מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צלקת קלואידמאיה06/09/2008
שלום רב, ברצוני לשאול האם את מטפלת גם בצלקת קלואיד. הפועה לי על הבוהן. עדיין חדשה - כשלושה שבועות. האם יש תכשירים לטיפול בשלב זה, או שדרוש טיפול כירורגי ? אודה לך על תשובתך בהקדם האפשרי, בברכה, מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלואיד
דר' שרייבר07/09/2008טיפולים בקלואיד מגוונים וכוללים הזרקות סטרואידים, לחץ עם רצועות סיליקון, ניתוחי, לייזר וגם טיפול פוטודינמי. לא תמיד הטפולים בקלואיד עוזרים, זו אחת הבעיות העקשניות. את מוזמנת ללא תשלום לבדיקה במרפאה לטיפולים פוטודינמיים באסף הרופא ונראה אם אפשר לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהאבי05/09/2008
ד"ר שלום רב, אני סובל מזה שנה וחצי מאקנה בינונית באזור המצח והרקות וזה מגרד ומאד מפריע. טופלתי במינוציקלין כ4 חודשים וניכר שיפור אך כעבור חודש הכל חזר לקדמותו. האם את יכולה להציע לי דרך לטיפול במצב? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
דר' שרייבר07/09/2008כדאי לך לתת סיכוי לטיפולים הפוטודינמיים. תוכל לקרוא יותר באתר בראש הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טפול לליכן פלאנוסתה תה04/09/2008
שלום איזה טפול הוא nb uub לליכן פלאנוס? ואם לא יעזור אז puua? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליכנפלנוס
דר' שרייבר07/09/2008אתר זה אינו דן במחלה זו. תוכלי לפנות לאתר עור כללי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליכנפלנוסנופר03/09/2008
שלום .. אני בת 17 ובערך לפני כחצי שנה פחות או יותר התחילו תצאת לי נגעים אדומים .. תחילה היה לי בבית שחי ולאחר מכן זה פשוט התפשט לכל הגוף במיוחד בידיים ובכפות הרגליים ,ביקרתי אצל כמה רופאים וחשדו שזה פסוריאזיס אבל הרופא האחרון אמר שהוא כמעט בטוח בזה ליכנפלנוס, עברתי ביופסיה ואני מחכה לתוצאות ,רציתי לדעת אם במקרה וזה ליכנפלנוס יש לזה מרפא? הסימנים יעלמו או שישארו לי לתמיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליכנפלנוס
דר' שרייבר07/09/2008מומלץ שתפני לאתר עור כללי. אתר זה אינו דן במחלה זו. מצטערת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך אף עבהאלי03/09/2008
דוקטור שלום, לא מדובר ברינופימה, מדובר בשכבה עבה של האף כאילו מבנה אסטיתי לא יפה של האף, הבנתי בייעוץ עם מנתחים פלסטיים לא מקבלים תוצאה מרשימה של ניתוח אף מסוג זה , אז הצעתם להבדק אצל רופא עור שניתן דרך תכשירים מסויימים להקטין את שכבת העובי של האף נכון? מאיזה גיל ניתן לטפל בבעיה זו<??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לי נסיון בטיפול זה
דר' שרייבר07/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות קלואידישראלה03/09/2008
האם את מטפלת גם בצלקות קלואיד? (קיימות אצלי כ- 8 שנים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלואיד 8 שנים
דר' שרייבר07/09/2008קשה לדעת אם אחרי זמן רב כזה איזה טיפול (מפורטים בתשובה למעלה) יעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקתתתתת מה עושים?שני02/09/2008
יש לי צלקת על הרגל כתוצאה מחום של מגהץ הצלקת בולטת וממש מעצבנת אותי האים אפשר להפיתר ממנה ? לטשטש אותה? האים יש משחה ? איפה אני יכולה לקנות? האים כדי לי ללכת לרופא עור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צלקת
ד''ר סמדר שרייבר14/09/2008צלקת אי אפשר להעלים אלא להקטין ולטשטש. לצלקות טריות משחה כגון קלוקוט יכולה לעזור. חשוב לא לשזף את המקום כחצי שנה כדי לא לגרום לכתמי צבע בצלקת. יש גם אפשרות לטפל עם לייזר מיוחד אורך גל 1540 שלפעמים משפר מאד מראה צלקות. אולי רופא עור ימליץ על הזרקות סטרואידים כדי להקטין את עובי הצלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף עבהאלי02/09/2008
שלום באיה גיל ניתן לפנות לרופא עור בקשר לאף עבה? (שכבה העבה על האף) לפני המלצתו של מנתח פלסטי הוא הציע לפנות לרופא עור כי ניתוח לא יענה על הדרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עור עבה?
