מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הבהרת עורחסוי26/09/2008
כשהייתי קטנה הייתי בהיר.. אז כשגדלתי העור שלי נהיה יותר כהה, אני רוצה לדעת איך אני יכולה להבהיר אותו ולפחות קצת! אם יש קרמים או משחות או כל דבר. זה מאוד דחוף וחשוב לי! תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבהרת עור
ד''ר סמדר שרייבר26/09/2008צבע העור זה ענין גנטי ואת זה אי אפשר לשנות. אפשר רק להמנע משיזוף וחשוב כל יום לפני שיוצאים מהבית למרוח את כל האיזורים החשופים בקרם הגנה נגד שמש מקדם SPF 30 לפחות. אם תקפידי על זה אחרי כחודשיים האיזורים החשופים יהיו פחות כהים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית הסמקה חמורה במיוחד!!25/09/2008
שלום רב! ברצוני לשתף וכמובן להתייעץ מה דרך הטיפול הטובה ביותר בשבילי... יש לי בעיה -ברגע שאני מרגישה מבוכה ישר רואים עליי,אני מתחילה להסמיק ופה הבעיה כי ההסמקה אצלי פשוט לא ברורה-ישר כל אזור המחשוף שלי מתחיל להאדים בצורה של כמו פריחה...לא ברור לי מה זה!!! ואיך לעזעזל אני נפטרת מזה!!! הייתי רוצה לדעת האם ישנו איזשהו טיפול תרופתי והאם ישנן תרופות יעילות ללא מרשם רופא אודה מאוד אם תוכלו לתת לי תשובה מהירה ויעילה כי אני אובדת עצות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסמקה במחשוף
ד''ר סמדר שרייבר26/09/2008הביטוי שלך להסמקה מאד אישי ויוצא דופן לכן אינו מוכר לי. בגלל זה לצערי גם אין לי פיתרון להציע לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי בדיוק את אותה בעייה
שרי21/10/2008האם מצאת תשובה לבעיה שלך יש לי בדיוק את אותה בעייה- כאשר אני מסמיקה כל המחשוף נעשה אדום עם נקודות כאילו יש לי פריחה. אני מאד ישמח לעזרה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ניתן לעשות לגבי נקבוביות פתוחותיעלי24/09/2008
ולמי לפנות אם ידוע לך מישהו באזור כ"ס או הוד השרון ומה המחיר לכך ואם ניתן מטעם קופ"ח מכבי תודה
נקבוביות רחבות
ד''ר סמדר שרייבר26/09/2008מכיון שהנקבוביות הן פתחי בלוטות החלב אי אפשר לסגור אותן רק להצר. טיפול פוטודינמי יכול לעזור לשפר את מראה הנקבוביות ותוכלי לקרוא עליו יותר באתר שבראש הפורום. קופ'ח לא מכסה עלויות של טיפולים שאינם חיוניים לבריאות כגון זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רינופימהנתלי22/09/2008
שלום, איך ניתן לזהות שמדובר ברינופימה על האף? האם העניין שכיח בילדים? ואיך מטפלים ברינופימה?
רינופימה
ד''ר סמדר שרייבר22/09/2008גידול לא רגיל ודלקתי של בלוטות החלב בעור האף, גורמות מראה עבה בשרני ואדום. הזיהוי הוא ע'י רופא על סמך מראה ידע ונסיון לא שכיח בילדים. ניתן לטפל ע'י לייזר מיוחד, שצורב את השכבה העליונה של העור ומדקק אותו. הריפוי יכול לקחת מספר שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות אבעבועותאורית21/09/2008
לבני בן ה-7 נוצרו צלקות קטנות בפנים כתוצאה מאבעבועות שהיו לו לפני חודש, האם הזמן אמור להעלימן, שמעתי על מוצר שנקרא מטריקוטאן, האם מוכר ומומלץ, שמעתי גם על מי פני של חביבה ריבקין, מהן שיטות הטיפול הקיימות, הצלקות נראות כמו מגרעת קטנה נגיד כמו שריטת חתול, תודה אורית
צלקות אבעבועות
ד''ר סמדר שרייבר22/09/2008קימים מספר מוצרים לטיפול בצלקות אשר יכולים לטשטש אבל לא להעלים כולל: מטריקוטן או קלוקוט שניתנים במריחה. יש גם טיפולי לייזר לטשטוש צלקות ארוכי גל 1540 ננומטר אבל לא מתאימים לילדים וגם לא לצלקות טריות כ'כ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהטל18/09/2008
