מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- NEUROFIBROMATOSIS????13/01/2009
שלום. רציתי לשאול יש לי כתמי לידה על כל הגוף מלידה מה שנקרה ניורופיברומטוזיס, רציתי לדעת היכן אוכל לקבל מידע לגבי זה. ומה זה אומר בכלל מבחינה רפואית. והאם יש דרך לטפל ולהבהיר את הכתמים. יש לי כשלושה כתמים גדולים והמון קטנים. אשמח לקבל תשובה בהקדם דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נורופיברומטוזיס
ד''ר סמדר שרייבר15/01/2009מחלה לא נדירה שמתבטאת בלפחות 5 כתמי "קפה בחלב" על הגוף, וגם בגידולים נורופיברומות שיכולים לגדול במקומות שונים ברקמות רכות כגון : עור, שריר, ואפילו מוח. ברוב המקרים מדובר על גידולים בודדים וחסרי חשיבות, אבל אפילו כאשר יש המונים לרוב אינם גורמים כל נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניורופיברומטוזיס
????20/01/2009האם ישנה דרך להבהיר את הכתמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נורופיברומטוזיס
ד''ר סמדר שרייבר22/01/2009כתמים של מחלה זו אי אפשר להבהיר לאורך זמן רק לתקופה קצרה, למשל ע'י מכשירי IPL. לא ממליצה במקרה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודם מקומייותם12/01/2009
הי, נוצר לי פצע (מעין קליפה כזאתשל העור הישן), לאחר שהקליפה ירדה נשאר אודם מקומי שטחי שכבר 3 חודשים לא חזר לגוון הרגיל של העור, רציתי לדעת איזה סוג של טיפול ניתן לעשות כדי להחזיר לגוון הרגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אודם לאחר פצע
ד''ר סמדר שרייבר15/01/2009ראשית יש להמנע משיזוף המקום 6 חודשים, והעור בהדרגה יחזור לגון הרגיל. אם עדיין לא תהיה מרוצה אפשר להעזר בטיפולים כגון IPL.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פוטודינמי ברוזקיאהאודי11/01/2009
שלום, אני בת 30 וסובלת מרוזקיאה מזה 5 שנים. עד היום טופלתי במשחות ורופא העור שלי טוען שהמצב שלי אינו מצדיק טיפול מעבר. אולם לי הנושא מאוד מפריע אסתטית. רציתי לדעת האם מקובל לטפל בטיפול פוטודינמי במקרים כאלה, מהם הסיכונים ? מהם אחוזי ההצלחה ?
רוזציאה
ד''ר סמדר שרייבר15/01/2009טיפול פוטודינמי ברוזציאה עוזר ברוב המקרים ומפחית משמעותית את האודם. צריך לדעת שמדובר בתכונה של אנשים מסוימים, ולכן יתכן שבעתיד הבעיה תחזור ויצטרכו טיפול נוסף. הטיפול בטיחותי, ותוכלי לקרוא יותר באתר של אסף הרופא בראש הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעי עורבטי11/01/2009
ליפני כחודש הופיע לי פצע גדול ומסביבו כחול מתחת לחזה וכעבור כמה שבועות יצאו לי פצעים קטנים אדומיים בגב והתפשט לעבר הבטן אני לא יודעת אם זה אלרגיה או אבעבועות אבל שגירדתי אותם הם נראים כאילו הן התיבשו אני לא יודעת אם זה מקור כי אני גרה במקום שממש קר בו ואני לא יודעת אם זה אלרגיה כי הן לא יתפשטו בכל הגוף אבקשך את תשובתך תודה מראש
פצעים
ד''ר סמדר שרייבר11/01/2009לא נשמע כאבעבועות כי בד'כ מלווה חום ויש שלפוחיות.
אלרגיה יכולה לגרום לכל תופעה ואי אפשר לשלול.
פצעי קור מופיעים לרוב בכפות ידיים ורגליים לא בבטן.
