מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פסוריאזיס באיבר המיןגיא13/09/2008
שלום רב, במשך כחצי שנה אני סובל מאדמומיות באיבר המין. במהלך קיום יחסי המין אני חש לא פעם צריבה והאיזור הופך לרגיש ומגורה יותר. האודם אף מתפשט בזמן קיום יחסי המין ולאחריו. לאחר מספר ימים האודם מתחיל להתייבש (עור יבש) ונעלם כמעט לחלוטין. אולם שוב לאחר קיום יחסי מין התופעה חוזרת. קונדוםאני כמעט ואיני מסוגל לשים (שורף מאוד). הייתי אצל מספר רופאים - חלקם טענו כי מדובר בפסוריאזיס וחלקם טענו כי מדובר בסתם גירוי אני סבור שהאבחנות השונות נבעו כיוון ונבדקתי בכל פעם בזמן אחר, כלומר, בפעם שהאודם היה חזק או שהעור היה יבש וכדומה. אני אובד עצות כיוון וקיימת לי התחושה כי אין אני יודע במדויק מה יש לי וכיצד לטפל בזה. עשיתי בעבר הפסקה של שבועיים ושלושה בקיום יחסי מין ואכן חלה הטבה ניכרת במצב העור ולמעשה הוא כמעט (ואני חוזר רק כמעט) חזר למצבו, קרי צבעו הטבעי. אולם כאמור, לאחר קיום יחסי מין התופעה חזרה במלואה. קראתי המון כתבות ומחקרים בנושא בשבועיים - שלושה האחרונים, ולצערי הרב, המאפיינים שצויינו לגבי המחלה תקפים גם אצלי, הווה אומר, אודם, יובש, קצת קילופים , סדק אחד... אני רוצה לשלול/לאשש באופן חד משמעי את מצבי, כיצד אני עושה זאת, האם את או קולגה שאת ממליצה עליוויכול לעזור לי??? תודה רבה, גיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פסוריאזיס
ד''ר סמדר שרייבר14/09/2008יתכן לפי הנתונים שמסרת שאתה סובל מפסוריאזיס. במקרה כזה אולי משחות לטיפול בפסוריאזיס יועילו לך, תברר אצל רופא העור שמטפל בך. כדאי לך לדעת שאבחנה ודאית תעשה לפי ביופסיה, כלומר דוגמת רקמה זעירה כ1 מ'מ שתלקח מעור איבר המין ותיבדק ע'י פתולוג. אם אתה מאד סובל, והמשחות לא יעזרו לך , תוכל לחשוב על אפשרות זו. במקרה כזה יוכלו גם לאבחן אם זו מחלה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן אדומה.הילה12/09/2008
שלום.. אז ככה יש לי על החזה נקודת חן אדומה וקצת בולטת, אין לה צורה עגולה, יש לה צורה לא סימטרית כזו.. פעם היא הייתה יותר קטנה ואיכשהו פצעתי אותה והיא גדלה, הלכתי לרופאת עור [אני בצבא] והיא אבחנה שזו נקודה ששמה צ'רי המנגיומה, [משהו כזה.אני לא ממש זוכרת בדיוק.] ושאין איך להוריד אותה, כי היא לא מסוכנת. לי נראה שזה טיפול קוסמטי שהצבא לא עוזר בו. גם לאחי היה כזו והורידו לו אותה בלי בעיה, האם היא אמרה שאי אפשר כי היא בצבא והצבא לא מספק טיפולים קוסמטים? אלא רק מה שמסוכן הם מטפלים? או שבאמתת אין שום דרך להוריד את זה אפילו לא דרך טיפול קוסמטי אגב, הנקודה הזו ממש ממש מפריעה לי ככה שבאמת הייתי שמחה אם היה אפשר להוריד אותה! תודה רבה ! :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המאנגיומה
ד''ר סמדר שרייבר14/09/2008את הרי כבר יודעת שכמו שהורידו לאחיך אפשר להוריד גם לך, חותכים וצורבים את הנגע. קחי בחשבון שצלקות במרכז החזה עלולות להיות בולטות בזמן שתחליטי אם להוריד אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
הילה14/09/2008אין אפשרות רק לצרוב? כי בצריבה לא נשאר צלקת, וכן זה בעיה הצלקת אבל הנקודה ממש ממש מפריעה לי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צריבה
ד''ר סמדר שרייבר17/09/2008אפשר לצרוב המאנגיומה קטנה, וגם אז נשארת צלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהזהבה11/09/2008
שלום רב, אפשר בבקשה לקבל המלצה לתחשיר טבעי להעלמת כתמי שמש מהפנים? תודה רבה
תכשיר טבעי
ד''ר סמדר שרייבר14/09/2008כדאי לך לבדוק באתרים של רפואה טבעית או אלטרנטיבית. שמעתי על רקיחות מבוססות על לימון שקדים ועוד אבל לא התנסיתי ולכן לא יכולה להמליץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסנרקיס08/09/2008
שלוםרב, אני בת 26 וסובלת המון מהרפס וכל הזמן משתמשת בזובירקס מה אפשר לעשות שזה לא יחזור הרבה? תודה
הרפס
ד''ר סמדר שרייבר09/09/2008לפעמים כאשר הרפס יוצא ומשתמשים בכדורי זובירקס בבליעה (לא משחה) משך מספר שבועות המחלה לא חוזרת. זה לא מובטח ויש גם תופעות לואי לכדורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד''ר סמדר דחוףףאורן07/09/2008
שלום ד''ר סמדר!@! אני לוקח מינוציקלין בשבוע הראשון הפצעים יצאו שוב אדומים האם הפצעים שיוצאים בשבוע הראשון אחר כך הם עוברים בסוף הטיפול?