אני בת 17 ולפני כמה ימים הופיעו לי 2 פצעים משני צידי האף קצת מתחת לעיניים. הפצעים היו נפוחים וניפחו לי את האף.. הלכתי לרופאת משפחה והיא אמרה שיש לי זיהום בקטריאלי או משהו כזה ונתנה לי משחקה אנטיביוטית.. מרחתי אותה יום וחצי אבל היא עשה לי תופעת לוואי של גירוד בלתי נסבל והפסתי לקחת אותה.. היום בבוקר הלכתי לרופא עור שהודיע לי בשמחה שיש לי פצעי בגרות, אקנה קל משהו כזה. הוא הביא לי 2 תרחיצי פנים דאלאגיס טי ונאו-מדרול. לא הבנתי למה אני צריכה 2.. בנוסף הבנתי שיש בנאו מדרול קורטיזון ואני חוששת שזה יגרום לי לנפיחות בפנים או משהו. בכל מקרה אני לא בעד משחות ותרופות.. השאלה היא אם המשחות הללו יכולות לא לעזור בכלל? או אולי להחמיר את המצב? והאם לא עדיף לחכות שזה יעבור לבד? או אולי זה עלול להחמיר אם אני לא אשים משחה? בבקשה תעני מהר זה דחוף. תודה
אקנה
ד''ר סמדר שרייבר22/09/2008התכשירים שהומלצו לך שניהם מוכרים. הנאומדרול תרופה מיוחדת לאקנה והסטרואידים בתוכה הם רק אחד המרכיבים ובכמות קטנה. אין סכנה להשתמש בה. שוה לתת סיכוי לתכשירים לרוב הם משפרים את המצב. כל מספר חודשים כדאי להחליף תכשירי אקנה כדי שלא תהיה התרגלות ולכן בכל מקרה לא תשתמש בסטרואידים זמן רב ואין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקבוביות פתוחות בפניםיעלי16/09/2008
מה ניתן לעשות זה נראה כמו חורים קטנים בגודל של ניקוב סיכה המראה באור יום מחריד העור נראה מחוספס מה ניתן לעשות תודה
נקבוביות בעור
ד''ר סמדר שרייבר17/09/2008הנקבוביות הן פתחי בלוטות החלב והן תמיד פתוחות. הבעיה האסתטית נוצרת מתי שבלוטות החלב פעילות במיוחד והפתחים גדולים במיוחד. טיפול פוטודינמי מאזן את הפרשת החלב ומיצר את פתחי הבלוטות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ניתן לעשות למי לפנות
יעלי18/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפולים פוטודינמיים להצרת נקבוביות
ד''ר סמדר שרייבר29/09/2008תוכלי לבוא לאסף הרופא לבדיקה מקדימה וייעוץ דרך טלפון 08-9779981
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוריאהאור16/09/2008
ד"ר שרייבר שלום, אני סובל מסבוראיה בפנים שלא מרפה כבר די הרבה זמן. שתי שאלות לי אלייך: 1. מה הם הסיכונים בטיפול פוטודינמי? מה הם הסיכויים להצלחה? 2. האם את יכולה להפנות אותי למאמרים מקצועיים (הכוללים מחקרים) על טיפול פוטודינמי בדגש על סבוריאה. תודה מראש אור
סבוריאה
ד''ר סמדר שרייבר17/09/2008הטיפול הפוטודינמי עוזר לסבוריאה. יש לזכור שסבוראה היא נטיה של הגוף ולכן מתי שהוא הבעיה תחזור להתבטא ואז אפשר לעשות עוד טיפול. זה טיפול בטיחותי, אינו משפיע על מקומות נוספים בגוף פרט לעור ואינו גורם נזקים. מטופלים שלי עם סבוריאה היו מאד מרוצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות אקנהיוגב15/09/2008
האם צלקות אקנה בגב עוברות? אני מדבר על הסימנים האדומים לא על החורים
צלקות אקנה
ד''ר סמדר שרייבר17/09/2008הסימנים האדומים לרוב עם הזמן יעלמו. החורים נשארים אבל אולי יטשטשו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעי עורשרה14/09/2008
בני בן 2.6 כל שנה מאפריל ועד חורף מופעים פצעים על רגליים וידיים עם מוגלה ועור מתייבש{נראה כמו פצעי בגרות} רופא אומר להשתמש בקורטיזון ואני לא מוכנה האם יש אופציות אחרות?