אם הפצעים התיבשו והבריאו זה לא ממש חשוב. אם עדיין נשארו ויש תופעות נוספות כגון חום או סימני מחלה אחרים לכי להבדק אצל רופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע בקרקפתאורן10/01/2009
שלום ד"ר שרייבר, לפני כשנה אותר אצלי גידול עור בקרקפת שהוסר בכירורגיה פלסטית. לפני מס' שבועות הבחנתי בנקודת חן באותו המקום בו היה בעבר הגידול. לפי רופא המשפחה מדובר ב"נגע על עור הקרקפת, צבעים שונים, מעט דיספלסטי". אני יכול לומר בוודאות שהנגע הנ"ל לא היה קיים לפני מס' חודשים והוא חדש וכן אינו קטן במיוחד כך שניתן להגידרו ככזה ששינה גודל וצבע. כיצד יודעים האם מדובר ב"סתם" נקודת חן (דהיינו בעלת משמעות אסתטית בלבד) או משהו סרטני? אילו סימנים יכולים להעיד האם מדובר בתופעה סרטנית? תודה, אורן.
נגע שהשתנה
ד''ר סמדר שרייבר11/01/2009מכיון שהנגע חדש ומעט דיספלסטי וכנראה גדל במהירות זו סיבה מספיקה להסירו בניתוח פלסטי ולשלוח לביופסיה. למרות שרוב המקרים שפירים הזהירות מחיבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביופסיה לנגע
אורן12/01/2009במידה ולא שפיר האם זה משהו שמהווה סכנה כלשהי למרות הגילוי המוקדם יחסית? כמו כן, כאמור לפני שנה הוסר מאותו מקום נגע מסוג המנגיומה. האם עצם העבודה שנוצר נגע באותו מקום מעידה על משהו? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נגע חשוד
ד''ר סמדר שרייבר22/01/2009אפילו אם הוא סרטני אז מרבית סרטני העור לא מהוים סכנה לחיים ואינם שולחים גרורות. סרטני עור מסוכנים נדירים במיוחד. בכ'ז צריך להוריד אותו לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימי דם בפניםאסף10/01/2009
שלום, זה מספר שנים (מעל ל-12, בן 30) שמופיעים לי נימי דם בפנים (אזור הלחיים ומעלה), בנוסף יש לי נימי דם שכאלו בכפות הידיים ובצוואר. בנוסך ישנו נים דם בפנים, נפוח מהשאר מתפשט וזז. טיפלתי מספר פעמים בלייזר - תמיד חזר, טיפול במחט חשמלי עזר לתקופה אולם השאיר סימנים. אנא עזרתך, . . . . אסף
נימי דם בפנים
ד''ר סמדר שרייבר11/01/2009טיפולים פוטודינמיים עוזרים להפחתת נימים ומספיק טיפול אחד עד שלושה. תוכל לקרוא יותר באתר בראש הפורום.
אפשרות אחרת ע'י טיפולי אור IPL אבל אז צריך סדרה 4-8 טיפולים.
הפנים בד'כ משתפרות היטב בטיפולים. בכפות ידיים וצואר נימים יותר עקשנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת כתמים מהגוף ופיגמנטציהאלמונית10/01/2009
שלום, שמעתי על הטיפול בקרן אור. ורציתי לדעת מהו הטיפול? יש לי כתמים באיזורים בגוף (לא בפנים) ורציתי לדעת האם כדאי לי לעבור הסרת כתמים אלו בקרן אור . כמה טיפול כזה יכול לעזור? האם יכול להגרם לי נזק? (כי אני סובלת מפיגמנטציה). תודה
טיפולי אור לכתמים
ד''ר סמדר שרייבר11/01/2009נראה לי שאת מדברת על טיפולים בIPL עם הבזקי אור. טיפולים כאלו מצוינים לכתמים אבל התגובה אינדיבידואלית. יש אנשים ששיפור קיצוני ואחרים שמבהיר פחות. הכתמים בפנים מבהירים בקלות רבה יחסית מאשר שאר הגוף. יש סוגים של כתמים שהטיפול אינו מתאים להם כלל לדוגמה כתמי לידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיורטן בתחילת חודש שלישיNONAME07/01/2009
שלום לך, אני בתחילת חודש שלישי של הטיפול בקיורטן, ואין שום שיפור, אמנם יש לי תופעות לוואי כמו יובש בשפתיים, בידיים.. אני נוטלת 3 כדורים ביום, הרופא המליץ על טיפול של 4 חודשים, אך עברתי חצי דרך, ואיני רואה שיפור, האם זה בסדר? ואם לא, צריך להפסיק את הטיפול? תודה מראש והמשך יום טוב.