מינוציקלין
ד''ר סמדר שרייבר09/09/2008טיפול במינוציקלין לא מחיב יציאת פצעים חדשים. כנראה הם לא קשורים לטיפול אלא למרות כי הטיפול הזה מתחיל לפעול אחרי כחודשיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת קלואידמאיה06/09/2008
שלום רב, ברצוני לשאול האם את מטפלת גם בצלקת קלואיד. הפועה לי על הבוהן. עדיין חדשה - כשלושה שבועות. האם יש תכשירים לטיפול בשלב זה, או שדרוש טיפול כירורגי ? אודה לך על תשובתך בהקדם האפשרי, בברכה, מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלואיד
דר' שרייבר07/09/2008טיפולים בקלואיד מגוונים וכוללים הזרקות סטרואידים, לחץ עם רצועות סיליקון, ניתוחי, לייזר וגם טיפול פוטודינמי. לא תמיד הטפולים בקלואיד עוזרים, זו אחת הבעיות העקשניות. את מוזמנת ללא תשלום לבדיקה במרפאה לטיפולים פוטודינמיים באסף הרופא ונראה אם אפשר לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהאבי05/09/2008
ד"ר שלום רב, אני סובל מזה שנה וחצי מאקנה בינונית באזור המצח והרקות וזה מגרד ומאד מפריע. טופלתי במינוציקלין כ4 חודשים וניכר שיפור אך כעבור חודש הכל חזר לקדמותו. האם את יכולה להציע לי דרך לטיפול במצב? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
דר' שרייבר07/09/2008כדאי לך לתת סיכוי לטיפולים הפוטודינמיים. תוכל לקרוא יותר באתר בראש הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טפול לליכן פלאנוסתה תה04/09/2008
שלום איזה טפול הוא nb uub לליכן פלאנוס? ואם לא יעזור אז puua? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליכנפלנוס
דר' שרייבר07/09/2008אתר זה אינו דן במחלה זו. תוכלי לפנות לאתר עור כללי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליכנפלנוסנופר03/09/2008
שלום .. אני בת 17 ובערך לפני כחצי שנה פחות או יותר התחילו תצאת לי נגעים אדומים .. תחילה היה לי בבית שחי ולאחר מכן זה פשוט התפשט לכל הגוף במיוחד בידיים ובכפות הרגליים ,ביקרתי אצל כמה רופאים וחשדו שזה פסוריאזיס אבל הרופא האחרון אמר שהוא כמעט בטוח בזה ליכנפלנוס, עברתי ביופסיה ואני מחכה לתוצאות ,רציתי לדעת אם במקרה וזה ליכנפלנוס יש לזה מרפא? הסימנים יעלמו או שישארו לי לתמיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליכנפלנוס
דר' שרייבר07/09/2008מומלץ שתפני לאתר עור כללי. אתר זה אינו דן במחלה זו. מצטערת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך אף עבהאלי03/09/2008
דוקטור שלום, לא מדובר ברינופימה, מדובר בשכבה עבה של האף כאילו מבנה אסטיתי לא יפה של האף, הבנתי בייעוץ עם מנתחים פלסטיים לא מקבלים תוצאה מרשימה של ניתוח אף מסוג זה , אז הצעתם להבדק אצל רופא עור שניתן דרך תכשירים מסויימים להקטין את שכבת העובי של האף נכון? מאיזה גיל ניתן לטפל בבעיה זו<??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לי נסיון בטיפול זה
דר' שרייבר07/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות קלואידישראלה03/09/2008
האם את מטפלת גם בצלקות קלואיד? (קיימות אצלי כ- 8 שנים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלואיד 8 שנים
דר' שרייבר07/09/2008קשה לדעת אם אחרי זמן רב כזה איזה טיפול (מפורטים בתשובה למעלה) יעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקתתתתת מה עושים?שני02/09/2008
יש לי צלקת על הרגל כתוצאה מחום של מגהץ הצלקת בולטת וממש מעצבנת אותי האים אפשר להפיתר ממנה ? לטשטש אותה? האים יש משחה ? איפה אני יכולה לקנות? האים כדי לי ללכת לרופא עור?