ד''ר סמדר שרייבר02/09/2008לא ברור מה סוג הבעיה שלך. יש אנשים שעורם עבה אבל זה טבעי ולא ניתן לטיפול. יש מצבים אחרים כגון רינופימה ששם יש גדילה לא תקינה של העור ובלוטות החלב והאף נראה כאף אדום של ליצן, ואז ניתן לטפל ע'י שיוף העור או פילינג עמוק למשל עם לייזר. כך שצריך בדיקה כדי לדעת מה תשובה נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער וטיפול בצלקותשירי01/09/2008
שלום אני בת 22 יש לי צלקות (כמה חורים מפוזרים) בפנים מתקופת הילדות. השתמשתי בכל מני תכשרים אך שום דבר לא הועיל. הייתי אצל רופא פלסטיקה והציע למלא חורים אליו. מה דעתך? יש טיפול אחר כמו פילנג? העור שלי דק ועדין וגם יש לי נשירת שער חזקה למרות שאין לי תת תזונה ותוצאות הבדקות האחרנות מעידות על רמת המוגלפין גפוה. אין בעיות בקרקפת ... תודה לך
טיפול בצלקות
ד''ר סמדר שרייבר02/09/2008לטיפול בצלקות אין טיפול שיעלים אותם אלא רק יטשטש. וקימות שיטות שונות כגון פילינג עמוק ושיוף שאולי לא מתאימים לך כי העור דק ועדין. ניתן גם למלא את השקעים עם חומר מילוי, ויש טיפול לייזר 1540 ננומטר מיוחד לצלקות שעוזר לבנות רקמה עם יותר קולגן ואז השקעים מתמלאים מתחת.
לגבי נשירת שיער צריך בדיקות אצל רופא עור ואני מבינה שאת כבר עושה את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפוצצות נימי דםשלו ורד31/08/2008
שלום רב. אני סובלת ממחלת "סקלרודרמה" מזה כ-13 שנים. יש לי התפוצצות נימי דם בפנים. ברצוני לברר האם קיים טיפול כלשהו העשוי לעזור לבעיה הזו ו/או להפחית את ההתפשטות. תודה מראש שלו ורד.
נימים בפנים
ד''ר סמדר שרייבר02/09/2008האם מדובר בשטפי דם, כי אז לא אוכל לעזור לך אולי המטולוג, או בריבוי נימים?
לריבוי נימים מצוין טיפול בIPL עם הבזקי אור בסדרת טיפולים, או טיפול פוטודינמי שילוב של משחה במריחה על העור הבעיתי המופעלת ע'י אור והורסת את הנימים מבפנים לרוב מספיק טיפול אחד. הטיפול לנימים מעולה, ולרוב יש שביעות רצון גבוהה אבל אין לי נסיון עם סקלרודרמה. התגובה שלך עלולה להיות שונה, או מאכזבת. אם זה חשוב לך שוה לנסות, כמובן לאחר אישור של רופא העור שמטפל בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהinfo30/08/2008
שלום. יש לי בידיים נקודות קטנטנות של היפו-פיגמנטציה (יכול להיות כתוצאה מטיפול לייזר שעשיתי). האם יש דרך לתקן נקודות אלו? תודה
היפופיגמנטציה מלייזר
ד''ר סמדר שרייבר02/09/2008אולי הנקודות הבהירות יחלימו תוך כמה חודשים. אם הן שנים לא בטוח שיהיה שיפור. תזהרי מלייזר בעתיד, אולי את מאד רגישה כי זו תופעה לגמרי לא שכיחה. וגם תזהרי מחשיפה לשמש ושיזוף יתר בעצמם עלולים לעשות כתמים לבנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי יש לי שאלה ..אפרת30/08/2008
שלום , מאז ההריונות שלושה במספר יצאו לי כתמי פימנטציה על הפנים בפגישה עם קוסמטיקאית שהמליצה לי על תכשירים עם ויטמין סי וקרם הבהרה. רציתי לדעת עד כמה זה בטוח להשתמש בכך והאם יש משהו אחר שיכול להועיל לי? אני אשמח אם תענו לי במהרה .. תודה , אפרת .