קורטן עדיין לא עוזר
ד''ר סמדר שרייבר11/01/2009מכיון שכבר נכנסת לטיפול הזה שאינו קל, אני ממליצה לסים את 4 החודשים שהציע הרופא. תופעות הלואי שלך אינן נעימות אבל עברת חצי דרך ו אם אין בעיה יותר קשה שוה להתאמץ עוד קצת ולתת את הסיכוי שהטיפול יעזור. לפעמים רק לקראת סוף הטיפול רואים את השיפור. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוריאזיסאורי07/01/2009
שלום , רציתי לדעת האם בטיפול נכון במחלת הפסוריאזיס יכול להיות שהמחלה תיעלם לחלוטין ולא תחזור יותר?
פסוריאזיס
ד''ר סמדר שרייבר11/01/2009צר לי לאכזב אותך אבל פסוריאזיס היא מחלה כרונית, ועם טיפול מתאים תוכל להמנע מהנגעים לתקופה מסוימת אבל בזמן מסוים הם יחזרו. המחלה מושפעת מתורשה וגם מגורמים סביבתיים, אקלימיים, מזון ומצב נפשי ואי אפשר לשלוט בכולם ולמנוע גירויים להתפרצות וגם לא לשנות את התורשה שלך. הגישה הנכונה צריכה להיות משולבת, לדוגמה יש אנשים שנתונים בלחצים נפשיים קיצוניים או בתקופה לא מאוזנת והם צריכים לשקול גם טיפול פסיכולוגי נוסף לתרופות. בין המטופלים שלי אני מכירה שניים שמספרים שכבר 7 שנים הם חופשיים מנגעי הפסוריאזיס ולכן יש תקוה, אבל הם לא יודעים על משהו מיוחד שעשו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב פוטותרפיה
טליה15/01/2009שלום, בהמשך לשאלה, האם ניתן לשלב טיפולים פוטותרפיים בטיפול הרגיל המשחתי? או שצריך איזה הפרדה או "תקופת צינון" בין סוגי הטיפולים?
שילוב פוטותרפיה
ד''ר סמדר שרייבר18/01/2009אפשר לשלב בין הטיפולים אבל עדיף הפרדה כדי לאפשר את מקסימום האפקט של הפוטותרפיה. לעומת זאת לא צריך להשאר תקופה בלי שום פיתרון. תפסיקי עם המשחות מיד לפני הפוטותרפיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם נכון שטיפות הנטורל קיור יכולות
נטלי05/02/2009לעזור לחולי פסוריאזיס??