צלקת
ד''ר סמדר שרייבר14/09/2008צלקת אי אפשר להעלים אלא להקטין ולטשטש. לצלקות טריות משחה כגון קלוקוט יכולה לעזור. חשוב לא לשזף את המקום כחצי שנה כדי לא לגרום לכתמי צבע בצלקת. יש גם אפשרות לטפל עם לייזר מיוחד אורך גל 1540 שלפעמים משפר מאד מראה צלקות. אולי רופא עור ימליץ על הזרקות סטרואידים כדי להקטין את עובי הצלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף עבהאלי02/09/2008
שלום באיה גיל ניתן לפנות לרופא עור בקשר לאף עבה? (שכבה העבה על האף) לפני המלצתו של מנתח פלסטי הוא הציע לפנות לרופא עור כי ניתוח לא יענה על הדרישה.
עור עבה?
ד''ר סמדר שרייבר02/09/2008לא ברור מה סוג הבעיה שלך. יש אנשים שעורם עבה אבל זה טבעי ולא ניתן לטיפול. יש מצבים אחרים כגון רינופימה ששם יש גדילה לא תקינה של העור ובלוטות החלב והאף נראה כאף אדום של ליצן, ואז ניתן לטפל ע'י שיוף העור או פילינג עמוק למשל עם לייזר. כך שצריך בדיקה כדי לדעת מה תשובה נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער וטיפול בצלקותשירי01/09/2008
שלום אני בת 22 יש לי צלקות (כמה חורים מפוזרים) בפנים מתקופת הילדות. השתמשתי בכל מני תכשרים אך שום דבר לא הועיל. הייתי אצל רופא פלסטיקה והציע למלא חורים אליו. מה דעתך? יש טיפול אחר כמו פילנג? העור שלי דק ועדין וגם יש לי נשירת שער חזקה למרות שאין לי תת תזונה ותוצאות הבדקות האחרנות מעידות על רמת המוגלפין גפוה. אין בעיות בקרקפת ... תודה לך
טיפול בצלקות
ד''ר סמדר שרייבר02/09/2008לטיפול בצלקות אין טיפול שיעלים אותם אלא רק יטשטש. וקימות שיטות שונות כגון פילינג עמוק ושיוף שאולי לא מתאימים לך כי העור דק ועדין. ניתן גם למלא את השקעים עם חומר מילוי, ויש טיפול לייזר 1540 ננומטר מיוחד לצלקות שעוזר לבנות רקמה עם יותר קולגן ואז השקעים מתמלאים מתחת.
לגבי נשירת שיער צריך בדיקות אצל רופא עור ואני מבינה שאת כבר עושה את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפוצצות נימי דםשלו ורד31/08/2008
שלום רב. אני סובלת ממחלת "סקלרודרמה" מזה כ-13 שנים. יש לי התפוצצות נימי דם בפנים. ברצוני לברר האם קיים טיפול כלשהו העשוי לעזור לבעיה הזו ו/או להפחית את ההתפשטות. תודה מראש שלו ורד.
נימים בפנים
ד''ר סמדר שרייבר02/09/2008האם מדובר בשטפי דם, כי אז לא אוכל לעזור לך אולי המטולוג, או בריבוי נימים?
לריבוי נימים מצוין טיפול בIPL עם הבזקי אור בסדרת טיפולים, או טיפול פוטודינמי שילוב של משחה במריחה על העור הבעיתי המופעלת ע'י אור והורסת את הנימים מבפנים לרוב מספיק טיפול אחד. הטיפול לנימים מעולה, ולרוב יש שביעות רצון גבוהה אבל אין לי נסיון עם סקלרודרמה. התגובה שלך עלולה להיות שונה, או מאכזבת. אם זה חשוב לך שוה לנסות, כמובן לאחר אישור של רופא העור שמטפל בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)