מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ציסטהעידן11/12/2008
האם יש דרך להוריד ציסטה קטנה באזור לחי שמאל ללא ניתוח כירורגי והשארת צלקת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציסטה
ד''ר סמדר שרייבר14/12/2008אין דרך לא כירורגית להפטר ממנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהיוגב08/12/2008
שלום היה לי אקנה נשאר פה ושם צלקות לא רציני איך ניתן לשפר? את יכולה להמליץ על פיליניג או משהו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צלקות אקנה
ד''ר סמדר שרייבר09/12/2008אם הצלקות קלות כפי שאתה מתאר עדיף לחכות והן ישתפרו עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פוטודינמינעמה07/12/2008
אני בת 26 וחולה במחלה שנקראת סקלרודרמה , האם מותר לי לדעתך לקבל את הטיפול? תודה
סקלרודרמה
ד''ר סמדר שרייבר09/12/2008נראה לי שבינתיים נפגשנו אז כמו שאמרתי לך: אם הסקלרודרמה לא באיזור המיועד לטיפול פוטודינמי לא ידוא לי על אפשרות לבעיה. בגלל שסקלרודרמה מחלה רצינית הייתי מבקשת גם את דעתם של הרופאים שמטפלים בך בה לגבי בטיחות הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראקוטן ופריחה [חייבת תשובה בהקדם]NONAME07/12/2008
אני מטופלת בראקוטן כבר חודש וחצי, התחיל להופיע לי פריחה שדומה ליובש באיזור הידיים, הברכיים, הרופא עור הביא לי קרם [לא משחה] בטה קורטן, למרוח כל לילה, אני מרגישה שזה רק מתרחב, זה מתייבש, האם זה אמור להיות ככה? ממה זה נובע? תודה מראש ושבוע טוב.
רואקוטן ויובש
ד''ר סמדר שרייבר09/12/2008יובש כתוצאה מרואקוטן זו תופעת לואי ידועה. מכיון שהבעיה מחריפה וקרם שהביאו לך לא עזר (גם לא כדאי להשתמש בו תקופה ארוכה) כדאי להועץ שנית עם רופא העור אולי יוריד את מינון הרואקוטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאורן06/12/2008
רציתי לדעת האם רוקואטן משפיע על הפרעות בראייה ? תודה@!
רואקוטן וראיה
ד''ר סמדר שרייבר09/12/2008רואקוטן לא אמור לגרום להפרעות בראיה, חוץ מאשר אולי מקרים חריגים ונדירים בהם יש עליה זמנית בלחץ התוך מוחי והפרעות נורולוגיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות חלביעקב03/12/2008
שלום .. אני סובל מאקנה קלה ורציתי לדעת אם בלוטות החלב שלנו נמצאות בתוך הגוף או בתוך עור הפנים
בלוטות החלב
ד''ר סמדר שרייבר04/12/2008נמצאות בכל מקום בעור הגוף והפנים בצמוד לשערות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בDARIERנוי02/12/2008
אני סובלת ממחלת עור DARIER שהיא תורשתית, קוסמטיקאית אמרה לי שהיא עובדת עם שיטת IPL ושהיא בטוחה שזה יכול לעזור, אני סקפטית כי נראה לי שעשיתי בעבר טיפול פנים עם מכשיר כזה, מתי שהמצב מחמיר מוצאים אצלי את החיידק סטאפילוקוקוס אוראוס והיא טענה שהמכשיר עוזר להשמיד את החיידק, מעוניינת לשמוע חוות דעת
מחלת דריר
ד''ר סמדר שרייבר04/12/2008אין לי נסיון עם טיפול IPL למחלת דריר ולכן לא יכולה לחוות דיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיערנטע02/12/2008
לגבי הסרת שיער בלייזר באור אדום (אורך גל 635nm)- האם ישנם סיכונים בביצוע הטיפול במקומות רגישים כגון בית שחי, או בטן תחתונה (אצל נשים....) וכנ"ל לגבי טיפולי אפילציה (הסרת שיער באמצעות מחט חשמלית).
הסרת שיער
ד''ר סמדר שרייבר04/12/2008גם לייזר וגם אפילציה במחט חשמלית הינן שיטות בטוחות ולרוב לא יהיו כל בעיות. עם זאת אין שיטת טיפול (לכל בעיה רפואית ולא רק שיער) נטולת סיכונים לחלוטין. תופעות לואי אפשריות ללליזר כוללות לדוגמה כויה, כתמים, ולאפילציה עם מחט: זיהום, צלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת שיער - שאלות נוספות
נטע04/12/2008- ישנם מכוני לייזר הטוענים כי לפני הטיפול יש לגלח את השערות על מנת שהפגיעה בשורש השערה תהיה אופטימלית, ולעומת זאת ישנם מכונים הטוענים כי האורך האידיאלי של השערה בהסרה בלייזר הוא כ- 1 מ"מ. אם כך, מה באמת נכון?!!? - האם במידה וטיפולי הלייזר מצליחים להפחית את רמת צמיחת השיער בגוף (כלומר דילול כמות השיער בכ- 70%) האם לאחר כמה שנים מתום סדרת הטיפולים ישנה אפשרות לחזרה של כמות השיער שהופחתה בטיפולי הלייזר? - לאחרונה שמעתי על מכשיר ה "nova laser". מהם אחוזי ההצלחה של מכשיר זה (בהתייחס לשערות שחורות על גבי עור בהיר), ובאילו איזורים בגוף הצלחתו גדולה יותר? והיכן ממוקמים מכשירי הלייזר האלו (האם בשימוש אצל קוסמטיקאיות בלבד או שניתן לבצע את הטיפולים באמצעות מכשיר זה גם במכונים ע"י רופאים מומחים)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסרת שיער בלייזר וIPL
ד''ר סמדר שרייבר09/12/2008אורך שערה 1 מ'מ אידיאלי לטיפול.