אין לי נסיון איתן
ד''ר סמדר שרייבר08/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראקוטן גירודיםמשה07/01/2009
שלום התחלתי לקחת רקוטאן לפני 3 חודשים והתחילו לי גירודים חזקים בעור לפני כחודש.הגירודים קוראים בלילה והם כמו עיקצוצים מאוד מאוד מגרה. הפסקתי את הטיפול מזה כשבוע ועדיין מגרד. האם לדעתך זה בגלל התרופה או שיש משהו אחר? תודה
רואקוטן וגירודים
ד''ר סמדר שרייבר11/01/2009כנראה הגירוד תוצאה מהתרופה שגורמת ליובש ויובש גורם לגירוי ועקצוץ. יתכן גם שזו תגובה אלרגית לכדורים וזה יותר נדיר. במקרה כזה יקח הרבה זמן עד שיעבור כי התרופה נשארת בגוף מספר חודשים אחרי שמפסיקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת קולאידים אקנהשלום05/01/2009
שלום רב אני בן 32 וכל פצע שיוצא לי הופך לצלקת בעבר לקחתי רוקטן כשנה וללא כל תגובה שמעתי שיש שיתה חדשה של הזרקת חנקן נוזלי ותוצאות מדהימות מרופא מומחה עור רציתי לשאול 1)האם נכון? 2)לאן לפנות האם לרופא כירוגי פלסטי?והאם קופ"ח כללית משתתפת? 3)האם זה יכול לחזור לאחר הסרה? בהערכה רבה על כל מידע שי
חנקן נוזלי
ד''ר סמדר שרייבר06/01/2009אינו שיטה מקובלת לטיפול באקנה או בצלקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה אצל חיילדינה05/01/2009
שלום לך בני בן 21 , חייל , סובל מאקנה כבר מספר שנים. הוא טופל אצל קוסמטיקאית, נטל אנטיביוטיקה ומרח משחה שהרופא הצבאי נתן לו ועדיין סובל מהתופעה. אני לוחצת עליו לקחת ראוקוטן אך גם חוששת מהתופעות לוואי. רציתי לברר לגבי הטיפול הפוטודינמי. האם זה כמו הטיפול הפוטותרפי. כי עליו כתוב שהוא משתלב טוב עם ראוקוטן ומפחית את תופעות הלוואי. האם לחיילים יש השתתפות בטיפול הפוטודינמי והאם ניתן לקיים טיפולים כאלו בשעות הערב
טיפול פוטודינמי לאקנה
ד''ר סמדר שרייבר06/01/2009הטיפול הפוטודינמי מאד יעיל לאקנה. הוא אינו משתלב עם רואקוטן בו זמנית אבל אפשר לבצע טיפול כזה לפני או אחרי רואקוטן. לחילים אין השתתפות בזה. שעות הטיפול בוקר או צהריים. אחרי הטיפול יצטרך בנך כחמישה ימי חופשה כי יהיה אודם זמני בפנים. לרוב החילים יכולים לקבל ימי ג בשביל זה. תוכלי לקרוא יותר באתר של אסף הרופא שבראש הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פוטודינמי בנימים באף.תום 2604/01/2009
היכן ניתן לקבל טיפול פוטודינמי באזור רעננה ? מה עלויותיו? והאם קופ"ח משתתפת או מממנת? דרך אגב חשבתי שמשחת קופרוז מטפלת בנימים ואני מבין ששגיתי , במה קופרוז מטפלת? תודה
תשובה
ד''ר סמדר שרייבר06/01/2009לא ידוע לי לגבי רעננה. תוכל לבוא ללא תשלום לביקור במרפאה שלי באסף הרופא לבדיקה ולקבל פרטים על עלויות לפי הטלפון בראש הפורום. יש משחות שמצרות את הנימים זמנית אבל לא פותרות את הבעיה קבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לפצעים..אני04/01/2009
יש לי פצעים מעל הגבות, הם קיימים שם תמיד, אך כשאני מסדרת גבות הפצעים מתגברים... יכול להיות שזה אלרגיה?? או שזה סתם פצעי בגרות רגילים??
פצעים בגבות
ד''ר סמדר שרייבר04/01/2009מכיון שסידור גבות מגביר את הפצעים יתכן וזה זיהום או דלקת סביב השערה תגובה למריטה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה..
אני05/01/2009אז איך אפשר לטפל בבעיה של זיהום או דלקת שנוצרת בעקבות מריטת גבות??
אפשרויות
ד''ר סמדר שרייבר06/01/2009ע'י תכשיר מרופא עור, או להמנע ממריטה ובמקום זה לטפל בקביעות בשערות המיותרות ע'י אפילציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...אני04/01/2009
הלכתי לרופא עור בגלל פצעי אקנה, והרופא המליץ לי על שימוש ברט אויט במינון של 0.05 אחוז.. השתמשתי במשחה במשך תקופה, היא עזרה לי למשך התקופה הזו, אך כעת הפצעים חזרו. המשחה שהרופא הביא לי כבר נגמרה, אך יש לי משחה של רט אויט עם מינון של 0.025 אחוז, ורציתי לדעת אם מומלץ להשתמש בה... תודה, חיה.
רטאויט
ד''ר סמדר שרייבר04/01/2009גם רטאויט במינון הנמוך יכול לעשות את העבודה. תנסי.
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)