פצעים
ד''ר סמדר שרייבר14/09/2008אי אפשר לקבוע טיפול ללא בדיקה ואבחון. הייתי מציעה שתפני לעוד רופא עור ותראי אם יש התאמה בין מה שאמרו. תבררי גם אם יש להם אבחנה או אולי צריך בדיקות ותבחינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוריאזיס באיבר המיןגיא13/09/2008
שלום רב, במשך כחצי שנה אני סובל מאדמומיות באיבר המין. במהלך קיום יחסי המין אני חש לא פעם צריבה והאיזור הופך לרגיש ומגורה יותר. האודם אף מתפשט בזמן קיום יחסי המין ולאחריו. לאחר מספר ימים האודם מתחיל להתייבש (עור יבש) ונעלם כמעט לחלוטין. אולם שוב לאחר קיום יחסי מין התופעה חוזרת. קונדוםאני כמעט ואיני מסוגל לשים (שורף מאוד). הייתי אצל מספר רופאים - חלקם טענו כי מדובר בפסוריאזיס וחלקם טענו כי מדובר בסתם גירוי אני סבור שהאבחנות השונות נבעו כיוון ונבדקתי בכל פעם בזמן אחר, כלומר, בפעם שהאודם היה חזק או שהעור היה יבש וכדומה. אני אובד עצות כיוון וקיימת לי התחושה כי אין אני יודע במדויק מה יש לי וכיצד לטפל בזה. עשיתי בעבר הפסקה של שבועיים ושלושה בקיום יחסי מין ואכן חלה הטבה ניכרת במצב העור ולמעשה הוא כמעט (ואני חוזר רק כמעט) חזר למצבו, קרי צבעו הטבעי. אולם כאמור, לאחר קיום יחסי מין התופעה חזרה במלואה. קראתי המון כתבות ומחקרים בנושא בשבועיים - שלושה האחרונים, ולצערי הרב, המאפיינים שצויינו לגבי המחלה תקפים גם אצלי, הווה אומר, אודם, יובש, קצת קילופים , סדק אחד... אני רוצה לשלול/לאשש באופן חד משמעי את מצבי, כיצד אני עושה זאת, האם את או קולגה שאת ממליצה עליוויכול לעזור לי??? תודה רבה, גיא
פסוריאזיס
ד''ר סמדר שרייבר14/09/2008יתכן לפי הנתונים שמסרת שאתה סובל מפסוריאזיס. במקרה כזה אולי משחות לטיפול בפסוריאזיס יועילו לך, תברר אצל רופא העור שמטפל בך. כדאי לך לדעת שאבחנה ודאית תעשה לפי ביופסיה, כלומר דוגמת רקמה זעירה כ1 מ'מ שתלקח מעור איבר המין ותיבדק ע'י פתולוג. אם אתה מאד סובל, והמשחות לא יעזרו לך , תוכל לחשוב על אפשרות זו. במקרה כזה יוכלו גם לאבחן אם זו מחלה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן אדומה.הילה12/09/2008
שלום.. אז ככה יש לי על החזה נקודת חן אדומה וקצת בולטת, אין לה צורה עגולה, יש לה צורה לא סימטרית כזו.. פעם היא הייתה יותר קטנה ואיכשהו פצעתי אותה והיא גדלה, הלכתי לרופאת עור [אני בצבא] והיא אבחנה שזו נקודה ששמה צ'רי המנגיומה, [משהו כזה.אני לא ממש זוכרת בדיוק.] ושאין איך להוריד אותה, כי היא לא מסוכנת. לי נראה שזה טיפול קוסמטי שהצבא לא עוזר בו. גם לאחי היה כזו והורידו לו אותה בלי בעיה, האם היא אמרה שאי אפשר כי היא בצבא והצבא לא מספק טיפולים קוסמטים? אלא רק מה שמסוכן הם מטפלים? או שבאמתת אין שום דרך להוריד את זה אפילו לא דרך טיפול קוסמטי אגב, הנקודה הזו ממש ממש מפריעה לי ככה שבאמת הייתי שמחה אם היה אפשר להוריד אותה! תודה רבה ! :)
המאנגיומה
ד''ר סמדר שרייבר14/09/2008את הרי כבר יודעת שכמו שהורידו לאחיך אפשר להוריד גם לך, חותכים וצורבים את הנגע. קחי בחשבון שצלקות במרכז החזה עלולות להיות בולטות בזמן שתחליטי אם להוריד אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
הילה14/09/2008אין אפשרות רק לצרוב? כי בצריבה לא נשאר צלקת, וכן זה בעיה הצלקת אבל הנקודה ממש ממש מפריעה לי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צריבה
ד''ר סמדר שרייבר17/09/2008אפשר לצרוב המאנגיומה קטנה, וגם אז נשארת צלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהזהבה11/09/2008
שלום רב, אפשר בבקשה לקבל המלצה לתחשיר טבעי להעלמת כתמי שמש מהפנים? תודה רבה
תכשיר טבעי
ד''ר סמדר שרייבר14/09/2008כדאי לך לבדוק באתרים של רפואה טבעית או אלטרנטיבית. שמעתי על רקיחות מבוססות על לימון שקדים ועוד אבל לא התנסיתי ולכן לא יכולה להמליץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסנרקיס08/09/2008
שלוםרב, אני בת 26 וסובלת המון מהרפס וכל הזמן משתמשת בזובירקס מה אפשר לעשות שזה לא יחזור הרבה? תודה
הרפס
ד''ר סמדר שרייבר09/09/2008לפעמים כאשר הרפס יוצא ומשתמשים בכדורי זובירקס בבליעה (לא משחה) משך מספר שבועות המחלה לא חוזרת. זה לא מובטח ויש גם תופעות לואי לכדורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד''ר סמדר דחוףףאורן07/09/2008
שלום ד''ר סמדר!@! אני לוקח מינוציקלין בשבוע הראשון הפצעים יצאו שוב אדומים האם הפצעים שיוצאים בשבוע הראשון אחר כך הם עוברים בסוף הטיפול?
מינוציקלין
ד''ר סמדר שרייבר09/09/2008טיפול במינוציקלין לא מחיב יציאת פצעים חדשים. כנראה הם לא קשורים לטיפול אלא למרות כי הטיפול הזה מתחיל לפעול אחרי כחודשיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)