שיער שחור על עור בהיר קל יחסית לטיפול אבל אי אפשר לדבר על אחוזים ושנים מדויקות. התגובות הן אישיות.
חברת נובה לייזר משוקת מספר מכשירים להסרת שיער ואינני יודעת על איזה מהם מדובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוטותרפיהיעקב01/12/2008
נישלחתי לעשות את הפוטותרפיה בשביל אקנה ואני לא יודע אם זה יעזור לי וגם אם זה יעזור אני לא יודע אם התוצאות של הטיפול ישארו לאורך זמן ...את ממליצה על הטיפול ?..
פוטותרפיה לאקנה
ד''ר סמדר שרייבר04/12/2008יש טיפולי אור (פוטו) טובים לאקנה כגון אור כחול והבזקי אור. צריך בד'כ מספר טיפולים.
יש את הטיפול הפוטודינמי שלהבדיל מהנ'ל מערב מריחת משחה פעילה שנספגת לאקנה והיא מופעלת ע'י האור ומביאה לריפוי. זה טיפול חזק וברוב המקרים מספיק אחד. תוצאות של טיפולים רפואיים הן אישיות גם מבחינת האפקט וגם מבחינת אורך הזמן. לפעמים משפיע לאורך זמן ולפעמים אחרי תקופה צריך עוד טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
יעקב04/12/2008כן אני יודע שהפוטותרפיה זה טיפול שכולל 8 טיפולים ..אבל האם אחרי ה8 טיפולים רואים תוצאה משמעותית ? האם שווה להשקיע כסף בזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שוה?
ד''ר סמדר שרייבר09/12/2008לרוב רואים תוצאה משמעותית ואז מרוצים. יש מקרים מסוימים שלא מגיבים והם בודאי יאמרו שלא שוה. אתה צריך להחליט בעצמך אם לתת לזה את הסיכוי לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ר סמדר,
J09/12/2008היכן את ממליצה לעבור טיפולי פוטותרפיה? מהי העלות הממוצעת של טיפול\ים כאלו? תודה רבה והמשך שבוע נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול חוזר ברואקוטןאמיר שמואל01/12/2008
שלום ! אני בן 23 ולקחתי לפני שנתיים וחצי רואקוטן בצבא. הטיפול עזר עד כה והפצעים נעלמו. כעת שוב מתחילים לחזור הפצעים, אמנם לא חמור כמו פעם, אבל עדיין בצורה מציקה. האם לקחת שוב?
רואקוטן
ד''ר סמדר שרייבר04/12/2008רואקוטן היא תרופה יעילה לאקנה אבל היא משפיעה גם על שאר הגוף ולפעמים גורמת תופעות לואי. יש מקרים שכמו שלך עוזר זמני ואז צריך לחזור על הטיפול. או לחילופין כדאי לך לשקול טיפול פוטודינמי שהוא טיפול חזק ומקומי על העור הבעיתי בלבד בלי לקחת כדורים או להשפיע על שאר הגוף. תוכל לקרוא יותר באתר שבראש הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראקוטן ושעווהNONAME30/11/2008
שלום לך, מה הנזק שנגרם לעשות שעווה בזמן טיפול בראקוטן? זה רק באיזור הטיפול או בכל הגוף? תודה מראש.
