האם אתם ממליצים לי להשאיר את ההשלמה , או לשים במקומה כתר(או כל דבר אחר שרופא השיניים יראה לנכון)
אימי נחרדת מהמחשבה שבגיל כל כך צעיר ישימו לי 2 שיניים קדמיות שהן לא שלי, וגם פוחדת שהן לא יראו מספיק טבעיות...
מה אתם אומרים? להמתין עד אשר ההשלמה "תעשה את שלה"... ורק אז לטפל? או מעכשיו? אם כן מה הטיפול הכי רצוי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלמת שיניים קדמיות
ד``ר גלית כהן11/06/2007ליהי שלום,
ראשית ישנם חומרים פחות שקופים להשלמה של שיניים אבל בהחלט במצבי תאורה משתנים תראי הבדלים. בכל חומר השלמה מסוג החומרים המורכבים באור מסויים זה יראה נפלא ובתאורה אחרת תראי את הקו.
הפתרון הוא חרסינה.
אם אין טיפולי שורש בשיניים אלו, חבל מאד לעשות כתרים וזו בדיוק האינדיקציה לביצוע ציפויי חרסינה. ציפויי חרסינה הם ציפויים ללא מתכת בבסיסם.
בשילוב של רופא מנוסה בבצוע ציפויי חרסינה ומעבדה מתאימה ניתן להגיע לתוצאותאסתטיות מצויינות שיראו טבעיות ביותר.
בהצלחה
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתליםדוד.י.10/06/2007
הייתי מעוניין לדעת באם העישון יכול להזיק לקליטת שתלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים ועישון
ד``ר גלית כהן11/06/2007דוד שלום,
עישון מוריד את אחוזי קליטת השתלים ועוד יותר את אחוזי הצלחת השתלת עצם. בדיוק כמו שהעישון מפריע לריפוי פצע בכל איבר אחר בגוף.
כמובן שמידת ההפרעה תולייה בכמות הסיגריות שאתה מעשן ביום ובשנות העישון.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתריםליאת10/06/2007
המשך....
איך יודעים אם כתר הוא איכותי ?
כמה זמן צריכים להיות עם אותו כתר ?
הרופא שם לי גם כתרים צהובים,שיש להם מרקם אחר מכתרים אחרים למרות , שהשיניים שלי לבנות האם יש סוגים בכתרים, מה עושים שיש רגישויות לכתר מסויים ?
איזה סוג של כתר אני אמורה לבקש ?
הודה לכם על התשובה.
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים
ד``ר גלית כהן11/06/2007בקצרה, כי שאלתך מצריכה פרק שלם בספר לשיקום הפה.
"איכותי" היא מילה לא מקצועית. כתר צריך להתאים התאמה מלאה לשן המושחזת. למען האמת אין לך דרך לדעת אם הכתר מתאים. אמון בינך לבין הרופא המטפל שלך הוא תנאי מפתח לכל טיפול.
ישנם מספר סוגי כתרים: כתרי חרסינה על מתכת , וכאן יש מס סוגי מתכות: לא אצילות, חצי אצילות, אצילות, זהב ועוד... כתרי חרסינה ללא מתכת בבסיסם, על כיפת אלומינה, זירקוניה ועוד..
ביחד עם הרופא האישי , בו את מאמינה את אמורה לקבל הסבר מפורט על סוגי הכתרים המתאימים לשן עליה מדובר.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)