תכשירי הבהרה
ד''ר סמדר שרייבר02/09/2008תכשירי הבהרה קוסמטיים או מרופא עור יכולים לעזור לטשטוש הכתמים. שוה לנסות. לרוב הם מאד בטוחים, צריך לשים לב שאין לך תגובה יוצאת דופן או חריגה שתתבטא ברגישות או אודם, וכן למרוח בלילה ובבוקר למחרת קרם נגד שיזוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות וכתמים בגב מאקנהשלומי27/08/2008
אני סובל כ10 שנים מאקנה שיוצא לי בגב מגיל 16 והיום אני בן 26 וכבר התייאשתי מכל הטיפולים כי עברתי כבר הרבה ומה שנשאר לי זה הצלקות והכתמים שהשאירו האקנה וזה מעוד מפריע לי בחיים כי זה מבייש אותי וזה מאוד מקשה אליי למצוא בת זוג מתאימה אז אם יש מישהי שנמצאת במצב כמו שלי וגם לך קשה אז אני ישמח אם תיצרי איתי קשר לפחות לדבר ואולי אני מקווה שנתאים אחד לשני המספר הוא 0525946991
צלקות מאקנה
ד''ר סמדר שרייבר27/08/2008נוגע ללב מה שכתבת. לא חשבתי על הפורום כמדור שידוכים אבל אם יצא אז אני אשמח. בהצלחה. תצטרך להזמין אותי לחתונה. כדאי לך לדעת שלכל אחד ואחת יש נקודת תורפה שהוא מתביש בה ומפחד שהיא תתגלה. לאחת יש כרס, לאחרת ירכיים ואם לא רואים כלום בחוץ אז אולי אמא שהתעללה והשפילה והפצע הרבה יותר גרוע. כך שחסרון עושה אותנו אנושיים ומאפשר לאחרים להרגיש קרובים אלינו כי אז אנחנו בדיוק כמוהם.
נ.ב. אמנם אי אפשר להעלים צלקות אבל יש לייזר מיוחד באורך גל 1540 ננומטר שמטשטש אותם. כשיהיה לך כוח לקחת סיכוי עם עוד טיפול, אולי תנסה את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףף !!אלמוג27/08/2008
לד"ר סמדר שלום. אני בן 17 ויש לי פצעי בגרות בדרגה בנונית המצב לא תמיד היה כך והחמיר בשלושה חודשים האחרונים..השתמשתי בכל משחה שיש או בכל תרופת סבתא לטיפול באקנה אך לא היה שיפור משמעותי אם בכלל.. המליצו לי כמה וכמה פעמים להתחיל טיפול של רואקוטן אך סירבתי כי ראיתי את תופעות הלוואי הניגרמות . לפני כחודשיים התחלתי בטיפול קוסמטי אצל קוסמטיקאית וקניתי מיוצרים של guinot לעור ולאחר שימוש בהם גם לא נראה שיפור. אשמח עם תוכלי להמליץ לי מה לעשות.. (התחלתי להתעניין בטיפול פוטודינמי והייתי רוצה לדעת מה המלצתך..) תודה אלמוג .
פצעי בגרות בדרגה בינונית
ד''ר סמדר שרייבר27/08/2008לפצעי בגרות בדרגה בינונית אפשר לעתים קרובות לעזור עם תכשירים שונים אך לך לא עזר. ניקוי קוסמטי עמוק מנקה את הראשים השחורים שהם נקראים קומדונים ואת עודפי החלב, ואז לחידקים אין קרקע מזון להתישב עליה. גם התכשירים עושים פעולה דומה וגם עוזרים לקילוף של תאי עור מתים כדי לפתוח את הנקבוביות כדי שחלב יוכל להתנקז. מכיון ששכבר התחלת והספקת לעשות רק טיפול קוסמטי אחד או שניים מוקדם לשפוט ואולי תתן הזדמנות נוספת. אם התוצאות של הטיפול הקוסמטי לא יספקו, יש סכוי מצוין לשיפור עם הטפול הפוטודינמי לאקנה. תוכל לקרוא עליו יותר באתר באסף הרופא לפי הכתובת בראש הפורום. אתה גם מוזמן ללא תשלום לבדיקה והסבר במרפאה שלנו באסף הרופא 08-9779981
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות אקנהיוגב26/08/2008
איזה מן טיפולים יכולים לעזור לצלקות אקנה בגב? האם פיליניג קריסטל יכול לעזור?
צלקות בגב
ד''ר סמדר שרייבר27/08/2008צלקות בגב אי אפשר להעלים, בנוסף בגב העור עבה במיוחד ומתרפא פחות יפה מאיזורים אחרים ולכן יחסית קשה לטפל שם. אפשר לנסות לטשטש ע'י לייזר מיוחד באורך גל 1540 ננומטר, זה טיפול בטיחותי שנעשה במרפאה ולא מפריע לשגרת החיים. גם שיוף כירורגי עוזר לטשטוש צלקות, אלא שמדובר לרוב על טיפול בהרדמה עם תהליך החלמה ועלול במקרים מעטים לגרום לנזק. פילינג קריסטל יכול לעזור לטשטוש צלקות בפנים אבל צלקות בגב עמוקות יותר מאשר בפנים ולא בטוח שיועיל. מכיון שמדובר בטיפול עדין ובטוח אפשר לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)