רואקוטין ושעווה
ד''ר סמדר שרייבר01/12/2008למרות שרואקוטן מגביר נטיה להצטלקות מטופלים לא סיפרו לי על בעיה כזו אצלם בגלל הסרת שיער בשעוה. אולי תנסי שעוה באיזור קטן ואם עובר בשלום תוכלי לעשות בשאר האיזורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מתיחהטלי30/11/2008
שלום רב לפני מס' שבועות כתבתי על התופעה האיומה של סימני המתיחה שיצאו לי בירכיים ובמס' איברים. התחלתי טיפול במטריקוטן ושמחתי לראות שהמלצת לי להמשיך הטיפול בו (כמו רופאים אחרים). רציתי לדעת, הרוקח המליץ לי לנסות קודם למריחה לנקות את העור בפילינג גרגירים, מאחר והאזור גם ככה דקייק יחסית ורגיש (פנים הירכיים של בחורה עם עור דקיק של ג'ינג'ית), האם זה באמת מומלץ? האם המטריקוטן לא יעזור בלי קשר? שנית, קראתי שכתבת שהמטריוקוטן בהחלט יכול לעזור, האם זה נאמר בהסתמך על נסיון של מטופלות שלך או בכלל? אשמח לשתף אותך ואת קוראי הפורום בתוצאות הטיפול בעוד מס' חודשים. שלישית, אשמח לשמוע האם יש עוד משחה שמתאימה לטיפול (מחו"ל למשל או כל דבר אחר) אפילו יותר ממטריוקוטן? רביעית, הפסקתי את המטריקוטן למשך שלושה ימים (התעצלתי) ונוצרו לי עוד 20 סטריות (נוסף לעשרות שיש לי כבר בירכיים), האם זה הגיוני? והאם כשמתחילים חייבים להמשיך כל עוד הגוף סובל מההתקפה הזו? חמישית, כתבת שהרטין A לא באמת עוזר. שני רופאי עור לא מפסיקים להמליץ לי לנסות אותו במקביל למטריקוטן, מאחר והוא דיקק לי מאוד את העור ולדעתי גם הגביר יצירת סטריות אני חוששת. הם אומרים שאני מפסידה את תקופת ההתערבות האפשרית של רטין A כשהסטריות אדומות ואני מתחילה לחשוש. מה גם שאני רואה שגם המטריקוטן, כשהפסקתי מס' ימים יצר תגובת נגד של יצור נוסף של סטריות, ויכול להיות שהם צודקים והרטין A לא ירצ לי עוד סטריות אלא שזה היה צרוף מקרים. האם ושכדאי בכל זאת לקחת גם רטין A למרות שתוך שבוע שלש ימוש העור נהיה דקיק כמו עור העיניים?! תודה, טלי
סימני מתיחה
ד''ר סמדר שרייבר01/12/2008זה שיוצאים לך סימני מתיחה תוך טיפול לא מוזר כי מטפלים למה שכבר יצא ולא מונע חדשים. מטריקוטן עוזר מידע כללי. אשמח לשמוע על הנסיון האישי שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקותיוגב29/11/2008
אני בן 21 יש לי צלקות אקנה בגב גם חורים וגם סימנים אדומים. שאלתי היא יש משהו שיכול לעזור לזה משמעותית? או שפשוט להשלים עם זה? תודה
צלקות מאקנה
ד''ר סמדר שרייבר01/12/2008אפשר לשפר מראה של צלקות ולא להעלים אותן. צלקות אדומות אפשר לטשטש ע'י טיפול פוטודינמי או ע'י IPL להעלמת נימים ואדמומית. חורים אפשר למלא חלקית ע'י לייזר של 1540 ננומטר שגורם לגירוי ייצור קולגן תת עורי. טיפולים חזקים יותר כגון שיוף ניתוחי או פילינג עמוק פחות מומלצים לעור הגב בו סכנה של סיבוך בצלקת נוספת יותר גדולה מאשר בפנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוקטור סמדר
יוגב01/12/2008אני גר בחיפה איפה אפשר לקבל טיפולים אלו ומה עלותם? תודה
ד''ר סמדר שרייבר01/12/2008אני מטפלת בטיפולים פוטודינמיים באסף הרופא, וטיפולי ליייזר בהרצליה. לא ידוע לי איפה יש טיפולים כאלו קרוב אליך. צריך לבדוק אותך קודם ואם אתה מעונין בייעוץ ללא תשלום אצלי תקבע דרך 054-4010140 או 08-9779981
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
יוגב01/12/2008הטיפולי לייזר אין בחיפה? והסימנים האדומים לא עוברים לבד?
סימנים אדומים מצלקות
ד''ר סמדר שרייבר04/12/2008אם לא מפריע לך אז תוכל לחכות ויש סיכוי טוב שאחרי תקופה יעברו לבד. אבל אפשר לזרז את הריפוי ע'י טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטןלי29/11/2008
אני בת 29 ושוקלת 55 ק"ג. אני לוקחת רואקוטן 5 חודשים ועד כה, במשך כל התקופה, לקחתי 8500 מ"ג. האם לדעתך זה מספיק לפי משקל גופי או שמא עליי לקחת עוד קצת כדי להבטיח אי חזרת הפצעים.
רואקוטן
ד''ר סמדר שרייבר01/12/2008רואקוטן לוקחים במשך 5-6 חודשים ואז עושים הפסקה. עלייך להתיעץ עם רופא העור שנתן לך את הטיפול והוא גם עקב לגבי בדיקות מעבדה ותופעות לואי או העדרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוטותרפיהיעקב27/11/2008
שלום..אני הופנתי על ידיי רופא העור שלי לעשות טיפול בפוטתריפה (אור כחול) ביררתי על הטיפול ואני שוקל ללכת לעשות אותו אבל אני דואג שלא תיהיה לטיפול שום הצלחה האם יש לי ממה לדאוג ?? תודה
פוטותרפיה למה?
ד''ר סמדר שרייבר01/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)